Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Viestit

  5 932
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  23
 • Palaute

  100%

KaisaHoo last won the day on January 20

KaisaHoo had the most liked content!

Maine sivustolla

1 090 Loistava

Tietoja käyttäjästä KaisaHoo

 • Taso
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  hki
 • Yhdistys
  SHHry
 1. Terraarion taustasta

  Ulkopuolelle.
 2. Kipeä suokilpikonna!!

  Kilpimätää luultavasti. Betadine-hoitoa ensihätään, jos ei lähde paranemaan tyyliin parissa viikossa, vielä lääkäriin. Eli konna kuiville ja kilpeen nestemäistä Betadinea (voi laittaa koko kilpeen, mutta ainakin nyt tuohon kohtaan). Anna olla ainakin pari tuntia (konna kuivilla siis sen ajan), mitä pidempään, sen parempi. Sit kilven huolellinen huuhtelu ennen konnan palauttamista altaaseen. Toista niin usen kuin pystyt, jos onnistuu päivittäin niin hyvä. Onhan konnalla altaassa sellainen maa-alue, että se pääsee kokonaan kuiville, että myös alakilpi pääsee kuivumaan?
 3. Moi, ja onnea tulevasta uudesta lemmikistä :) Taustoja saa akvaariokaupoista. Styrox-taustat ovat edullisia, mutta menevät tuhannen päreiksi kun lisko kiipeilee niissä. Itsellä on molemmilla 3D-taustat sellasta kiinteämpää ainetta (olisko Juwelin, en muista enää). Ne on hintavia mutta kestää ja pysyy nätteinä. MUOKS. Porukka myös tekee taustoja itse, täältä jostain löytyy siitäkin infoa. Tekokasveissa kandee ensin varmistaa, että uusi tulokas ei halua syödä niitä. Jos tulee tekokasvien kanssa toimeen, voit hankkia niitä terraan just niin paljon kuin itse tykkäät.
 4. Konna huonossa kunnossa

  Tälleen netin kautta on tosi vaikea edes arvailla, kun ei nää konnaa. Eläinlääkäriin ottaisin yhteyttä asap. Ihan ensiavuksi ota konna pois altaasta ja tarjoa hyvin lämpöä. Miten hengitys, pihiseekö, vinkuuko? Vuotaako nenästä tai silmistä jotain, ovatko silmät normaalit? Kauanko konna on ollut sulla, minkälaiset sen olosuhteet on (allas, valaistus, ruokavalio)? MUOKS. Onko naaras vai koiras? 26-vuotias ei ole mitenkään vanha, eli sairas se on. Jälkiviisaana vois todeta, että olis kannattanut viedä se lääkäriin jo siinä kohtaa kun huomasit ensimmäiset oireet, nää oireilee yleensä vasta siinä vaiheessa, kun kunto on jo tosi huono.
 5. Ruokavalio

  Aloitapa lukemalla tältä foorumilta ensin nämä ketjut, kysy ketjuissa lisää:
 6. Parta-agama uroksen muninta

  Juu, ei matelijat tarvitse koirasta munimiseen. Tietysti siis munat ovat hedelmöittymättömiä.
 7. Parta-agama uroksen muninta

  No se sun koiraasi on naaras, siitä se johtuu :) Nyt on tärkeetä järjestää liskolle kunnollinen munintapaikka, laita esim. erilliseen laatikkoon ihan kunnolla hiekkaa, jota kostutat vähän.
 8. HELP! Kuka tämä on, löytyi ulkoa?!

  Ei ole sisilisko vaan vesilisko, lissotron vulgaris.
 9. Terran pohjamateriaali?

  Hiekkaa monet pitää, mutta ei paksua kerrosta (rasittaa niveliä ja on muutenkin luonnoton partikselle). Sit on erilaisia laattaratkaisuja tai ihan muovimattoa, kuka mistäkin tykkää. Itsellä on toisella excavator-pohja, toisella Exo terran sand mat. Nää on kotoisin Australian aavikoilta, joilla kovan maan päällä on vähän irtonaista maa-ainesta, että sen mukaan voi pohdiskella itsestä parhaalta tuntuvaa ratkaisua.
 10. Mulla on konnilla tollaset molemmilla, lyhyet UVB-putket poikittain maa-alueen päällä. Kätevää, kun kotelo menee just akvaarion päälle poikittain. Liskoilla on sit ne sellaset systeemit, joissa tulee vaan "tulpat" putkien päihin ja muu "koneisto" jää terran ulkopuolelle.
 11. Etsit väärästä kategoriasta, ei akvaariolampuista vaan terraarion valaisusta. Akvaario.fi:ssä ei näyttänyt edes olevan UVB-putkia, mutta Lemmikkiexpressillä kyllä: http://www.lemmikkiexpress.fi/tuotteet/matelijoille/terraarion-valaistus/uvb-loisteputket Itse oon jo vuosia käyttänyt pelkästään Arcadian 12%-putkia.
 12. Liitujauhoa partikselle?

  Eikös liitujauho ja kalsiumkarbonaatti ole sama asia? Meillä on eläinkaupan kalsiumjauhetta, en oo jaksanut etsiä apteekkia joka sitä myy. Mutta siis apteekista kannattaa kysyä, on reippaasti edullisempaa siellä. Jos ei oo, eläinkaupat yleensä myy, nettikaupat vähintään. Katso sellaista, jossa ei ole vitamiineja (yleisin kai D3) seassa, ne kun tulee erikseen sit.
 13. Jokin kouristuskohtaus agamalla?!?

  Vois olla myös ihan sitä, että kurkkuun jäi jotain kiinni. On ihan tosi vaikee sanoa tälleen netin välityksellä, että mitä on tapahtunut. Hyvä jos on kunnossa nyt, tumma hännänpää voi tosiaan olla merkki stressistä. Jos kohtauksia tulee lisää, vie Pedro eläinlääkäriin, ei kuvaaminen paljon auta. Voit myös konsultoida esim. Johanna Rauliota puhelimitse (yhteystiedot löytyy täältä herppinetistä ja tietty Googlella).
 14. Vesikilpikonnan tunnistuspyyntö

  Kyllä, konnan pitäisi päästä maa-alueella kokonaan kuiville niin, että kilpi pääsee kuivumaan sekä päältä että alta, samoin iho. Vedenlämmitin on vähän si o så, meillä ei reevesillä ole lämmitintä ja se toimii hyvin, itse asiassa alkaa hyytyä kesäisin, kun vedenkin lämpö nousee.
×