Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Neroli

Jäsen
 • Viestit

  5
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

0 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Neroli

 • Taso
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Kotka
 1. Hei, koetin etsiä vastauksia mietintääni mutta en löytänyt. Eli meidän Patu, reilu 2 vuotias, näyttää merkkejä käyvänsä talvilevolle. Mutta hän heräsi edellisiltä elokuussa.... Herra nukkui touko-elokuun. On syönyt mutta hakeutuu koko ajan viileään päätyyn ja pimeyteen. Voiko siis olla, että kääpiöparta-agama nukkuisi kahdet unet vuoden sisällä? Kiitos jo etukäteen vastauksista!
 2. Yleistä jutustelua parta-agamista

  Hei neuvokaapas nyt tietämätöntä! Eli meidän Patu, kääpiöparta-agama, (noin 1v 8kk, tarkempaa tietoa odotellaan) on nyt toista viikkoa vaisu ja ruoka ei maistu eikä kyllä kakkakaan kulje (parafiinitippa annettiin viime viikolla ja kakka tuli kyllä, enkä siitä niin huolissani ole). Eihän se kakka kule jos ei mitään oikeen sisuksiinkaan mene. Vettä on juonut nyt pikkuruiskusta normaalia enemmän, kupista ei maistu. Voiko olla että alkaisi talvihorrostamaan nyt keväällä? Liikunta on ollut aina kova juttu, pitkiä lenkkejä asunnossa tehnyt aikaisemmin päivittäin ja nyt kun ottaa terrasta ulos niin tahtoo olla sylissä tai seisoskelee/makoilee vain lattialla. Ajoittain ottaa matoja muutaman tai torakan ja esim tänä aamuna oli kyllä tunnin reippaillut. Terraariossa tehtiin suursiivous pääsiäisenä ja mieltä hän osoitti kyllä! Kuinka nopeasti MBD voi kehittyä? Patulle on annettu vitamiinia ja kalkkia säännöllisesti ja kalkkikippo löytyy terraariosta.
 3. Yleistä jutustelua parta-agamista

  Meillä ollut nyt tasan viikon kääpiöparta-agama, Patu. Oltiin puhuttu pojan kanssa että annetaan ainakin viikko rauhassa tutustua terraarioon ja ruuan antajaan. Mut jo viime viikon lauantaina Patu kylvetyksen jälkeen jäi syliin, annettiin siis kuivauksen jälkeen mahdollisuus mennä terraarioon takaisin mut käpertyi kämmenelleni makoilemaan. Nyt Patu on jo lattiallakin käynyt ihmettelemässä parina päivänä mattoa ja kiipeillyt sylissä ja jalkojen päältä jne. Ja tosiaan ihan hänen ehdoilla menty, mutta selvästi tykkää olla sylissä ja kiipeillä. Patu on noin 1v3kk, tarkempi syntymäpäivä ollaan saamassa tietoon. Onko muilla eläinkaupasta ostetuiden kääpiöparta-agamoiden kanssa tutustuminen ollut noin nopeaa? Vai onko meille vain sattunut erittäin "ihmisrakas"-yksilö?
 4. rusukuoriaisen elinikä?

  Moi, meille muutti perjantaina kolme ruusukuoriaista. Ja myyjä kertoi heidän olevan nyt kolmen kuukauden ikäisiä ja että noin puolisen vuotta vielä söpöset puuhaavat onnessaan. En osaa vastata tarviitseeko olla enemmän kuin yksi mutta meillä näkä kolme kaverusta ovat ainakin ihan eri maata :D Samassa nanoterrassa asustavat ja ihan omat persoonat :D Yksi kiipeää katossa, toinen melkein koko ajan menee mököttämään ja kolmas on näiden kahden väliltä :D Erittäin hauskaa seurailla vaikka oma ennakkoluulo oli erittäin suuri kun kolme nuorimmaistani näitä toivoi lemmikiksi ja ääneenkin ihmettelin, että onko niissä mitään kateltavaa. Kyllä on katseltavaa ja upeita ovat, useamman kerran päivässä huomaan jääväni katselemaan heidän touhuja :)
 5. Moi kaikille! Olen uusi foorumilla ja meille/pojallemme on ensi viikolla tulossa kääpiöparta-agama, joka noin vuoden ikäinen. Eli ollaan ostettu Komodon calcium supplementtia mutta vasta äsken tarkastelin tarkemmin ja siinä on myös vitamiinit. Lisäksi on myös Komodon cricket dustia, ja sehän on kalkkia suoraan. Molempien ohjaistuksena on, että hyönteiset pölytetään jauheella. Kahlasin koko ketjun ja monta muutakin mutta kysyn silti kun en ihan suoraan vastausta ainakaan löytänyt: Voisinko kuitenkin käyttää tuota cricket dustia suoraan vain kulhossa? Entä kuinka yleisesti on käytössä keitettyjen kananmunien kuorien käyttö kalkkilisänä? Entä onko jollain kokemusta esim Akvaterran sivuilla myytävistä pelleteistä? Onko niistä mihinkään/suostuuko niitä kääppis syömään? Lähinnä tässä koetan vaihtoehtoisia ruokintatapoja miettiä kun ollaan itse reissussa ja ystävä tulee ruokkimaan. Kiitos jo etukäteen vastauksista!!
×