Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

PiaF

Jäsen
 • Viestit

  3
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

1 Neutraali

Tietoja käyttäjästä PiaF

 • Taso
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Turku
 1. Nyt kysyy tumpelo, jolla ei juurikaan ole kokemusta vaihtolämpöisistä eläimistä. Oman konnan hankkiminen on vasta haaveena, mutta nyt kysyn vanhempieni kunnasta. Maakilpikonna se on, mutta lajia en tiedä. Jos sillä on väliä, voin yrittää selvittää. Ongelma on nyt se, että maanantaina isä, ja eilen äiti (80+ molemmat) on kuskattu ambulanssilla sairaalaan influenssan ja keuhkokuumeen takia. Siellä ovat toistaiseksi, kotona konna yksin. Konnasta ovat tietysti huolissaan. Miten se on, jos konna on nukkunut 17.12 lähtien, nukkuu edelleen, kuinka usein se tarvitsee huoltoa / tarkistusta? Nukkumaanmenon jälkeen konna on kahdesti herännyt maistelemaan salaattia, ja jatkanut uniaan. Minun ja konnan välillä on 170km, siskon ja konnan välillä 85km. Päivittäinen käynti ei onnistu. Mutta onko parempi siskon kuskata konna heille, vai antaa sen nukkua tutussa paikassa, harvemmalla tarkkailulla? Kuinka harvalla?
 2. Uusi/vanha CITES listaus

  Kiitos! Ketju päättyy kuitenkin vuoteen 2014, jonka jälkeen nelivarvas on ilmestynyt Cites-listalle, ja se muuttaa asiota. Eli onko vaihtoehdot etsiä kodinvaihtaja jolla on alkuperätodistus / Cites-todistus, tai marssia eläinkauppaan ostamaan konnavauva, jolla on paperit kunnossa (jolle jälkipolvet sitten etsivät uutta kotia kun minusta aika jättää, tilastokeskuksen mukaan minulla olisi parikymmentä vuotta edessä ja konna olisi silloin vielä nuori).
 3. Uusi/vanha CITES listaus

  Ihan nolottaa kysyä, mutta pakko on kun en itse osaa selvittää... Ja oma kokemus kilpikonnista on tasan yksi yksilö, jonka äitini sai lahjaksi 60 vuotta sitten, eli elin lapsuuteni lattiakilpikonnakodissa. Kaveri hankki taannoin nelivarpaan, joka oli jo sillon yli kaksikymppinen iältään. Ihmettelin kun ei sillä ollut mitään dokumentteja mukanaan, mutta löysin netistä CITES listan, listalta en löytänyt nelivarvasta ja totesin että asia on ok. Luinko listaa aikanaan oikein, milloin nelivarvas on ilmestynyt listalle? Mitä tapahtuu yksilöille, jotka ovat ajalta ennen listalle pääsyä? Voiko niille saada jonkun todistuksen alkuperästä? Tämä koskee itseäni siinä mielessä, että jos nyt konnakodissa kasvaneena, ja kaverin nelivarpaaseen ihastuneena päätän hankkia itsellenikin samanlaisen, sen pitää pystyä matkustamaan mukanani (asuntoautolla, Euroopan läpi) talveksi välimerelle. Ja mielummin antaisin kodin kodittomalle, kuin eläinkaupan tarjoamalle.
×