Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Brigit

Jäsen
 • Viestit

  4
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

0 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Brigit

 • Taso
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Vantaa
 1. Viime hetkien epätoivoista yritystä. Onkohan kukaan menossa nyt maaliskuun 2018 Hammiin ja voisi maksua vastaan antaa kyydin Suomeen yhdelle sammakolle? Heitä yv:llä jos onnistuu.
 2. Konnien yhteisasumisesta

  Meillä on ollut nyt nuo kaksi kilpikonnaa noin 6-vuotta,joista 4-vuotta konnat elelivät sovussa keskenään. Toissa vuonna heidän piti sitten erottaa kauheiden tappeluiden takia.... Se oli sellaista,että tapeltiin,purtiin,piipitettiin ja kaatuiltiin kilvilleen.... Välillä taas nukuttiin kylkikyljessä. Kuitenkin toisen kilpikonnan puremiset alkoivat mennä jo ihan kauheaksi, joten erotettiin. Nykyään ne eivät edes näe toisiaan,muuten syntyisi kauhea tappelu.
 3. Konnien luonteesta...

  Meillä Lilli oli ennen sellainen todella äkäinen kilpikonna neito..... Sen ollessa vapaana,sai oikein pelätä milloin joku iskeytyy varpaisiin kiinni ja aina ruokaa antaessakin,se hyökkäsi sormeen kiinni. Kesällä ulkona se oikein juoksi suu avonaisena jalkojen perässä..... Kille-parkaakin aina kuritti. En sitten tiedä mikä ikä Lillillä tuolloin oli,mutta onneksi se loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin. Tuota ärhentelyä kesti kesän ajan,mutta nyt Lilli on taas oikea pikku kulta :) Aina kun se on vapaana,tuntuu että se oikein seuraa joka paikkaan x) Se on sellainen vauhti-mimmi...... Kille taas on aina ollut ujo,rauhallinen ja kiltti herrasmies. Se taitaa olla myös hieman laiskan puoleinen poika,sillä vapaana ollessaankin otetaan rennosti. Sitten kun sille näyttää salaatinlehteä ja huutelee "Kille,Kille....." niin se lähtee oikein vauhdikkaana juoksemaan kohti ;D Kesälläkin ulkona on mukava lekotella auringossa ja herkutella..... Omat kultani :) Kolmannella luokalla,oli koulussa ennen kesäloman alkamista eläinpäivä ja kaikki toivat koiransa sinne.... jotkut toivat kissansa ja taisi jollain olla kanikin.... Itse toin kilpikonnani x) No,joo....on tosta jo kyllä aikaa monen monta vuotta. Eräs kaverini aina ihmettelee,miten voin pitä kilpikonnia.... hänen mielestään ne ovat niin tyhmiä ja vain kököttävät kivien tapaan terraariossa. Niistä ei ole mitään iloa ja hän ei IKINÄ hankkisi kilpikonnia. Eräs sukulaiseni aina sanoo,että "Laitetaanpas konnat uuniin ja syötetään koiralle...." Tekee pahaa kuulla tuollaista ;(
 4. Kun olin pieni, meillä oli nelivarvaskilpikonna Konna. Ollessani n. 4-vuotias eräs "kaverini" tuli meillä käymään ja kysyi sitten minulta,saako hän ottaa Konnan syliinsä. Sanoin hänelle,että minua oli kielletty antamasta Konnaa vieraille ja tämä oli aivan hiljaa. Hieman myöhemmin lähdin käymään vessassa ja kun tulin takaisin, seisoi tämä kaverini keskellä huonetta Konna kädessään. Yhtäkkiä hän pudotti Konnan maahan,niin että se putosi kilpiedellä.... Nostin nopeasti Konnan takaisin koppiinsa..... Konnan kilpi halkesi ja se kuoli veren hukkaan ;( Tämän entisen kaverini vanhemmat eivät pahoitelleet asiaa ollenkaan,maksoivat vanhemmilleni 100-markkaa...... (joka oli todella vähäinen määrä Konnan hinnasta) Konna ei ehtinyt elää edes 2-vuotiaaksi ;( Tuolloin katkesivat yhteydet tuohon "kaveriini" ja vihaan ja syytän häntä yhä Konnan kuolemasta. Neljä vuotta myöhemmin,ollessani toisella luokalla äitini suostui vihdoin uuden nelivarvaskilpikonnan hankintaan. Olin halunnut uutta kilpikonnaa Konnan kuolemasta saakka ja olin todella iloinen. Rupesimme selailemaan lehtien "myydään" palstoja ja vihdoin eräänäpäivänä lehdessä oli ilmoitus nelivarvaskilpikonnasta. Soitimme myyjälle,joka lupasi tuoda kilpikonnan meille seuraavien päivien kuluessa. Sinä päivänä,kun kilpikonnan meille kuului tulla.... tuli myyjän mukana kaksi kilpikonnaa. Sain valita kumman tahdoin,mutta pidin molemmista.... Joten meille muutti kaksi nelivarvaskilpikonnaa Kille (7) ja Lilli (8) Nyt Kille ja Lilli ovat olleet meillä kuusi vuotta :)
×