Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

talvikko

Jäsen
 • Viestit

  13
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

2 Neutraali

Tietoja käyttäjästä talvikko

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Rovaniemi
 1. mistä löytyy kuningaspyton kasvattajia?

  Facessa kuningaspyton-ryhmä, sieltä kannattaa kysellä. Ja ehdottomasti poikanen kasvattajalta, saa varmasti asianmukaiset paperit ja apua ja neuvoa tarvittaessa. Ja eläinkaupoissa kalliimmat hinnatkin ja käärmeiden syntymäikaa, sukupuolta yms ei aina tiedossa.
 2. Terrarioden saatavuus

  Meillä on viljakäärmeillä vanhoista akvaarioista tehdyt terrariot, kansirakennelma vaan päälle, toimis varmaan pyyttonillakin? Akvaarioitahan saa ihan ilmaseksikin ja kansi onnistui rakentaa minultakin tumpelolta. Meillä on tytöllä pölyallergia ja turvetta ei voi käyttää,mutta chipsi snakea voi. Olet Rovaniemeläinen? Jos kiinnostaa niin meille saa tulla käärmeitä katsomaan, on pari ihanaa vauvapyyttoniakin.
 3. Rovaniemeläiset hiiren kasvattajat

  Mie tilaan Vauhti-Raksulta. Kolmesti kuussa ajaa Rovaniemen kautta, on tosi hyvä palvelu ja hinnat selvästi eläinkauppaa halvemmat, hyvälaatusta rottaa ja hiirtä ja ainakin meidän käärmeille maistuu.Olen joskus tilannut ihan muutamankin rotan, ei käsittääkseni ole mitään rajotusta että kuinka vähän saa tilata
 4. Tulevat messut

  Ainakin lemmikkimessut on Helsingissä 11-12.11.17 ja messukeskuksessa pidetään. Toivottavasti sinne tulee kans herppiporukkaa
 5. Mikä eläin sopisi terraariooni?

  Viljakäärme tai kuningaspyton? Helppohoitoisia ja kauniita katsoa, mukavia käsitellä, eivät vie kuutiokaupalla tilaa. Pyyttonit enempi piilossa möllöttelijöitä, viljat vähän liukasliikkeisempiä, tietysti ovat yksilöitä nämäkin.Oulun seudulla taitaa olla kummankin lajin poikasia kasvattajilla nyt myynnissä tai tulossa myyntiin.
 6. Kuningaspyton ensimmäiseksi käärmeeksi?

  Miksei ekaksi vois ottaa poikasta? Minulla oli takana muutama kuukausi viljakäärmeen kanssa kun pytonkuume iski ja niin kaksi 6 viikkosta pikkumatoa muutti meille. Nyt ovat vuosikkaita ja hienosti on mennyt. Tärkeintä on että hankkii poikasen luotettavalta kasvattajalta jolla on asiat kunnossa ja jolta saa hoito-ohjeet ja apua tarvittaessa jatkossakin. Itse sain nähdä poikasten emon ja oppia käsittelyyn yms.Tietysti pikkusen kans on oltava tarkempi hoitohommissa mutta on tosi mukava seurata kasvua pikkulierosta isoksi möllykäksi.
 7. Mikä herppi minulle?

  Olisko sinun mahdollista käydä vanhempiesi kanssa jonkun käärmeen omistajan luona tutustumiskäynnillä? Meillä tytär toivoi käärmettä pitkään, olin vastaan ettei meille ikinä tuommosia, vaan kun pääsin näkemään ihan läheltä ja käsittelemäänkin niin mieli muuttui täysin. Ei kauaa mennyt kun eka käärme oli kotona ja nyt on luikertelijoita jo 11.
 8. Terraarion koko ?

  Meillä on poikaset olleet alkuun muovilaatikoissa(smart, ikean samla tms) ensin pienessä ja sitten isommassa ja lopuksi aikuisterraan. Aluksi talouspaperin päällä. Ainakin lämpömatto/lamppu on välttämätön, juoma-astia, pari piiloa( toinen lämpimään ja toinen viileään päähän, lämpö/kosteusmittari. Ei tarvi olla kalliita eläinkaupan sisusteita: savinen kukkaruukun aluslautanen on hyvä juoma-astia, talouspaperirullan hylsy on hyvä pikkuiselle, eri kokoisista muovikulhoista ja pahvilaatikoista saa hyviä piiloja. Ämpäristä saa jo ison luolan kun leikkaa yläosan pois ja kylkeen aukon,,dc-fixiä päälle niin tulee kiviluola. Ikeasta saa tekokasveja halvemmalla kuin eläinkaupasta ja monesti on kirppareillakin myynnissä. Turvallisuus täytyy vaan muistaa: ettei otus jää jumiin mihinkään pieneen aukkoon/rakoseen eikä pääse karkaamaan.Tai revi itseään mihinkään terävään reunaan tms.Meillä on kaikilla kolmella viljalla vanhoista akvaarioista tehdyt asumukset.( Niitähän saa ihan ilmaseksi) Katot puulistaan kiinnitettyä hyttysverkkoa ja hakasilla kiinni, ei ole yksikään karannut vaikka yritystä on ollut ja kovastikin.
 9. Kuningasboan regointi väreihin

  Onko muilla kokemusta että kuningasboa reagoi agressiivisesti tiettyyn väriin? Nyt kahdesti kun on vaaleanvihreä paita päällä lähestynyt käärmettä(ihan rauhallisesti) niin tää on sihsssyt ja tehnyt valehyökkäyksiä. Muut vaaleat värit esim. harmaa ei aiheuta elukassa mitään käytöksen muutosta. otsikointi muutettu kuvaavammaksi - paputtaja
 10. Skorpionilukki

  Palataan asiaan sitten kun ilmat lämpiää
 11. Skorpionilukki

  Joko näitä olis saatavilla ja pystyis postittamaan?
 12. Skorpionilukki

  Onko kellään kokemusta skorpionilukista? Kiinnostaisi hommata tämä hämähäkki niin kysyisin, että mistä näitä voisi esim. tilata tai kasvattaako joku kenties näitä ihan Suomessa?
 13. Tämmöistä olen mietiskellyt: voiko kahta käärmettä, saman lajisia tai eri lajisia pitää poikasina vierekkäin tukevalla väliseinällä jaetussa vaneriterraariossa?Eivät näkisi toisiaan, mutta haistavatko? Toinen muuttaisi sitten kasvettuaan omaan astiaansa ja toinen jäisi tähän alkuperäiseen josta väliseinä olis otettu pois. Terraarion koko on 110x55x55cm
×