Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Viestit

  5 915
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  22
 • Palaute

  100%

KaisaHoo last won the day on July 21

KaisaHoo had the most liked content!

Maine sivustolla

1 089 Loistava

Tietoja käyttäjästä KaisaHoo

 • Taso
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  hki
 • Yhdistys
  SHHry
 1. Myskikilpikonnia ovat, tarkempaa lajia en lennosta osaa sanoa (kahta lajia on yleisesti lemmikkinä). MUOKS. Näyttäis olevan Sternotherus odoratus. Googlella löydät tarkempia hoito-ohjeita ja saat lämmöt, ruuat UVB:t jne olosuhteet kuntoon jos säätämistä on. Takajalan pureminen (tai ylipäätään minkä vaan jalan) kertoo yleensä siitä että kutittaa. Ja lasin läpi sormen syömisyritys siitä, että konna luulee lasin läpi näkemäänsä sormea ruuaksi ja yrittää syödä sitä.
 2. Partis kipee?

  Ihan muutama juttu jota kannattaa kokeilla: Ensinnäkin lämmöt, kuulostavat alhaisilta. Poikasilla saa yleislämpö olla ihan reilu, ja tuo oksentelu, ruuan sulamattomuus ja apaattisuus luultavasti kaikki johtuu matalista lämmöistä. Lämmittelypaikalla olis syytä olla se 40 tai vähän ylikin, ja muualla terrassa 25-27. Jos ei muuten onnistu, esim. lämpömatto terran seinään kiinni auttaa. Toinen mitä voi kokeilla on laittaa kaksi lämmittelypaikkaa - terra on kuitenkin todella suuri ja lisko vielä pieni. Toiseksi toi terra. Se on tosi iso, ja junioreille on joskus tarpeen pienentää käytössä olevaa tilaa. Kolmanneksi ota ihan heti hiekka pois, hiekkaa ei pienille poikasille eikä välttämättä aikuisillekaan. Pienet on niin urpoja että ne syö kaikkea, eikä junnun suolisto kestä satunnaisiakaan hiekkamääriä samalla tavalla kuin aikuisen. Laita tilalle vaikka ens hätään sanomalehteä ja käy hakemassa vaikka retkipatjaa tilalle. Kokeile nää nyt ensin :) Muuten kuulostaa tosi kivalta, silmien sulkeminen on ihan normia toimintaa (nää on vähän urpoja välillä). Minkä kokoinen lisko on? 10-15 sirkkaa päivässä on kasvavalle liskolle vähän nafti annos, nää syö poikasina aivan sikapaljon. Koosta riippuen ötökkää voi tarjota parikin kertaa päivässä. Mutta kokeile eka noi kolme juttua, äläkä nyt ainakaan lisää ruokamääriä jos ruoka ei sula ja vatsa on turvoksissa. Parafiiniöljyn sijaan kannattaa kokeilla Levolacia, ihan pisara-pari. Mahassa saattaa olla myös hiekkaa, ja se jeesaa senkin ulostuloa.
 3. Mikä sammakkoeläinlaji?

  Eiköhän tuo ihan perus lissotron vulgaris ole.
 4. Onko väliä kumpaa sukupuolta hankkii?

  Naaraan jos ottaa, täytyy valmistautua siihen, että lisko munii (tarttee munintavermeet, ja tietysti ongelmia voi tulla muninnan kanssa). Koiraan kanssa taas ainakin siihen, että jos havittelee sille kaveria joskus, kaveriksi käy vain naaras.
 5. konnan kuljetus yöjunalla

  Näkeehän ne toki sieltä läpi, mutta en usko että se on mikään ongelma. En osaa sanoa kuinka pitkään siellä happi riittää, mutta kunhan välillä raotat kantta, ei mitään ongelmaa tule. Tietty voit myös puhkoa kanteen muutaman reiän. Vaikee kuvitella että smartti olis ilmatiivis.
 6. konnan kuljetus yöjunalla

  Joo, eiköhän teidän matka tuolleen suju just hyvin :)
 7. konnan kuljetus yöjunalla

  Luultavasti nukkuu, mutta tuskin koko matkaa. Erillistä lämmitystä ne ei tartte, kunhan ei pakkaselle vedä. Styroxlaatikko on tosiaan hyvä, mutta ei kestä ison konnan kynsiä jos elukka päättää pistää ranttaliksi :D Ja ainakin siis kannattaa varautua siihen, että joudut pesemään konnat tyyliin kertaalleen reissun aikana, koska ne p*skovat lootaan.
 8. konnan kuljetus yöjunalla

  Kiva että saat konnat mukaan Lappiin :) Mä pitäisin konnat laatikoissaan koko matkan ajan, välillä kannattaa huuhdella sonnat ym. pois ihan hanan alla. Uimista tms. konnat eivät kaipaa vaan pärjäävät kuivilla ihan hyvin koko reissun. Ainoo vaan, että punakorva voi pistää styrox-laatikon aika tehokkaasti päreiksi kynsillä, jos saat sinne sisään jonkun toisen muovilaatikon tms, niin on ehkä vähän varmempi matkustaa.
 9. Parta-agamien väreistä

  Se on cawley ceellä, ilmankos et oo löytänyt kuvia :) Mun ymmärrykseni mukaan cawley liittyy kuviointiin, super red on se itse väri.
 10. Liskojen tieteellisistä nimistä..

  Ja wc:n "vastakohta" on cb eli captive born tai captive bred (joskus näkee lyhennettä cbb, joka tarkoittaa captive born & bred, eli kasvatuksessa syntynyt kasvatetuista vanhemmista - pelkkä cb voi siis olla luonnosta kerätyistä vanhemmista).
 11. Ihan ekana silmästä pitäisi saada hiekat pois. Huuhtele silmää varovasti keitetyllä (ja jäähdytetyllä) vedellä ja pidä huoli, ettei sinne enää pääse hiekkaa (ts. ota hiekat pois terrasta). Hankaako lisko silmää, onko silmä turvoksissa, vuotaako vettä? Miten sinne on mennyt hiekkaa, osaatko sanoa? Melkein tekisin sinuna niin, että soittaisin esim. Johanna Rauliolle ja kysyisin, voiko määrätä silmätippoja näkemättä liskoa. Toinen vaihtoehto on mennä lähimmälle eläinlääkärille ja pyytää konsultoimaan joko Rauliota tai Linnunmäen Gisle Sjöbergiä. Täältä voit vielä tutkailla, löytyiskö lääkäriä sittenkin lähempää:
 12. Liskojen tieteellisistä nimistä..

  Numerot kertoo sukupuolen: ensimmäinen numero on koiras, eli 1.0 on yhtä kuin yksi koiras (2.0 kaksi, 3.0 kolme jne) toinen on naaras, eli 0.1 on yksi naaras jos sukupuolta ei tiedetä, tulee kolmas numero. Yksi koiras, kaksi naarasta ja kolme joista ei tiedetä, ilmaistaan siis 1.2.3 WC on wild caught eli luonnosta kerätty.
 13. Liskokuumetta

  Facebookin herppiryhmissä (herppiharrastajat jne) kannattaa myös kysellä :)
 14. Torakoiden kasvatus ruokaeläimeksi II

  Suklaatorakat onkin ihan vihonviimeisiä, lisäksi ne voi levitä asuntoon. Suosittelen myös vaihtamaan argentiinalaisiin.
 15. Terran sisustus

  Luulen että tavallinen maali tuhoaa styroxin. Lisäksi niissä on riski, että terran kuumuudessa haihduttavat ikäviä höyryjä ilmaan, eli tsekkaisin hyvin tarkkaan. Kikka kakkonenhan on vetää siihen styroxin päälle tyyliin laastia ja sit maalata / lakata se jollain myrkyttömällä. Oma kokemus styrox-taustoista on myös sellanen, ettei niitä meille tuu enää koskaan: lisko kiipeää siinä ja isot kynnet raastaa styroxin ihan p*skaksi. Mulla on molemmissa terroissa muistaakseni Juwelin 3D-taustaa (joku slimline tjsp), kallis mutta käytännössä ikuinen.
×