Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Tepadj

Jäsen
 • Viestit

  146
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  100%

Maine sivustolla

7 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Tepadj

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Lappeenranta

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 192 profiilin katselua
 1. Cryptelytrops albolabris

  On, mutta ruoka uppoaa vain kovan härnäämisen jälkeen.
 2. Viljakäärmen poikasen Löytäminen

  Viljakäärmeille on olemassa täysin oma keskustelualue täällä.
 3. Millanen käärme ois hyvä?

  Mielestäni ihan mikä tahansa laji sopii aloittelijalle jos hän tarpeeksi tietoa asiasta etsii.
 4. Cryptelytrops albolabris

  Jäljelle jäänyt poikanen söi ensimmäistä kertaa itse.
 5. Cryptelytrops albolabris

  Toinen poikasista alkoi näyttää todennäköisesti neurologisia oireita: kellahti jatkuvasti kyljelleen ja pääkin pyöri kummallisesti, ihan kuin Manaajassa. Lopetin kyseisen poikasen ja heitin pakastimeen.
 6. Cryptelytrops albolabris

  Eivät ole edes kiinnostuneet ruoasta. Ajattelin jossain vaiheessa ottaa nirrin pois jos niille jotain tutkimuskäyttöä löytyy.
 7. Uros vai naaras ensin?

  Mikähän laji on edes kyseessä?
 8. En suosittelisi hankkimaan eläintä jos yhdenkin samassa taloudessa asuvan henkilön mielipide on sitä vastaan.
 9. Akaattikotilon ulkoilu

  Johan sen jo maalaisjärkikin kertoo, ettei itäisen Afrikan sademetsistä kotoisin olevaa eläintä altisteta kylmyydelle. En tosin näe syytä, miksi kotiloa pitäisi viedä kesälläkään ulos.
 10. Munien pakastaminen

  Eiköhän muutama tunti riitä, mutta yön yli pakastimessa olleena pitäisi viimeistään olla munat umpijäässä. Nopeampi tapa saada munista elinkelvottomia on kiehauttaa ne kattilassa.
 11. Terraarion koko ?

  Yleisesti suositellaan ensin pienempää ja sitten käärmeen kasvaessa vaihtamista isompaan. Mielestäni aikuisellekin sopivan terraarion voi hankkia kunhan sinne laittaa tarpeeksi piilopaikkoja. Itselläni tapa on vaihdellut, pääsääntöisesti kuitenkin eläimen koon kasvaessa olen vaihtanut isompaan. Lasiterraariota en suosittele, sillä käärme voi stressata jos jokaisesta suunnasta näkee sisään. Lasi pitää myös huonosti lämpöä verrattuna esimerkiksi vaneriin. Käärme tarvitsee terraarionsa pohjamateriaalia, piilopaikkoja, kiipeilyn mahdollistavia rakenteita (jos kiipeilevä laji), juoma-astia ja lämpölamppu. Lisävaloa voi halutessaan luoda loisteputkella. Googlella löytyy terraarionrakentamisohjeita jos nikkarointitaitoja löytyy. Tässä esimerkki. Valmiita löytää mm. nettikaupoista tai käytettynä minkä mistäkin palstalta. Eläinkaupoissa myytävät terraariot ovat yleensä lasia ja niissä on katteet kohdillaan.
 12. Cryptelytrops albolabris

  Jos nuo elävät eivät lähde itse syömään muutaman pakotuksen jälkeen, saa joku ne tutkittavaksi. Ensimmäinen pakkosyöttö takana.
 13. Terran koko aikuiselle kuningas boalle

  Aikuinen kuningasboa ei edes pääsisi kiepille tuossa terraariossa.
 14. Cryptelytrops albolabris

  Säilöin ne pakastimeen varaanille herkkuateriaksi.
 15. Cryptelytrops albolabris

  Kävi silleen hassusti, että tuli neitseellinen sikiäminen osa kaksi. 18 munahylsyä, kolme epämuodostunutta (90 asteen mutkia rangassa gastroskiisien kera, saivat lopetuskäsittelyn saman tien), yksi kuollut kalvoista vapautumisen jälkeen omatoimisesti, viisi ennenaikaisesti syntynyttä sikiötä ja kaksi hyvin äkäistä eläväistä poikaa. Isoveljet voivat myös hyvin, vaikkei heistä mitään koripalloilijoita kokonsa puolesta varmaankaan koskaan tule.
×