Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Lulid

Jäsen
 • Viestit

  146
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  2
 • Palaute

  100%

Lulid last won the day on February 1 2015

Lulid had the most liked content!

Maine sivustolla

126 Loistava

Tietoja käyttäjästä Lulid

 • Taso
  vierailee säännöllisesti
 • Syntymäpäivä 08.12.1991

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Helsinki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 018 profiilin katselua
 1. M: 2.0 Lygodactylus williamsi - Vantaa

  Hintaa tarkastettu, 140€/kpl :) Yhteyden saa myös sähköpostilla siniriikka91 @ hotmail . com.
 2. M: 2.0 Lygodactylus williamsi - Vantaa

  2 kpl Lygodactylus williamsi koiraita olisi Vantaalla valmiina uusiin, perehtyneisiin koteihin. Omasta kasvatuksesta, kuoriutuneet 13.8.2017. Sininen väri alkaa jo näkyä ja on saavutettu viimeistään vuoden iässä. Mukaan asianmukaiset dokkarit; CITES EU-todistus, kasvatustodistus ja kauppakirja. 170€ /kpl En myy kenelle tahansa, lajin hoidosta oltava perillä ja sopiva vivaario valmiina. En varaile ilman 30% varausmaksua, jota ei palauteta ostajan peruessa kaupat. Yhteydenotot yksityisviestillä. Poikasten isä: Poikanen 1: Poikanen 2:
 3. Talouspaperi, muovimatto tai laatat tosiaan turvallisin vaihtoehto ja minimoi suolitukoksen riskit. Kookoskuitu tai mikään irtonainen pohjamateriaali ei ole kovin luonnollinen liskolle, joka elää luonnossa aroilla ja kivikoilla, jossa maa ei sisällä upottavaa maa-ainesta vaan on kiinteämpää. Esimerkiksi muotoon kovettuva savihiekka (esim. excavator clay) voisi olla luontoa jäljittelevä pohja leopardigekolle.
 4. Leopardigekkoni jalka huolettaa

  Tosiaan, vitamiinien ja kalkin puute kasvuiässä on tuon aiheuttanut. MBD (Metabolic Bone Disease) siis, aika karun näköinen on ollut sinulle tullessaan . Mistä olet liskon hankkinut? Käyttämäsi kalkki on varmasti ihan ok, tarttuuhan sitä ruokahyönteisiin kunnolla? Mitään muuta tuossa ei oikein ole tehtävissä, kun jalat ovat kasvaneet kieroon ei niistä täysin normaaleja saa. Eläinlääkäri voisi antaa kalkkipiikin tarvittaessa tai määrätä nestemäistä kaikkia, mutta oletkin ollut jo Raulioon yhteydessä. Laitoitko hänelle silloin kuvaa liskosta?
 5. Boan lopetus

  qPCR -testeillähän pystytään detektoimaan tehokkaasti ja tarkasti laaja kirjo bakteereita ja viruksia DNA-emäsjärjestyksen perusteella ja ihan muutamien solujen DNA riittää detektioon. Terv. qPCR:än parissa työskentelevä laboratorioanalyytikko Tällaisen tutkimuksen aiheesta löysin pikaisella googletuksella: http://www.academia.edu/16112409/Identification_of_snake_arenaviruses_in_live_boas_and_pythons_in_a_zoo_in_Germany
 6. Leogekon mahdollinen silmätulehdus

  Onko gekkosi luonut nahkansa milloin? Omalla gekolla jäi kerran pienen pieni palanen nahkaa ärsyttämään silmäluomen sisäpinnalle, minkä seurauksena silmä muurautui umpeen. Poistin nahan varovaisesti silmähuuhteeseen kastetulla pumpulipuikolla ja huuhtelin silmää muutaman päivän, millä paranikin. Mutta jos kyseessä on bakteerin aiheuttama silmätulehdus, se voi vaatia lääkärikäyntiä. Kannattaa ottaa jo valmiiksi selvää kuka paikallinen eläinlääkäri osaa hoitaa matelijoita.
 7. Tietääkö joku

  UV-valaistusta ei leopardigekko välttämättä tarvitse, mutta kalkkia tulisi olla tarjolla terraariossa koko ajan ja vitamiinit tietysti sitten hyönteisten mukana muutaman kerran viikossa. Kynnet mitä todennäköisimmin ovat amputoituneet varpaisiin puristamaan jääneen vanhan nahan seurauksena, eivätkä ne kasva takaisin. Jos liskolla on edelleen nuo vanhat nahat varpaissa, niin sen voi laittaa vaikka tunniksi rei'itettyyn rasiaan, jossa pohjalla litimärkä rätti/pyyhe ja tuo rasia sitten lämpömaton päälle. Sen jälkeen nahkojen pitäisi lähteä suht. helposti varovaisesti hieromalla. Oletko tutkinut terran, ettei ole kakannut jonnekkin hyvään jemmaan? Kyllähän nuo ulostaa normaalisti syödessään muutamia kertoja viikossa.
 8. Strategisia mittoja

  Karma, 1v 5kk koiras n. 1 kg Pojulla oli niin kova kiire punnituspäivänä, että vaaka heilui muutaman gramman kilon molemmin puolin.
 9. Kuningaspytonin ruokinta

  Karma on lakannut kuristamasta ruokansa. Eilenkin taas vahtasi rottaa ässämutkalla ja olin jo varma että tänään nappaa, mutta ei vaan iskenyt. Jätin rotan sen eteen ja peitin terran, niin hetken päästä herra olikin jo sovittelemassa ateriaa kitusiinsa. Noh, lopputulos ratkaisee.
 10. Toivon näkeväni muitakin lajeja kuin niitä yleisimpiä sekä suuren ja edustavan osaston :)
 11. Onko poikanen luonut vielä nahkaansa kuoriutumisen jälkeen? Yleensä ruoka alkaa maistumaan ensimmäisen nahanluonnin jälkeen. Ainoa mikä lisäksi tulee mieleen on, että onko poikasella ylipäätään nälkä, jos se on saanut joka päivä Nutriplussaa. Siinä kun on jo hyvin pienessä pisarassa hurjasti energiaa tuon kokoiselle eläimelle. Noin pienistä poikasista minulla ei ole omakohtaista kokemusta, joten toivottavasti joku kasvattaja voisi neuvoa paremmin.
 12. Lannoittamatonta luonnonturvetta, terraarioon tarkoitettua sammalta, kookosturvetta, vermikuliittia, pienellä poikasella pitäisin talouspaperia alkuun. Itse pidän kovasti sammalesta, koska se ei kulkeudu niin helposti gekon varpaissa wetboksin ulkopuolelle.
 13. Herppien oppimat asiat

  Kääpiöparta-agama selvästi tunnistaa ja muistaa minut. Jouduin syöttämään sille antibioottikuurin, jonka seurauksena lisko menee aina maihin tai piiloon, kun lähestyn terraa. Ihan selvästi on oppinut kuka meistä on se paha akka, koska miehen näkeminen ei aiheuta samaa reaktiota.. Great!
 14. Terraarion sisusteet yms.

  Ei teippiä terraarion sisälle. Pahimmassa tapauksessa gekko liimaa itsensä teippiin ja sen irrottaminen voikin olla aika ikävää..
 15. Ajastimet kannattaa hommata sekä valaistukseen että lämpömattoon, helpottaa elämää kummasti. Vuorokausiajastimia löytyy useimmista käyttötavarakaupoista, omani olen ostanut Prismasta ja Clas Ohlsonilta, esim. tällainen: http://www.clasohlson.com/fi/Ajastin/36-5573 . Lämpömaton olen kokenut hyväksi lämmityksen hoitamiseen, siihen saa päälle piiloja jolloin gekon ei tarvitse lämmitellä näkösällä jollei se halua. Edit. Linkki korjattu.
×