paputtaja

The Boss
 • Viestit

  7 290
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  152
 • Palaute

  100%

paputtaja last won the day on December 29 2016

paputtaja had the most liked content!

Maine sivustolla

3 534 Loistava

1 seuraaja

Tietoja käyttäjästä paputtaja

 • Taso
  Hanna Forsström
 • Syntymäpäivä 04.12.1981

Yhteystiedot

 • Website URL
  http://konnuuksia.blogspot.com

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Vantaa
 • Yhdistys
  SHH ry
 1. Anopillani on 10-vuotias leopardikilpikonna, joka painaa jo yli 7 kg :) Kasvanut suht heikkotehoisen UV-valon alla turhan tuhdilla ruokavaliolla.
 2. Kilpikonnista on kyllä melko mahdotonta veikkailla ikää, koska olosuhteet vaikuttavat kasvuvauhtiin niin paljon. Mutta veikkaukseni olisi alle 5 vuotta. Tiedätkö yhtään enempää konnan taustoista?
 3. Tuon ravintosisällön perusteella näyttää ihan passelilta. Mutta kohtuus kaikessa, eli mahdollisimman monipuoliseen ruokavalioon kannattaa pyrkiä ja tarjota pellettien lisäksi kaikkea muutakin :)
 4. Eikä pelletit tietenkään ole ainut oikea vaihtoehto. Niittykasveja ja heinää voi toki tarjota konnalle muussakin muodossa :) Itse suosin pellettejä itse kuivaamieni kasvien lisänä tuomassa monipuolisuutta talven ruokavalioon.
 5. Paras tapa on vain tarjota pelkiä pellettejä niin kauan, että konnan niitä syö :) Terve konna ei näännytä itseään nälkään. Meillä riittää yleensä pari päivää nirsoilua ja taas maistuu.
 6. Minun mielestäni on ihan turhaa vaihtaa materiaali useamman, kuin kerran vuodessa :) Varsinkin, jos konna ei edes asu terrassaan ympräi vuoden, vaan on kesällä pihalla ja talvella horroksessa. Itse vaihdan materiaalin kerran vuodessa ja puolessa välissä vuotta lisään materiaalia, koska se "maatuu", eli tiivityy niin paljon ajan kanssa, että menee liian kovaksi konnille, eivätkä pääse enää kaivautumaan kunnolla. Meillä on siis puolet hiekkaa ja puolet hajusieppoa ja konnat eivät horrosta, eli kesän ulkolupäiviä lukuunottamatta ovat 24/7 terrassaan. Ja suosittelen mieluumin tuota huussikuiviketta/hajusieppoa sen hiekan sekaan, kuin pelkkää tuvetta. Turve on ensinnäkin erittäin pölisevää heti, jos pääsee kuivahtamaan ja liian hapanta pH arvoltaan. Huussikuivikkeissa turvetta on yleensä puolet ja toinen puoli kutterinpurua, tms. Tässä kuvaa miltä tuo sitten näyttää käytännössä
 7. Oman muistikuvani mukaan 10-15 % painon pudotus paaston alusta horroksen loppuun on normaalin rajoissa. Eli jos paino on tippunut jo paaston aikana paljon, sen ei pitäisi tippua enää horroksessa niin paljon. Huolestuttavinta on, jos paino alkaa tippumaan sitten, kun horrosta on jo kulunut useampia viikkoja.
 8. Ratkesiko ongelma nyt, kun vastaanottaja tyhjensi postilaatikkonsa?
 9. Niin, kuten sanoin. Nimenomaan käyttäjien (huom, monikossa ;) ) pitkään jatkuneiden pyyntöjen takia sitä aikaa lyhennettiin. Eli nimenomaan yleisestä edusta oli kyse. Nyt muokkausaika on asetettu 15 minuuttiin.
 10. @Teemu kerrotko mulle vaikka YV:llä kenelle yrität laittaa yksityisviestiä, niin tarkistetaan
 11. @tonikin Meillä oli joskus pari vuotta sitten 30 min aikaa editoida omaa postaustaan, mutta tästä tuli paljon valituksia käyttäjiltä ja mahdollisuus supistettiin 10 minuuttiin. Käyttäjät siis valittivat, että keskusteluiden seuraaminen meni mahdottomaksi, kun viestejä muokkailtiin jälkeen päin. Nykyisin toki keskustelut ovat vähentyneet foorumilla siinä määrin, että tuo 30 minuutin aikaikkunakaan tuskin aiheuttaisi ongelmia. Nyt täytyy tunnustaa, että tällä hetkellä en osaa sanoa mikä tilanne on, mahdollisuus on voinut poistua jonkun ohjelmistopäivityksen myötä ylläpidon huomaamatta. Toimivin systeemi olisi, jos viestin muokkaamiseen olisi esim 15 min aikaa joka päättyisi mikäli joku vastaa viestiin. Mutta tosiaan nyt tältä istumalta en osaa sanoa onko tämä nykyisellä ohjelmisotlla mahdollinen. Tarkistellaan.. :)
 12. Kyllä, nyt on aika laittaa kylmähorrokseen. Kirjoittamasi perusteellahan se on jo paastonnut pari viikkoa. Liian pitkä paasto huoneen lämmössä kuluttaa turhaan konnan elimistöä.
 13. Olipas ikävä viesti Jankkelta Pyritään kannustavaan ilmapiiriin ja muistetaan, että se on jo askel oikeaan suuntaan, että kysyy neuvoa! Toivotaan, että joku leoskeja tunteva joutaisi apuun pian!
 14. Mikä lämpötila siellä horrosboxissa on? Nimittäin, jos konna ei nuku, niin veikkaan, että lämpötila on horrokseen liian korkea.
 15. Ei ole mitään syytä huoleen vielä tässä vaiheessa! Mitä lajia konnasi on ja paljonko horrosboxissa on lämpötila tällä hetkellä? Noin 10 % painonpudostus on ihan ok ja etenkin horroksen alkuvaiheessa, kun konna saattaa vielä pissiä tai ulostaa. Mutta tämäkin tietysti riippuu siitä miten pitkä paasto konnalla on ollut ennen horrokseen menemistä ja onko paino tippunut jo sen aika kuinka paljon... Jos painon tippuminen jatkuu ja tuo 10 % ylittyy, etenkin, kun horrosta on jatkunut jo kuukausia, niin se on syy keskeyttää horros. Mutta lakuvaiheessa on aivan normaalia, että paino putoaa vähän.