Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Nathalie22

Jäsen
 • Viestit

  135
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  2
 • Palaute

  0%

Nathalie22 last won the day on November 14

Nathalie22 had the most liked content!

Maine sivustolla

14 Hyvä

Tietoja käyttäjästä Nathalie22

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Kerava
 1. Vesikilpikonna; UVB sekä muu valaistus

  Haluaisin siis tilata UVB loisteputket lemmikkiexpressista, mutta josta syystä, kun laitan osoitteeni kaupunki ei ole vaihtoehtona. Eli en pysty tilaamaan :( (ja he eivät vastaa viestini). Onko toista verkkokauppa mistä saa ARCADIA D3+ Desert Species loisteputki 12% UVB T8 ? Löysin: https://www.akvaariokauppa.fi/new/p6156-arcadia-desert-reptile-t8-d3-12-uvb-fi.html Hinta on 34,90€ (45 cm), kun lemmikkiexpressilta 28,90€. Myös postitus on kalliimpi. http://www.reptilemaniacs.com/arcadia-uvb-90cm-p-1695.html " Tätä tuotetta ei voi tilata verkkokaupasta tällä hetkellä. " :( Onko muita verkkokauppoja?
 2. konnan kuljetus yöjunalla

  No niin, muutto on tehty. Junan lemmikkihytti ei ole kovin iso. Onneksi minulla oli pienimmät lemmikit :-P Laitoin lämmitys täysille ja konnatytöt ottivat yläsängyn. Ne rauhoittuivat, kun laitoin valot pois päältä. Kun olimme ulkona ja autossa, työt olivat Styrox boksissa. Se oli ihan hyvä alussa, mutta loppumatkalla ne eivät ole jaksaneet enää ja yrittivät päästä ulos boksista. Koska oli pakasta odotin yön yli, että täytän akvaariot (lasi oli ihan kylmä). Eli tytöt olivat laatikoissa ilman vettä n. 35 tuntia. Ne eivät ole kovasti tykkääneet siitä mutta terveys kesti sitä hyvin. Nyt ne ovat pääseet takasin kotiin, huolimatta, että se on 1000 km päästä :-P Sain tänään paikallisporonlihanmyymälästä silakoita (kun ruokakaupasta ei saa kokonaisia). Ihan lähijärvestä kalastettu, ja hinta on 28€/kg!
 3. Vesikilpikonna; UVB sekä muu valaistus

  Hyvä. Juu mielestäni ne ovat parempia. Minulla on vielä ne keittiön kuivauskaapin telineen päälle (tukevampi)
 4. Vesikilpikonna; UVB sekä muu valaistus

  No niin, en edes ole huomannut se "mantelijoille" osasto Kiitos paljon Kaisa!! Oletko myös kokeillut Arcadian loisteputkirungot? Minulla on vielä vanhat mallit (kuva).
 5. Vesikilpikonna; UVB sekä muu valaistus

  Muuton kanssa ajattelin ostaa uusia UV valoja. Olen aina ostanut Exo Terra Faunatarelta, mutta nyt pitää tottua ostamaan verkkokaupasta - ja halvempaa on tervetuloa :-P Tarvitsen 46 cm + 91 cm loisteputkia (kotoa löytyy 2 akvaariota). akvaarioon.fi olen aikaisemmin ostanut suodattimia. Tykkäsin. Mutta siis mitä noista on sopiva? Ei lue missään UVB tai 12%... Onko se Freshwater sarja? https://secure.vilkasgroup.com/epages/akvaario.sf/secb4db1bb1f1/?ViewAction=View&ObjectPath=/Shops/19102007-19910/Categories/Valaistus/"Loisteputket+ja+polttimot"/T8_loisteputket&PageSize=50&Page=1 Vähän samat hinnat lemmikkiexpress sivulta: http://www.lemmikkiexpress.fi/tuotteet/akvaarioon/valaistus Lämpövalona suosittelen kovasti: swamp basking spot http://www.lemmikkiexpress.fi/tuote/matelijoille/terraarion-valaistus/lampolamput-ym/exoterra-swamp-basking-spot-lampolamppu-50w-100w " Kosteuden ja roiskeen kestävä lämpölamppu, ihanteellinen vesiterraarioihin. "
 6. konnan kuljetus yöjunalla

  No niin, iso matka on ensi viikko! Menin viime vikko eläinlääkäriin tarkastukeen, kun arvaan, että en kovasti löydä sopivaa eläinlääkäriä Lapista. Menin Vantaan Tammiston Evidensia lääkärille, Delphine Laniesse. Ihana, kun ollaan molemmat ranskalaisia :-P En ole koskaan ollut eläinlääkärissä, joka teki niin täysin tarkastus konnille. Ja sain vielä kotiin pitkä sähköposti, jossa oli kaikki tarkastuksen tiedot + paljon hoitotietoa. Suosittelen! Ja tietysti kysyin matkasta (styrox-boxi, kun ollaan ulkona, muovi laatikko junamatkalla) Tytöt ovat täyskunnossa ja matka pitäisi sujua hyvin
 7. konnan kuljetus yöjunalla

  Mietin vielä, kun minulla on vain läpinäkyviä laatikoita. Näkevätkö konnat läpi? Oliko parempi ottaa tummempia niin, että tulisi ihan pimeä sisällä? Kuinka pitkä aika he voivat hengittää laatikossa, kun kansi on kiinni? Esim. 50l laatikossa. Ja odotan VR vastauksen, kun kysyin jos saan lemmikkihytin ;)
 8. konnan kuljetus yöjunalla

  Juu ajattelin laittaa laatikkoon/styroxiin vanhoja pyyheitä. Talouspaperi on varmasti hyvä ottaa mukaan. Junan siivoojat voivat sitten ihmetellä mikä toi haju on
 9. konnan kuljetus yöjunalla

  Ei saa ottaa niin paljon tavaroita mukaan hyttiin. Vain laukku. Ja mulle siis pari muuttolaatikkoa Yritän saada lemmikkihytti niin että ei olisi ketään muuta hytissä.
 10. konnan kuljetus yöjunalla

  Kiitos vastauksesta! En tiedä, jos on hana junassa, mutta voin ottaa vettä mukaan pullossa Ajattelin styrox laatikon kun saa olla kylmä marraskuussa, ainakin Lapissa Junassa toivottavasti ei ole. Tavallisia säilytyslaatikoita on kyllä kotona runsaasti. Luuletko, että ne pystyvät nukkumaan yöjunalla tai yrittävätkö ne päästä pois laatikosta koko yö? (ja pitää minut ja muut matkustajat hereillä ).
 11. konnan kuljetus yöjunalla

  Muutan marraskuussa pk-seudulta Lappiin. Tietysti konnatytöt tulevat mukaan :) Junamatka (autojunalla) kestää 15 tuntia. On pari tuntinen matka ennen lähtöä ja vielä pari tuntia sen jälkeen. Silloin konnat voivat olla omissa styrox-laatikoissa. Mutta junassa, mitä suositellette? Kiitos avustanne!
 12. väliaikainen akva konnille?

  Muutto pk-seudulta Lappiin on tulossa tänä vuonna työn takia. Onko se elokuussa tai vasta marraskuussa, en tiedä vielä. Kotona löytyy 2 punakorvatyttöä, jotka olen adoptoinut ESY:stä 13 vuotta sitten. Tytöt eivät tule toimeen ja tarvitsevat oma akvaario. Muutolle ei ole oikeasti mitään rahaa. Laitan autoon talvirenkaat, puolitusina laatikoita ja se on se. Lapissa alkuelämä on kimppakämpässä, ei edes omassa asunnossa. Olen jo ottanut yhteyttä ESYlle ja ilmoittanut, että tod. näköisesti tarvitsen palauttaa konnat, kun en pysty ottaa ne mukaan. Vastauksena tuli tyyli "katotaan mikä on mahdollista, kun aika tulee". Asia harmittaa kovasti, kun minulla on ollut pitkä elämä tyttöjen kanssa ja etsin parempaa ratkaisua. Kertokaa teidän mielipide; onko mitään mahdollisuuksia, että ottaisin konnat mukaan? Siis vain konnat, ei akvaariot. Ainakin muutamaa kuukautta aikana konnat pitäisi asua väliaikaisessa paikassa. Tilaa ei olisi (kun on kimppakämppä), eikä rahaa oikealle akvaariolle. Ehkä joku vauvaamme?
 13. Hyvin todennäköisesti saan kesäkuusta työtä Lapista. Asun Keravalla eli pk-seudulla. Olen tällä hetkellä työtön eli mutttobudjekti on... nolla. Saan työn kautta asumispaikkaa, joka on tod. hotellihuone. Otan mukaan vain mikä mahtuu autoon ja muut ominaisuudet menevät varastoon. Ongelma on, että kotoa löytyy myös 2 akvaariota, jossa asuvat 2 punakorvakilpikonnaa. Olen adoptoinut tytöt vuonna 2005 aikuisena ESY:stä. Mitä suosittelette (ja mitä on eniten mahdollista): 1- palautan konnat ESY:lle ja toivon, että he löytävät hyvää kotia heille 2-etsin itse uutta kotia konnille (ja ilmoitan SEY:lle uudesta omistajista) 3- etsin konnille sijaiskoti ja tuon ne minun perään + akvaariot, kun saan oma paikka - saa kestää 6-12 kk) Neuvoja kaipaan! Kiitos avustanne!
 14. Vesikilpikonnien ruokavalio ja ruokinta

  Hei! Kysyn kalkista (tarkoituksena lisätä ruokaan): Käykö kalkkiseosta, että löytyy Kennelrehusta? Kalkkiseos on kahden kalkkilaadun yhdistelmä. Sisältää 50 % ruokintakalkkia ja 50 % korallikalkkia. Korallileväkalkin sisältö: Kuivatut ja jauhetut korallilevät. KALSIUMKARBONAT (CaCO3) 80,28% (31-33 % Ca) MAGNESIUMKARBONAATTI (MoCo3) 7,90% (2-5 % Mg) MAGNESIUM (Mg) 2,29% TIETOA LEVÄKALKISTA: Litho-leväkalkki on puhdas luonnontuote, joka on muodostunut kalkiksi merilevien fossiilisoistuneista jäänteistä. Runsaan kalkki- ja magnesiumpitoisuuksien lisäksi litho-kalkki sisältää suuren määrän mikroelementtejä. Ruokintakalkin sisältö: KALSIUMKARBONAT (CaCO3) 95-96 % MAGNESIUMOKSIDIU(MGO) 1-1,5 % RAUTAOKSIDI (Fe2O3) 0,2-0,4 % (SIO2) 1-3 % (AL2O3) 0,3 - 0,6 % KALSIUM (Ca) 36-38 % HCL liukenematon 4-5 %
 15. Mistä tukevaa kaappia?

  Olen ranskalainen, mutta olen asunut Suomessa n. 20 v. ja minulla on aina ollut punakorvakonnia täällä. Olen tutkimassa miten ranskalaiset hoitavat heidän konnista, kun se on tod. aika erilainen kuin teemme täällä. Pääerot (ruokinnan lisäksi, kun heille on enemmän vaihtoehtoja) ovat: -hiekan käyttö pohjamateriaalina on pakollinen -nartuille on pakko olla munituspaikka vuoden ympäri Olen jo yrittänyt hiekan pohjana: kyllä konnat tykkäsivät, kun oli hauska kaivata siellä ja sotkea akvaarion ^_^ mutta suodatin ei ole kestänyt :-/ Munituspaikkana käy esim.iso muovinen laatikko täynnä hiekkaa. Jos laatikko on akvaariossa se vie paljon tilaa. Eli olen miettinyt laittaa laatikon akvaarion ulkopuolella. Minulla on 2 akvaariota siis voisin laittaa kaapin niiden välissä ja kaapin päälle munituslaatikot - ja vaneri niiden ympäri. Suodattimet menisivät kaappiin. Mutta mistä voisi saada riittävästi tukevaa kaappia? Ja miel. että se ei maksa hirveästi.
×