Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Viestit

  5 924
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  22
 • Palaute

  100%

KaisaHoo last won the day on July 21

KaisaHoo had the most liked content!

Maine sivustolla

1 089 Loistava

Tietoja käyttäjästä KaisaHoo

 • Taso
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  hki
 • Yhdistys
  SHHry
 1. Terran pohjamateriaali?

  Hiekkaa monet pitää, mutta ei paksua kerrosta (rasittaa niveliä ja on muutenkin luonnoton partikselle). Sit on erilaisia laattaratkaisuja tai ihan muovimattoa, kuka mistäkin tykkää. Itsellä on toisella excavator-pohja, toisella Exo terran sand mat. Nää on kotoisin Australian aavikoilta, joilla kovan maan päällä on vähän irtonaista maa-ainesta, että sen mukaan voi pohdiskella itsestä parhaalta tuntuvaa ratkaisua.
 2. Mulla on konnilla tollaset molemmilla, lyhyet UVB-putket poikittain maa-alueen päällä. Kätevää, kun kotelo menee just akvaarion päälle poikittain. Liskoilla on sit ne sellaset systeemit, joissa tulee vaan "tulpat" putkien päihin ja muu "koneisto" jää terran ulkopuolelle.
 3. Etsit väärästä kategoriasta, ei akvaariolampuista vaan terraarion valaisusta. Akvaario.fi:ssä ei näyttänyt edes olevan UVB-putkia, mutta Lemmikkiexpressillä kyllä: http://www.lemmikkiexpress.fi/tuotteet/matelijoille/terraarion-valaistus/uvb-loisteputket Itse oon jo vuosia käyttänyt pelkästään Arcadian 12%-putkia.
 4. Liitujauhoa partikselle?

  Eikös liitujauho ja kalsiumkarbonaatti ole sama asia? Meillä on eläinkaupan kalsiumjauhetta, en oo jaksanut etsiä apteekkia joka sitä myy. Mutta siis apteekista kannattaa kysyä, on reippaasti edullisempaa siellä. Jos ei oo, eläinkaupat yleensä myy, nettikaupat vähintään. Katso sellaista, jossa ei ole vitamiineja (yleisin kai D3) seassa, ne kun tulee erikseen sit.
 5. Jokin kouristuskohtaus agamalla?!?

  Vois olla myös ihan sitä, että kurkkuun jäi jotain kiinni. On ihan tosi vaikee sanoa tälleen netin välityksellä, että mitä on tapahtunut. Hyvä jos on kunnossa nyt, tumma hännänpää voi tosiaan olla merkki stressistä. Jos kohtauksia tulee lisää, vie Pedro eläinlääkäriin, ei kuvaaminen paljon auta. Voit myös konsultoida esim. Johanna Rauliota puhelimitse (yhteystiedot löytyy täältä herppinetistä ja tietty Googlella).
 6. Vesikilpikonnan tunnistuspyyntö

  Kyllä, konnan pitäisi päästä maa-alueella kokonaan kuiville niin, että kilpi pääsee kuivumaan sekä päältä että alta, samoin iho. Vedenlämmitin on vähän si o så, meillä ei reevesillä ole lämmitintä ja se toimii hyvin, itse asiassa alkaa hyytyä kesäisin, kun vedenkin lämpö nousee.
 7. konnan kuljetus yöjunalla

  Hyvää reissua :)
 8. Vesikilpikonnan tunnistuspyyntö

  Juu reeves on (mauremys reevesii). Kannattaa sitä lämmittelypaikkaa fiksailla, nää tykkää makoilla maalla paljon enemmän kuin moni muu laji, ja lampun alla saa olla reilusti kuuma (ja tietysti myös tilaa väistää viileämpään).
 9. Myskikilpikonnia ovat, tarkempaa lajia en lennosta osaa sanoa (kahta lajia on yleisesti lemmikkinä). MUOKS. Näyttäis olevan Sternotherus odoratus. Googlella löydät tarkempia hoito-ohjeita ja saat lämmöt, ruuat UVB:t jne olosuhteet kuntoon jos säätämistä on. Takajalan pureminen (tai ylipäätään minkä vaan jalan) kertoo yleensä siitä että kutittaa. Ja lasin läpi sormen syömisyritys siitä, että konna luulee lasin läpi näkemäänsä sormea ruuaksi ja yrittää syödä sitä.
 10. Partis kipee?

  Ihan muutama juttu jota kannattaa kokeilla: Ensinnäkin lämmöt, kuulostavat alhaisilta. Poikasilla saa yleislämpö olla ihan reilu, ja tuo oksentelu, ruuan sulamattomuus ja apaattisuus luultavasti kaikki johtuu matalista lämmöistä. Lämmittelypaikalla olis syytä olla se 40 tai vähän ylikin, ja muualla terrassa 25-27. Jos ei muuten onnistu, esim. lämpömatto terran seinään kiinni auttaa. Toinen mitä voi kokeilla on laittaa kaksi lämmittelypaikkaa - terra on kuitenkin todella suuri ja lisko vielä pieni. Toiseksi toi terra. Se on tosi iso, ja junioreille on joskus tarpeen pienentää käytössä olevaa tilaa. Kolmanneksi ota ihan heti hiekka pois, hiekkaa ei pienille poikasille eikä välttämättä aikuisillekaan. Pienet on niin urpoja että ne syö kaikkea, eikä junnun suolisto kestä satunnaisiakaan hiekkamääriä samalla tavalla kuin aikuisen. Laita tilalle vaikka ens hätään sanomalehteä ja käy hakemassa vaikka retkipatjaa tilalle. Kokeile nää nyt ensin :) Muuten kuulostaa tosi kivalta, silmien sulkeminen on ihan normia toimintaa (nää on vähän urpoja välillä). Minkä kokoinen lisko on? 10-15 sirkkaa päivässä on kasvavalle liskolle vähän nafti annos, nää syö poikasina aivan sikapaljon. Koosta riippuen ötökkää voi tarjota parikin kertaa päivässä. Mutta kokeile eka noi kolme juttua, äläkä nyt ainakaan lisää ruokamääriä jos ruoka ei sula ja vatsa on turvoksissa. Parafiiniöljyn sijaan kannattaa kokeilla Levolacia, ihan pisara-pari. Mahassa saattaa olla myös hiekkaa, ja se jeesaa senkin ulostuloa.
 11. Mikä sammakkoeläinlaji?

  Eiköhän tuo ihan perus lissotron vulgaris ole.
 12. Onko väliä kumpaa sukupuolta hankkii?

  Naaraan jos ottaa, täytyy valmistautua siihen, että lisko munii (tarttee munintavermeet, ja tietysti ongelmia voi tulla muninnan kanssa). Koiraan kanssa taas ainakin siihen, että jos havittelee sille kaveria joskus, kaveriksi käy vain naaras.
 13. konnan kuljetus yöjunalla

  Näkeehän ne toki sieltä läpi, mutta en usko että se on mikään ongelma. En osaa sanoa kuinka pitkään siellä happi riittää, mutta kunhan välillä raotat kantta, ei mitään ongelmaa tule. Tietty voit myös puhkoa kanteen muutaman reiän. Vaikee kuvitella että smartti olis ilmatiivis.
 14. konnan kuljetus yöjunalla

  Joo, eiköhän teidän matka tuolleen suju just hyvin :)
×