Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

A_E

Jäsen
 • Viestit

  5
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

0 Neutraali

Tietoja käyttäjästä A_E

 • Taso
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Tuusula
 1. Joo siis en ole varma onko se ääni aivastelua, kuulostaa hieman siltä. Vähän juuri sellainen tshi-ääni. Ehkä käärmeen aivasteluksi liian kovaääninen. Muuten kuitenkin ulkoisesti näyttää normaalilta ja syö hyvin ja nahanluonnissa ei ongelmia.
 2. Osaisiko joku kokeneempi neuvoa? Eli aikuinen viljis on jo jonkin aikaa aivastellut silloin tällöin. Muita oireita ei ole, syö hyvin, luo nahkansa normaalisti ja on normaalisti ajoittain aktiivinen. Onko tuo aivastelu siis vain "normaaliaivastelua"? Lisäksi viljiksellä on varsinkin pään ja kaulan alueilla havaittavissa keltaisuutta (alkoi ilmestyä jo ennen aikuisuutta). Perusväriltään sellainen rusehtava/mustavalkoinen (ghost?) (liitteenä kuva netistä melkein samanlaisesta tilanteesta/värityksestä). Onko siis aihetta huoleen?
 3. Okei, kiitos paljon avustanne :) nyt pääsee oma liero takaisin tuttuun terraansa
 4. Suomalaiselta kasvattajalta on. Ötökät olivat vaaleanrusehtavia ja vähän puikulan mallisia. Voin yrittää laittaa kuvaa..
 5. Elikkäs, mistä tietää että viljiksellä on punkkeja? Alkuviikosta huomasin, että viljakäärmeeni terraariossa oli jotain pienen pieniä ötököitä. Näitä öttiäisiä oli jonkin verran, ja niitä näkyi (ainakin) pohjamateriaaleissa ja viljiksen piilona toimivana punoskorissa. Itse käärmessä en ötököitä nähnyt. Nopean netistä selaamisen perusteella epäilin, että ovat punkkeja. Sen jälkeen alkoi hirveä siivousrumba; kaikki pohjamateriaali roskiin, kaikki terraarion kamat ulos ja pesuun+käsittely eläinkaupasta ostetulla punkkien torjunta-aineella, viljis karanteeniin eri terraarioon, jne.. punoskorin heitin pois ja kaikki kamat pesin varuikisi ulkona. Uudet pohjamateriaalit ovat tällä hetkellä pakastimessa odottamassa, terran sisustuskamat ovat käyneet saunassa pesun jälkeen, ja karanteeniterraario siivottu päivittäin. Eli milloin voisi palata normiterraan? Karanteenin aikana ei varaterrassa eikä käärmeessä ole näkynyt ötökän ötökkää.. (käärmeessä ei siis missään vaiheessa kiinni mitään). En aluk alkaenkaan ole varma, mitä ötököitä olivat, mutten halunnut tai halua ottaa riskiä sen suhteen että olisivat punkkeja.. Eli vinkkejä jatkotoimiin??
×