KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Viestit

  5 893
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  21
 • Palaute

  100%

KaisaHoo last won the day on July 26 2016

KaisaHoo had the most liked content!

Maine sivustolla

1 087 Loistava

Tietoja käyttäjästä KaisaHoo

 • Taso
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Yhdistys
  SHHry
 1. Ei kai poikaset hyttysverkosta läpi mene, mutta ovat litteitä ja mahtuvat pienistä rakosista. Kiipeilevät aikuisinakin niin kauan kun jaloissa riittää pitoa (meillä isot aikuiset koiraat vetelee lasiterran seiniä suhteellisen sujuvasti).
 2. Kuulostaa aika vaikealta kyllä, mutta kai se väliaikaisratkaisuna voisi toimia jos jotekin saat vielä lamput jne väkästettyä niihin. Kimppakämpää kyl mietityttää, en ihan äkkiä pysty kuvittelemaan, että satunnainen kimppakämpän asuinkumppani ilahtuisi siitä, että kämpiksellä on kaksi isoa kilpikonnaa ammeissa mukanaan.
 3. Koita ihan ekana tosiaan nostaa lämpöjä. Jos lisko kuitenkin saa esim. soseita välillä, ruokahaluttomuus tuskin on mikään ongelma etenkin jos elukka toimii muuten normaalisti. Pelkkä syömättömyys ei ole loisten merkki. Mutta se soseiden anto ei kyl luultavasti mitenkään edistä ruokahalun palautumista (tästä jo keskusteltiinkin tuolla toisessa topicissa).
 4. Jos esim. lisko laihtuu vaikka syö paljon, on passiivinen, uloste on tosi löysää ja/tai haisee erityisen hirveältä. Ihan ekana kokeile nostaa lämmittelypaikan lämpötilaa muutamalla asteella, 38 voi olla turhan vähän. Ei ole syönyt itse? Vaan siis miten?
 5. ^Jotenkin tosi ilahduttava video, sen sijaan että rouvat olis lätkineet käärmeen hengiltä, ne pyydysti sen tyynyliinaan ja viskasi pihalle :D
 6. No eihän toi ole mikään vaihtoehto, että vetää banaania ja hedelmäsosetta mahan täyteen, ei varmasti mikään muu maistukaan sen jälkeen. Eiks se ole ihan aikuisen kokoinen jo, pistät nyt vaan tylysti stopin makealle mössölle ja tarjoat kahden-kolmen päivän välein kasvista ja ötökkää. Jos ei syö, niin kaikki ruoka pois ja taas parin päivän päästä uudestaan.
 7. Hedelmät ja soseet vaan kylmästi pois, tilalle ns. normaalia ruokaa. Jota sitäkään ei tartte hirveitä määriä joka päivä syödä, kasvispäivä silloin tällöin tekee ihan hyvä.
 8. Ei helkkari, se konnamaan resepti on yks painajainen. Ei maitotuotteita, ei Sanasolia, ei kissan- tai koiranruokia. Kun ne (ja mitä muuta kummallista siinä nyt olikaan) jättää pois, toimii ihan ok. Aina kandee tosiaan miettiä, mitä nää luonnossa söis. Toki punakorva on siinä mielessä opportunisti, että se syö ihan mitä vaan, mutta harvemmin esim. naudan file sopivasti hukkuu konnien asuinalueelle (tosin jos niin tapahtuis, se tulis salettiin syödyksi). Myöskään maitotuotteita ei kauheesti luonnossa esiinny punakorvien ruokavaliossa. Samoin esim. pellettien kohdalla kandee lukea, mitä ne sisältää, ja jättää sinne kauppaan.
 9. Se pinnalla kelluminen ei muuten kuulu ollenkaan asiaan. Noista tulee ihan oikean tuliliskon näköisiä ennen kuin nousevat maalle, ja siinä menee ainakin viikkoja. Eli muodonmuutos on ihan totaalinen ennen vedetä nousua.
 10. Olosuhteilla on kyl paljon merkitystä, kun tyypit ovat vielä noin älyttömän pieniä. Itsellä kuoli yksi setti maavaiheisia kun anoppi laittoi patterin päälle talvella ja lämpö ylitti ötökkäraukkojen sietorajan.
 11. Ainakin pese vähän vähemmän. Lämpötilojakin kannattaa vahtia etteivät pääse nousemaan korkeiksi. Mutta jos toukat eivät kehity, luultavimmin syy on siinä, että niissä on jotain vikaa, mikä sit voi johtua vaikka mistä. Ovatko vanhemmat sukua keskenään? Itselläni on altaassa yks setti tulareita, jotka kyllä saavat aikaan munia ja toukkia, mutta ne kuolevat viimeistään maavaiheisina ilman näkyvää syytä.
 12. Konnat kyllä tunnistaa ihmiset vähintään ulkonäön perusteella mutta myös äänen ja varmaan hajunkin perusteella. Syöminen on toki sensitiivinen tapahtuma ja aina kans vähän vaarallinen, siksi on syytä olla tarkkana, että keneltä sen sapuskan kelpuuttaa ;)
 13. Jos Hilma on aikuinen ja terve, ei oo syytä huoleen. Ei se ruuan ääreen nälkään kuole, ja aikuinen punakorva voi olla pienellä ruualla pidempäänkin (hyvin luultavasti tekee sille vaan hyvää).
 14. Se selkään kiipeily ei kyl kuulu tulareiden lisääntymisrituaaliin :)
 15. Tää on aika hyvä lista, vaikka kilpikonnalle onkin :) Apiloista tosin vaan valkoista. http://www.herppi.net/julkaisut/maakilpikonnille-sopivat-kasvit MUOKS. Ja voikukkaa voi syöttää vapaasti, leskenlehti on myrkyllinen (toki lievästi mutta silti)