Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

JLiz

Jäsen
 • Viestit

  9
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

3 Neutraali

Tietoja käyttäjästä JLiz

 • Taso
  uskaltautui rekisteröitymään
 • Syntymäpäivä 03.06.1991

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Sipoo
 • Kiinnostuksen kohteet
  Aikalailla herpit laidasta laitaan.
 1. *Marika*n kotilot

  No voihan, ovat kyllä niin kauniita ja itsekin miettinyt jotain uutta ja ihan erilaista lajia, mutta mitta alkaa olla aika täynnä noiden nirsoilijoiden kanssa kun on tällainen stressaaja niin ei meinaa kestää huolta niiden syömättömyydesta. Mutta jos saat ne lisääntymään ja vielä keksit mikä ruoka maittaa niin täällä olis kyllä yksi poikasista kiinnostunut!
 2. *Marika*n kotilot

  Onko nuo limicolariat minkälaisia kavereita, siis kuinka aktiivisia, onko nirsoja vai monipuolisia syömäreitä jne.? Todella kauniita ovat! Onko sun tarkoitus yrittää saada niitä lisääntymään?
 3. Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Selvä, kiitti:) Itse taidan uunitta, sen verran "hysteerinen" olen mahd. loisten tms. kanssa.
 4. Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Kun keräätte tuhiksille luonnosta lehtiä, teettekö niille jotain ennen terraan laittoa? Ja jos niin mitä? Pesu yms. Haluaisin omaankin tuhisterraan laittaa, mutta en ole uskaltanut ettei sitten tule ties mitä öttiäisiä mukana...
 5. Erakkorapu mietiskelyä

  Itsekin mietin erakkorapujen hankintaa kunnes luin PETAn sivuilta, että erakkoravut eivät lisäänny vankeudessa. Eli kaikki lemmikkinä pidettävät erakkoravut ovat luonnosta pyydettyjä, mikä on melkolailla epäeettistä toimintaa:( Itse jätin erakkoravut hankkimatta. Kannattaa luke niistä lisää ulkomaisilta sivustoilta ja jos välttämättä erakkorapuja haluaa kannattaa katsoa jos kodinvaihtajia löytyisi.
 6. Tapaus Thaimaan yllätystuliainen

  On kyllä todella mielenkiintoista seurata, miten Toukkis on kasvanut ja täällä Suomessa pärjäilee. Ihan mielettömän nätti lisko:) Kävi teillä mäihä, yhtään en kateellisena sano...
 7. jemenin kameleontti

  Moikka, En haluaisi olla aivan kauhea ilonpilaajatäti, mutta jos jemeniä harkitset niin pakko on hieman vielä pohdittavaa antaa. 1. Jemenit maksavat eläinkaupassa yleensä 150 ja siitä ylöspäin. Miettisin kuitenkin kahdesti ostaako sellaista eläinkaupasta. Ellei sitten ole todella asiansa osaava kauppa ja peperillinen lisko kyseessä. Kannattaa myös pitää mielessä, että itse lsikon hinta on vain pieni osa niistä kuluista, joita liskon hankintaan sisältyy. Itselläni on ollut jemeni nyt n. 4 kk ja rahaa siihen tarvikkeineen on kulunut tuhat euroa jos ei enemmän... Myös mahdolliset eläinlääkäri reissut voivat tulla kalliiksi, eikä matelijoihin perehtynyttä lääkäriä välttämättä löydy läheltä. 2. Pk-seudulta löytyy kasvattajia. Jos todella vielä pitkän harkinnan jälkeen jemeniä haluaa kannattaa liittyä facebookin kameleontit- ryhmään ja kysellä sieltä. 3. Terraarioiden kokosuositukset ja lämpövaatimukset löytyvät aiemmista kameleontti- keskusteluista täältä, jotka kannattaa muutenkin lukea huolella läpi.
 8. Liskolaji aloittelijalle hakusessa

  Mulla on nyt 2 kk vanhalla herralla 46x46x91(korkeus) kokoinen terra ja sen saa kyllä muutaman kuukauden päästä vaihtaa isompaan. Aikuiselle jemenille aika minimi on kyllä noin 60x60x120. Koiraalle erittäin mielellään vielä isompi. Eiväthän nämä otukset ihan pieneen tilaan mene, mutta tosiaan se korkeus on pohjapinta-alaa tärkeämpää. Täältä herppi.netistä löytyy paljon hyviä keskusteluja jemeneistä eli jos tosissaan kiinnostaa niin sinne vaan selailemaan:)
 9. Liskolaji aloittelijalle hakusessa

  Itselleni tuli ihan ensimmäiseksi herpiksi reilu viikko sitten jemeninkameleontti ja todella mukavasti on lähtenyt sujumaan. Pieni on varastanut sydämen aivan täysin. Kameleontteja ei tyypillisesti suositella aloittelijoille, mutta kun on valmis perehtymään niiden hoitoon ja hyvinvointiin huolellisesti etukäteen, niin en usko sen suurempia ongelmia tulevan. ja sinähän sanoit olevasi perusteellista tyyppiä:) Jemeninkameleontti täyttäisi myös vaatimuksesi yläspäin suuntautuvasta tilantarpeesta sekä päiväaktiivisuudesta... Mahdottoman mielenkiintoisia otuksia ovat.
×