Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

jauhopeukalo

Jäsen
 • Viestit

  76
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  100%

Maine sivustolla

7 Neutraali

Tietoja käyttäjästä jauhopeukalo

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Lappi

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

718 profiilin katselua
 1. Iguaanin punkit

  Tuossa linkissä myös toinen linkki: http://www.greenigsociety.org/parasites.htm
 2. Mikä on tämä hämähäkki?!

  Ristihämähäkkihän se. Luin kiireessä ensin väärin "juuri siirsin samanmoisen ikkunasta pois, kun pesin ne ulkopuolelta. MUUTIN liiteriin asumaan"
 3. "Veteraaneja" paikalla

  Muistan kun -80 luvulla näki aina jossain ulkona kiinnostavia ristihämähäkkejä, ja sitten joskus -90 luvulla ostin ensimmäisen Grammostola Rosean, ja muistan vielä kun jännitti mahdottomasti kantaa se läpinäkyvässä muovilaatikossa kotiin Nykyisin on useampi hämähäkki ja kuten tuossa joku sanoikin niin ei niistä eroon pääse
 4. Hämppyterraarion sisustus!

  Lannoittamatonta turvetta on tosiaan vaikea löytää. Monesti kun olen kysellyt sitä kaupoista niin ei ole ollut, mutta kaikkea muuta turvetta olisi kyllä ollut. Eläinkaupasta ostin silloin vuosia sitten säkin, ja toisen säkin vermikuliittia, ja niillä on hyvin onneksi pärjännyt.
 5. Torakoiden kasvatus ruokaeläimeksi II

  Kannattaa ostaa argentiinantorakoita, ne eivät kiipeile eivätkä sinkoile ja ruokinta on helppoa. Astiaan kanneksi vain jokin verkko tai reikiä kanteen. Mielestäni vaikeaa siinä on se, että kun niitä pitäisi antaa jollakin ruoaksi. Tein sitten itse sellaiset pitkät pinsetit kahdesta puutikusta, joilla nyt jotenkin on onnistunut napata yksilö kiinni. Myös astian vaihtaminen on hieman hankalaa. Ja sekin vielä, että jos tipautat yhden torakan terraan, niin torakka voi mennä piiloon, ja sitten jos lemmikki vaikka molttaa, niin torakka pitää saada pois terrasta jos se vielä siellä jossakin on...
 6. Tarantula sairastaa

  Molttihan se vain olikin kyseessä :)
 7. Tarantula sairastaa

  L. Parahybana on ollut pitkään vesikupin äärellä eikä välittänyt vaikka lisäsin vettä? Normaalisti se on heti hyökännyt veden kimppuun tai mennyt poispäin.
 8. Torakoiden kasvatus ruokaeläimeksi II

  Vaihdoin taas astiaa, mutta miten saisi pelkästään torakat vaihdettua uuteen puhtaaseen astiaan? Yksitellen menisi todella kauan aikaa, ja jos jollain haavilla yrittäisi, niin nehän kiipeäisivät haavia pitkin pois. Tein tällä kertaa niin, että laitoin munakennon palasia astiaa joihin kuvittelin torakoiden menevän, mutta eivät ne niihin menneet... Sitten läpinäkyvällä muoviastialla kauhoin vähän kerrallaan uuteen astiaan, mutta siinähän tuli myös kaikki muu mahdollinen matsku mukana... Ehkä voisi seuraavalla kerralla kokeilla niin, että munakennon palasiin porkkanaa, joka tuntuu aina kelpaavan hyvin, ja sitten nostella pinseteillä kennon palat pois torakoineen uuteen asumukseen.
 9. Genit kuolee! Missä menen vikaan?

  No miksei missään ole listattuna uusia tarantulan hoito ohjeita?
 10. Genit kuolee! Missä menen vikaan?

  Tuli tuossa mieleen vielä tämäkin asia: " Vesikuppi täytyy sijoittaa siten, että tarantula ylettyy helposti veteen etujaloilla kävellessään terrassa. Muuten se ei löydä vettä ja voi kuolla janoon täyden vesikipon vieressä. Kuppi on syytä pitää myös aina täynnä, jotta se on helposti löydettävissä kun spidu sitä tarvitsee. " http://spidula.fi/0112juottaminen.html
 11. Genit kuolee! Missä menen vikaan?

  Kummasti tosiaan torakoita ei mainita noissa lajikohtaisissa ohjeissa, ja ruokaosuudessakin vain lyhyesti.
 12. Genit kuolee! Missä menen vikaan?

  Löytyihän se. " Minimissään pitää aina olla laaja alainen vesikuppi. Sen ei tarvitse olla syvä kukkaruukun aluslautanen sopii hyvin tai kissan ruokakuppi. " https://sites.google.com/site/mrjoker1980/tarantulat/lasiodora-parahybana
 13. Genit kuolee! Missä menen vikaan?

  Saattoi olla niin, että jos on muuten kuivahko pohjamateriaali, niin silloin olisi hyvä olla isompi vesiastia jotta hämy pääsee kastelemaan itseään ettei kuivu.
 14. Genit kuolee! Missä menen vikaan?

  Minulla on omat kasvatusmenetelmät, mutta muistelen että tuo iso laakea vesiastia, johon kuitenkaan tarantula ei pääse hukkumaan, on lukenut jossain ja että se olisi jostain syystä hyväksi mutten nyt muista miksi. Ja koska hämyt on vuosia hyvin pärjänneet niin silloinhan se on hyvä asia että on iso laakea vesiastia. Slingeillä ei saa olla isoa astiaa koska ne hukkuisivat.
 15. Genit kuolee! Missä menen vikaan?

  Ihmeelliseltä kyllä vaikuttaa. Itse teen melkein kaiken toisinpäin eri lajeilla kylläkin mutta hyvin on aina mennyt. Kuolemathan voivat aiheutua putoamisesta, myrkyistä, lannoitteista, jos ei ole vettä tai jos on liian pieni vesikuppi johon hämy ei pääse itseään kastelemaan, moltin aikana häiritseminen tai ruokaeläimet terrassa moltin aikana, kylmyys ta kuumuus ja vetoakaan ei saisi olla, liikaa ruokaa tai liian vähän. Ja häiritseminen yleensäkin, itse en koskaan ole häirinnyt hämyjä ja ehkä siksi ovatkin niin touhukkaita. Jos vaihtelet vesi sun muita astioita päivittäin niin eikö sekin voisi aiheuttaa stressiä hämyille?
×