Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Champ

Jäsen
 • Viestit

  139
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  100%

Maine sivustolla

38 Loistava

Tietoja käyttäjästä Champ

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Mies
 • Sijainti
  Helsinki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

678 profiilin katselua
 1. Tärkeää tietoa!

  Mietin vain tuota A-vitamiinin tuottamiseen liittyvä ongelmaa, eli eikö tätä voi kiertää gut loadaamalla A-vitamiinia niihin ruokaeläimiin??? Mun tietääkseni tätä on tutkittu ja todettu, että A-vitamiinin määrä ruokaeläimissä lisääntyy lineaarisesti sen mukaan, mitä sitä A-vitamiinia on lisätty ruokaan. Kalsiumin määrä ruokaeläimissä ei kuitenkaan aina kasvanut lineaarisesti. [Finke, Mark. (2003). Gut loading to enhance the nutrient content of insects as food for reptiles: A mathematical approach. Zoo Biology. 22. 147-162. 10.1002/zoo.10082.]
 2. Haava leoskin selässä

  Ihan näin mielenkiinnosta, kun kirjoitatte että betadinea pitää laimentaa ennen kuin käyttää leoskin haavaan, niin missä suhteessa sitä pitää laimentaa?
 3. Löydettiin sattumalta ison kulma-akvaarion jalustoineen Fidan alennuspäiviltä (hinta 25 €) ja päätettiin sitten paikan päällä, että siitä tulisi uusi terraario meidän pikkukaverille. Pienellä vaivalla ja säädöllä saatiin raahattua se kotiin. Sen jälkeen alkoikin terraarion desinfointi, koska se oli ehkä ollut aikaisemmin jonkin matelijan käytössä. Tämän jälkeen kiinnitin huomiota, että terraario haisi voimakkaasti silikonille ja sitä oli erittäin paksu kerros kaikkialla. No ei auttanut muu kuin irrottaa kaikki vanha silikoni kauhealla vaivalla, minkä jälkeen silikonasin uudelleen koko terraarion. Kun tämä kaikki oltiin vihdoinkin saatu tehtyä, niin sitten alkoikin kannen suunnittelu. Päädyin tekemään kannen puusta, koska se oli kevyt ja helposti työstettävä materiaali kerrostaloasuntoon. Lisäksi päädyin paloturvallisuuden vuoksi käyttämään LED-valoja terraariossa. Harkinnassa on, että jossakin vaiheessa ostaisin sopivan telineen, johon laittaisin UV-lampun. Olen tottunut siihen, että terraarion alla on aina ollut tila, missä kaikki terrakamat on. Ikävä kyllä metallinen standi ja pikkutenava ei kuulostanut hyvältä yhdistelmältä, joten päätin rakentaa säilytystilan käyttäen hyväksi terran mukana tullutta metalliständiä. Aluksi sahasin mittojen mukaan puulevyt pohjalle ja rakensin sen päälle tukikehikon, johon saan kiinnitettyä ovet ja seinäpaneelit. Kuten kuvasta näkyy, niin alusta ainakin kesti kaiken mahdollisen hyppimisen sen päällä. :) Tämän jälkeen kiinnittelin paneeleita, sekä tietenkin lukon oveen jottei kukaan levittelisi matofarmeja ympäriinsä. :) Sitten alkoikin koko homman helpoin osuus, eli taustaseinän rakentaminen. Muokkasin leveän styroksin nopeasti oikeaan muotoonsa, minkä jälkeen levittelin useamman kerroksen saumauslaastia sen päälle. Lopuksi lakkasin sen pariin kertaan ja viimeisimmän lakkakerroksen päälle levitin puhallushiekkaa. Levitin sitä sen verran paljon, että siitä tuli ihan mukavan luonnollisen näköinen. Kiinnitin taustaseinän terraarioon ja tämän jälkeen alkoikin sisustuksen suunnittelu. Päädyin käyttämään matelijamattoa pohjamatskuna ja rakensin ylimääräisen tason, jotta saisin lisättyä terraarion lattiapinta-alaa vielä lisää. Muut sisustustavarat siirsin sitten lopuksi vanhasta terraariosta. Päädyin myös lopulta testaamaan mitä meidän kaveri tykkäisi juoksulautasesta. Aluksi näytti siltä ettei se herättänyt mitään kiinnostusta, mutta kun pikkukaveri vihdoin tajusi juonen niin sen jälkeen se ollaankin nähty kävelemässä sillä lähes joka ilta. :) Päädyin myöskin vähän leikkaamaan etuosan koristetta, koska pikkukaveri halusi päästä näkemään maailman menoa.
 4. Toivon näkeväni paljon erilaisia herppejä. Esimerkiksi leopardileguaaneja olisi hauska nähdä. Lisäksi olisi mukavaa jos myynnissä olisi terraarion sisustukseen sopivia tavaroita. :)
 5. Virityksiä

 6. Leopardigekko

  Terraario, Lisko, Leopardigekko, Eublepharis macularius
 7. Saattaa olla että ei sisällä hiekkaa, mutta siellä puhuttiin hiekan ja turpeen seoksesta.. No ehkä tyydyn jonkinlaisen maton ja laatan yhdistelmään. :)Ainakin se on näillä tiedoilla turvallisin valinta. :)
 8. Eläinkaupassa ehdotettiin terran pohjalle sellaista kuin JBL Terra Basis. Tämä ilmeisesti on lannoittamattoman turpeen ja hiekan seosta.. Onko kellään kokemusta tuosta ja uskaltaisiko sitä ollenkaan pistää terran pohjalle? Ja jos sitä käyttäisi, niin kuinka helppoa on pitää sellaista terraa puhtaana?? Olisi mukavaa jos saisi tietää pikaisesti ihmisten mielipiteitä asiaan. :)
 9. Leoski syö vermikuliittia

  Leoskit saattavat syödä vermikuliittia ja tästä on julkaistu artikkelikin. Suosittelisin lannoittamatonta turvetta tai kostutettua rättiä, kuten joku ehdottikin.
 10. Salamatkustajan määritys

  Kun mitataan päästä takaruumiin päähän asti, niin se on 1,2 - 1,3 sentin pituinen. Sen etummainen raajapari on puolestaan sentin pituinen. Sanoisin että takapää on hieman litteä korkeussuunnassa. En kyllä äkkiseltään löytänyt mitään vaaleita täpliä peräpään alapuolelta kun se alaosa on muutenkin vaalea.
 11. Salamatkustajan määritys

  Ehkä hieman, mutta se alaosa on aika vaalea kuten kuvassa näkyy ja siksi liitinkin sen mukaan. Keskikohdassa puolestaan on tuollainen tummemman ruskea kohta, kuten kuvassa.
 12. Salamatkustajan määritys

  No niin... Nyt on hämähäkkikin kasvanut kokoa kerrakseen ja kertaalleen moltannut. Tässä olisi nyt sitten parempia kuvia kyseisestä kaverista: http://keskustelu.herppi.net/gallery/album/1691-sekalaista/ Mietin tässä että voisiko kyseessä olla Nuctenea umbratica? Vai onko kyseessä edelleenkin Larinioides sclopetarius? Ajattelin nyt vielä varmistaa, että keväällä sitten uskaltaa päästää sen vapaaksi Suomen luontoon. :)
 13. Sekalaista

  Sekalaisia kuvia
 14. Kysymyksiä hämähäkeistä III

  Tässä on nyt onnistuttu syöttämään salamatkustajalle (noin sentin kokoinen hämy) kolme pikkuista vahakoisaa... Mietin nyt, että kuinka paljon tuollainen pikkuinen hämähäkki syö ja kuinka usein? Vettä ollaan imeytetty vanutuppoon ja siinä alla on muovialusta, jonne kertyy myös hieman vettä. Pohjamatskuna ollaan käytetty lannoittamatonta turvetta ja piiloiksi ollaan sijoitettu leikeltyjä talouspaperirullia. Faunaboksi, missä hämy asustelee, ollaan sijoitettu akvaariolamppujen yläpuolella, joka tarjoaa hieman lämpöä tuonne faunaboksiin. Kuulostaako tällainen järjestely hyvältä vai voisiko jotakin vielä parannella?
 15. Meidän gekko teki yhdessä vaiheessa tuota samaa, mutta nykyään viihtyy useammin piilossa päiväsaikaan kuin näkyvillä maaten. :)
×