Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Katg

Jäsen
 • Viestit

  7 819
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  185
 • Palaute

  100%

Katg last won the day on August 18 2017

Katg had the most liked content!

Maine sivustolla

4 730 Loistava

1 seuraaja

Tietoja käyttäjästä Katg

 • Taso
  ei elämää
 • Syntymäpäivä February 7

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Suomi
 • Kiinnostuksen kohteet
  Musiikki, luonto, eläimet, liikunta, saaristomeri, veneily, valokuvaus, terveyteen liittyvät asiat, tatuoinnit, sisustus, ruoka, pianonsoitto.

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

4 714 profiilin katselua
 1. Käärme voi hyvin. Oksentaminen jäi siihen kertaan - ilmeisesti rotassa oli jotain vikana, mennyt pilalle tms. Syönyt on onnistuneesti jo monta kertaa. :)
 2. Nyt tarvis apua tutun uuden rescuen kanssa. Ikää eikä alkuperää tarkkaan tiedossa. Edellinen omistaja sanoo, että olis myyty Tunisiassa torilla. Tää on ilmeisesti joko Testudo hermanni hermanni tai sitten Testudo graeca. Paasikunnaskaan ei ollut varma, kun ei ehdinyt nyt tarkemmin tarkastella.. Ehdotti myös molempia lajeja. Oisko joku joka osais auttaa? Emmekä nyt kaipaisi mitään arvailuja, vaan oikeasti tietäjiltä apua. Koska olemme jo näin pitkälle päässeet ja tietämystä löytyy itseltäkin, niin emme kaipaa mitään turhia kommentteja asiaan. Tällä on ns. sarana, eli kilpi taipuu viimeisen rivin kohdilta. Myös reisituberkkelit löytyy (joita gracealla kai on, mutta voi myös olla hermannilla(?) Olisi kiva saada laji varmaksi, koska muutoin omistaja ei uskalla horrostuttaa konnaa, jollei tiedetä onko horrostava laji vai ei. Muutoinkin hoito sitten vähän erilaista. Kiitos jo etukäteen jos joku tietäisi! :)
 3. Soitinkin jo Rauliolle eilen (koska omalla paikkakunnalla ei juurikaan noita matelijoista tietäviä eläinlääkäreitä ole). Hän neuvoi nyt vaan seuraamaan, että joka päivä katsoo kunnon ja jäntevyyden, ettei käärme mene mitenkään flegmaattiseksi tai muuten normaalista poikkeavaksi. Sanoi, että ruokailua voi yrittää uudestaan parin päivän päästä (muualta sain neuvon, että viikko tai 10 päivää). Eli odotan nyt viikon, mikäli käärme voi hyvin, ja yritän sitten ruokkia uudelleen. Jos oksentaa uudelleen, niin lekuriin, jos ei, niin kaikki ok. Ei osannut Rauliokaan sanoa mistä vois johtua, näitä kuulemma joskus on ihan ilman mitään sen ihmeellisempää syytä. Käärme on ollut kyllä ihan normaali sen jälkeen. Tuo rotta, jonka oksensi, oli jo valmiiksi pienempi kuin mitä yleensä syö tai mitä siis voisi syödä. Käärme on hyvässä lihassa ja meillä on vähän eri kokoisia rottia, niin joskus annan pienemmän (mm. silloin jos tuo pienin yksilö ei syö, niin toiset saa sen rotan). Toki kun kokeilen syöttää seuraavaksi, niin en sitä isointa anna. Mutta ihmettelen kun tuo viimeinkin oli aika pieni kumminkin. Kuinka todennäköistä mahtaa olla krypto kuningaspytonilla? Raulio sanoi, että vois ottaa näytteen, jos oksentelu jatkuu, mutta sanoi, että se ei ole kyllä pytoneiden tauti yleensä.
 4. Rosa Jolma tulee kai poistaa listoilta, koska hän ei enää valitettavasti Turussa ole. :(
 5. Ja käärme tosiaan käyttäytynyt nyt ihan normaalisti, oli pakko ottaa käsiin hetkeksi kun siivosi ne rottaliejut pois sen asumuksesta. Ihan normaalisti käyttäytyi kyllä ja näyttää ulkoisesti normaalilta. Suuhun en kurkannut, mutta siitä tuskin mitään selviäisikään..
 6. Jos jollain on tietoa ja/tai kokemuksia siitä, miksi käärme oksentaa ruokansa, niin apu ja keskustelu on tervetullutta! Itselläni on n. 10-vuotias kuningaspyton, joka toiminut moitteetta ja käyttäytynyt mielestäni normaalisti. Ollut meillä vuosia, eikä olosuhteissa, käsittelyssä tai muussakaan ole mikään muuttunut. Sunnuntaina kaikki 3 kuningaspytoniamme söivät rottansa, mutta tänään sitten tämä yksi oli oksentanut rotan ulos. Miksi? Tässä nyt vielä asioita, mistä ei mielestäni voi johtua: - Lämmöt ja kosteudet ok. Niissä ei ole ollut muutoksia. - Rotta oli sulanut, ei jäässä. Siitä olen ihan varma. - En haistanut tai nähnyt ulkoisesti rotassa mitään vikaa, että olisi pilalla ja muut söivät ongelmitta satsinsa. - Pohjamateriaalia ei ole käärme voinut syödä. - Rotta ei ollut liian iso. - Käärmettä ei oltu käsitelty ennen ruokintaa, eikä myöskään sen jälkeen. - Vettä oli tarjolla. - Ei ole ollut kosketuksissa mihinkään muihin eläimiin tms. mistä olisi voinut tartunnan saada. Ollut meillä tosiaan vuosia, eli tartunta tms. ei mahdollista, eikä meille ole tullut uusia eläimiäkään. Nahan luonut viimeksi sukkana eli onnistuneesti 25.4. Ulostanut normaalia ulostetta viimeksi 26.4. Syönyt onnistuneesti viimeksi 9.4. (Tämä yksilö syö yleensä noin kerran kuukaudessa.) Käyttäytynyt normaalisti, ehkä hieman aktiivisempi ollut myös päivisin, mutta ennenkin joskus ollut päivisin liikkeellä. Yhdistäisin myös nälkään, koska iski rottaan heti kiinni kun tarjottiin (joskus vähän miettii aikansa). Mietin sitäkin, että miksi oli pari päivää sulatellut, ja nyt vasta oksensi? Rotta oli selvästi jo osin sulanut, mössöä. Mitä syitä siis oksennukseen on? Onko sitten vaan voinut olla niin, että rotta oli huono jostain syystä? Itse tässä nyt stressaan, että tämä on lopun alkua ja löydän parin päivän sisällä käärmeen kuolleena. Kun sellaisistakin olen kuullut ja lukenut, että ollut ihan normaali, sitten oksentanut ja lopulta jokusen vuorokauden päästä kuollut. Soitin jo Rauliolle, koska omalla paikkakunnalla ei noita osaavia lekureita juurikaan ole. Hän ei ehtinyt puhumaan, mutta sanoi, että voin parin tunnin päästä soittaa uudelleen. En toki tiedä mitä hänkään pystyy sen enempää tekemään, olisi vaan kiva tietää hänen mielipiteensä asiaan.
 7. Nelivarpaan hoidosta

  Liitujauho eli kalkki eli calsium carbonate. :) Ei ole mitään ikärajaa horrostukselle, alusta alkaen vaan ja loppuun asti, jos konna on terve. :) Niin ne luonnossakin horrostavat syntymästä kuolemaan asti.
 8. Nelivarpaan hoidosta

  Kannattaa lukaista listaa konnille sopivista kasveista tuolta ruokapuolelta. :) Oli sinulla sitten seepiansuomu ja/tai kalkkikivi, niin kalsiumkarbonaattia eli liitujauhoa tarvitset jokaiseen ruokaan jokatapauksessa, koska kalkkikivi ei ole riittävä. Tummia salaatteja vain salaateista, jäävuorisalaatissa ei ole mitään muuta kuin vettä, todella ravintoköyhää, joten se tulisi jättää ruokavaliosta pois kokonaan. Vesiastian materiaalilla ei ole väliä. Meillä on käytössä niin eläinkaupasta ostettuja, vesiastioiksi tarkoitettuja astioita kuin sitten ihan noita kukkaruukkujen aluslautasia.
 9. Terraarion lämmöistä & lämmityksestä

  ^En itse laittaisi, sillä kuningaspytonit eivät kaipaa mitään valoa öisin terraan.
 10. Nelivarpaan hoidosta

  Heippa! :) Terraan voi laittaa mitä vain myrkyttömiä kasveja, tekokasveja, piiloja, juurakoita, kiviä jne.. :) Jos jotain pureskeltavaa, niin hanki seepiansuomu eläinkaupasta. Mattojen pureskelu loppuu siihen, kun pitää konnaa vain sille oikeassa ja turvallisessa paikassa eli terraariossa. Joskus kivien, hiekan tms. syönti voi olla oire jostakin puutostilasta. Kuitenkin tuo päivittäinen kalkki ja pari kertaa Nutrobalia viikossa kuulostaa hyvältä. Muista kuitenkin pitää myös niitä paastopäiviä, ettei konna kasva liian nopeasti ja saa liikaa ruokaa - ne kun eivät joka päivä luonnossakaan välttämättä syö tai löydä ruokaa. Konnaa ei tulisi kylvettää ollenkaan, sillä se ei ole luonnollista ja on jopa haitallista. Huolehdi vaan, että konnalla on tarpeeksi iso ja laakea vesiastia terrassaan. Sellainen, mihin se halutessaan kokonaan mahtuu, mutta jalkojen tulee yltää pohjaan. Konna juo ja "kylpee" kyllä itse kun sen kokee tarpeelliseksi. Ei siis pakoteta konnaa veteen. :)
 11. Kuvat ovatkin kadonneet, mutta tämä kyseinen terra sai uuden omistajan kesällä. :)
 12. Frank edustaa edelleen konnaharrastustamme yksin ja niin saa ollakin. Kaikki hyvin. Valmistaudumme talveen hiljaa hiipuen. :)
 13. Kaikki käärmeet voivat hyvin. :) Tuska piti pitkän paaston terraariossa asuessaan, mutta sitten kun siirsimme räkkiin, alkoi syömään samantien. Muutenkin nahanluontiongelmia ei ole ja kaikki syövät kuin hyenaat räkissä. Ei noista tunnu terraeläjiksi olevan. Asustelevat nyt räkissä, terratorni meillä tosin on edelleen emmekä siitä luovu niin kauan kuin käärmeissä henki pihisee - jos vaikka joskus kokeilemme vielä niitä sinne asuttaa.. Parhaillaan kaikille rotat sulamassa. :)
 14. Kuningaspyton sairaana

  ^^Mitä käärmeelle kuuluu?
 15. Paastoilu

  Meillä loppui nyt syksyllä vuoden kestänyt paasto. Mikäs siinä, kun paino ei tippunut juurikaan ja taas maittaa. Paaston jälkeen syönyt 2 viikon välein taas hyvällä ruokahalulla. :)
×