Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Viestit

  5 905
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  22
 • Palaute

  100%

KaisaHoo last won the day on July 21

KaisaHoo had the most liked content!

Maine sivustolla

1 089 Loistava

Tietoja käyttäjästä KaisaHoo

 • Taso
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  hki
 • Yhdistys
  SHHry
 1. Ihan ekana silmästä pitäisi saada hiekat pois. Huuhtele silmää varovasti keitetyllä (ja jäähdytetyllä) vedellä ja pidä huoli, ettei sinne enää pääse hiekkaa (ts. ota hiekat pois terrasta). Hankaako lisko silmää, onko silmä turvoksissa, vuotaako vettä? Miten sinne on mennyt hiekkaa, osaatko sanoa? Melkein tekisin sinuna niin, että soittaisin esim. Johanna Rauliolle ja kysyisin, voiko määrätä silmätippoja näkemättä liskoa. Toinen vaihtoehto on mennä lähimmälle eläinlääkärille ja pyytää konsultoimaan joko Rauliota tai Linnunmäen Gisle Sjöbergiä. Täältä voit vielä tutkailla, löytyiskö lääkäriä sittenkin lähempää:
 2. Liskojen tieteellisistä nimistä..

  Numerot kertoo sukupuolen: ensimmäinen numero on koiras, eli 1.0 on yhtä kuin yksi koiras (2.0 kaksi, 3.0 kolme jne) toinen on naaras, eli 0.1 on yksi naaras jos sukupuolta ei tiedetä, tulee kolmas numero. Yksi koiras, kaksi naarasta ja kolme joista ei tiedetä, ilmaistaan siis 1.2.3 WC on wild caught eli luonnosta kerätty.
 3. Liskokuumetta

  Facebookin herppiryhmissä (herppiharrastajat jne) kannattaa myös kysellä :)
 4. Torakoiden kasvatus ruokaeläimeksi II

  Suklaatorakat onkin ihan vihonviimeisiä, lisäksi ne voi levitä asuntoon. Suosittelen myös vaihtamaan argentiinalaisiin.
 5. Terran sisustus

  Luulen että tavallinen maali tuhoaa styroxin. Lisäksi niissä on riski, että terran kuumuudessa haihduttavat ikäviä höyryjä ilmaan, eli tsekkaisin hyvin tarkkaan. Kikka kakkonenhan on vetää siihen styroxin päälle tyyliin laastia ja sit maalata / lakata se jollain myrkyttömällä. Oma kokemus styrox-taustoista on myös sellanen, ettei niitä meille tuu enää koskaan: lisko kiipeää siinä ja isot kynnet raastaa styroxin ihan p*skaksi. Mulla on molemmissa terroissa muistaakseni Juwelin 3D-taustaa (joku slimline tjsp), kallis mutta käytännössä ikuinen.
 6. *kuolaus & huokaus*
 7. Voi surkeus, otan osaa :(
 8. Nutrobal jauhe

  Kyllä se vitamiinilisää tarvitsee, ja nappulat ovat aika p*skaa ruokaa eikä kuivatuissa sirkoissakaan erityisesti mitään ravintoarvoa ole. Nutrobal on ihan hyvä, yleisesti käytetty vitamiini. Muikut on aika hyvä ruoka, kokonaisena (siis koko kala, ei esim. fileitä) ja raakana (ei siis keitettynä). Kalan voi paloitella vaikka saksilla sopiviksi suupaloiksi ja kieräyttää kalkissa ja nutrobalissa ja syöttää suoraan suuhun. Vitamiinilisä annetaan ehkä kerran-kaksi viikossa. Jos kalaan siirrytte, B1-vitamiinilisä tarvitaan myös tiaminaasin ehkäisemiseksi, tähän riittää rippunen vitamiinipilleristä kalapalassa aterialla (ei siis jokaiseen kalapalaan). Kun annat kalaa, konna kannattaa ruokkia erillisessä astiassa, esim. pesuvadissa. Muuten akvan vesi menee ihan järkyttävään kuntoon tosi nopeasti. Kalan lisäksi voi antaa esim. eläviä sirkkoja tms. hyönteisiä ja vaikka kotiloita - lehtokotiloita saa ihan keräämällä luonnosta (ne kannattaa pakastaa ennen syöttämistä).
 9. Mitä hyönteisiä liskolle?

  Parta-agamalle voi syöttää kaikkia myrkyttömiä hyönteisiä elävänä. Kannattaa jättää esim. perhosentoukat luontoon. Ja jos annat hyönteisiä luonnosta, madotus on varmaan paikallaan kun ulkohyönteisten kausi päättyy. Partis syö elävien hyönteisten lisäksi kasviksia ja tarvitsee kalkki- ja vitamiinilisän ruokaansa. Leopardigekko on käytännössä täysin hyönteissyöjä, eli ei syö kasviksia.
 10. Akvaariosilikoni ja silikonien vaihto

  Lienee sopivaa, kun mainitaan akvaariot ja se, ettei ole homesuojattu.
 11. Sairas parta-agama? Mistä on kyse?

  Minusta se näyttää oikein hyvältä ja sopusuhtaiselta. Edelleen lopettaisin ruuan jatkuvan tarjoamisen ja pitäisin viikon päivät ilman mitään, sen jälkeen ruokaa tarjolle kolmen päivän välein. Väliajat ei mitään ruokaa tarjolla, ei siis edes kasviksia terrassa. Kylvettämistä voi kokeilla lisäksi tyyliin pari kertaa viikossa.
 12. Sairas parta-agama? Mistä on kyse?

  Riippuu tosi paljon tapauksesta. Yleensä merkkejä voi olla syömättömyys, kova limaneritys tms. Ei sitä oikein kotikonstein pysty diagnosoimaan.
 13. Ei kai poikaset hyttysverkosta läpi mene, mutta ovat litteitä ja mahtuvat pienistä rakosista. Kiipeilevät aikuisinakin niin kauan kun jaloissa riittää pitoa (meillä isot aikuiset koiraat vetelee lasiterran seiniä suhteellisen sujuvasti).
 14. väliaikainen akva konnille?

  Kuulostaa aika vaikealta kyllä, mutta kai se väliaikaisratkaisuna voisi toimia jos jotekin saat vielä lamput jne väkästettyä niihin. Kimppakämpää kyl mietityttää, en ihan äkkiä pysty kuvittelemaan, että satunnainen kimppakämpän asuinkumppani ilahtuisi siitä, että kämpiksellä on kaksi isoa kilpikonnaa ammeissa mukanaan.
 15. Loiset

  Koita ihan ekana tosiaan nostaa lämpöjä. Jos lisko kuitenkin saa esim. soseita välillä, ruokahaluttomuus tuskin on mikään ongelma etenkin jos elukka toimii muuten normaalisti. Pelkkä syömättömyys ei ole loisten merkki. Mutta se soseiden anto ei kyl luultavasti mitenkään edistä ruokahalun palautumista (tästä jo keskusteltiinkin tuolla toisessa topicissa).
×