Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Niina01

Jäsen
 • Viestit

  2 521
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  12
 • Palaute

  100%

Niina01 last won the day on December 30 2017

Niina01 had the most liked content!

Maine sivustolla

991 Loistava

Tietoja käyttäjästä Niina01

 • Taso
  asuu foorumilla
 • Syntymäpäivä 02.01.1985

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Espoo

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 617 profiilin katselua
 1. Tärkeää tietoa!

  Ei ole kuin yksi Biomed a-vitamiini tippa olemassa. Itsekkin katsein pari päivää sitten ruohonjuuren a-vitamiini valikoimaa ja sellä on VAIN Biomed a-vitamiini tippa. Jos käyttää yhtään järkeä ostaa sen BIOMED A-VITAMIINI TIPAN JOTA KAUPASSA MYYDÄÄN
 2. Tärkeää tietoa!

  Ei ole kuin yksi vahvuus ja annostelu ohjeet löytyy myös jälleen tuolta alotuksesta
 3. Leoskisten pohja

  Ei kannata uskoa eläinkauppojen ohjeisiin. Siitä on täälä monta kertaa kättä väännetty. Kaikista turvallisin pohja on muovimatto. Wetboxiin voi laittaa turvetta jos haluaa.
 4. Tärkeää tietoa!

  Edelleen kun lukee ensimmäisen viestin siinä kerrotaan että luontaistuotemyymälöistä saa. LIfe, Ruohonjuuri, luontaisasiantutija jne. Ei siis saa eläinkaupasta.
 5. Tärkeää tietoa!

  Nimen omaan pitää antaa vaikka syöttäisikin nutrobalia. Js luet ensimmäisen viestin tässä ketjussa näät lauseen "Nutrobal siis ei auta vaikka kuinka pölyttäisi ruokia. "
 6. Leoskisten pohja

  Ei suositella ainakaan uudella gekolla. Nämä ovat niin tyyppi kohtaisia että onko tapana syödä sitä. Jotkus syö ja jotkut ei ja jos on uusi lisko ei suositella sen riskin takia. Toki jos pystyt valvomaan hyvin liskoa niin osaat itse sanoa syökö tyyppi sitä vai ei. Ja joskus jonkun puutostaudin samassa saattaa se syöminen alkaa.
 7. Tärkeää tietoa!

  Toi on aika vesimäistä öljyä että jos mitenkään mahdollista niin suoraan suuhun. Tietenkään s ei aina onnistu niin kai sen siihen nenän päähän voi laittaa ku näähän nuolee siitä sen sitte. Näin Raulio opasti. Jotenkin pitäs saada se koko tippa sinne suuhun huijattua. Lulu ainakin avaa suunsa vihoissaan mulle ja "sähisee" kun laitan nyt silmätippoja niin oon saanu sillälailla helposti annosteltua. Ja kyllä Kauko. Pitää siis hankkia tuo vitamiini ja antaa silti vaikka ei olisi simätulehdusta. Se estää ne silmätulehdukset.
 8. Tärkeää tietoa!

  Enempää tästä asista en tiedä kun mitä Raulio on sanonut. Kuulemma Leopardigekot ja paksuhännät ( yhtään paksuhäntää ei ole saman vaivan takia tullut vielä vastaanotolle mutta koska nämä ovat niin läheisiä lajeja keskenään epäilee Raulio että paksuhännillä on sama ongelma) eivät saa ruokaeläimistä tarvittavaa märää A-vitamiinia. Jotain imeytymis ongelmaa epäili. Itse tätä mileessä pyöritellessä mietin olisiko ongelma nimen omaan vankeudessa olevilla gekoilla. En ole kuullut että luonnossa mikään gekko kärsisii vitamiinien puutteesta. Tai sitten kun niillä on siellä laajempi ruokavalio ja on joku teho hyönteinen joka tehoaa tätän ongelmaan. Tai sitten ongemla on joku siitos peräinen.... En tosiaan tiedä...
 9. Tärkeää tietoa!

  Hyvä jos tästä on apua jollekkin. Lulu on nyt silmätippa/voide kuurilla ja tekee niin pahaa antaa lääkkeitä kun lisko on niiiin vihainen. En toivo tätä kenellekkään.
 10. Tärkeää tietoa!

  Kävin tänään Rauliolla Lulun silmätulehduksen takia ja kuulin sellaisen tiedon että Leopardigekoilla ja todennäköisesti paksuhännillä on sellainen vajaavuus etteivät osaa tuottaa ruokaeläimistä A-vitamiini tarpeeksi. Nutrobal siis ei auta vaikka kuinka pölyttäisi ruokia. Kuulemma tätä ongemlaa ilmenee vain Leopardigekoilla ja todennäköisesti paksuhännillä koska muita tälläisiä tapauksia ei ole tullut vastaan. Määräykseksi tuli siis antaa A-vitamiini tippaa kerran viikossa nutroblain lisäksi. Tätähttp://www.biomed.fi/tuotteet/vitamiinit-hiven-ja-kivennaisaineet/a-vitamiinitipat/ Rauliolla itsellään on tätä myytävänä mutta löytyy luontaistuote kaupoista tai netistä myös. Annostuksesta puhui että yksi tippa <40 grammasille ja kaksi >60 grammasille. Kerran viikossa. Suun kautta. A-vitamiinin puutos siis johtaa usein näihin silmä vaivoihin joka hoitamattomana johtavat sokeutumiseen.
 11. Liikaa UV-valoa?

  Ei voi saada liikaa UV-valoa. Konnat elävät luonnossa koko ajan auringon alla ja tämä on niille ihanteellisin olosuhde. Konnien siis PITÄISI saada koko päivän UV-säteilyä pitääkseen D vitamiinin saannin kunnossa. D vitamiini auttaa Kalsiumin imeytymistä joka on HYVIN tärkeää kilpikonnille kilven kunnossapitoon.
 12. konnan kuljetus yöjunalla

  MInkälainen juna on kyseessä? Siis onko makuuvaunu? Siellä pitäisi olla omat lavuaarit ja pistorasiat joka hytissä. Vessoissa on ainakin hana josta tulee vettä mutta se on kylmää. Jos saat jonkun lämmittimen tai lampun mukaan niin laita sellasella lämpöä konnille.
 13. Kilpikonnalle ruuaksi sopivat kasvit ja kukat

  En löytänyt mitään juttua että olisikohan nuo hulluna leviävät Jättipalsamit konnille sopivia syötäviä? Kerran oli mainittu mutta vastausta ei ollut... Löysin Googlen avulla että kasvi olisi myrkyllinen, mutta löysin myös juttua kasvin syömisestä. Eli ei olisi myrkyllinen? Kuinka on?
 14. Onko kilpikonna kivuissa?

  Arvaten konna ei ole kauaa asunut luonasi... Konnat reagoivat mm. vuodenaikoihin tai omaan sisäiseen kelloonsa "hidastamalla" menoaan. Monet yksilön viettävät kesälevon joka siis hidastuttaa ja pistää jotkut kaivautumaan maahan nukkumaan : Joillain tämä sisäine kello on sekaisin ja alkavat asetivaationsa millon sattuu. Yleensä reagoivat lämpötilojen äkilliseen muuttumiseen. Konnathan myös horrostavat talven. Et maininnut konnasi "rotua" mutta oletan että kyseessä on kreikkis tai nelivarvas. Nämä siis ovat horrostavia yksilöitä ja hidastuvat syksyisin kesätankkauksen jälkeen. On siis täysin normaalia että konna hidastuu ja alkaa lepäilemään enemmän. Mikäli et nää konnassani mitään kivun aiheuttajaa tai tunnustelemalla tunne mitään erikoista. Eikä konna ole syönyt mitään erikoista tai loukannut itseään ei kannata pelätä. Kipuahan nämä elukat eivät osaa meille näyttää mutta tutustumalla konnien vuosirytmiin osaa ennakoida ja selittää monta käyttäytymisen muutosta.
 15. Kenttäsirkkojen kasvatusohjeet

  Yleensä muniinta astia nostetaan pois aikuisten sirkkojen boksista kun siihen on munittu ja laitetaan ihan yksinään se munia sisältävä astia "hautumaan". Näin pikku sirkat ja aikuiset eivät sekoitu. Sirkat ovat kannibaaleja että taitaa olla päivät luetut noilla pienillä jos ne ova aikuisten kanssa samassa tilassa.
×