Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

jrascible

Jäsen
 • Viestit

  81
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

30 Loistava

Tietoja käyttäjästä jrascible

 • Taso
  tutustumisvaiheessa
 • Syntymäpäivä 22.06.1992

Yhteystiedot

 • Website URL
  https://instagram.com/thecrazyfroglady/

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Vantaa

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

771 profiilin katselua
 1. Konnien kurnutuksesta

  Itelläni sekä viherlehtiä, että koralllisormia. Eivät kurnuta edes päivittäin. Useimmiten kurnutus tapahtuu sykleissä. Kestää muutaman sekunnin, tauko, muutama sekunti, tauko. Ei ole itselläni ainakaan millään tavalla haitannut nukkumista, sillä vaikka heräisin kurnutukseen se on alle minuutissa ohi (ja seuraavaan kertaa saattaa mennä päiviä) ja saan unen päästä kiinni uudelleen. Henkilökohtaisesti viherlehtisammakoista tulee mielestäni pahempi ääni, sillä tajuus on paljon korkeampi. Pitää semmosta kimakkaa lintu/koira-maista kurnutusta, kun taas korallisormilla semmosta möreää matalaa. Voit välttyä kokonaan kurnutukselta, jos otat selvää sammakoiden sukupuolesta ensin, naaraathan eivät kurnuta.
 2. Kuvia terraarioista 3

  viherlehtisammakoiden uusi terraario "vesiputouksella" :)
 3. Viherlehtisammakko (Hyla cinerea)

  Onkohan mitään eloa täällä? :D Päivät pitenee ja melu kovenee... Tuntuu, että uros kurnuttaa nykyisin lähes joka aamu ja sessiot ovat alkaneet pidentyä/voimistua.. Tänäänkin heräsin 3h ennen herätyskelloa tajuttomaan serenadiin uroksen toimesta. Aikaisemmin sessiot olivat ehkä max. parinkymmenen sekunnin mittaisia. Nyt tuntuu, että kaveri jaksaa huutaa enemmän tai vähemmän minuutin parikin putkeen pitäen välillä pientä taukoa, ja ääni on KOVA. Kuinkas muilla? :D Kai tämä ihan normaalia on? Voisiko johtua uudesta terraariosta, jossa nyt kosteus pysyy paremmin kohdillaan, kun rakensin vesiputouksen? Mihin kellonaikaan teillä yleensä kurnutus tapahtuu? Valo on pois päältä n. klo 23-11, mutta kurnuttelu tapahtuu yleensä n. 8-11 välillä aamulla. Teen yötyötä, joten herättää minut aika usein juuri kun olen saanut unenpäästä kiinni... :D
 4. Zoo Med Vesiputous

  Hmm.. Oot varmaan ihan oikeassa. Mutta varmaankin vähästä on enemmän hyötyä kuin ei mistään ;D Ite oon kyllä tosta Foggeristakin kuullut vähän huonoa palautetta, että menee hetkessä rikki ja roiskii vaan vettä joka paikkaan... Eikös siinä ole pointti se, että toinen pää heitetään vesialtaaseen ja töpseli seinään ja sitten se käyttää sitä altaan vettä hyödykseen ja muuttaa sen vesihöyryksi? Tuossakin sitten vaan just kiinnostaa/epäilyttää se, että kuinka pitkään tuollaista uskaltaa pitää päällä ja onko se sitten tunnin jälkeen tyhjä se vesiallas, että pitääkö hankkia kolmen litran ämpäri. Tästäkin jos jollakin kokemuksia niin mielelläni kuuntelen :D Toki ykshän vaihtoehto on ostaa ihan jostai Clas Ohlsonilta tms. ilmankostutin ja siitä virittää letku menemään terraarioon, kyllähän sillä ainakin saa kosteutta nostettua.. Mutta kun haluais jotain hienoa nyt kun on uus hieno terraariokin tilauksessa :) Mut joo ei kyllä pelkän ulkonäön takia kandee ostaa, jossei toimi olleskaa eikä kellään näytä olevan kokemusta tälläsesta vesiputouksesta, joten ehkä mä vaan sit lähen sinne Clasulle :D... EDIT: Taisin sekoittaa Exo Terran Foggeriin.. Semmonen vissiin laitetaan siis vaan altaaseen ja odotetaan mitä tapahtuu? Zoo Medillä vissiin justiinsa tuo letkuidis :D
 5. Zoo Med Vesiputous

  Hei, kiitos vastauksesta. Joo näin oon ymmärtänyt, että siivotakin sitä pitää, mutta ainakin kaikkialla, missä minkäkin merkkisiä vesiputouksia myydään niin lupailevat että auttaisi kosteuden kanssa. Ja juu onhan se ulkonäköseikkakin tietysti, kuten aiemmassa viestissä sanoin ovat ainakin pirun hienon näköisiä :D Siksi haluaisinkin tosiaan tietää onko noihin järkeä laittaa rahaa, jos hajoavat/eivät kosteuta yhtään/saa olla koko ajan putsaamassa tms. Ja niihin kuviin liittyen, ovat varmaan 2v vanhoja, terraarion ilme muuttunut useaan otteeseen sen jälkeen, mutta en kyllä hirveesti turpeestakaan pidä sekin tuntuu menevän huonoksi todella nopeasti :)
 6. Aika paljon olen lukenut, että nuo Exo Terran vesiputoukset eivät oikein tahdo toimia ja ostin viherlehtisammakoille uuden terraarion, johon haluaisin vesiputouksen. Ainakaan vanhassa kosteus ei tunnu oikein pysyvän, joten toivon saavani vesiputouksen avulla siis myös kosteutta lisää terraarioon. Noita Exo Terran kapistuksia saisi melkeinpä mistä vain, mutta onko kellään kokemusta Zoo Medin vesiputouksista?? Tai ehdottaa jotain muuta hyvää vastaavaa :) Rakennustaitoni ovat aika heikot eikä mitään hajua mistä alottaisin ja miten varmistaisin, että se myös toimii, joten en välttämättä viitsisi itse lähteä rakentamaan.. Mielestäni nämä Zoo Medin Repti Rapid Led Waterfall ovat aivan ihanan näköisiä. Ja näissä vettä näyttää valuvan enemmän myös putouksen "tasoille", eikä virtaa vain suoraan alas kuten näyttää Exo Terroissa tekevän, joten voisin ehkä luopua itse vesialtaasta kokonaan (viherlehtisammakot kun eivät muutenkaan suurta uima-allasta tarvitse). Nämä ovat kyllä aika kalliita - tuommoisen pienimmänkin version hinta tuntuu pyörivän siellä 70 €... Onko kellään tietoa saako näitä Suomesta jostain? En viitsisi eBaysta lähteä tilaamaan, kun tulee postikulutkin päälle (Amazon ei näytä edes toimittavan Suomeen + postin kautta tilattaessa aina rikkoutumisriski) ja kun en tosiaan tiedä toimiiko yhtään sen paremmin kuin Exo Terran.Kokemuksia, ideoita, anyone, please? :)
 7. Viherlehtisammakosta

  Nonii hyvä että kaveri syö :) Nyrkkisääntönä kannattaa pitää ruokaeläinten koon suhteen sitä, että ruoka ei saisi olla isompaa kuin sammakon silmien väli. En ole perehtynyt versicoloreihin sen kummemmin. Tiedän, että ulkomailla paljonkin laitetaan näitä kahta samppia samaan terraarioon, mutta toisaalta ulkomailla myös työnnetään sammakoita kaikenmaailman liskojenkin kanssa samaan... Koon ja olosuhteiden puolestahan sampit varmaan olisivat ihan ok samassa terrassa, mutta... Itse kyllä pitäisin sammakot erillään, ovat kuitenkin kaksi eri lajia ja eri bakteerikannat ja vaatisivat sitten hirmu ison terraarion yms yms.. Ei sitä ikinä voi tietää.
 8. Viherlehtisammakosta

  Viherlehtisammakko on kyllä yöllinen eläjä :o Nyt hieman epäilyttää ovatko olosuhteet muuten kunnossa? Kyllä meilläkin saattaa välillä olla päiväsaikaan hereillä, mutta useimmiten nukkuu päivät ja heräilee yön tullen, kun terraarion valaistus sammuu ja lämpötila laskee n. klo 22. UV-valohan näille kavereille ei ole tarpeellinen, mutta lämpötilan olisi hyvä päiväsaikaan olla siellä 25-29 astetta ja yöllä saisi pudota sinne hieman päälle 20 asteeseen. Meillä toimii valaistus ajastimen kanssa, jotta päivänvaloa sampeilla on noin 12h ja yöaikaan n. 12h pimeää. Kosteus saisi pysyä siellä 70-80% paikkeilla ja sumutus kannattaa hoitaa myös iltamyöhään, kun sampit heräävät (ellei ole automaattinen). Onhan kuitenkin myös laakea vesiastia vilvoittautumista varten? Lehtisammakot elelevät korkeuksissa, joten terraarion olisi hyvä olla korkeampi kuin pidempi. Piilopaikkoja ja erilaisia kiipeilyalustoja/tasanteita on myös hyvä olla paljon. Nämä sampithan eivät myöskään ole niitä kaikista käsiteltävimpiä - eli saattavat olla todella ujoja, joten tuo terran ulkopuolella ruokkiminen on myös saattanut stressaannuttaa sampin, miksei enää syö. Meillä naaras yksilö ei halua ikinä olla käsiteltävän vaan menee "paniikkiin" saman tien, kun yrittää kaapata (minkä takia ruokin niin, ettei tarvitse ottaa pois terrasta). Uros sen sijaan kestää käsittelyä hyvinkin ja ruokinta onnistuu myös terran ulkopuolella. Minkälaista ravintoa olet kokeillut? P.S. Tuli myös mieleen tuo sinun kuvasi.. Koska tuohan ei siis ole hyla cinerea vaan hyla versicolor vai onko kuvassa vain joku muu sammakko? :)
 9. Viherlehtisammakosta

  Moikka, Mulla on ollut kohta pari vuotta kaksi viherlehtisammakkoa, eikä kyllä ikinä ole ollut ongelmia ruuan kanssa. Jos haluat välttää "vilisevät ötökät" (itsekään en näitä harrasta), suosittelen kokeilemaan syöttämistä, niin että sammakko on terraarion sisällä. Itse olen yrittänyt järjestää sisustuksen niin, että pääsen pihtien kanssa koukkien lähelle sammakkoa sen loikoillessa esimerkiksi kalliokiellekkellä ja siitä samppi sitten nappaa ruuan. Ruokintahan kannattaa muuten hoitaa vasta iltamyöhällä, kun sammakko on heräillyt. Toinen vaihtoehto mitä käytän, etenkin jos tiedän ettei minulla oikein ole aikaa ruokkia samppeja on kulho. Sirkkojen kanssa en ole kokeillut, mutta jauhomatojen kanssa kyllä. Eli matalaan laakeaan kulhoon matoja ja kulho terraarioon, madot eivät pysty kiipeämään pois. Joskus olen laskenut madot ja katsonut montako on mennyt aamulla. Tosin en nyt tiedä minkä kokoisesta sampista on kyse, että onko niin pieni vielä että pitää esim. banaanikärpäsillä syöttää. Kuinka usein syötät muutenkin? Viikko ei mielestäni vielä ole liian paha aika, etenkin jos olet syöttänyt usein. Itse syötän yleensä 1 suurehkon sirkan n. joka kolmas päivä.
 10. Mistä saisi Pantterikonnia?

  http://www.faunatar.fi/pantterikonna ainakin fauntaren sivuilta löytyy hoito-ohje, joten mitä luultavammin myös tilaavat. Eläinkauppoihin vain kyselemään.
 11. Viherlehtisammakon kuolema

  Voi että :( otan osaa. En nyt kyllä osaa sanoa, mistä voisi johtua. Toki onhan tuo neljä vuotta kuitenkin ihan hyvin, kun tietääkseni sanotaan että terraario-oloissa ko. laji elää n. 6v. Itse ainakin sain omat viherlehtisammakkoni täysikasvuisina, joten en tiedä vaikka olisivat jo pari vuotiaita. Minulla sampit ovat olleet yli 1,5v. Mutta jos tosiaan alkoi laihtumaan niin en tiedä... Itse syötän samppini pinseteillä n. joka toinen päivä ja näin varmistan, että kaikki saavat kunnolla syödäkseen, eikä kukaan kyllä ole jättänyt syömättä. Naaras sampin kanssa on kyllä välillä ongelmia ruokinnan kanssa siinä mielessä, että piileskelee kaikki päivät ja välillä saa odottaa pitkälle yöhön, että edes näen koko kaveria. Joskus kun on ollut "ruokintapäivä" ja minulla ei ole ollut aikaa etsiä pikkuista olen jättänyt syöttämättä, mutta heti seuraavan kerran kun näen kaverin niin annan ruokaa (syövät pääasiassa sirkkoja). Terraario on mulla samankokoinen (60cm on korkeus) ja kaksi yksilöä siellä asustelee. Toki sehän vaikuttaa myös asiaan, että miten tavarat on sijoiteltu ja onko kalliotaustoja tai muita esineitä jotka vievät sitten tilaa terralta. Mun sampeilla on ainakin kehkeytynyt jo semmoiset lempimestat, missä hengaavat illan tullen ja olen sijoitellut tavarat ja terraarion niin, että suht helposti pystyn pinsetit työntämään terrassa sinne missä sammakko kököttelee. Tsemppiä!
 12. Ravintoa luonnosta

  Tulipas tästä vain mieleen... Kun toisinaanhan jengi antaa isommille sampeille pieniä hiiriä ruuaksi.. Mitä kaikkea sammakolle voi oikeastaan syöttää? :D Tai, että löytyykö "ihmismaailmastakin" jotain ruuaksi kelpaavaa? Omat sammakoni syövät pääasiassa aina sirkkoja, mutta niin kuin aikaisemmin tuossa mainitsin, samppini syövät varmaan ihan mitä tahansa, jos vain tarjotaan.. Joten olisiko jotain ideoita, mikä olisi sitten esim. kovin ravinteikasta mitä voisi tarjota?
 13. Viherlehtisammakon äkillinen värin muutos

  Kiitos Joonas :) Olen tässä tosiaan hetken googlaillut ja löysin myös tekstiä, missä sanotaan tosiaan, että voivat aika rankallakin kädellä vaihtaa väriä ja parissa englannin kielisessä tekstissä sanottiin, että värit voivat vaihtua kirkkaan vihreästä "slate gray":hin. Samassa tekstissä sanottiin, että saattavat nimenomaan ns. kiima-aikana olla tuollaisia ns. harmaan sävyisiä. Ja urokset (sekä hyla cinerea, että litoria caerulea toisessa terraariossa) kurnuttavat kyllä kilpaa useamman kerran päivässä. Voisiko siis tuo todella vaalea väri mitenkään siihen viitata? Hyvä muuten, että mainitsit tuon terraarion olosuhde asian, sillä nyt kun mietin tarkemmin, niin aina kun olen bongannut naaraan todella vaalea sävyisenä, en ole vielä sumuttanut terraariota, joten kosteus ei ehkä ole ollut tarpeeksi korkealla, mikä varmaankin voisi vaikuttaa asiaan? Osaatko sanoa tuosta, kun naaras on siis aina ollut saapumispäivästään lähtien ruskea, että mistähän johtuu? Ikinä ei kaveri siis ole edes lähellä oliivinvihreää ollut. Välillä olen havainnut silmien ja suupielten ympärillä vihreää, mutta pääasiassa on aina ollut ruskea. Ja kuten aikaisemmin sanoin, ei tahdo googlesta ollenkaan löytyä mitään tietoa viherlehtisammakoista joka olisi aina ruskea...
 14. Viherlehtisammakon äkillinen värin muutos

  En nyt viitsinyt uutta aihetta perustaa, kun koskee "samaa asiaa".. Minulla on siis kaksi viherlehtisammakkoa (hyla cinerea). Poitsu on yleensä aina todella kirkkaanvihreä ja välillä hieman tummemman vihreä. Naaras on pääväriltään ruskea. Olen nähnyt naaraankin vaihtavan väriä hieman vaaleamman ruskeaan ja tummemman ruskeaan, mutta mites valkoinen?! Sampit ovat olleet minulla nyt n.1,5v. mutta ei ole heidän iästään tarkempaa tietoa. Naaralla oli n. 1-2kk sitten jokin ihoinfektio vasemassa takajalassaan ja kävimme eläinlääkärissä. Lääkärin mukaan ei pitäisi olla mitään hätää ja saimme "kylpykuurin". Iho ei vieläkään ole täysin parantunut, mutta sammakko kuitenkin käyttäytyy normaalisti ja syö hyvin. Hassua siis on tosiaan se, että viime aikoina aina silloin tällöin naaras on muuttanut väriään todella todella vaaleaksi beigeksi/harmaaksi/valkoiseksi. Pitäisikö tästä huolestua? Yritin jo googlailla, mutta harvemmin mistään löytyy kuvia edes ruskeista viherlehtisammakoista...
 15. Ravintoa luonnosta

  Kesä ja kärpäset... :) Tässä pohdin, että mitähän kaikkea luonnosta voikaan hyödyntää herppien ravinnoksi. Itselläni on siis 4 lehtisammakkoa ja näille ruokaa pohdiskelen. Aikaisemmin en ole heille muuta ruokaa luonnosta hankkinut kuin kärpäsiä. Näitä tuppaa pääsemään taloon sisälle ja parvekkeelle jumiin, joten välillä tulee sitten napattua kiinni ja syötettyä sammakoilleni. Mutta mitä kaikkea luonnosta voi oikeasti hyödyntää? Minusta ainakin tuntuu siltä, että samppini söisivät vaikka rusinoita kädestäni, jos vain antaisin :D Olen kuullut, että jotkut ihan kastematoja käyvät noukkimassa luonnosta sateen jälkeen. Mites esim.: - perhoset, yöperhoset, koiperhoset - hämähäkit, lukit - toukat, madot - koppakuoriaiset, leppäkertut - hyttyset, sääsket, kukkakärpäset - luteet, kirvat - muurahaiset, tuhatjalkaiset? En nyt tietenkään mitään esim. ampiaisia, hirvikärpäsiä, kimalaisia, punkkeja, paarmoja välttämättä lähtisi terraarioon laittamaan, kun saattavat ihmisellekin olla suht "vaarallisia".. Eikä tietenkään varmaan suoraan moottoritien varrelta kannata mitään noukkia... Kellään kokemusta tai tietoa? Ja tarviiko näitä luonnosta kerättyjä ötököitä jotenkin "valmistella/puhdistaa" ennen tarjoilua? Itse varmaan ainakin kastemadot käyttäisin vesiastiassa, jotta suurin lika/multa jää sinne.. Mutta miites lentävien ötököiden kohdalla? Kertokaa hölmölle ja mukavaa kesän alkua kaikille :)
×