AuSu

Jäsen
 • Viestit

  70
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

5 Neutraali

Tietoja käyttäjästä AuSu

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Salo
 • Kiinnostuksen kohteet
  Tuliliskot
 1. Meillä myöskin on yksi japsi ollut vuosikausia ilman varvasta. Se tosin puuttuu keskeltä joten ehkä ei ole niin oleellinen että olisi ylittänyt uusiutumiskynnyksen??? Ja noi kaksi kiinankääppäriä joilla oli epämuodostuneet jalat jo meille tullessa, eivät ole mitenkään parantuneet parempilaatuisella ruokinnallakaan. Että ei se ilmeisesti ihan sataprosenttista ole se uusiutuminen.
 2. Muakin tää kiinnostaa! Toi pyrstö on hämäävä, tulee enemmän mieleen miekkahäntä- tai japanintulilisko, miekkis ehkä vahvemmin. Ja värikin on tuommoinen vaaleampi ruskea, jos kuvassa on oikea sävy. Tuolla "suuressa maailmassa" on joskus ollut juttua noitten risteämisestä, tosin kiinankääpiöhän on nykyään eri sukua jollei asiaan oo tullut muutosta, mutta silti muistaisin että osapuolet oli kiinankääpiö/japsi/miekkis. Sitä en sitten muista selvisikö totuus koskaan eli oliko onnistunutta lisääntymistä oikeasti tapahtunut ja mikä oli lopputulos pidemmällä aikavälillä, jos niin oli käynyt. Toisaalta, voihan se olla vaan joku poikkeama kehityksessäkin ilman mitään sekotuksia, ja pääasia että voivat hyvin!
 3. Kuoriutumisesta maavaiheeseen menee tosiaan noin kolme kuukautta ja ennen maalle nousua kidukset alkavat pienentyä (tosin tyngät ainakin meillä on hieman näkyneet vielä hetken maalle noustua).
 4. Mä en osaa aksoista sen enempää neuvoa kun meillä on vaan tuliliskoja, mutta kuulun facen Aksolotlit-ryhmään ja se on aktiivinen. Joten jos olet naamakirjassa niin kysele ihmeessä sieltä! Löytyy päivitettyä infopakettia ja pitkän linjan harrastajia, kasvattajia sekä aksojakin saatavilla ajoittain, niin nuoria kuin kodinvaihtajia. Noista sun kyselemistä asioista on mun mielestä siellä keskusteltu paljon. Ja sitä kautta pääsee myös ruokatilauksiin ym. kun tavisliikkeistä ei löydy aksoille ravitsemuksellisesti kunnollisia pellettejä.
 5. Mä en osaa neuvoa sua mutta jos kukaan muukaan ei vastaa niin kannattaa kysyä Facebookin Aksolotlit-ryhmästä. Siellä on aktiivinen yhteisö ja kokeneita aksoihmisiä!
 6. Lapset pelastivat tämmöisen jäämästä auton alle. Pitivät sitä tallessa mun kotiin tuloon saakka kun naapurin täti oli epäillyt että voi olla vieraslaji, päivänvalossa näyttänyt jotenkin vihreältä. Me nyt kuitenkin vapautettiin se kun mun mielestä oli ihan tavallinen viita- tai sammakko. Olihan se? Vai voiko vihersammakoilla olla noin selvä tumma alue silmän takana? Kuinka selvä se vihreä väritys on, kuvista päätellen ainakin paljon kirkkaampi kuin kotoisilla lajeilla?
 7. Mulla etenee hitaasti kyselypuolella. Korkeasaaresta sain lyhyen vastauksen jossa kehotettiin kääntymään eläinlääkärin puoleen testauksen ja ohjeistuksen suhteen. Parista eläinkauppaketjusta on myös tullut postia: sairaus ei tainnut olla ennalta tuttu kummallekaan, maahantuojilta tai muilta tahoilta eivät ole saaneet toimintaohjeita mutta toisessa mietitään nyt käytäntöjä asian tiimoilta. Eläinlääkärille en ole vielä saanut aikaiseksi laittaa postia, lisäksi yks eläinkauppa missä tiedän salamantereita olevan, on ilmeisesti tavoitettavissa vaan fb:n kautta ja unohdan aina kopioida viestin sinne. Muistikapasiteetti on super mutta unohtavainen :D Olikohan siitä jossain näistä jo puhe - jos jätevedet on viskannut esim. kasvimaalle niin pystyykö sieni vaanimaan maaperässä??? Täytyy tutkia noita uudestaan...
 8. Saitko akson kuljetettua turvallisesti? Itsellä ei ole kokemusta aksolotleista, mutta tuli mieleen että varmaan kylmäkassi on siinäkin tapauksessa toimiva ja joku pieni vesiastia tms???
 9. Yritin napata pari kuvaa omistani jos siitä ois jollekulle apua kun yrittää tunnistaa sukupuolia. Mut noilla oli niin vauhti päällä et hankalaa ;) kuitenki se naaraan terävämpi pyrstön muoto erottuu ekassa ja epätarkassa kuvassa voi nähdä jopa vanhan herran papillaet. Tyttö on myös isompi :)
 10. Joo, ei se kyllä siltä näytä. Tulin nyt tähän tietsikalle niin näkyy kuvat suurempana, kyllä siinä taitaa sentään ollakin se kärki enempi terävä kuin pyöreä? Ja yksilöitähän noikin on. Isolta ruudulta katottuna hännänalus vielä selkeämmin naaraan näköinen!
 11. Jos näet sen munivan niin se varmistais, ainakaan mulla pojat ei kääri lehtiä :) voihan olla että sen pyrstökin on epämuodostunut tai katkennut pyyntivaiheessa (olen käsittänyt että luonnosta pyydettäessä ja kuljetukset ym. kohtelu on epäinhimillistä), joutunut vääränlaisten asuinkumppanien suuhun tms. ja siksi muoto tuommoinen. Kloaakki kyllä on "naismainen".
 12. Kyllä toikin mun silmiin näyttää pojalta. Mut mä tosiaan arvioin omieni perusteella ja kuvien mitä on muilta harrastajilta nähnyt, eli voin olla väärässäkin - ei ole satojen salamanterien kokemusta ;) onko nämä lisääntyneet tai voisko olla mahdollista että toinen on vaan nuorempi ja kloaakki vielä kehitysvaiheessa?
 13. Tuossa kuvassa näyttää kyllä pojalta kun pyrstö on noin lyhyt vartaloon verrattuna ja ainakin mun tytöllä on kärki selvästi terävä kun taas pojilla tuommoinen pyöreämpi.
 14. Pyrstön alus näyttää tuossa mun mielestä enemmän naaraalta mutta pyrstön pituus ja muoto vois varmentaa arvausta vielä. Miten ihmeessä olet onnistunut kasvattamaan ne alle vuodessa takaisin vesielämään kysyy utelias & hidas? :) Miten takajalat on tuossa kuvassa kun varpaita ei erota ollenkaan?
 15. Hyvä ajatus, täytyypä nyt jossain kohtaa laittaa menemään useampaan suuntaan! Tästä keskustelusta saa hyvin noukittua asiapohjaa, jos vaikka olisi niin hullusti ettei joku ole bsalista kuullutkaan...