Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Mokomainen

Jäsen
 • Viestit

  256
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  2
 • Palaute

  100%

Mokomainen last won the day on December 11 2016

Mokomainen had the most liked content!

Maine sivustolla

81 Loistava

Tietoja käyttäjästä Mokomainen

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Piilossa
 • Kiinnostuksen kohteet
  -

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 751 profiilin katselua
 1. viljakäärme kakanhaju ei lähde

  Mitä on pohjamateriaalina ?
 2. Kuningaspytonin ruokinta

  Mulla kävi juurikin noin viikolla kun aikuinen naaras kävi erittäin raivokkaasti rotan kimppuun. Viereisessa terrassa ollut koiras tuli piilostaan hajun perässä.
 3. Hybridi

  Suomessa vai ulkomailla ? On hybridi. Näiden kasvatus mielestäni on vähän ''kyllä ja ei'' juttu. Mielestäni ok, jos pitää puhtaat viljakäärmeet puhtaina ja hybridien linjat erikseen. Tämän toteutuminen taas on erittäin hankalaa siinä mielessä, ettei voi olla varma etteikö joku näitä alkaisi tarkoituksella sekoittelemaan. Yleisesti hybridejä täällä katsotaan huonolla.
 4. Maaliskuun messuilija, laita viestiä jos kyytiin mahtuu 1-3 käärmettä. Korvaus sovittavissa.
 5. Kuningaspyton sairaana

  Käärme selätti hengitystieinfektion ja voi nyt hyvin. Syö reippaasti pakastettua rottaa, jonka kanssa ollut aikaisemmin ongelmia.
 6. Syyskuun Hammista kyytiä Suomeen yhdelle käärmeelle ? Nakkaa YV ja keskustellaan tarkemmin.
 7. Viljakäärmeeni vinkuu

  Käärmeen hengitys voi myös vinkua nahanluonnin aikana.
 8. Viljakäärme ja kuningaspyton

  Ei voi, varsinkaan niin, että toinen olisi poikanen.
 9. Bloodred, diffused, super masque ja masque

  Tunnistus apua kaivataan ! Poikaset ovat kahden super masquen (molemmat olevinaan het. diffused) jälkeläisiä. Lopuista laittelen kuvia kunhan jaksan kuvata ne. Ensimmäisen nahanluonnin jälkeisiä kuvia. A6 A7 A8 A14
 10. Kuningaspyton sairaana

  Mitähän mieltä täällä ollaan... Käärme muutti meille 4.6., 30min automatka kotiin, käärme myyjän boxissa ja tämä boxi vielä toisen lämpimän boxin sisällä . Kotona otin käärmeestä pari kuvaa, huomasin päästä puuttuvan pari suomua, punnitsin (CB12 625g, myyty 735g, tuotu Saksasta joulukuussa 2014 jolloin oli syömättä useita kuukausia) jonka jälkeen siirsin sen terraarioonsa. Hyvin pian käärme alkoi pihistä ja puhista. Tämän laitoin vielä stressin piikkiin. Tämän jälkeen alkoi suun aukominen, pitää suutaan välillä raollaan ja vääntelee leukojaan kuin ei saisi niitä paikalleen. Lisäksi nostaa päätään ylös. Tämän on muutama muukin ihminen todennut. Viikkoa myöhemmin ilmoitin myyjälle asiasta, käärmellä on suussa tai hengitysteissä jotain, mutta sain häneltä niskaani pelkkää p*skaa. Hänen luonaan ei kuulemma koskaan ole moista tehnyt ja itse olisin käärmeen hoidon laiminlyönyt tai keksinyt koko jutun hänen vanhojen sekoilujensa takia. Hänellä yksi käärme tehnyt samaa, mutta lopettanut oksennettuaan. Käärmeen viimeisimmät ruokinnat, luonnit ym. ei ole minulla tiedossa, muuten kuin ''ei ole hetkeen syönyt.'' Selvästikään käärme ei ala tuolla tavalla oireilemaan yhden lyhyen automatkan jälkeen. Ei huoli käärmettä takaisin maksamaani summaa (300€) vastaan eikä ilmeisesti tule myöskään korvaamaan ell kuluja. Käärme on nyt luonnissa ja tiedän näiden toisinaan tällöin pihisevän. Terrassa on lämmöt 26/34,5, päällä 24/7, oleilee lämpimässä. Hengitystieinfektio ? Rauliolle soittelen päivällä.
 11. Kuningaspytonin ruokinta

  Otus rauhoittui hieman pienempään boksiin siirtämisen jälkeen. Huteja tulee huomattavasti harvemmin, eikä hakkaa päätään seinään vaikka boksin ulkopuolella lämpöä/liikettä havaitsisikin. Hammasta kyllä tulee jos käsin menee boksia sörkkimään, siivouksen ajaksi siirrellään koukulla toiseen boksiin. Nyt syö kuin pieni porsas, kuten pienen käärmeen kuuluukin.
 12. Kauppojen loppuun viemiseksi kyselen maaliskuun Hammista kyytiä 1-3 käärmeelle ? Viestiä tulemaan, mikäli kyyditys onnistuu, korvauksesta sovitaan !
 13. Kuningaspytonin ruokinta

  Täällä yksi hyökkää saaliin kimppuun nälkäisenä, useimmiten kuitenkin käärme pamauttaa päänsä ruoan ohi boksin seinään, miksi näin ? Toisella/kolmannella nappaamis yrityksellä jos ei osu ruokaan kietoutuu tiukaksi palloksi pihinän ja puhinan säestämänä, tähän olen lopettanut ruoan tarjoamisen. Samainen yksilö myös hyökkii kaikkea boksin ulkopuolista (liikkuvaa) lämpöä kohti. Käärme syö tällä hetkellä vastatapettua hiirtä, edellisellä omistajalla ilmeisesti syönyt elävää kun ei ole pakasteet kelvanneet. Jonkinmoinen arpikin sillä on kaulassa. Kyseessä albino CB14NL, tuotu Suomeen joulukuussa 2014, jolla painoa vaivaiset 290 grammaa. Käärme on nyt ollut minulla kuukauden ja syönyt kolmesti. Asustaa 31l smartissa, boksi on saunassa, jossa hämärää ja käärmettä häiritään vain hoitotoimien ajan. Lämmöt n. 26/35, yksi piilo kummallakin puolella, tekokasvi tuomassa suojaa ja vesikuppi.
 14. Bloodred, diffused, super masque ja masque

  Kiitos nanno, kirjaan tuon erilliselle paperille jonka liitän käärmeen syntymätodistukseen :) Pojun väritys kyllä miellyttää suuresti ! Helunamamma, meikäläisen kuvia saa kyllä jakaa.
 15. Bloodred, diffused, super masque ja masque

  Laitetaas nyt tänne tästä meille muuttaneesta tyypistä ... Lainatakseni Fennocornlandin kotisivuilla olevaa tekstiä koskien kyseistä poikuetta ... Kysymys onkin, onko tämä diffu vai jonkin sortin masque ? Ja, kyllä luin ketjun useampaankin kertaan. Ei vain tunnu menevän minun päähäni tämä asia :D nanno varmasti paras vastaamaan tähän, käärme on siis koodilla 11AM3 Masusta kuva otettu salamalla
×