KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Viestit

  5 852
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  21
 • Palaute

  100%

KaisaHoo last won the day on July 26 2016

KaisaHoo had the most liked content!

Maine sivustolla

1 081 Loistava

Tietoja käyttäjästä KaisaHoo

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Yhdistys
  SHHry
 1. Miten toimii muuten, kulkeeko kakka, onko lisko aktiivinen? Minkälaiset valot ja lämmöt terrassa on? Sinänsä siis syömättömyys ei ole välttämättä ongelma, jos lisko on muuten terve ja aktiivinen, etenkin koiraat tuppaa keväällä jättämään syömisen vähemmälle. Onko Hikka tyttö vai poika? Minkä kokoinen? Onko terrassa siis hiekka pohjalla, onko aina ollut? Toi kuvailemasi kummallinen tilanne kuulostaa oudolta, pystytkö jotenkin tarkemmin kuvailemaan? Eläinkaupassa tuskin pystyvät auttamaan kovin järkevästi, soittele esim. Johanna Rauliolle, joka pystyy puhelimitse varmaankin jotakin sanomaan, ja myös konsultoi eläinlääkäreitä puhelimitse.
 2. Miekkahäntähän tosta tulee mieleen ulkonäöstä juu.
 3. Minust ei näytä kiinankääpiöltä. Toki niitä on useita alalajeja, mutta toi häntä hämmentää, enkä ole nähnyt koskaan kiinankääpiölle jääneen tollasia kidusjäänteitä. Muoks. caudata-sivustolla voi käydä tiirailemassa erilaisia lajeja: http://www.caudata.org/cc/species/Salamandridae.shtml
 4. 8-kuinen ei enää ehkä tarvitse ruokaa joka päivä tai ainakaan useita kertoja päivässä. Lisäksi on normaalia, että kasvaessaan lisko itse vähentää syömisiään (poikasethan vetää ruokaa aivan käsittämättömiä määriä, ja se muutos saattaa hämmentää omistajaa). Sellanen 10 ötökkää päivässä on varmaan ihan hyvä määrä.
 5. Minkä ikäinen lisko? Ja jos siis tää on se sama josta kyselit aiemmin, kaksi päivää kakkimatta ei ole vielä ummetusta :) Kauanko on ollut syömättä?
 6. Partishan on matelijamaailman labradorinnoutaja, joka syö kyllä niin paljon kuin ruokaa annetaan (tai ainakin tosi monet yksilöt). Ylipaino on yleinen ongelma. Ja matoruokavalio se helpoin, ja liskoillekin yleensä jättijauhomadot maistuu hyvin.
 7. Yleensä aivastelu/yskiminen kertoo, että joku ongelma hengitysteissä on, yleensä tulehdus. Kaksi päivää ulostamatta ei ole mikään ummetus (kahden kuukauden jälkeen voidaan keskustella ;)), ja apaattisuuskin saattaa johtua ihan matalapaineesta. En ihan hahmota tota vatsan köyristelyä. Parafiiniöljy lieni aivan turha, mutta ei siitä liskolle haittaa ole. Raulio kyllä osaa hommansa ja hoitaa liskosen kuntoon :)
 8. Ruokavalio kai siihen useimmiten on syynä.
 9. Teoriassa varmaan ihan kätevä, mutta muutama juttu: Ensinnäkin reevesillä veden puhtaus on tärkeää, ne on jostain syystä aika herkkiä erilaisille tulehduksille (iho, kilpi silmä jne), ja tonne vesitilaan sä et saa minkäänlaista suodatusta järkevästi. Toiseksi lämmitys, epäilen että muovi sulaa lämpölampun lämmöstä. Kolmanneksi UVB, joka siis ei kulje asiallisesti minkään läpi, eli sen ja konnan välissä ei sais olla mitään, etkä kyllä tuohon saa putkea väsättyä sisäpuolelle mitenkään. Lisäksi ilmanvaihto tuskin on kauheen hyvä, eli ilma jäis tolkuttoman kosteaksi, mikä taas ei ole hyvä asia yhdessä ykköskohdan kanssa. Eli en laittais.
 10. Mitä on kalahiekka? Älä ainakaan poikaselle laita mitään hiekkaa, ja aikuisellekaan ei mitään paksua kerrosta (ja jos elikko alkaa sydä hiekkaa, vaihda esim. laattaa tilalle).
 11. Toki on, rahtikulut voi kyllä olla melkoiset (plus tietysti riski että elukka ei selviä matkasta jne). En tiedä onnistuuko just tuolta sivustolta. Ja esim. noita harjasgekkoja saa Suomestakin varsin mukavasti :) Kannattaa käyttää aikaa sen miettimiseen, mikä ja minkälainen lisko on se, joka olis just sulle hyvä :) Täällä on esimerkiksi hyvä ketju siihen:
 12. Siis on se ihan mahdollista, etenkin jos juo paljon ja syö paljon kasviksia. Jos uloste on normaalia, ei mitään aihetta huoleen.
 13. No periaatteessa joo. Onko siis lätäkkö vai imeytyykö kaikki, ts. ootko nähnyt lätäkön vai vaan märän läntin?
 14. Amerikassa myös mm. puetaan partiksille vaatteita. Tosi luonnotonta (ja vaatteet myös terveydelle vaarallisia).
 15. Mittaa veden lämpö. Jos vesi on liian lämmintä, konna ei kiipeä tasolle (en tiedä miksi).