Nina ja kiinankääpiöt

Jäsen
 • Viestit

  12
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

0 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Nina ja kiinankääpiöt

 • Taso
  tutustumisvaiheessa
 • Syntymäpäivä August 14

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Helsinki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

86 profiilin katselua
 1. Aha. Joo. Kiitos kommenteista. Oon vielä noviisi, enkä siis seurannut yhtään toukkaa vielä maavaiheeseen. Tää on niin jännää!
 2. Kiitos vastauksista! Liika hygienia saattais olla... Antaa astian siis limottua vaan. Taidan kokeilla kylmäkallea ajoittain astian alla, että sais veden viilenemään. Ja kyllä vain, isot tularit on kaikki sukua keskenään. :/
 3. Paitsi että tularit eivät lopettaneet tuohon kutemista - viimeiset kuoriutuivat vasta n. viikko sitten.
 4. Mulla on kuollut käsiin nyt n. 40 kpl kiinankääpiötuliliskon poikasia sellaisessa toukkavaiheessa, että jalat kehittymässä. Joku on alkanut jo leijumaan vedenpinnan tuntumassa, mutta ei ole kiivennyt kelluvalle alustalle. Mulla on poikasakvaariossa ilmapumppu vettä hapettamassa, ja ravinnoksi on tuohon vaiheeseen asti ainakin kelvanneet hyvin pakastetut kyklooppiäyriäiset. Veden olen vaihtanut ja pessyt astian kuumalla vedellä joka toinen päivä. Nyt on pelissä vihoviimeiset 2 toukkaa, n. viikko sitten kuoriutuneet. Apua. Mitä voisin vielä tehdä toisin, että saisin edes nämä kehittymään aikuisiksi asti?
 5. Albumista Nina ja kiinankääpiöt

  Meillä tällä hetkellä 30 kiinankääpiötuliliskon toukkaa iältään 0 - 5 viikkoa. Viimeinen kuoriutui tänään.
 6. Niin, keräsin ne erilliseen astiaan kasveista kutumunina.
 7. Oon kyllä 100% varma, että meidän kiinankääpiö sai kokonaan uuden räpylän varpaineen. :D
 8. Mä oon käyttänyt teesihtiä. Vien teesihdin toukan luo, vetäisen taaksepäin, virtaus nykäisee toukan sihtiin. Kämmentä vasten ei vesi katoa sihdistä. Näin saan ne siirrettyä.
 9. Kiitos, KaisaHoo, vastauksesta! Kun rinnalla on Kiinankääpiön kuva, tulee eroavaisuudet hyvin esiin. Selviääköhän ikinä, mikä alalaji kyseessä. Mut liekö väliä sen, ne tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa, syövät samaa ruokaa, ja viihtyvät muutenkin samanlaisessa elinympäristössä.
 10. Mulla on akvaterraariossa 6 kiinankääpiötuliliskoa, mutta 2 niistä poikkeaa muista ulkonäöltään. Voivat ihan hyvin muiden joukossa, ovat täysikasvuisia. Mitä mieltä olette, onko tämä kiinankääpiötulilisko? Kummassakin samoja eroavaisuuksia muihin nähden olen huomannut 4: - Lainereunainen pyrstö on selvästi leveämpi, ja sen jatkeena on harjas pitkälle selkään. - Vatsapuolen kuvio on hailakka, väritön. - Kuonon muoto on kaksijakoinen. - Kiduksista on jäänyt sarvimaiset muodostumat niskaan.
 11. Nämähän kasvattavat kätevästi uudet varpaat. Oon omassa akvaterraariossa todistanut tätä. Ehkä tän uusiutumisenihmeen mahdollistumiseksi on varpaat hentoista tekoa?