Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

AniJ

Jäsen
 • Viestit

  1 310
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  78
 • Palaute

  100%

AniJ last won the day on February 5

AniJ had the most liked content!

Maine sivustolla

677 Loistava

Tietoja käyttäjästä AniJ

 • Taso
  ei malta pysyä poissa
 • Syntymäpäivä 10.04.1988

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Jyväskylä

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 810 profiilin katselua
 1. Akaattikotilon muninta/lisääntyminen II

  Aivan normaalia nuorelta kotilolta. Kertoo, että on nyt sukukypsä. Munat ovat ns. harjoittelumunia ja siis hedelmöittymättömiä.
 2. Kotiloiden kanssa harrastaminen

  Kotilot ovat juurikin niitä katselulemmikkejä, kuten myös muut selkärangattomat. Mitenkä niistä pitäisi hyötyä? Niiden kanssa harrastaminen on kakkojen keräämistä, ruoan tarjoamista, niiden kökötyksen katselua ja mikä parasta ylläpitää niille mahdollisimman hyviä olosuhteita, joita tarvitsevat elääkseen. Tokihan niitä voi koittaa vaikka kuvata, yllättävän hassuja kuvia voi saada kotiloistakin. Kotiloillahan ei tosiaan ole aivoja ollenkaan. Kannattaa alkaa tutustumaan vaikkapa kotiloiden anatomiaan, niin ne saattavatkin alkaa taas kiinnostaa.
 3. Poikanen ei syö

  Suosittelen laittaa maton ja pistokkeen väliin himmentimen, jos matto meinaa lämmitä liikaa, niin pystyy säätelemään helposti. Kannattaa tökkiä pinkin naama auki niin, että sieltä tulee verta/aivonestettä pihalle, joiden haju saattaa innostaa käärmettä. Myöskin tuore pinkki on usein kiinnostavampi, kun pakasteesta sulatettu. Syötättekö pinseteillä vai sormin? Jos ei pinsettejä käytössä, niin suosittelen hommaamaan jotta käärme ei ainakaan syöttäjän kättä ujostele. Mahdollisimman hämärä ja rauhallinen paikka pitää olla, jossa käärme syö ja pitää muistaa olla joka päivä tuputtamatta ruokaa, koska pikkukäärmeet varsinkin saattavat stressaantua tosi helposti. Jos ei pieni ala syömään, niin suosittelen viemään kasvattajalle. Kasvattaja voi onnistuakkin, kun kerran hänellä söi hyvin.
 4. Poikanen ei syö

  Terraarion lämmin puoli kuulostaa hieman turhan lämpöseltä, 30 astetta olis parempi. Miten kasvattaja ruokki ja mihin aikaan vuorokaudesta? Poikasten ei pitäis noin "paastota". Monesti söi kasvattajalla ennen teille siirtymistä ja söikö joka kerta, kun tarjottiin vai kieltäytyikö välillä?
 5. Kotilon proteinintarve

  Nopeammin ja vähemmällä vaivalla vastauksia varmasti saa googlesta, josta heti löytyi mm. täällä käyty keskustelu aiheesta. Kotiloille saa syöttää soijaa, kunhan muistaa turvottaa sen kunnolla.
 6. Strategisia mittoja

  Myrtillä nyt n. 1 v. ja 2 kk. ikää ja painoa tänään mitattuna 1095g. Kilon paino ylitetty jo, mutta ihan sopusuhtainen pytikkapalleronen Myrtti silti on! <3_<3
 7. Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Mitä tahansa voi tapahtua, kun useampi elukka elää samassa tilassa.
 8. Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Pitkästä aikaa tutkin poikaspoksia ja löysin sieltä viidennen toukan, vaikka poikasia piti tosiaan olla 4. Intopiukeena tutkin uutta tulokasta ja mietin, että nyt on bugzukn paketissa ollut joku muna joka kuoriutunut täällä! Sit katoin vähän tarkemmin uutta toukkaa ja se taiskin olla vaan jauhomato. Edelleen silti mysteeri, miten jauhomato on tuonne joutunut. Siellä se vaan tyytyväisenä hengas tuhisten kanssa. Pöh! Saa jäädä sinne, toivottavasti se syödään.
 9. Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  ^Macrat vaikuttavat joo todella aktiiviselta lajilta. Oma macrakoiras myös on ollut todella aktiivinen siitä lähtien, kun saapui. On ollut näkyvillä oikeastaan koko sen reilun 2 viikkoa. o.O Hyvät lajit valitsit, ihan omia suosikkilajeja molemmat (vaikka edelleen ihmetyttää tuo "corralipes" nimitys bugzuklla)! Täällä Spirostreptidae sp 8:it on myös olleet tosi aktiivisia ja hurjia syömään, kokoajan joku on ruokakupilla. Myös tämä ruttukasa vaikuttaa tosi aktiiviselta ja siltä, ettei ruttuisuus haittaa häntä pätkääkään. Kaverin pää on ihan kunnossa, ruttu on vain tuossa kropan keskikohdassa, eli toivottavasti ei ole kuolemaksi?
 10. Silmä pullottaa ulospäin

  Joo, tästä kuvakulmasta näyttää, että silmään olis jääny nahkoja tai sitten silmän ympärillä on silmän eritettä, jota ilmenee tulehduksien yhteydessä. Pitäis saaha kuva edestä tai ylhäältä, jotta näkisi paremmin kuin pahasti pullottaa ja miten suuri ero on verrattuna toiseen silmään.
 11. Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Ite oon käyttäny uunissa ulkoa kerätyt. Muistaakseni 100 astetta ja n. 30 min.
 12. AniJ:n tuhatjalkaiset

  Tämän vuoden keväällä tilaamastani porukasta täällä ei vielä kuvia näköjään olekkaan. Pienempi D. macracanthus, naaras. Ja kasa vauvoja: Vauvakuvassa on 0.0.2 Centropolus sp ja 0.0.2 Anadenobolus monilicornis.
 13. AniJ:n tuhatjalkaiset

  Matopaketti saapui tänään. :3 Tässä isompien tuhisten, eli Spirostreptidae sp 8:en, johon muuttaa 4 kpl matoja. Viherraitamatoja, ensisilmäyksellä kaikki olivat naaraita: Mun macratyttöset sai viimein macrakoiraan seurakseen:
 14. Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Jee! Professorin paketti saapui tänään. :3 Aika mielenkiintoista oli kyllä se, että tilattiin yhteensä 6 kpl Spirostreptidae sp 8:eja ja pyysin 3 koirasta ja 3 naarasta, niin kaikki näytti naarailta, ellen sit ihan kieroon kattonu. (Pitää myöhemmin toki tutkia noiden sukupuolijakaumaa uudelleen.) Eikä Martin sanonu mitään, ettei olis mahollista saaha molempia sukupuolia. No mutta, on nuo niin ihania, ettei haittaa, kunhan niitä on. Sain sentään macrakoiraan! \o/ Kauan odotettu macrakoiras: Viherraitamatoja:
 15. AniJ:n torakat

  Ekat omat tessapoikaset. Ihan just syntyneitä A. tesselatoja. Niin söpöä! :3
×