Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Onnikonnakilppari

Jäsen
 • Viestit

  4
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

2 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Onnikonnakilppari

 • Taso
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Salo
 1. Puolittainen horros/talvilepo

  Täällä Onni on herännyt tai herätetty puolittaiselta talvilevolta. Kyllähän se rapisteli ja kopisteli ja kiipeilikin mökkinsä katolle puolittaisen talvilevon aikanakin, tosin enimmäkseen se nukkui. Se oli puolittaisella talvilevolla 11 viikkoa. Lepokauden päättymisen jälkeen se on välillä ollut vähän pöllämystynyt: onko nyt kesä vai talvi, se tuntuu tuuumailevan ja vetäytyy illalla aikaisin nukkumaan valojen ollessa vielä päällä. Oikeassahan se onkin, vielä on talvi ja kannattaa ottaa rauhallisemmin. Kesään on vielä pitkä aika.
 2. Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Eilen kilppari heräsi vasta kello 15 ja annoin ruokaa tomaatin, josta söi puolet ja kömpi takaisin unille. Oli siis hereillä vaan tunnin. Tänä aamuna heräsi rapistelemaan aamulla, rapisteli tunnin ja meni takaisin nukkumaan. Jos jatkaa unia koko päivän, en anna ruokaa, vaan saa siirtyä nyt sitten ihan oikeasti puolittaiselle talvilevolle.
 3. Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Hei Eipä ollut kommenttia tullut. Olen nyt koittanut totuttaa konnaa puolittaiselle siten, että hänelle on laitettu aina häkin päälle viltti siksi ajaksi, kun on yöunilla, että on täysin pimeää. Olen ottanut viltin pois aamuisin vasta, kun on alkanut rapistella häkissään. Sitten viltti on taas laitettu, kun on mennyt yöunille. Olen pitänyt kirjaa hereilläoloajasta. Yleensä on herännyt aamulla kello 10 paikkeilla ja mennyt koisaamaan illalla kello 18 eli valveillaoloaikaa on päivisin yhä 8 tuntia ja nukkuu siis viltin alla öisin 16 tunnin yöunet. Tänään aamulla heräsi vasta kello 12 eli jos taas menee tavalliseen tapaansa kello 18 nukkumaan, niin yöunet olisi sitten jo 18 tunnin mittaiset. Päivisin jaksaa kyllä "riehua" häkissään, kävelee sitä ympäri, kiipeilee, työntää esineitä nokallaan eteen päin jne on aktiivinen.
 4. Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Hei Minulla on oma kysymys puolittaisesta talvilevosta. Voiko sen toteuttaa konnan omassa häkissä lamput sammuttamalla? Konna on olohuoneessa, jossa on tietenkin valot muuten ja normaali huoneenlämpö. Eli ymmärtääkö konna mennä talvilevolle, jos sen omat lamput on aina sammuksissa 6 päivää eikä ruokaa noina päivinä anneta?
×