Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

tary

Jäsen
 • Viestit

  99
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

16 Hyvä

Tietoja käyttäjästä tary

 • Taso
  tutustumisvaiheessa
 • Syntymäpäivä 24.02.1984

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Oulu

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

754 profiilin katselua
 1. Jotain vikaa?

  Jos hengitys pihisee niin käyttäisin lääkärillä. Viittaa yleensä hengitystieinfektioon. Jos käärme syö hyvin, koolleen sopivaa ruokaa ja on sopusuhtainen muodoltaan niin en olisi koosta huolissani. Kaikki viljakäärmeet kasvaa omalla käyrällään :)
 2. Ruokaeläinten karkaaminen II

  Meillä on lyhyen ajan sisään löytynyt sisältä 3 kpl jättijauhopukkeja. Yhden hoksasin katosta ja imaisin imuriin, kaksi muuta on löytynyt lattialta. Minulla ei ole mitään hajua mistä nuo ällötykset ovat lähtöisin. Minun mielestäni minulta ei ole karannut yhtään jättijauhomatoa. Kaikki minun jättiksen on suljetussa rasiassa, jossa ei ole näkynyt koteloituneita yksilöitä saati noita koppiksia. Tai no kaksi ideaa tuli mieleen: meillä oli heinäkuussa matelijavahti, joka kävi ruokkimassa liskoon ja käärmeen meidän poissaollessa ja onhan toki mahdollista että häneltä olisi tippunut jättiksiä jonnekin minne ne eivät kuulu. Tai koppikset ovat peräisin jättisrasiasta, joka minulla oli ulkona loppukesästä (elokuussa)ja jonka linnut olivat vissiin tyhjentäneet. Tuo rasia löytyi nimittäin rikottuna meidän takapihalta. Kuitenkin uskoisin, että matelijoiden ruokkija olisi sanonut jotain, jos olisi karkuuttanut jättiksiä terran ulkopuolelle ( terrasta löydettiin muutama yksilö reissun jälkeen) ja jos osa terassilla olleista jättiksistä ei olekaan joutunut linnun suuhun niin miten ne olisivat päässeet sisälle ulkoa. Mietinkin nyt, että miten kauan menee siihen, että jättijauhomadot kehittyvät jauhopukeiksi ja pääseekö nuo pukit lisääntymään meillä sisätiloissa?
 3. Viljakäärmeen sukupuolen haluaisin varmistaa, joten löytyykö Oulun alueelta/lähistöltä sondaustaitoista ihmistä? Käärmeellä meni juuri 100 g raja rikki.
 4. Tuota painoa ollaan myös ajateltu ja alkuun oli ajatuksena, että tekisimme kaksi erillään olevaa vaneriterraa, jotka sitten nostettaisiin päällekkäin ja kiinnitettäisiin toisiinsa, mutta päätettiin nyt kuitenkin rakentaa vain yksi kokonaisuus. Me ei kovin usein muutella, joten muuton takia en tuota painoa mieti vaan ihan siksi, että jos kotosalla tarvitsee terratornia siirrellä :) REnkaat auttaisivat paljon, mutta eivät näytä niin kivalta kuin puiset jalat terran alla. Eli mennään jaloilla. Ilmanvaihtoräppänät olin ajatellut tilata Reptilemaniacsilta, ehkä myös nuo liukuovien listat (E-profiilit): http://www.reptilemaniacs.com/teeseitse-c-117.html. Eiköhän tuo reikäpelti ole helpompi asentaa, mutta riittääkö, jos sitä laittaa vaan takaseinään? Silloin ei taida kunnon ilmankiertoa tulla? Katg, sinun terratornissa taisi olla vain takaseinässä ilmanvaihto? Tuntuuko se riittävältä? Entäs minkä paksuisesta vanerista teidän torni on tehty? Vanerin maalauksesta olen ottanut selvää sen verran, että tuo tartuntapohjamaali on ostoslistalla :)
 5. Heh heh, hirveen hienosti etenee tämä minun terratornirojekti :rolleyes: Tässä välissä jo ehdittiin muuttaa suunnitelmia monta kertaa eli ensin ajattelin, että tilaankin Saksasta OSB-levystä tehdyt terrat ja laitan päällekkäin, mutta tulin sitten siihen tulokseen, ettei niiden pintaa saa sellaiseksi, että se näyttäisi hyvältä. Ja koko materiaali terramateriaalina epäillyttää :ph34r: Sen jälkeen mies jo kyseli siskon miesystävältä, että tekisikö hän huonekalupuuseppänä meille terratornin massiivipuusta. Kyllhän tuo jo melkein lupasi, mutta minä päätin nyt kuitenkin ettei sille linjalle lähdetä, sillä kyseinen immeinen asuu toisella puolen Suomea. Eli yhäkin tarkoitus on tehdä kahden yksikön terratorni filmivanerista. Terran "kansi" tulee olemaan luultavasti liimapuulevyä, jotta terrasta tulee nätimpi. Vielä pitää laskeskella tarkat mitat ennen kuin käyn tilaamassa vanerit valmiiksi leikattuna. Nyt suurimpina pohdintoina on: - kumpi filmivanerin paksuus on parempi 12 vai 15 mm - ja laitetaanko tuuletusräppäniin reikäpeltiä vai muoviset pyöreät ritilät. Partisterrassa on varmaan ihan sama kumpaa käyttää, mutta viljakäärmeen kanssa pitää olla tarkempi. En tiedä voiko nuori viljakäärme päästä jommasta kummasta läpi. Saapi kommentoida :)
 6. Jes, liityin ryhmään ja kävin kurkkaamassa kuvat :) Kiitos!
 7. Mihin sinun kuvat ketjun alkupäästä on kadonnut? Yritin käydä vinkkiä katsomassa terratornin rakenteluun, mutta kuvat puuttuu :)
 8. Elämäni ensimmäinen terratorniprojekti pitäisi aloittaa, joten ajattelin dokumentoida projektia tänne. Mitään aikaisempaa kokemusta rakennusprojekteista ei ole, joten koko homma vähän hermostuttaa ja meinaa sormi mennä suuhun vähän väliä, vaikka vasta ollaan suunnitteluasteella. Torni on tulossa olohuoneeseen, joten siitä pitää tulla katseen kestävä ja muuhun sisustukseen sopiva (miehen vaatimuksia..). Tämä lisää vähän paineita, mutta jospa mies osallistuisi rakenteluun kun kerran moisia vaatimuksia asettaa :D Torniin on tulossa kaksi terraa, joista toiseen olisi tarkoitus sijoittaa kääpiöparta-agama (ja sen tulevat vaimot) ja toiseen vuosikas viljakäärme. Yhden terran kooksi olen ajatellut 120 x 50 x 50. Yhdelle kääpiöpartikselle ja vuosikkaalle viljakäärmeelle nuo mitat ovat aika hulppeat, mutta tosiaan kääpiöpartis herralle on tarkoitus hommata pari vaimoa viihdykkeeksi, joten jos heidät aikoo tuohon torniin sijoittaa niin nuo on aikalailla vissiin minimimitat. Saa korjata, jos olen väärässä ;) viljakäärmeen terraa pitää alkuun varmaan rajata jollakin, sillä käärmes asustaa yhä 50 litran smartissa. Rakennusmateriaalina tulee olemaan filmivaneri. Sopivasta paksuudesta otetaan vinkkejä vastaan! Terran kansi olisi tarkoitus tehdä jostain muusta, nätimmästä materiaalista, esim. liimapuulevystä. Vaneriosat maalataan valkoisiksi. Siinäpä tämän hetken suunnitelmat. Alustavia piirrustuksia väsäilen ja kunhan ne ovat valmiit, kyselen tarjouksia vanereille ja liukuovilaseille. Jospa tämä projekti valmistuisi vielä ennen talvea :)
 9. Luru Luikero

  Pika päivitys. Lurulla kaikki hyvin :) Ollut viime aikoina taas uteliaampi ja seuraa ypäri vuorokauden mitä ympärillä tapahtuu. Viime päivityksen jälkeen siirryttiin isompaan ruokaan eli pientä fuzzya olen antanut kerran viikkoon. Tänään punnitsin käärmeksen ja kokeilin myö mittailla, mutta Luru ei ollut yhteistyökykyinen :D Joka tapauksessa paino on noussut 60 g ja pituutta alkaa olla varmaan se 70 cm. Enemmän tuo näyttää kuitenkin kasvavan pituutta kuin nostavan painoa eli on semmoinen pitkä kengän nauha malliltaan :) Perjantaina meidän taloon tulee toinen matelija. Kääpiöpartis poika nimeltään Mr. Helmut Pickles muuttaa meille :wub:
 10. Valoista kysymys. tarvitseeko uv-loisteputken olla koko terran mittainen? Eli jos minulla on metrinen terra niin riittääkö siihen 90 cm putki? Toiseksi minulla on väliaikaisterrana tuollainen päältä avonainen lasiterra. Meinasin tilata uvb-putken ja tälläisen loisteputken ohjausyksikön: http://www.reptilemaniacs.com/arcadia-controller-2530w-p-2189.html . Saako tuollaiseen lasiterraan edes tuon putken kiinni? En saanut kuvasta selvää millaiset kiinnikkeet ovat. Hah, vastaan itselleni :) Löysinkin teidon, että UVB-putken pitäisi olla 2/3 osaa terran pituudesta eli lyhyempikin putki riittää. No siitä heräsi kysymys, että onko siitä haittaa, jos putki on vähän pitempi? Tarkoitus olisi rakentaa kesällä uusi terran ja se saattaa olla vähän pidempi, joten ostasin mielleäni jos sellaisen putken, minkä voisi suoraa siirtää sinne.
 11. Viljakäärmeen genetiikka II

  Oletko tutustunut ivansvivarium.com iin? Siellä voit tutustua eri väreihin ja viljakäärmeen genetiikkaan :) sieltä löytyy myös corn calc, jolla voit laskea mahdollisia yhdistelmiä.
 12. Viljakäärmeen ruokinta

  No juu, kävin lähieläinkaupasta ostamassa pienimmät fuzzyt mitä sieltä löytyi ja eipä nuo juurikaan isompia ole kuin isoimmat isot pinkit.. Lurtsi saa siis huomenna fuzzya
 13. Viljakäärmeen ruokinta

  No kun tuosta ruokinnasta olen vähän kahdenlaista infoa saanut. Toisaalta on sanottu, että käärmes kannattaa kasvattaa hitaasti ja pienellä ravinnolla ja toisaalta olen kuullut, että pinkeistä pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti eroon. Mutta mitä olen fuzzyja nähnyt niin kyllä ne ovat aika isoja tuohon käärmeeseen nähden. Voisin toki kysyä reptilemaniacsilta voisivatko lähettää meille ihan niitä pienimpiä fuzzyja mitä heillä on (5-6g) ja kokeilla menisikö jo sellainen..
 14. Viljakäärmeen ruokinta

  Onko noissa isoissa pinkeissä enemmän ravintoaineita kuin pienissä? Meillähän 9 kk ikäinen käärmes syö yhä isoa pinkkiä ja mietin tuossa pitäisikö meillä olla kiire siirtyä isompaan. Käärmes painaa siis nyt 45 g ja silmämääräisesti menee nyt vähän paksuinta kohtaa isompaa sapuskaa.
 15. Luru Luikero

  Lurusen kuulumisia. Neiti kasvaa ja kaunistuu :) Uusia kuvia on, mutta kaikki ovat kökköä kännykkälaatua, joten en kehtaa niitä tänne laittaa.. Luru muutti maaliskuussa isompaan 30 litraiseen smarttiin ja sai asumuksensa pohjalle Forest Barkia. Alkuun oli ihan järkyttynyt moisesta moskasta, mutta nyt on jo muutamia kaivautumisyrityksiä nähty. aika onnettomia semmoisia kun Luru ei vielä ole tajunnut miten koko kropan saisi pohjamatskuun kaivettua ja on työntänyt sinne vaan päänsä muun kropan lötköttäessä näkyvillä :D Pääasiassa lymyilee kuitenkin korkkikaarnan alla ja vakoilee sieltä ympäristöään. Lurusta on myös tullut "sisäsiisti", sillä tämän vuoden puolella neiti on kakkinut terraansa ehkä kerran tai kaksi. Tekee tarpeensa sitten ruokintalatikkoon ruokailun yhteydessä. Tämä aiheutti vähän harmaita hiuksia alkuun, sillä ruokin aikaisemmin käärmeen aina kakkimisen jälkeen ja nyt ruokintavälit venyisivät ihan liian pitkiksi, jos tuon kakkimista odottelisi. No vähemmän työtä minulle kun tarvitsee putsata vain ruokintalaatikko :) Nieti kasvaa tasaisesti ja oli 14.4 (n. 9kk) 45 g ja pituutta on varmaan noin 55 cm. Kohta menee siis 50 g rikki :) Isoa pinkkiä syö tällä hetkellä noin 5-7 päivän välein, mutta jospa tuossa kesän kynnyksellä uskaltaisi jo siirtyä isompaan eli fuzzyyn. Nahanvaihdot ovat harventuneet ja näyttäisi nyt siltä, että vaihtaa nahan aikaisemman kerran kuukaudessa sijaan joka toinen kuukausi.
×