Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Bocor

Jäsen
 • Viestit

  667
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  1
 • Palaute

  100%

Bocor last won the day on August 17 2016

Bocor had the most liked content!

Maine sivustolla

115 Loistava

Tietoja käyttäjästä Bocor

 • Taso
  herppeilee jo tosissaan

Yhteystiedot

 • Website URL
  http://www.terraarioelaimet.net/forum/index.php

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Mies
 • Sijainti
  Helsinki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 422 profiilin katselua
 1. Muutama kärmes

  Ne o mageita, noi meridionaliksetki kyl on upeita.
 2. Muutama kärmes

  Käärmeet on siitä kivoja kun niitä eroja niinpaljon :)
 3. Jäsenyys 2017

  Hieman puhetta ollut ja näillä näkymin Reptilemaniacs lähtisi tukemaan yhdistystä sekä harrastusta ja mahdollisesti, edullisista hinnoistaan huolimatta, olisi valmiita tarjoamaan jäsenille 5% alennusta! Senlisäksi että tarvitaan lisää jäseniä jotta yhdistys saataisiin kasvamaan sellaiseksi voimaksi joka myös muilla tasoilla pystyy vaikuttamaan (20 ihmisen yhdistys ei ole niin varteenotettava kuin 200 tai 2000 esimerkiksi) niin tarvitaan myös eläinkauppoja ja siten niitä on hyvä tukea myös. RM pyörittäjät kuitenkin ovat aktiivisia pitkänlinjan harrastajia joilla harrastus lähellä sydäntä joten tässä tapauksessa kaikki voivat auttaa toisiaan :)
 4. Jäsenyys 2017

  Se riippuu niin jäsenmäärästä, mä toivon itsekkin sellaista kun kateellisena kattonut ruotsalaisia :) MUTTA kun jäsenhintaa laskettiin niin vastapainoksi tarttee enemmän jäseniä että pystyy kaikkea kivaa järjestää. Kokouksessa missä olin mukana niin oli mukava kuulla kun entiset pj, vara pj yms sekä uudet nokkamiehet olivat sellaisia ettei ideana ollut kääriä voittoa, kunhan ei miinukseen mene (koska silloin ei kauaa olla pystyssä) ja siten alennetun jäsenmaksun lisäksi ollaan tosi avoimia toiminnan kehittämiseksi ja juuri tuollaisille ideoille :)
 5. Jäsenyys 2017

  Itseasiassa parhaillaan työn alla :)
 6. Jäsenyys 2017

  Joko tänne ei laitettu tai sitten itseltäni meni ohi mutta yhdistyksen jäsenhinta tiputettu vuodelle 2017 ja se on nyt 15€. Liityin yhdistykseen, liity sinäkin. Hinta ei ole paha ja kun liittyy niin voi auttaa ja vaikuttaa yhdistyksessä jotta harrastuksellamme olisi parempi tulevaisuus.
 7. Lemmikkimessut 2014

  Olipas hieno osasto laitettu pystyyn!
 8. Skorpionin kuolema

  Hyvin vaikea sanoa, liian ankara ei kannata itselleen olla koska se vahinko on voinut tapahtua jo ennen hoitojaksoa (viikko on aika lyhyt aika lopulta). Yleensä kun näissä jotain outoa näkee niin on jo myöhäistä korjata sitä. Mikä taas mennyt pieleen ja missä vaiheessa niin siihen on ihan liikaa mahdollisia vastauksia. Vaikka näyttäisi onnistuneelta niin molttikin voinut mennä pieleen ja se on voinut koitua kohtaloksi. Metsäskorpeissa itsellä on mennyt hyvin kun on toista puolta terrasta pitänyt kosteana ja toista kuivempana, Viihtyivät kyllä siellä kuivemmassakin puolessa joten en usko että ihan turha se yritelmä on. Lämpötilatkin voivat olla osasyynä tuohon, ikäkin voinut tulla vastaan (Aasian metsäskorpilla oletan että kyseessä Heterometrus sp., joista löytyy monenlaista ja erikokoistakin lajia).
 9. Aloittelijan kysymyksiä skorpioineista

  Siinä on riskinsä kun majoittaa useamman skorpparin samaan terraan, ne joko tulevat toimeen, tottuvat toisiinsa tai toinen voi syödä toisen. Jopa ns. sosiaalisimmilla lajeilla on ne riskit, vaikka ne olisi pienemmät. Mutta se on helpompaa jos on tilaa ja paljon ruokaa, aluksi kannattaa seurailla niitä kuitenkin jotta kerkee erotuomariksi väliin JOS alkavat ottamaan yhteen. Nuo cavimanuksetkin mitä itellä olleet ovat olleet melko tulisia luonteita. Pulska voi olla myös läskiksi ruokittu yksilö että se ei sinänsä kerro mitään. Jos kuitenkin epäilet että olisi luomassa nahkaansa niin hiukan kosteampana voi pitää (riippuen lajista mykoosia ajatellen) ja kyllä siitä omasta rauhasta on varmasti hyötyä. Jotkut yksilöt voivat häiriintyä pahemmin kuin toiset. Tässä muutama kuva itsellä aikoinaan nahkaa luomassa olevasta Nebo grandis -yksilöstä: Kyseinen yksilö ei strassannut tuota kuvaussessiota ainakaan liian pahasti koska toimiminen jatkui normaalina aina syömisestä eteenpäin senjälkeen kun uusi panssari oli kovettunut. Mutta yksilöitä ovat ja epäonnistunut nahanluonti voi pahimmassa tapauksessa viedä ennenaikaiseen hautaan eikä sitä ole yhtä helppo "kuoria" pois kuin esim. käärmeillä.
 10. Myrkkykäärmeistä

  Riippuu hyvin paljon lajeista ja harrastajasta, toisaalta jostain sitä kokemusta niistäkin on saatava ja jostain aloitettava. Myrkyissä on omat juttunsa ja riskinsä, se ei tietenkään tarkoita että sopisivat kaikille tai että ei sopisi jollekki. Jos mahdollista niin tutustu sellaisiin harrastajiin joilla on jotain sellaista lajia mikä sinua kiinnostaa. Itse yleensä näen punaista jos joku vain kirjoittaa että myrkky eikä sen tarkemmin mistään lajista jolloin tulee ennemmin se kuva että se hankitaa sen jatkeeksi tai muutenvaan ehkä vääristä syistä. Fakta kun on että myrkyttömissäkin piisaa upeita ja mielenkiintoisia lajeja. Mutta kannattaa tutustua harrastajiin ja kysellä heiltä ummet ja lammet, kaikesta mikä kiinnostaa ja punnita tarkkaan mikä kiinnostaisi ja mihin rahkeet riittävät :)
 11. Kiitos tästä tiedosta :) Tosin eikö kallionkoloissa sun muualla ole hiekkaa, turvetta yms. mitä esimerkiksi tuuli ja muu kuljettaa sinne? En kyllä sanonut etteikö olisi tukehtumisvaaraa noissa, pointtini oli että niin monessa muussakin kuten jopa siinä ruoassa enkä silti suosittelisi että jätetään ruokkimatta sen takia. Ja tiedän monia jotka pitäneet ja pitävät leoskeja hiekallakin ilman ongelmia joten en tiedä miten suuri ongelma tuo tukehtuminen on ja onko siihen vaikuttanut muutkin tekijät. Ja juu sori off topicista :)
 12. Käsittääkseni siinä on tukehtumisvaara jos otus sitä syö. Näin mulle opetettiin, joten mä käytin kivilaattaa. Ikinä en kellekkään neuvoisi että laita leoskille turvetta. Mutta kukin tyylillään. Ja siis hiekassa, talouspaperissa, sanomalehdessä, tekokasvissa, itse eläimen ruoassa ei siis ole tukehtumisvaaraa jos jotain noista syö? Menee ehkä hiukan luonnottomaksi minun makuuni. Siis pohjamateriaalisi leoskille on kivilaatta? Varmaan pitäisi tätä keskustelua ennemmin jossain leoski -aiheessa jatkaa ja myönnän heti alkuun että en ole mikään expertti niiden suhteen.
 13. PetExpo 27. - 28.4.2013

  Juu on siinä hommansa mutta ehkä yksi suuri tekijä on juuri tuo mistä mainitsitkin, meillä niin moni auttaa kasaamisessa ja purkamisessa niin pystyy isomman määrän kanssa liikkua, jos ne enimmäkseen kasautuisi muutamalle niin kyllä tuolla olisi ollut paljon vähemmän kaikkea :) Siitä huolimatta osastonne oli kasvanut ja hieno, ensi kerralla toivonmukaan enempi harrastajia auttaa sitten muidenkin asioiden suhteen (kuten juuri kasaus ja purku esimerkiksi) niin voi samalla linjalla jatkaa ja ehkä vähän painetta järjestäjien harteilta pois mikä tuskin haittaa yhtään :)
 14. PetExpo 27. - 28.4.2013

  Se on kyllä totta. Kasaamisessa ja purkamisessa on iso homma, ymmärtäähän sen että pitkän viikonlopun jälkeen halutaan nopsaan kotiin mutta talkoovoimin nuo yhdessä olisi hyvä tehdä niin pääsisi muutkin aikaisemmin kotiin ja paremmalla fiiliksellä kun ei yksiin harteisiin ole kaikkea kasattu.
×