Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Gamma

Jäsen
 • Viestit

  101
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  2
 • Palaute

  0%

Gamma last won the day on May 22 2017

Gamma had the most liked content!

Maine sivustolla

12 Hyvä

Tietoja käyttäjästä Gamma

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Tampere

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 244 profiilin katselua
 1. Tuliliskoaltaaseen on tässä muutaman kuukauden aikana tullut vahvistustusta kolmella yksilöllä: samasta paikasta saapuneet Suattaapi Olla eli Olli ja Suattaapi Olla Olematta eli Nolla sekä Lentäjän Poika, joka on saanut nimensä leuan alla olevista suorista viivoista, jotka muistuttavat kiitorataa. Vanhemmalla parivaljakolla nimiin on saatu inspiraatio savon murteesta, jota tulee satunnaisesti itsekin väännettyä. Aksolotlin nimeksi on lopulta valikoitunut Flox eli Leimu. Sukupuolta en ole vielä onnistunut määrittämään, joten valinta on siinä suhteessa melko neutraali. Nimi juontuu leimujen (kasvi) suvusta Phlox, johon kuuluu todella kauniita lajeja.
 2. Tuliliskon sukupuoli

  Nyt alkoi epäilyttää, kun aiemmin tässä ketjussa arvuuteltiinkin näiden vanhempien tulareiden sukupuolia, niin onko tuo edellisessä viestissä oleva Kädetön kuitenkin koiras? Kloaakki on melkoinen ja häntä lyhyt ja leveä korkeussuunnassa. On myös aika lailla lajitovereidensa perään ollut nyt (ahdistellut, yrittänyt kiipeillä selkään etc.) Pitää yrittää seurailla, kuka näistä munii, niin sillä ainakin saisi sitten varmistusta asiaan.
 3. Täältä löytyy neljä kiinankääpiötuliliskoa, vanhemmat ovat Pilkku ja Kädetön (tulevat yksinkertaisesti ulkonäöstä; Pilkulla on täpliä päässä ja Kädettömältä puuttuu varpaat jaloista) ja nuoremmat ovat nimiltään Zumba ja Bore eli vara-Andyt. Jos joku tuntee Cliftersien tuotantoa niin saattaa huomata referenssin :-D
 4. Nahanvaihto..

  Sepä siinä, mietin onnistuisiko samalla tavoin kuin käärmeitäkin tai elimiä. Onko se formaldehydisekoitusta vai mitä lie sitten mihin ne laitetaan. Pitääkin ottaa selvää, olisi hienoa säilöä vaikka kokonainen tulilisko sitten, kun kuolo nuo korjaa.
 5. Nahanvaihto..

  Juu ei ole enää täälläkään näkynyt eli varmaan vetävät parempiin suihin nahat myös. Joskus vaan sattui hyvä tuuri, ja löytyi tosiaan kokonainen nahka kellumasta. Upea tekele oli kyllä, en saanut säilöttyä sitä valitettavasti.
 6. Nahanvaihto..

  Yhden kerran olen päässyt todistamaan nahanluontia ja löytänyt lähes kokonaisen nahan akvaterrasta. Ihan veikeän näköistä, kun ei tule heti ajatelleeksikaan että nämäkin vaihtavat takkia säännöllisesti.
 7. Tuliliskojen sisäsiittoisuus

  Onko (kiinankääpiö)tuliliskojen sukusiittoisuus kuinka iso ongelma jos ollenkaan? Olen aihetta pohtinut nyt tässä viime aikoina, kun altaasta löytyy aikuisia lisääntymiskykyisiä orientalikseja, joista toinen on toisen poikanen. Ovat lisääntyneet itsestään muutamaan otteeseen, yksi poikanen selvinnyt jopa maavaiheiseksi oman onnensa nojassa isojen altaassa. Myös nuoriso aikuistuu hurjaa vauhtia, kohta alkaa sukupuolet erottua selvemmin ja ovat siis tosiaan sisaruksia keskenään. Kuinka vanhoina kiinankääpiöt saavuttavat sukukypsyyden? Kysymys kuuluukin, tuottaako sukurutsaus tuliliskoilla epämuodostumia/muita kehityshäiriöitä kuinka herkästi? Tuleeko yksilöistä heikompia, jos geenipooli on suppea? Löytyykö aiheesta tutkimustietoa?
 8. Tuliliskon sukupuoli

  Meillä kanssa Kädetön (tietää mistä on nimensä saanut) on kokonaan varpaaton, pelkät tumput löytyy. Ei elämää haittaa, hassun näköinen vaan. Tosiaan ikää saattaa löytyä jo kymmenenkin vuotta enkä usko että on kasvattelemassa mitään ruumiinosia enää. Itsellä sen vuoden päivät ollut. @Nina ja kiinankääpiöt Oletko varma että on lajiltaan kiinankääpiö? En siis aiheesta tiedä tai sano, etteivät voisi kasvattaa uusia raajoja, viisaammat vastatkoon tähän. Vielä kuvaa meidän varvasvammaisesta.
 9. Vietnamin sauvasirkka ( Medauroidea extradentata)

  Viimeinen aikuinen vietnamilaiseni kuoli yllättäen vain 9 kk iässä. Harmittaa kovasti, sen vanhemmat elivät 13 kk ikäisiksi ja toinen omaa tuotantoa oleva sukupolvi menossa. Onneksi on munia hautumassa, toivon mukaan ensimmäiset kuoriutuvat kuun vaihteessa. Muuten täytyy lähteä sirkkakaupoille taas, jos haluan jatkaa vielä näiden harrastamista.
 10. Tuliliskon sukupuoli

  Pitääpä seurailla. Minustakin kloaakin mukaan naaras. Ei tuo häntä kyllä näytä katkenneelta.
 11. Tuliliskon sukupuoli

  Jälkimmäinen on kylläkin varpaattoman poikanen, mutta molemmilla ikää jo paljon. Ylempi on ymmärtääkseni aiemmin lisääntynyt ja siksi epäilinkin sitä naaraaksi.
 12. Tuliliskon sukupuoli

  Tämän poikasten kasvattaja totesi pojaksi, mutta tuo häntä taas on enemmän naaraan. Kuitenkin tällä kloaakkiaukon pullistuma on aika huomattava. Menee vähän ristiin nyt tunnistusmerkit.
 13. Tuliliskon sukupuoli

  Juu nämä eivät ole niitä poikasia joista aiemmin kyselin. Varpaat ovat edellisessä kodissa hävinneet kavereiden suihin sekä vääränlaisen pohjamateriaalin seurauksena. Tuossa vielä sivukuvaa jos tarkentaisi.
 14. Tuliliskon sukupuoli

  Naaras?
 15. Tuliliskojen kasvattajat

  Vanha kysymys, mutta toisaalta myös ajankohtainen monelle. Varsinaisia kasvattajia tuskin on juurikaan, mutta sitten löytyy näitä joiden tuliliskot lisääntyvät halusi tai ei. Omat (kiinankääpiö)tuliliskoni ovat kaikki kotimaisilta "kasvattajilta" eli henkilöiltä joiden tularit ovat tehneet paljon poikasia. Toivoisin kovasti, että yhä useampi suosisi kotimaisilta harrastajilta tulevia yksilöitä, jotta luonnosta pyytämistä saataisiin vähennettyä.
×