jauhopeukalo

Jäsen
 • Viestit

  71
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  100%

Maine sivustolla

6 Neutraali

Tietoja käyttäjästä jauhopeukalo

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Lappi

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

582 profiilin katselua
 1. Molttihan se vain olikin kyseessä :)
 2. L. Parahybana on ollut pitkään vesikupin äärellä eikä välittänyt vaikka lisäsin vettä? Normaalisti se on heti hyökännyt veden kimppuun tai mennyt poispäin.
 3. Vaihdoin taas astiaa, mutta miten saisi pelkästään torakat vaihdettua uuteen puhtaaseen astiaan? Yksitellen menisi todella kauan aikaa, ja jos jollain haavilla yrittäisi, niin nehän kiipeäisivät haavia pitkin pois. Tein tällä kertaa niin, että laitoin munakennon palasia astiaa joihin kuvittelin torakoiden menevän, mutta eivät ne niihin menneet... Sitten läpinäkyvällä muoviastialla kauhoin vähän kerrallaan uuteen astiaan, mutta siinähän tuli myös kaikki muu mahdollinen matsku mukana... Ehkä voisi seuraavalla kerralla kokeilla niin, että munakennon palasiin porkkanaa, joka tuntuu aina kelpaavan hyvin, ja sitten nostella pinseteillä kennon palat pois torakoineen uuteen asumukseen.
 4. No miksei missään ole listattuna uusia tarantulan hoito ohjeita?
 5. Tuli tuossa mieleen vielä tämäkin asia: " Vesikuppi täytyy sijoittaa siten, että tarantula ylettyy helposti veteen etujaloilla kävellessään terrassa. Muuten se ei löydä vettä ja voi kuolla janoon täyden vesikipon vieressä. Kuppi on syytä pitää myös aina täynnä, jotta se on helposti löydettävissä kun spidu sitä tarvitsee. " http://spidula.fi/0112juottaminen.html
 6. Kummasti tosiaan torakoita ei mainita noissa lajikohtaisissa ohjeissa, ja ruokaosuudessakin vain lyhyesti.
 7. Löytyihän se. " Minimissään pitää aina olla laaja alainen vesikuppi. Sen ei tarvitse olla syvä kukkaruukun aluslautanen sopii hyvin tai kissan ruokakuppi. " https://sites.google.com/site/mrjoker1980/tarantulat/lasiodora-parahybana
 8. Saattoi olla niin, että jos on muuten kuivahko pohjamateriaali, niin silloin olisi hyvä olla isompi vesiastia jotta hämy pääsee kastelemaan itseään ettei kuivu.
 9. Minulla on omat kasvatusmenetelmät, mutta muistelen että tuo iso laakea vesiastia, johon kuitenkaan tarantula ei pääse hukkumaan, on lukenut jossain ja että se olisi jostain syystä hyväksi mutten nyt muista miksi. Ja koska hämyt on vuosia hyvin pärjänneet niin silloinhan se on hyvä asia että on iso laakea vesiastia. Slingeillä ei saa olla isoa astiaa koska ne hukkuisivat.
 10. Ihmeelliseltä kyllä vaikuttaa. Itse teen melkein kaiken toisinpäin eri lajeilla kylläkin mutta hyvin on aina mennyt. Kuolemathan voivat aiheutua putoamisesta, myrkyistä, lannoitteista, jos ei ole vettä tai jos on liian pieni vesikuppi johon hämy ei pääse itseään kastelemaan, moltin aikana häiritseminen tai ruokaeläimet terrassa moltin aikana, kylmyys ta kuumuus ja vetoakaan ei saisi olla, liikaa ruokaa tai liian vähän. Ja häiritseminen yleensäkin, itse en koskaan ole häirinnyt hämyjä ja ehkä siksi ovatkin niin touhukkaita. Jos vaihtelet vesi sun muita astioita päivittäin niin eikö sekin voisi aiheuttaa stressiä hämyille?
 11. Miten sauvasirkkojen lisääntyminen oikein meneekään? Eli voivatko kaikki sirkat tehdä poikasia yksikseen, vai pitääkö olla uros ja naaras?
 12. Olinkin jo unohtanut tuon asian että terrassa oli jauhopukki tai sitten jauhomato. Sain sen pois kun se meni syömään terraan tiputtamaani omenanpalaa, ja se onkin hyvä konsti jos hämis molttaa ja terrassa voi jossain piilossa olla ruokaeläimiä.
 13. Löysin kuvankin jossa verkkokansi...
 14. Pitihän se heti tarkistaa kannet ja kaikissa on millin kokoiset reiät. Hampaat eivät varmaan niistä mahdu läpi?
 15. Miksi et suosittele verkkokantisia? Pitäähän terraariossa olla jokin kansi jonka läpi ilma kiertää.