Ana

Jäsen
 • Viestit

  40
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

4 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Ana

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Yhteystiedot

 • MSN
  [email protected]

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Säkylä
 1. Täällä olisi tarvetta lauantain Hammista yhdelle skinkkikyyditykselle, onko kukaan menossa?
 2. Korjaus edelliseen: kyse oli tosiaan kukinnosta. Otin emokasvin pois terrasta ja sain siitä kolme uutta alkua. Nyt vain odotellaan uutta väriloistoa.
 3. Lehtien punaisuus siis haalistunut. Pitänee hommata lediä tonne terraan lisävalaistusta antamaan.
 4. Saakohan bromeliani liian vähän valoa sademetsäterrassa, kun on ihan haalistunut? Tullessa oli ihan tulipunainen, nyt vain hailakkaa väriä pinnassa.
 5. Pistetään tännekin, kun tuli Facebookin puolella jo tehtyä postaus. Minulle saapui 15.6 tsekkiläiseltä kasvattajalta 1.0 Lamprolepis smaragdina. Kuoriutunut toukokuussa 2012, eli kolmevuotias skinkkijäbä kyseessä. Eilen loi nahkansa toistamiseen tuonnin jälkeen. Syö mielellään pinseteistä ja pikkuhiljaa alkaa tottumaan myös isäntänsä käteen. Melko säikky tämä vihreä veitikka kuitenkin on. Häntänsä on kertaalleen pudottanut poikasena, samoin pari varvasta puuttuu. Kuulemma tapellut poikasaikana sisarustensa kanssa. Terra on itse rakennettu filmivanerista. Kosteutusjärjestelmä MistKingiltä kolmella suuttimella. Katossa kolme upotettua spottia, joista yksi halogeenilla (lämmittelypaikka, terrakuvassa skinkki juuri sen lampun alla) ja kaksi ledeillä. Lisäksi kaksi T5-kannalla olevaa loisteputkivalaisinta, joista toinen UV-lampulla. Sisustus on vielä jokseenkin kesken, sillä tarkoituksena täyttää tilaa kasvillisuudella ajan myötä. Myös trooppista sammalta (MossMix: http://www.epiweb.se/epiwebiis3.htm) tulossa seinille yms. Terrakuvan oikeassa alalaidassa näkyvä muratti sai lähteä, sillä ei ilmeisesti viihtynyt kuumankosteissa olosuhteissa. Muut kasvilajit viihtyneet tähän asti oikein mukavasti. Lisäyksenä kuvassa näkyviin kasveihin on sittemmin tullut saniaisia, itse siemenestä idätetty mango ja samoin siemenestä idätetty taateli. Katsotaan, kuinka noiden idätettyjen kanssa käy. Onko kellään muulla näitä täällä? Haaveissa saada naaras/naaraita kaveriksi tälle. Kun haave toteutuu, niin ehkäpä näitäkin tulee markinoille ihan suomalaiselta kasvattajalta. :)
 6. Ainakin yhdelle smaragdiskinkille kyytiä tarvittaisiin!
 7. Lamprolepis smaragdinoja hakusessa, jos joku on messuilemaan menossa tänä vuonna. Asialla ei ole mikään kiire. Suomessa tarjontaa ei tunnu olevan. Muutenkin saa ilmoitella, jos näitä elukoita tulee jossain vastaan!
 8. Jep. Nyt sain kyllä muutamia mahdollisia ostokontakteja euroopasta. Täytyy nyt vaan seurata viikon aikana sähköpostia.
 9. Meillä pienempi kaveri syö joskus joitain hedelmiäkin. Ainakin kiiviä tulee välillä annettua.
 10. Olen, ja Tiia's petsistä.
 11. No, en soittanut, mutta lähetin sähköpostia ja sain vastauksen. Siellä sanottiin, että heillä ei ole ko. lajia, eivätkä voi tilata sitä. :(
 12. Tunteeko ketään ulkomaisia nettikauppoja joilta voisi ostaa tämän liskon? Tosiaan kiinnostaisi tietää, jos joku tuntisi jonkun ulkomaisen skinkistin myös, niin voisi kysellä vähän tietoja.
 13. Kyllä minusta kannattaisi konna viedä eläinlääkärille tsekattavaksi, ettei vaan pahenisi tuo silmä. Voi olla, ettei se ole vakavaa, mutta kannattaisi silti varmistaa.
 14. Kyllähän näitä olen löytänyt ja aika halpojakin tuntuu olevan. Monessa liikkeessä/tukussa eivät vaan kärrää tänne Pohjolaan niitä elukoita. Kyllä olen itse ainakin omistajia löytänyt, ja taitaa Euroopassa olla liskotkin ihan hyvin saatavilla, ainakin Saksan maalla ja siinä ympäristössä. Kaipa täytyy jatkaa etsiskelyä...
 15. Eikö kenelläkään ole tietoa, että mistä kyseisen liskon voisi hankkia?