Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

minna78

Jäsen
 • Viestit

  1 367
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  16
 • Palaute

  100%

minna78 last won the day on January 27

minna78 had the most liked content!

Maine sivustolla

506 Loistava

Tietoja käyttäjästä minna78

 • Taso
  ei malta pysyä poissa
 • Syntymäpäivä 23.01.1978

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Kekkonen
 • Kiinnostuksen kohteet
  Elukat,ratsastus,metsästys,eräjormailu..
 1. Liskon muuttostressi

  Kyseinen liskolaji ei ole itselle tuttu ,mutta koitan auttaa.. Oletko ostanut mistä? Että jos kasvattajalta niin hän ainakin osaisia neuvoa? Miten on edellisessä paikassa syönyt jne.. ? Jos tämänkin lajin kohdalla "vanhat merkit paikkansa pitää" niin yleensä tuo stressi helpottaa viikon kahden sisään. Voi olla että lisko on syönyt/juonut sinun huomaamattasi.. Sirkat tosin noukkisin pois häiritsemästä liskoa, jos ne on mahdollista kerätä. Seurailisin aika-ajoin liskon vointia ja voit kokeilla myös antaa ruokaa pinseteillä ja vahakoin toukat on sellaista sapuskaa että nirsoimmalekin kelpaa.. Mutta alkuun nyt vaan kannattaa antaa liskon tottua uuteen paikkaan. Jos on pulska yksilö niin ei muutamassa viikossa nälkään kuole.. Haulla varmaan löytyy tietoa muiden liskojen muuttostressistä ja syömättömyydestäkin..
 2. Paksuhäntägekon häntä

  Kyllä kuoliolta gekkosesi hännänpää näyttää.. Omalla leisokilla oli joskus samanlainen, aikaa myöten tippui pää pois eikä hännänpää enää kasvanut takaisin. Koska itsellä myös iäkäs gekko kyseessä, olen nyt aina nahanluonni aikaan pitänyt erillisessä boxissa jossa lämmintä vettä ja pyyhe pohjalla. Annan olla 30 minuutista -tuntiin siellä ja jos nahka sitkeesti kiinni koitan varovasti pumpulipuikon ja pinsettien avulla irroitella.. Entäs vitamiinin saanti? Kuinka usein annat?
 3. Muutama kärmes

  Upeita!
 4. Sinikieliskinkki haussa

  http://frostheartreptiles.blogspot.fi/p/poikaset.html Löytyi googlettamalla, ei tosin päivitystä kesän jälkeen tullut, mutta ainahan voi silti kysästä... Aino Tuomola myös aikoinaan kasvatti, mutta kotisivujen päivitys ei näemmä ajantasalla..
 5. Hyvä että löysit.. Toivottavasti tulis nyt pian!
 6. Uusi/vanha CITES listaus

  Ei taida nyt olla kasvattajilla myynnissä täällä konnavauvoja mutta kodinvaihtaja on hyvä vaihtoehto, kuhan se Cites tosiaankin löytyy. Minähän aikoinaan sain tuo oman kreikkalaiseni ja "myyntipuheessa" painotettiin että Cites on. Hakiessani ei paperia löytynyt, mutta kun näin konnan elinolot ei sen todistuksen puuttuminen enään haitannut.
 7. Uusi/vanha CITES listaus

  Tuolta löytyy vähän juttua.. Kannattaa lukasta..
 8. https://www.akvaariokauppa.fi/new/p6156-arcadia-desert-reptile-t8-d3-12-uvb-fi.html Arcadia Desert Reptile T8 D3+ 12% UVB
 9. Konna huonossa kunnossa

  Mikä on konnan vointi nyt? Selvisikö lääkärissä mitään?
 10. konnan kuljetus yöjunalla

  Muoniossa olet siis. Se on se rakkain paikka mulle lapissa, etenkin Pallastunturit..
 11. konnan kuljetus yöjunalla

  Hienoa että sait konnat sittenkin mukaasi pohjoiseen! Mihkäpäin sä nyt sitten kotiuduit?
 12. Oletkos kokeillut nutriplusgeeliä antaa ruokahalun palauttamiseksi. Aikoinaan ruokin laihaa skinkkiä nutrigeeli/jauhettu sirkka/mato-coctaililla, eli näitä sekasin vähän sekaan nestettä ja ruiskulla sitten annoin suuhun, alkuun varovasti suoraan suuhun ja sitten myöhemmin jo alkoi itse hamuta ja söikin jo kupistaan samaa. Lopulta ruokahalukin taas palautui.. Täällä jossakin oli jonkinmoinen ohjekin tähän ruokintaa.. En ehdi nyt vaan "googlettaan"..
 13. Apua paksuhännän kanssa

  Mitä ruokaa olet nyt koittanut antaa? Itselläni oli joskus paksuhäntä, jolle ei kelvannut muu kuin sirkka.. Nekin piti tarjoilla pinseteistä. Tämäkään ei teillä nyt toimisi, kun Albus on niin arka..
×