Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Niina01

Jäsen
 • Viestit

  2 507
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  8
 • Palaute

  100%

Niina01 last won the day on September 26 2015

Niina01 had the most liked content!

Maine sivustolla

987 Loistava

Tietoja käyttäjästä Niina01

 • Taso
  asuu foorumilla
 • Syntymäpäivä 02.01.1985

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Espoo

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 114 profiilin katselua
 1. Kenttäsirkkojen kasvatusohjeet

  Yleensä muniinta astia nostetaan pois aikuisten sirkkojen boksista kun siihen on munittu ja laitetaan ihan yksinään se munia sisältävä astia "hautumaan". Näin pikku sirkat ja aikuiset eivät sekoitu. Sirkat ovat kannibaaleja että taitaa olla päivät luetut noilla pienillä jos ne ova aikuisten kanssa samassa tilassa.
 2. Kyllä varsinkin kakkos kuvassa näkyy pientä pyramidikasvua. Kuitenkaan en olosi huolissani. Harva vankeudessa elävä konna on sileäkilpinen. En myöskään nää mitään huolestuttavia valkoisia pisteitä. Jos tarkoitat ns. röpeliäisyyttä kilpilevyjen keskellä niin se on vaan pölyä/muuta maa-ainesta. Jos häiritsee niin pyyhkäse vaikka kostealla puhtaaksi. Kilpi on kuitenkin elävää kasvavaa kudosta (keratiinia) ja siksi se ei koskaan voi olla täysin sileä.Terveeltä näyttä noissa kuvissa. Kuhan kilpi on kova eikä jousta niin konnallasi ei pitäsis olla mitään hätää. Nokka on aika lyhyt. Taitaa olla vasta trimmattu?
 3. Nelivarvaskilpikonnan poikasen ruokinta

  Kuivattua voi antaa niin paljon kun konna vaan syö. Kesäisin on hyvä syöttää paljon tuoretta ja varsinkin luonnon antimia. Valmistaa konnaa hyvin talvihorrokseen kun saa tankattua kesällä. Syksymmällä enemmän kuivattua ja aina vaan "köyhempää" talveen päin. Näin luonnossakin. Kannattaa lukaista mm. näitä ketjuja: Ja lisää löytyy kun etsii
 4. APUA!!!

  Soittaminen on myös mahollista. Voit kysyä Rauliolta neuvoa. Myös oulun seudulla pitäisi olla herppejä hoitava eläinlääkäri.
 5. APUA!!!

  Ei vaikuta ollenkaan normaalilta. Soittaisin sinuna Rauliolle. En osaa sanoa onko kyseessä bakteeri mutta oksennus viittaisi johonkin sisäiseen vammaan. Joku elin tai tukos tai jotain....
 6. Exoterra kokemuksia?

  Exo-terra on merkki ja tuotteita myydään kaikissa hyvin varustetuissa eläinkaupoissa. Mm. Faunattaressa on paljon exon tuotteita mutta halvemmalla saat pienellä googlaamisella tilattua netistä.
 7. Leoskisten pohja

  Rautakaupoista saa. Kannattaa seurata ostetaan/myydään osastoa täälä herpissä tai muita nettikauppoja jos jollain on hukkapaloja myynnissä. Paljonhan nuo ei uutenakaan maksa mutta pieniä paloja ei kaikkialla myydä. Jos joutuu ostamaan isomman palan voi myydä täälä loput tarvitsevalle.
 8. Suolitukos vai jokin muu?

  Hyvin mahdollisesti on syönyt hiekkaa. Tässä vähän luettavaa http://keskustelu.herppi.net/search/ http://keskustelu.herppi.net/search/?&q=suolitukos&type=forums_topic&nodes=28
 9. Kilpikonna sairastaa

  Miksi olet pitäny konnaa lattialla? Veikkaan että konnasi on saanu siellä vetoa ja siksi nenä vuotaa.
 10. Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Parin viikon syömättömyys pitäisi olla. Jotta konna ehtii tyhjentää suolensa. Tietenkään ei voi olla satavarma ettei jotain kuivaa ole naposteltu jos terraariossa on kuivaa ruokaa tarjolla (heinä/pat) mutta tätä ei yleensä vedetä niin antaumuksella jos kerran vaot ja lämmot on jo lähes poissa. Vettä pitää ola koko ajan tarjolla. Horrosboksin materiaaliksi suositaan turve/hiekka sekoitusta. Samaa mitä terran pohjamateriaali on mutta kosteampaa. Kuvan peruteella sinulla on nelivarvas ja nelivarpaan terraarion pohja on tavallisesti aika kuivaa mutta horros turve on hyvä pitää kostempana. Ei ole mitään tiettyjä kosteus mittoja mitä voisin antaa mutta pelkkä vesiastia ei omasta mielestä riitä. Suosittelen että jätä kokonaan kaikki ruuat nyt pois ja sammutat valot ja lämmöt. Konna pitäsis hyytyä tähän ja painua terraarion pohjiin nukkumaan. Siellä saattaa rapista vielä huoneen lämmössä mutta siitä ei kannata välittää. Parin viikon jälkeen latat turvetta ja hiekkaa sekaisn jääkaappiin horrosastiaan (mm. vihanneslaatokko käy hyvin) ja sitten kaivat konnasi sinne. Konna voi myös ensimmäiset päivät jääkaapissa liikuskella mutta sinne se sitten lopulta hyytyy. Meillä ollaan nyt 1 viikko menty ilman valoja ja lämpöjä ja melkein 2 viikkoa ilman ruokaa. Vielä kuitenkin riehutaan vesikupissa ja oleskellaan tyhjällä ruokalautasella. Miten ihmeessä saan tuon nukkumaan? Rytmit on tänä vuonna ihan sekaisn kun kesällä nukuttiin liikaa. Herättii tankaamaan vasta loppu syksystä. Pitäisikö horrosta siirtää? Omantunnon tuskia aiheuttaa ne vihaiset tuijottelut mitä tuolta lautaselta annetaan. "Mihin loppui tarjoilu?"
 11. Vinkkinä muille: Nyt kun tuo Anttila ajetaan alas, niin sulkevista liikkeistä (mitä nyt enään onkaan jäljellä) löytyy hyviä terrarion rakennus materiaalia. On pleksiä ja jalustoja ja rullakoita ja vaikka mitä. Itselläni ei ole tarvetta mutta vieraillessani haaskalla bongasin monta käyttökeöpoista tavaraa. Mm. pyörillä kulkeva pleksireunainen alelaari... Vaiko kenties kokonainen liikuteltava terraario? Silikonit vaan nurkkiin. Esittely ständeistä saisi loistavat jalustat mille tahansa rakennelmalle. Kaikki siis halvalla lähtee missä vihreä tarra ja puolet merituulen liikkeestä (valitettavasti on jo kiinni) oli varattu juuri tälle myymäläkalusteelle. Netistähän noita ei tietenkään saa mutta jos osutte paikanpäälle nii kannattaa tsekata.
 12. Liitujauho/kalkki/kalsiumkarbonaatti

  Kävin ostamassa hipposportista rehukalkkia. Kysyin Black Horsen perus kalkkia jossa ei ole muuta ja sain tälläisen putelin http://www.biofarm.fi/tuote/black-horse-ca/ Kotona kuitenkin huomasin että tuo sisältää mangnesiumia ja piitä joten onko nyt 3,5kg purkki ihan käyttökelvoton?
 13. Ongelmia, mutta missä?

  Siis ongelma on siinä että minulla on kaikki ruksit pois mutta silti ne ilmotukset jatkuvat. Olen siis tutkinut tuota ilmoitusasetukset valikkoa ja päättänyt että otan kaikki ruksit pois jos se siitä mutta vielä vaan ilmoituksia tulee.
 14. Ongelmia, mutta missä?

  Nyt on noi limoitus asiat mennyt sekaisin. Tulee aina ilmoitus jos joku kirjoittaa johonkin ketjuun johon olen joskus kirjoittanut. En millään saa tätä säädettyä pois ilmoiussten säädöistä. Ennen päivitystä ei tälläistä ongelmaa ollut...
×