Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Hiidenhukka

Jäsen
 • Viestit

  228
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  39
 • Palaute

  0%

Hiidenhukka last won the day on August 24 2017

Hiidenhukka had the most liked content!

Maine sivustolla

450 Loistava

2 seuraajaa

Tietoja käyttäjästä Hiidenhukka

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Lahti
 • Kiinnostuksen kohteet
  Eläimet, maantiede ja biologia, matkustus, kuvataide, elokuvat, eräily, urheilu, moottoripyörät, yleinen ihmettely ja tutkiminen.

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 119 profiilin katselua
 1. Hiidenhukan seurapiiri

  No ohhoh. Photobucket on näköjään sanonut sopimuksensa irti ja monet näistä aiemmista kuvista ovat nyt tavoittamattomissa. En tiiä jaksasko tehdä asialle jotain vai aloittaisko vaikka uuden ketjun. Noh! Kaksi poikueellista kuningasboia on tosiaan saateltu taloon kesän aikana. Väreistä löytyy hypo, hypo leopard, leopard, snow, paradox snow, snow motley, albino, anery, anery motley, normi motley, ja yksi ihan vallan normaali värimuotokin! :D Päivittelen kattavampia kuvia paremmalla ajalla, ja kunhan tuo tuorein snow-poikue saa takkiaan vaihdettua. Näitä tulee myyntiinkin ja olen myös myyntipöydässä käärmeideni kanssa edustamassa Hyvinkään matelijamessuilla 7.10. Saa tulla juttelemaan! Alla kuitenkin muutama kuva kesäkuussa syntyneestä leopard -poikueesta, johon syntyi kaksi hypo leopard -koirasta (punaiset), yksi leopard -naaras ja kaksi hypo het. leopard -koirasta.
 2. Hiidenhukan seurapiiri

  Kevät tulee pohjolaan. Kaksi naarasboaa (snow ja leopard, kuvissa tuhti snow) voivat jo silminnähden melko paksusti; uskon vasta sitten kun näen, mutta näillä näkymin on syytä elätellä jo toiveita kesän poikueiden suhteen. :) Erittäin mielenkiintoisia yhdistelmiä molemmat, katsotaan mitä tapahtuu. Musta boa kuvassa on anery IMG -naaras, joka soisi senkin jossain vaiheessa lisääntyvän kunhan ikää ja kokoa tulee lisää. Kuningaskäärme on palannut porukkaan kellarin matkaltaan (talvilevoltaan), savut raksuttavat entiseen malliin, ja valkohuuli on edelleen sievä.
 3. Hiidenhukan seurapiiri

  Jos muutama onnenkantamoinen näistäkin. Savuja on kyl ihan mahdoton kuvata yksikseen! Jos eivät ole koko ajan sutimassa jonnekin, niin ovat ihan varmoja että mikä tahansa lähestyvä objekti on varmaan ruokaa. Niinpä eivät nämäkään mitään mahtiotoksia ole, mutta ovatpa nyt tulleet kuvatuksi.
 4. Hiidenhukan seurapiiri

  Pitäis tässä joku päivä yrittää taas oikeasti orientoitua noiden kuvien ottoon. Tässä välissä on kuningasboia tullut taloon lisää, ja ensi vuodelle toivotaan 1-2 poikueen verran vähän erikoisemman värisiä onkimatoja aka miniboia. Kunnes saan taas aikaiseksi ottaa kameran käteen, niin tässä muutama räpsy nigritan ruokapäivältä, sekä yhden boapariskunnan tuttujuttushow. Näemmä paikallisiin morsmaikun viettelystrategioihin kuuluu mm. neidon liiskaus ja machoilu oksan nokassa.
 5. Syitä käärmeen syömättömyyteen

  2,5v. käärmeen kuuluisikin syödä jo harvemmin kuin kerran viikossa, olettaen että käärme on normaalisti kasvanut ja sapuska sopivan kokoista. Sopiva ruokintaväli ois varmaan n. 12päivää, tulevaisuudessa mahdollisesti vielä harvemminkin. Viestistäsi tosin ei käy ilmi oikein mitään käärmeen olosuhteista, esim. minkälaisia lämpöjä pidät terraariossa tai minkä kokoista ruokaeläintä syötät. Myös kuva käärmeestä ois hyvä.
 6. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  Jos totta puhutaan niin vaihtoehtoja näihin kriitereihin ("jämäkkyys", n. 2m, saatavina Suomessa, aloittelijalle sopiva) ei ole kauhean montaa kuningaspytoneiden ja -boien lisäksi. Ehkä joku rotta- tai härkäkäärme (joilla voi olla jonkin verran luonnetta), tai veripyton, lyhythäntäpytonit, jos vähän viitsii paneutua. Saatavuus Suomessa on kylläkin vähän niin ja näin. Muuta ei tule oikein mieleen.
 7. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  ^ Monella on mielikuva jostain kolmemetrisestä möröstä kun boista tulee puhe, mutta ne perustuvat yleensä sellaisten ihmisten mututuntumaan, jotka eivät ole kauheasti olleet lajin kanssa tekemisissä. Etenkään koiraat eivät miksikään järin kookkaiksi kasva. Aikuiskoko riippuu myös paljon boan lokaliteetista, joita niitäkin löytyy vaikka hurumykke jokaiseen makuun ja kaliiperiin. Esimerkiksi yksi mun pienempää lokaliteettia edustava aikuinen naaras on noin 170cm pitkä ja painaa 3,5kg -ei siis juuri kuningaspytonia kummempi. Boalla kestää nelisen vuotta saavuttaa aikuiskokonsa. Jos hankit poikasen niin sinulla on runsaasti aikaa oppia puljaamaan sen kanssa, samalla kun se pikkuhiljaa kasvaa. :) Reilu parimetrinenkään käärme ei saa aikuista ihmistä hengiltä, tokihan hölmöjä riskejä ei tieten tahtoen kannata ottaa esimerkiksi laittamalla isoa käärmettä kaulan ympärille, tai käsittelemällä käärmettä kädet ruokaeläimen hajuisina. Mutta lähtökohtaisesti käärmeiden intressinä ei ole alkaa kuristamaan ihmistä. Jos totta puhutaan, niin boat eivät ole ikinä edes purreet minua. Tokihan on niin, että elämäntilanteet saattavat muuttua ja kookkaampi boa tarvitsee enemmän tilaa kuin esimerkiksi viljakäärme, mikä voi tulla haasteeksi jos muuttaa isommasta asunnosta pienempään tms. Uskon kylläkin että nämä asiat ovat järjestettävissä, jos vain mielenkiintoa riittää.
 8. Aloittelijoille sopivat käärmelajit?

  ^ Kyllä noihin terran maksimittoihin kuningasboakin menee ihan kivasti, varsinkin koiras. Laji on kyllä yleensäottaen hoidoltaan ja luonteeltaan myös aloittelijoille sopiva käärme. Jos sulla on kysyttävää kuningasboista tai niiden hoidosta, laita mulle viestiä. En välttämättä suosittele erityisen lämpimästi eläinkaupan kuningaspytonia. Joskus käärmeiden (ja näiden eläinten välillä tarttuvien tautien) tuntemus eläinkaupoissa on aika keskinkertaista ja se voi kostautua myöhemmin. Ihan tärkeimpänä juttuna on varmistaa, mistä eläin on peräisin (tukusta, kasvattajalta?); jos kauppias ei osaa sanoa oikein juuta eikä jaata, älä osta. Itse jos kattelen eläinkaupan käärmeitä ja niissä on vielä esimerkiksi nahanriepaleita epäonnistuneista luonneista, niin ei se kauhean hyvää vaikutusta kyllä tee. Tokihan monet eläinkaupat voivat olla asiallisiakin. Suosittelen kuitenkin ensisijaisesti ostamaan käärmeen suoraan kasvattajalta, asiantuntevia kuningaspytoneiden kasvattajia on Suomessakin jo jonkin verran. :) Kasvattajilta saa todennäköisimmin ensinnäkin oikeaa ja hyväksi todettua tietoa käärmeen kanssa elämiseen, mutta myös eläimestä itsestään voi olla aika luottavaisin mielin että se on terve ja toimii hyvin.
 9. Mattopyton mcdowelli

  Eikö myyjä ohjeistanut sua näihin asioihin? Kai sulla kuitenkin on hoito-ohjeet hallussa? Mattopytonit ovat yleisesti ottaen sellaisia tovereita, jotka eivät kauheasti arvosta käsittelyä ja saattavat purra enemmän tai vähemmän hanakasti. Toiset rauhoittuvat elämänkokemuksen myötä hieman, toiset eivät. Jos haluat räplättävän käärmeen, niin älä hanki käärmettä. :) Eläimiä täytyy kunnioittaa, ja jos ne eivät selkeästikään arvosta kontaktia, niin se on vain sitten niin että niiden annetaan viihtyä lähinnä omissa oloissaan. Eli, kysymykseesi "kuinka usein sitä voi pitää kädessä"; niin mieluiten mahdollisimman vähän. Tokihan jossain vaiheessa voi olla pakollista tehdä käärmeen kanssa joitain sellaisia hoitotoimenpiteitä, että sitä on pakko käsitellä. On hyvä harjoitella käsittelyä käärmekoukun kanssa, joka on käärmeen vinkkelistä huomattavasti vähemmän uhkaava asia kuin asumukseen tulevat kurottelevat kädet. Eivätkä omat handut joudu tulilinjalle. :)
 10. Terran koko aikuiselle kuningas boalle

  Joo, pohjapinta-ala on riittämätön.
 11. Käärmeen dna testaus

  Oikeastaan ainoa tapa varmistua käärmeen kantamista geeneistä on tarkastella vanhempia ja käärmeen jälkeläisnäyttöä. Jos käärme sinua kiinnostaa, voit kysyä mistä parituksesta se on tullut. Sivulla oleva kuva ei sekään ole mikään paras mahdollinen, enkä ole pytikoihin tarpeeksi perehtynyt sanomaan tuosta vääristä mitään faktaa. Voi olla, että se onkin chocolate. Myyjälllähän on toki oikeus laittaa käärmeen hintalapuksi mitä tykkää, oli se summa sitten ihan ajantasainen tai ei. Jos jokin tuntuu epäilyttävältä, älä osta. Kyllä herppiharrastajienkin piirissä liikkuu vilpillistä porukkaa. Vakavasti otettavilla kasvattajilla ei kuitenkaan ole varaa myydä vääriä eläimiä kalliilla hinnalla tuon tuosta, koska jäisivät tuloitta varsin nopeasti. TL;DR: Älä ole tyhmä, sillä pääsee jo pitkälle. :D
 12. Viljakäärme loi ehkä nahkansa mutta ei syö

  Jos olet bongannut käärmeen harmaantuneen aiemmin, niin se on luomassa nahkaansa. Varsinaisen luonnin lähestyessä käärmeen väri kirkastuu jälleen, kunnes se lopulta vaihtaa takkia; tämä saattaa hämätä aloittelevaa harrastajaa. On ihan normaalia ettei ruoka uppoa nahanluonnin aikaan. Odottele vielä, ja muista nostattaa hieman terran ilmankosteutta esim. wetboxilla tai sumuttelulla.
 13. Allekirjoittanut voi myös kopata syyskuun Hammista eläimiä kyytiin hakupalkkaa vastaan. Pidän eläimistä hyvää huolta matkan aikana. :) Yksityisviestillä tavoittaa, jos jollakulla on vielä tarvetta kuriirille.
 14. Moi!

  olisiko sulla tietoa mistä saisi mustaa rottakäärmettä???

  yst:Juha

  1. Hiidenhukka

   Hiidenhukka

   Moi Juha, pakko sanoa etten ole järin perehtynyt Suomen rottakäärmetarjontaan. Tiialta saattaa joskus putkahtaa suomalaisia kasvatteja. Silloin tällöin yksittäisiä rottakäärmeitä näkyy myynnissä, voit kokeilla tehdä vaikka tänne foorumin kauppatorin puolelle oman "halutaan ostaa" -ilmoituksen. Ulkomailta, esimerkiksi Saksan Hammin messujen kautta löytyy varmasti myös. Keskustelua ja tietoa messuista löydät täältä.

 15. Musta rottakäärme (Pantherophis obsoletus obsoletus)

  Ei tänne välttämättä parin tunnin aikana rottakäärmeharrastajat ehdi vastata. :) Mutta näille on jo olemassa oma keskustelu täällä.
×