Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Mistai

Jäsen
 • Viestit

  7
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

0 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Mistai

 • Taso
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Pirkanmaa
 1. Brasilian sateenkaariboa (E. c. cenchria) II

  Meille tuli juhannuksen jälkeen toukokuussa syntynyt brassityttö. Reptile Maniacs haki messumatkallaan Saksasta kasvattajalta poikasen. Alkuperätodistuksen mukaan kyseessä olisi naaras. Käärmes on oikein mukava, leppoisa tapaus. Näpeille ei ole edes uhannut tulla kertaakaan. Kolme kertaa on ehtinyt meillä nyt syödä, joka kerta oikein innokkaasti, ja viime yönä lähti nahka kauniisti kokonaisena. Alku on ainakin siis sujunut hyvin. Asustelee nyt pienessä smartissa wetboxin ja kuivan piilon, vesikupin ja kiipeilyoksan kanssa, aikuiskoon terra jo odottelee pienen kasvua. Kakka tulee wetboxiin sammaleen sekaan, ja kun tuotokset on vielä niin pienet, niin sitä saa välillä vähän penkoa että löytyy.. Jatkuvasti saa muutenkin sammalta vaihtaa, kun pissailee sinne myös.
 2. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  Minäpäs palaan tähän aiheeseen, nyt kun mieskin on vihdoin näyttänyt vihreää valoa käärmeelle. Tässä välissä onkin ehtinyt jo tutustua taas vähän lisää aiheeseen, ja vahvana ehdokkaana olisi kuitenkin sateenkaariboa. Käsittääkseni pitäisi olla aloittelijallekin ihan ok laji. Sen perusteella mitä olen lukenut, ilmeisesti kolumbialaisen ja brassin pääasiallisena erona on lähinnä ulkonäkö? Onkohan Suomessa ketään, joka kasvattaisi? Mieluummin ottaisin parivuotiaan käärmeen jostakin muualta kuin tukusta, että hieman tietäisi jo sen luonteesta. Kovin ärhäkkää elukkaa en välttämättä ensimmäiseksi halua. Ruusuboakin on alkanut kiinnostaa enemmän tuon mukavan luonteensa takia, mutta on varmaan vähän pieni omaan makuun. Sattuisikohan Tampereen seudulla asumaan ketään, kellä olisi ruusua tai sateenkaarta, jota pääsisi katsomaan?
 3. Pytonin terraario

  Kuningaspytikan hankkimista harkitseva täällä hei. Muutama kysymys olisi nyt kun kaikki on vielä mietinnän asteella eikä mitään ole hankittuna. 1. Onko 100 x 50 x 50 sopivan kokoinen asumus aikuiselle pytikalle? Ajatuksena on laittaa sen verran paljon piiloa, tekokasvustoa ja juurakkoa tms. että saisin sen suojaisaksi. Onko silti liian iso? Lasiterran haluan, koska olkkariin se olisi (hämärään, hiljaiseen nurkkaukseen) tulossa, tietenkin peittäisin takasivun ja kyljet, ja laittaisin köynnöskasvustoa "madaltamaan" aluetta. 2. Riittääkö tuollainan 12W lämpömatto, tuon kokoiseen terraan? 3. Valosta ei liene haittaa, kun mies haluaa suunnitella himmeän led-valaistuksen joka hieman hämyisästi kasvien joukosta kurkistelee. Yöksi valot toki pois. Kannattaa varmaan ihan suosista lähteä etsimään käärmettä joka on ennenkin toiminut lasiterrassa, eikä ottaa mitään koko ikänsä räkissä asunutta? Itselle tuo terra on aika tärkeä elementti, koska tarkoitus ei ole haalia käärmeitä enempää, ja oikeasti hämärin ja hiljaisin nurkkaus meiltä löytyy olkkarista. Siellä se on kuitenkin koko ajan silmissä, joten en mielelläni mitään muoviboksia antiikkisenkkini päälle laittaisi.
 4. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  No näin minä vähän arvelinkin, että kuningaspyton tai joku boa olisi sitten se mistä valita. Hieman olen lueskellut ruusuboasta ja Kenian hiekkaboasta, mutta ne eivät jostain syystä viehätä, ainakaan vielä. Jatkan siis suunnittelua kuningaspyton mielessäni. Niistä olen jo aika paljon lueskellut asiaa täältä, joten aika hyvin olen löytänyt tietoa tärkeimmistä perusasioista joihin kiinnittää huomiota, ja valmiiksi vinkkejä mahdollisiin ongelmiin.
 5. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  Kiitos jälleen kerran lisätiedosta. Boa kyllä tosiaan kiinnostaa sinänsä enemmän ulkonäkönsä puolesta, sekä ilmeisesti paljonkin pienemmän stressiherkkyyden vuoksi. Joka tapauksessa koska en asu yksin, vaan pitää tuon miehenkin mielipide ottaa huomioon, kuulisin mielelläni muistakin lajivaihtoehdoista, vaikka nämä kaksi kunkkua päällimmäisenä mielessä ovatkin. MIelellään toki sellaisista lajeista joita Suomesta on mahdollista saada. Faunattaren hoito-ohjeosiosta tsekkasin jo siellä luetellut käärmeet, mutta aika vähäistä se tieto siellä on. Käärmeitä kun on lopulta aika vähän yleisesti nähtävillä niin että samalla pääsisi niistä kyselemään, ja tuleville lemmikkimessuilekaan en pääse..
 6. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  Kiitos Hiidenhukka viestistä. Kuningasboa kyllä kiinnostaisi, mutta mulla menee raja siinä kahden metrin hujakoilla, ja tiedän että boa voi helposti kasvaa paljon suuremmaksikin. Jos saisin jonkunlaisen takuun että kärmes ei kasvaisi sen suuremmaksi, niin sitten ilman muuta.. En kuitenkaan halua joutua tilanteeseen jossa totean ettei käärmeelle ole enää tilaa missään, kun se on niin iso. Hankin aina eläimeni ajatuksella, että sen voi pitää sitten hamaan (oman tai eläimen) loppuun asti, vaikka elämäntilanteet muuttuisivat. Ja ihan rehellisesti sanottuna, niin iso käärme vähän pelottaa, kun en ole niitä tottunut käsittelemään. Jollakin tavalla luottavaisempi olen kun ei tarvitse miettiä saako käärme mua hengiltä vai ei..
 7. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  Täällä ei näytä olleen hetkeen viestejä mutta ehkäpä joku tänne eksyy. Olen miettinyt ensimmäisen käärmeeni hankkimista, ja lajia nyt mietiskelen. Kuningasboa on ehdoton suosikkini, koska minun makuuni perusvärinen kuningasboa on vaan kauneimpia käärmeitä mitä olen ikinä nähnyt. Ikävä kyllä se on kuitenkin aivan liian iso. Pyytäisinkin nyt ehdotuksia aloittelijalle sopivasta käärmeestä. Pidän hieman jämäkämmän kokoisista käärmeistä, jonka takia viljakäärmeet ja vastaavan kokoiset eivät niin viehätä. Terralle olisi tiedossa rauhallinen hämärä nurkkaus johon saisi mahtumaan sellasen 160 x 60 x 100 kokoisen terran, pienempikin toki käy, mutta nuo ovat maksimimitat. Kuningaspyton olisi aika sopivaa kokoluokkaa makuuni, ja sellaista pääasiassa harkitsen. Haluaisin kuitenkin tietää onko muita suunnilleen samankokoisia vaihtoehtoja. Hieman isompikin toki käy, kunhan terran koko pysyy antamissani mitoissa ja käärme on riittävän pieni ettei se saa ihmiselle vakavaa vahinkoa aikaan. Ymmärrän että puremia toki voi tulla, mutta myrkyttömän käärmeen kanssa ne eivät ole asia jota varsinaisesti tarvitsee miettiä erityisen vakavana vahinkona. Toinen kysymys on se, mitä mieltä harrastajat ovat kuningaspytonista joka on asustellut eläinkaupassa pari vuotta? On siis joutunut sietämään paljon ihmisiä kurkistelemassa ja kulkemassa terran edessä. Käärmettä on myös annettu halutessa asiakkaalle käsiin. Syö ja luo tästä huolimatta säännöllisesti, eli ilmeisesti on melko lunki tapaus. Nahanriekaleita käärmeessä on näkynyt, eli yhtenä sukkana nahka ei ole irronnut, mutta ei kuulemma ole tarvinut mitään erityistä apuakaan luonnissa, joten jotakuinkin ongelmatonta on ollut. Uskoisin että käärme on myös terve, koska on ollut samassa paikassa niin kauan ja kuvittelisin ettei eläinkauppa jätä sairaita eläimiä vuosiksi hoitamatta. Käärme on syötetty erillisessä ruokintalaatikossa. Terran rakentaisin mielelläni korkeammaksi kuin on pytonille välttämättä tarpeen, koska terra toimii mielestäni samalla kauniina sisustuselementtinä. Toki jos pytoniin päädyn ja korkea terra on aina huono asia, mennään tietenkin käärmeen ehdoilla. Mihin tahansa käärmeeseen päädyn, eläimen hyvinvointi on tärkeintä. En ole ottamassa siis käärmettä syliteltäväksi (paitsi jos se itse viihtyy..), enkä odota seurallista lemmikkiä. Tällä hetkellä hakusessa on nimenomaan lemmikki joka ei vaadi lenkkiä, leikittämistä, joka päiväistä ruokintaa ja joka ei norkoile ruokapöydän vieressä kuolaamassa syliin, vaan mielenkiintoista, karvaisiin elukoihin tottuneelle erilaista lemmikkiä jonka elämää on mukava tarkkailla. Käärme mielestäni istuu näihin spekseihin aika hyvin, eikä ole ongelma jos myöhemmin haluaa koirankin taas talouteen.
×