Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Nitrogen

Jäsen
 • Viestit

  163
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  3
 • Palaute

  0%

Nitrogen last won the day on August 29 2017

Nitrogen had the most liked content!

Maine sivustolla

37 Loistava

Tietoja käyttäjästä Nitrogen

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Mies
 • Sijainti
  Länsi-Vantaa
 • Kiinnostuksen kohteet
  Tiede, tekniikka, elektroniikka, käärmeet, fysiikka, sotilasasiat, pienoismallit
 1. Melkosen inflaation kokenut sana valtava, odotin jo komodonvaraania tai vastaavaa. Mutta noinhan eläinten kanssa saattaa käydä, hyvä että oli edes paperia saatavilla. En nyt tiedä oliko tossa iguaani "rentoutunut" vai pikemminkin stressaantunut kun kusaisi pöydälle.
 2. Hinnat?

  Liskoista paha sanoa, mutta käärmeiden tapauksessa hintaero selittyy sillä että aikuisikään mennessä eläin on syönyt jonkun rahan edestä, vaatinut hoitajansa aikaa, lämmityssähköjä ja ehkä pariin otteeseen isomman asumuksenkin. Noi kulut sitten hieman heijastuu eläimen hinnassa. Toki aikuinen eläin myös tunnetana luonteeltaan ja terveydentilaltaan paremmin kuin poikanen, joten jos mitään aggressiivisuutta tai terveysongelmia ei ole, niin se lisää eläimen arvoa.
 3. Morph? Värimuoto?

  Kun vertaan täältä löytyvään kuvaan Firestä niin yhdennäköisyyttä kieltämättä on. Sitten taas World of Ball Pythons'in värimuotolistauksen Firet ovat erinäköisiä, joskin kuva numero 12 siellä täsmää taas sinun kuvaasi. Voisi se kai Arazakin olla. Pienenä pytikat on monesti vähän kirkkaampia ja räikeämpiä, iän myötä saattaa värit haalistua ja sitten on helpompi sanoa mikä se ihan tarkalleen on. EIkö alkuperätodistuksessa lue mikä värimuoto on kyseessä? Vai eikö kasvattajakaan tiennyt mitä oli aikaiseksi saanut?
 4. Strategisia mittoja

  Näin kevään korvalla kun naaras on taas aloittanut kevätpaastonsa, voikin päivittää strategisia mittoja. CB2013 naaras siis 1034g, massa jumittanut kilon kohdilla pitkään. Mutta silti hyvinvoiva ja normaali oma itsensä. CB2015 uros 1372g ja tässä kohta taas ruokaa menossa kitusiin. Toisin kuin naaras, tämä ei paastoile lainkaan vaan yrittää syödä kaiken mikä liikkuu. Onneksi liikkuu itsekin öisin niin ei pääse läskistymään.
 5. Elsevier banni?

  Siinä vaiheessa kun tieteilijät alkaa turvautumaan piraattipalveluihin ollaan jo aika sairaassa tilanteessa. Ihan kuin julkaisulafkojen bisnesmiehet ei nyt hoksaisi sitä että vain ja ainoastaan tiede ja siitä johdetut sovellutukset ovat nostaneet meidät moderneiksi sivilisaatioiksi, jossa eliniänodote on pidempi kuin 30 vuotta, kokoajan ei tarvitse pelätä kuolemaa ja on jopa luxusta ja mukavuuksia oloa virkistämässä. Koska iso osa tieteestä perustuu edellisten tieteilijäsukupolvien työln tuloksiin ja heidän hartioillaan seisomiseen, sekä muiden tieteilijöiden tulosten käyttämiseen hyödyksi omassa tutkimuksessa, on ehdottomasti sen tiedon oltava saatavilla. Nyt Elsevierin kaltaiset puljut kusevat kaikkien muroihin tällä korkealla maksumuurillaan. Voidaan suoraan kysyä, kuinka moni lääke tai muu edistyksellinen keksintö jää syntymättä tämän takia? Mikä on sen hinta ihmiskunnalle? Että tämmönen toiminta ärsyttää minua, päitä vadille!
 6. Käärme etsintää

  Kuten Toni sanoi, mikä tahansa elävä otus voi puolustautua voimakeinoja käyttämällä. Joskin ymmärrän että tässä haettiin nyt jotain lajia joka ei ole kovin aggressiivinen ja sopeutuu hyvin terraarioelämään. Moisia "aloitteliajlle sopivia" käärmeitä onkin mainittu tässä ketjussa: Sieltä kannattaa hieman lueskella. Ihan jos lajeja luettelen niin sanotaan nyt vaikka seuraavaa: VIljakäärme, säyseä, pysyy noin 1.5m tietämillä, hoikka ja tulee toimeen isoilla hiirillä. Kuningaspyton, suorastaan passiivinen, pysyy myös 1.5m pituudessa joskin painoa ja tuhtiutta kertyy edellämainittua enemmän. Syö rottia ja yksilöstä riippuen saattaa nirsoilla ja paastoilla. Erilaiset maitokäärmeet, rauhallisia nämäkin, isoimmat taitaa kasvaa 1.8m pituisiksi, moni muu pysyy tuolla 1.5m paikkeilla, hoikkia ovat. Syövät yleensä hiiriä. Kenian hiekkaboa, alle metriin jäävä hiekan alle kaivautuja, eli tarttee pohjamateriaalin sen mukaan, vähän oudon näköinen. Hiirillä tämäkin tulee toimeen.
 7. Miksi käärme oksentaa ruokansa?

  Hyvä ettei ollutkaan mitään vakavaa. Joskin kyllä sen puolisulaneen rotanraadon siivoilu lie aika ällöttävä toimenpide.
 8. Kuningaspyton ensimmäiseksi käärmeeksi?

  Kyllä ekaksi voi ottaa ihan poikasenkin. Minä tuossa yllä suosittelin kahdesta vaihtoehdosta toista, en tyrmännyt kumpaakaan. Olet aivan oikeassa siinä että yleensä mitään ongelmaa ei ole, vaan kaikki menee hyvin. Suositukseni perusteluina käytin juuri tuota korostettua helppoutta, joskin kuningaspyton lajina on niin helppohoitoinen ettei edes poikasten tapauksessa ongelmia juuri tule. Ehkä Talvikon kommentin paras sanoma on tässä: Jep, luotettava kasvattaja, asiat kunnossa (sekä kasvatustoiminnassa että itse poikasella), hoito-ohjeet ja myynnin jälkeinen apu (vertaa bisneksessä after sales). Jo käärmettä hankkiessa kannattaa kysellä kasvattajalta kaikenlaista mitä mieleen tulee, etenkin jos jokin asia on epäselvä, meneekö se nyt näin vai näin? Toki ihan perustiedot tulisi olla tiedossa, mutta tarkennuksia saa ja kannattaa kysellä.
 9. Kuningaspyton ensimmäiseksi käärmeeksi?

  Omasta mielestäni kuningaspyton sopii ekaksi käärmeeksi, olihan se sitä myös itsellenikin. Kyseisessä lajissahan ei ole mitään muuta ongelmaa kuin paastoilut. Ja tämänkään ei tarvitse olla ongelma jos se vaan on luonnollinen kausipaasto eikä stressistä tai vääristä olosuhteista johtuvaa syömättömyyttä. Moneen muuhun lajiin verrattuna kuningaspytonin olosuhteet on helppo järjestää, elikko ei kasva mahdottoman kokoiseksi eikä ole lainkaan aggressiivinen. Lisäksi ravinnoksi sopivia pakasterottia on hyvin saatavilla. Huomioitavista sekoista tärkeimmät ovat: millaiseen asumukseen majoitat käärmeen ja mistä hankit ruokaeläimet. Moni pitää kuningaspytoneita suht tavallisissa lasiterraarioissa, kasvattajat yleensä räkeissä ja minä sängynaluslaatikoissa. Kaikki ovat ihan soveltuvia ratkaisuja, joskin liian isoa ja avaraa asumusta kannattaa välttää, sillä etenkin pienikokoinen pyton stressaa siitä (yksilökohtaisia eroja on). Ruuan suhteen kannattaa perehtyä siihen minkäkokoista rottaa on saatavilla. Helsingissä asuvana parhaat vaihtoehdot lie tilata ReptileManiacsilta joka toimittaa kerran kuussa Haagaan ja Reptico jonka tiloista Espoosta voi noutaa rotat. Sitten kannattaa keksiä miten pakasterotan sulattaa. Itse käytän vesihaudetta, sulaa tarpeeksi nopeasti muttei kypsy. Muut oleelliset seikat löytyy hoito-ohjeista joita löytää netistä ja jossain määrin täältäkin. Ja aina saa kysyä! Suosittelisin mieluiten nuorta aikuista, joka on jo tottunut elämään vankeudessa ja syö hyvin. Tällöin pitkänkin syömättömyyden seurauksena ei eläin vielä näänny. Lisäksi nuorehko aikuinen yksilö ei välttämättä ala pitämään talvipaastoja heti samantien (tosin yksilöitä nämä ovat ja saattaa paastota silti).
 10. Paastoilu

  Tänäkin vuonna sama pyton piti kevätpaaston. Paasto alkoi about helmikuun lopulla ja päättyi eilen puoli tuntia ennen keskiyötä. Kokolailla 5kk sitä taas kesti. Nyt jos homma menee kuin edellisinä vuosina, alkaa kattava kerran viikossa ahminta ja massan kerryttäminen.
 11. Kuningaspytonin ruokinta

  Mainiota! Kärsivällisyys on näiden veijareiden kanssa ehkä tärkein hyve.
 12. Yksin oleminen

  Minä en myöskään suosittele. Kun jotain joskus menee vähän pieleen Tonin kuvaamilla tavoilla ja käärme tarvitsee toimenpiteitä, pääsetkö varmasti paikalle? Toki riistakamera tai vastaava auttaa toteamaan tilanteen, mutta ei vielä korjaa sitä. En halua liikaa lytätä tai pelotella, mutta viitatkaamme vielä eläinsuojelulakiin: Lain taustalla on etiikka, eli käsitys oikeasta ja väärästä. Lain tarkoitus on turvata eläimille hyvä elämä, johon lainsäätäjien mielestä kuuluu eläinten hyvinvoinnin ja olosuhteiden tarkastaminen riittävän usein, kuten viimeinen lause toteaa. En pelottele lailla ja seuraamuksilla, vaan vetoan etiikkaan. Sillä ei ole käärmeen kannalta oikein että se jää hoidotta useaksi päiväksi peräkkäin (muissa kuin poikkeustilanteissa).
 13. Kuningaspytonin ruokinta

  Riippuen vaa'asta 10g voi olla vielä mittavirhettäkin. Tosin nykyiset digitaalivaa'at ovat jo suht tarkkoja. Ulostaminen monesti näillä paskan panttaajilla heilauttaa painoa alas, olen tainnut itse ennen ja jälkeen mittauksilla todeta 10% massan muutoksen. Ihan oikea ratkaisu lie antaa käärmeen olla rauhassa. Sitten jos siellä näkyy iltaisin aktiivisuutta ja liikehdintää niin vois olla ruuan etsiminen pytonilla mielessä. Toki voit kohtapuoliin kokeilla jo muutenkin jos viime tarjoilukerrasta on jo pari viikkoa.
 14. Kuningaspytonin ruokinta

  Jossei tuossa neljässä viikossa ole paino pudonnut juurikaan niin ei kuullosta niin pahalta. Joskaan noin pienikokosten pytoneiden ei pitäisi kieltäytyä syömästä ellei jokin asia ole vialla. Kookkaammat sitten paastoilee ihan omaksi ilokseen ja omistajansa kiusaksi. Nimenomaan rauhassa tuon kannattaa antaa olla ettei stressaannu, ja samalla selvittää mikä on muuttunut tossa 4 viikkoa sitten ja onko kaikki olosuhteet kohillaan. Kriittisimmät tekijät on lämpö ja turvallisuus. Jos asumuksen lämmöt on liian alhaiset (tai ihan liian korkeat!) ei eläin yleensä suostu syömään. Ja jos asumus on liian avara, piiloja ei ole tarpeeksi, kokoajan joku liikuskelee lähistöllä ja kurkkii taskulampun kanssa boxiin tai säätää asumusta niin pyton stressaa tästä. Muita tekijöitä on toki sairaudet, tosi pielessä olevat kosteudet, tuleva nahanluonti, joku muu muutos kuten pohjamateriaalin vaihto tai erilainen piilo, sekä se ettei vaan ole nälkä (ton kokosella pitäs kyllä olla saalis sulateltuna ja nälkä jo 5 päivää ruokinnan jälkeen). Suosittelen toistaiseksi pysymään rotissa, ruokaeläimen vaihto on taas yksi muutos ja rottia noiden on parmepi syödä muutenkin. Selvittele ja mieti mikä voisi olla pielessä/muuttunut ja anna käärmeen olla viikko rauhassa, poislukien vesien vaihdot ja jätösten siivoilu. Noin viikko edellisestä tarjoilukerrasta kokeile tarjota uudelleen.
 15. Kuningaspyton ja wetbox

  Maksimiaikaa en osaa sinällään sanoa, se kun riippuu paljolti wetboxin sisällön kosteudesta ja koosta suhteessa pytoniin sekä vielä teoriassa lämpötilastakin. Mutta käytännössä ei niin kauaa että alkaa vatsa näyttää erilaiselta. Eli pinkiltä/punertavalta (elölei kyseessä ole just se nahanluonnin eka vaihe kun silmätkään ei ole vielä sameina). Kahta viikkoa ei pitäisi käärmeellä olla syytä wetboxissa viettää, ainakaan kovin kosteassa sellaisessa. Jos käärme viihtyy turhan paljon wetboxissa, voi siitä päätellä että asumuksen kosteus on alhainen. Vastauksena toiseen kysymykseen: anna vaan wetboxin olla kosteana koko nahanluonnin ajan jos siellä vähänkään viihdytään.
×