Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Niina01

Jäsen
 • Viestit

  2 510
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  8
 • Palaute

  100%

Niina01 last won the day on September 26 2015

Niina01 had the most liked content!

Maine sivustolla

988 Loistava

Tietoja käyttäjästä Niina01

 • Taso
  asuu foorumilla
 • Syntymäpäivä 02.01.1985

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Espoo

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 304 profiilin katselua
 1. konnan kuljetus yöjunalla

  MInkälainen juna on kyseessä? Siis onko makuuvaunu? Siellä pitäisi olla omat lavuaarit ja pistorasiat joka hytissä. Vessoissa on ainakin hana josta tulee vettä mutta se on kylmää. Jos saat jonkun lämmittimen tai lampun mukaan niin laita sellasella lämpöä konnille.
 2. Kilpikonnalle ruuaksi sopivat kasvit ja kukat

  En löytänyt mitään juttua että olisikohan nuo hulluna leviävät Jättipalsamit konnille sopivia syötäviä? Kerran oli mainittu mutta vastausta ei ollut... Löysin Googlen avulla että kasvi olisi myrkyllinen, mutta löysin myös juttua kasvin syömisestä. Eli ei olisi myrkyllinen? Kuinka on?
 3. Onko kilpikonna kivuissa?

  Arvaten konna ei ole kauaa asunut luonasi... Konnat reagoivat mm. vuodenaikoihin tai omaan sisäiseen kelloonsa "hidastamalla" menoaan. Monet yksilön viettävät kesälevon joka siis hidastuttaa ja pistää jotkut kaivautumaan maahan nukkumaan : Joillain tämä sisäine kello on sekaisin ja alkavat asetivaationsa millon sattuu. Yleensä reagoivat lämpötilojen äkilliseen muuttumiseen. Konnathan myös horrostavat talven. Et maininnut konnasi "rotua" mutta oletan että kyseessä on kreikkis tai nelivarvas. Nämä siis ovat horrostavia yksilöitä ja hidastuvat syksyisin kesätankkauksen jälkeen. On siis täysin normaalia että konna hidastuu ja alkaa lepäilemään enemmän. Mikäli et nää konnassani mitään kivun aiheuttajaa tai tunnustelemalla tunne mitään erikoista. Eikä konna ole syönyt mitään erikoista tai loukannut itseään ei kannata pelätä. Kipuahan nämä elukat eivät osaa meille näyttää mutta tutustumalla konnien vuosirytmiin osaa ennakoida ja selittää monta käyttäytymisen muutosta.
 4. Kenttäsirkkojen kasvatusohjeet

  Yleensä muniinta astia nostetaan pois aikuisten sirkkojen boksista kun siihen on munittu ja laitetaan ihan yksinään se munia sisältävä astia "hautumaan". Näin pikku sirkat ja aikuiset eivät sekoitu. Sirkat ovat kannibaaleja että taitaa olla päivät luetut noilla pienillä jos ne ova aikuisten kanssa samassa tilassa.
 5. Kyllä varsinkin kakkos kuvassa näkyy pientä pyramidikasvua. Kuitenkaan en olosi huolissani. Harva vankeudessa elävä konna on sileäkilpinen. En myöskään nää mitään huolestuttavia valkoisia pisteitä. Jos tarkoitat ns. röpeliäisyyttä kilpilevyjen keskellä niin se on vaan pölyä/muuta maa-ainesta. Jos häiritsee niin pyyhkäse vaikka kostealla puhtaaksi. Kilpi on kuitenkin elävää kasvavaa kudosta (keratiinia) ja siksi se ei koskaan voi olla täysin sileä.Terveeltä näyttä noissa kuvissa. Kuhan kilpi on kova eikä jousta niin konnallasi ei pitäsis olla mitään hätää. Nokka on aika lyhyt. Taitaa olla vasta trimmattu?
 6. Nelivarvaskilpikonnan poikasen ruokinta

  Kuivattua voi antaa niin paljon kun konna vaan syö. Kesäisin on hyvä syöttää paljon tuoretta ja varsinkin luonnon antimia. Valmistaa konnaa hyvin talvihorrokseen kun saa tankattua kesällä. Syksymmällä enemmän kuivattua ja aina vaan "köyhempää" talveen päin. Näin luonnossakin. Kannattaa lukaista mm. näitä ketjuja: Ja lisää löytyy kun etsii
 7. APUA!!!

  Soittaminen on myös mahollista. Voit kysyä Rauliolta neuvoa. Myös oulun seudulla pitäisi olla herppejä hoitava eläinlääkäri.
 8. APUA!!!

  Ei vaikuta ollenkaan normaalilta. Soittaisin sinuna Rauliolle. En osaa sanoa onko kyseessä bakteeri mutta oksennus viittaisi johonkin sisäiseen vammaan. Joku elin tai tukos tai jotain....
 9. Exoterra kokemuksia?

  Exo-terra on merkki ja tuotteita myydään kaikissa hyvin varustetuissa eläinkaupoissa. Mm. Faunattaressa on paljon exon tuotteita mutta halvemmalla saat pienellä googlaamisella tilattua netistä.
 10. Leoskisten pohja

  Rautakaupoista saa. Kannattaa seurata ostetaan/myydään osastoa täälä herpissä tai muita nettikauppoja jos jollain on hukkapaloja myynnissä. Paljonhan nuo ei uutenakaan maksa mutta pieniä paloja ei kaikkialla myydä. Jos joutuu ostamaan isomman palan voi myydä täälä loput tarvitsevalle.
 11. Suolitukos vai jokin muu?

  Hyvin mahdollisesti on syönyt hiekkaa. Tässä vähän luettavaa http://keskustelu.herppi.net/search/ http://keskustelu.herppi.net/search/?&q=suolitukos&type=forums_topic&nodes=28
 12. Kilpikonna sairastaa

  Miksi olet pitäny konnaa lattialla? Veikkaan että konnasi on saanu siellä vetoa ja siksi nenä vuotaa.
 13. Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Parin viikon syömättömyys pitäisi olla. Jotta konna ehtii tyhjentää suolensa. Tietenkään ei voi olla satavarma ettei jotain kuivaa ole naposteltu jos terraariossa on kuivaa ruokaa tarjolla (heinä/pat) mutta tätä ei yleensä vedetä niin antaumuksella jos kerran vaot ja lämmot on jo lähes poissa. Vettä pitää ola koko ajan tarjolla. Horrosboksin materiaaliksi suositaan turve/hiekka sekoitusta. Samaa mitä terran pohjamateriaali on mutta kosteampaa. Kuvan peruteella sinulla on nelivarvas ja nelivarpaan terraarion pohja on tavallisesti aika kuivaa mutta horros turve on hyvä pitää kostempana. Ei ole mitään tiettyjä kosteus mittoja mitä voisin antaa mutta pelkkä vesiastia ei omasta mielestä riitä. Suosittelen että jätä kokonaan kaikki ruuat nyt pois ja sammutat valot ja lämmöt. Konna pitäsis hyytyä tähän ja painua terraarion pohjiin nukkumaan. Siellä saattaa rapista vielä huoneen lämmössä mutta siitä ei kannata välittää. Parin viikon jälkeen latat turvetta ja hiekkaa sekaisn jääkaappiin horrosastiaan (mm. vihanneslaatokko käy hyvin) ja sitten kaivat konnasi sinne. Konna voi myös ensimmäiset päivät jääkaapissa liikuskella mutta sinne se sitten lopulta hyytyy. Meillä ollaan nyt 1 viikko menty ilman valoja ja lämpöjä ja melkein 2 viikkoa ilman ruokaa. Vielä kuitenkin riehutaan vesikupissa ja oleskellaan tyhjällä ruokalautasella. Miten ihmeessä saan tuon nukkumaan? Rytmit on tänä vuonna ihan sekaisn kun kesällä nukuttiin liikaa. Herättii tankaamaan vasta loppu syksystä. Pitäisikö horrosta siirtää? Omantunnon tuskia aiheuttaa ne vihaiset tuijottelut mitä tuolta lautaselta annetaan. "Mihin loppui tarjoilu?"
 14. Vinkkinä muille: Nyt kun tuo Anttila ajetaan alas, niin sulkevista liikkeistä (mitä nyt enään onkaan jäljellä) löytyy hyviä terrarion rakennus materiaalia. On pleksiä ja jalustoja ja rullakoita ja vaikka mitä. Itselläni ei ole tarvetta mutta vieraillessani haaskalla bongasin monta käyttökeöpoista tavaraa. Mm. pyörillä kulkeva pleksireunainen alelaari... Vaiko kenties kokonainen liikuteltava terraario? Silikonit vaan nurkkiin. Esittely ständeistä saisi loistavat jalustat mille tahansa rakennelmalle. Kaikki siis halvalla lähtee missä vihreä tarra ja puolet merituulen liikkeestä (valitettavasti on jo kiinni) oli varattu juuri tälle myymäläkalusteelle. Netistähän noita ei tietenkään saa mutta jos osutte paikanpäälle nii kannattaa tsekata.
 15. Liitujauho/kalkki/kalsiumkarbonaatti

  Kävin ostamassa hipposportista rehukalkkia. Kysyin Black Horsen perus kalkkia jossa ei ole muuta ja sain tälläisen putelin http://www.biofarm.fi/tuote/black-horse-ca/ Kotona kuitenkin huomasin että tuo sisältää mangnesiumia ja piitä joten onko nyt 3,5kg purkki ihan käyttökelvoton?
×