Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Sir Coma

Jäsen
 • Viestit

  49
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

10 Hyvä

1 seuraaja

Tietoja käyttäjästä Sir Coma

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Mies
 • Sijainti
  Porvoo

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

644 profiilin katselua
 1. Herra kooman käärmylä

  Uusia kuvia suuresta muutostamme osoitteessa kaarmeenvuosi.vuodatus.net !!
 2. mukavat sivut oli.. kävin kattoon..:biggrin::rolleyes:

  1. Sir Coma

   Sir Coma

   Kiitos! Ihan on uusi kokeilu toi bloggaaminen... Katotaa miten sujuu jatkossa :rolleyes:

 3. Herra kooman käärmylä

  Käy seuraamassa käärmylämme arkea ja kuvia pienokaisistamme päivittäin muuttuvassa blogissani: www.kaarmeenvuosi.vuodatus.net
 4. En ollut varma, onko oikea paikka, mutta halusin tuoda kuitenkin tärkeän asian esille. Sinä hoitotyötä tekevä herppeilijä, voit tukea paikallista elänklinikkaasi viemällä työpaikaltasi vanhaksi menneitä välineitä mukanasi vastaanotolle. En tietenkään tiedä, mitkä muiden työpaikkojen menetelmät ovat, mutta itse toimin kotipaikkakuntani aluesairaalassa anestesiasairaanhoitajana ja meillä eläinten omistajilla on tapana viedä kaikki vanhaksi menneet hoitovälineet eläinlääkärin käyttöön, koska eläinten sairaalahygienia poikkeaa ihmisten hoitamiseen vaaditusta ehdottomasta steriliteetistä huomattavasti. Tämä tapahtuu meillä täysin työnantajan luvalla, joten pidä huoli halutessasi auttaa, että työnantajallesi myös sopii kyseinen menettely. Meillä leikkausyksikössä välineet ovat kalliita ja niitä hankitaan isoja määriä, joista osa menee hukkaan, kun ovat kertakäyttöisiä. Haluttua ovat: -Injektioneulat ja ruiskut -Leikkausliinat ja peittelyt -Intubaatioputket ja nenä-maha-letkut -Vanhenevat puuduteaineet -Tiputusletkustot -Katetrit ja kanyylit -Ommelaineet ja sidostarvikkeet ...ja lähes kaikki muu. Käyttävät minkä käyttävät. Auta omaa eläinklinikkaasi tai jos ystäväpiirissäsi on joku, joka tekee alan töitä, välitäthän viestin hänelle. Kiitos! :)
 5. Meiltä löytyy Elli, 5v viljakäärme naaras, (Normal, het. Anery) Myrsky, 4v viljakäärme koiras, (Charcoal) Pumpkin, 1,5v kuningaspyton naaras, (Normal, het. Piebald) Eden, 2v brasilian sateenkaariboa, naaras (Normal) iiris, 6kk kuningasboa, naaras (super hypo jungle)
 6. Kiitos kovasti Boa-vauvasta! aupat sujuivat hienosti ja joustavasti!

  Lisäksi sain paljon ammattilaisen neuvoja kaupan päälle!

 7. Jafar (Python regius)

  Kovin sympaattisen näköinen käärmyläinen :3 Saman ikäinen neiti löytyy meiltäkin (Normal poss. het piebald). Onneksi olkoon! :)
 8. Salmonella ja muut bakteerit

  Onko ollut puhetta että voiko bakteeri tarttua kun pohjamateriaalia vaihtaessa pöllyämisen mukana bakteeri voisi kulkeutua hengityksen mukana nielun kautta vatsaan ja sieltä suolistton? Mahahapot terveellä ihmisellä tuhoavat suurimman osan mikrobeista, mutta voisiko olla riittävä määrä pöpöjä infektion aiheuttamiseen henitettäessä kontaminoitunutta pölyä?
 9. Pieni ongelma lämpöjen kanssa täällä... Rakensin vaatekaapin rungosta 4-kerroksisen torniterran käärmeitä varten. Kahteen ylimpään on muuttanut viljakäärmeeni ja myöhemmin rakennelmaan muuttaa myös kuningaspyton kun on kasvanut vielä vähän. Runko on lastulevyä ja pitää aika hyvin lämpöä. Lämpöisillä puolilla viljiksillä on exo-terran 50w sunglow lamput, jotka on suojattu Trixien suojaverkko-härpäkkeillä. Aluksi oli ideana laittaa kaapelit lämmittimiksi käärmeille, mutta suojaverkot bongattuani ajattelin että hoidan valot ja lämmöt samalla systeemillä välttääkseni infernaalisen johtohelvetin. Nyt on valojen kanssa tapeltu siihen pisteeseen, ettei kummallakaan ole lämpimässä päässä liian kuuma, eli kummallakin on lämpöisessä päässä 30-32C lämmöt. Ongelmana on, että viileän pään lämmöt ulottuvat tuonne jopa 26.8C lämpöön. Kosteuksia en ole mitannut, koska foorumilla on mittarit saaneet aika plajon kritiikkiä turhuutensa puolesta. Aina kun avaan liukuoven, tuntuu että ilma olisi todella kostea, vaikka lasit eivät ole huurussa, eikä kosteutta kondensoidu katonrajaan tai sivuille. Yhden terraarion koko on 96x47x58 (leveys,korkeus,syvyys) ja katonrajassa on kummallakin puolella kaksi 5cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää tuuletusaukkoa. Kovasti huolettaa tuo lämmin kostea ilma käärmeiden puolesta, etteivät hengitystieinfektioita saa tai jos viileä pää on liian kuuma. Neuvoja otetaan vastaan! Kannattaisiko porata lisää tuuletusaukkoja vaiko vaihtaa kaapeleihin jos auttaisi?
 10. Olisi kysymys vielä koskien lämpökaapelia. Olen tilannut reptilemaniacsista 25w dragonin lämpökaapelit nyt aluksi kahden viljiksen terroihin. Olen rakennellut torniteraariota, jonka lattiat ovat melamiinipäällyseistä lastulevyä. Voiko kaapelin kiinnittää suoraan pohjaan esim. aumiiniteipillä ja laitaa päälle levyksi vaikkapa keraamisia laattoja tai vaikkapa exo-terran kalliopohjaa vai vaatiiko myös pohjalle jotakin laatoitusta ettei ole kontaktissa lastulevyn kanssa?
 11. Kunkkupoikanen ei syö

  Pytikkaneiti Pumpkin on ollut nyt viikon rauhassa omassa exossaan joka on täynnä kasveja ja piiloja ja kun äsken ruokin tytön valojen sammuttua, ei kuulunut kuin kauhea räpsäys kun tomera neiti iski kiinni hiireen ahnaasti! Muilla kerroilla ei ole edes kuristanut ruokaansa. En pimeässä nähnyt mitään, mutta heti iski kiinni kun sain terran oven kiinni :D Kiitos kaikille kokeneille kommentoijille tässä ketjussa. Olette aivan mahtavia! :) Käännyn mielelläni uudestaan teidän puoleenne kun/jos joku asia alkaa pytikassa askarruttamaan! Vielä suuresti kiitos ja kumarrus!
 12. Kunkkupoikanen ei syö

  Kiitos vinkeistä! Koitetaan kaikkea! :) Ilmoittelen sitten miten edistyy..
 13. Kunkkupoikanen ei syö

  On saanut kasvattajalla 1vk ikäistä hiirtä. Olen tarjonnut noin 4 päivän välein. Ruoka on tullut suoraan kuumasta vesihauteesta tai huoneen lämmöstä ja olen sormin koittanut ettei ole ollut enää viileä.
 14. Kunkkupoikanen ei syö

  Kärmestä on kyllä jätetty omiin oloihinsa pidemmäksikin aikaa.. Silti ei ruoka kiinnosta.
 15. Kunkkupoikanen ei syö

  Täällä on käsitelty enimmäkseen aikuisten pytikoiden paastoilua ja syömisongelmia joten ajattelin kysyä seuraavaa: Luokseni muutti noin kuukausi sitten kuningaspyton naaras, joka oli kolme viikkoa vanha muuttaessaan. Kasvattajalla itsellään oli pitkä kokemus kunkuista ja omistikin monta hyväkuntoista yksilöä. Oman vauvani poikueessa oli kaveruksia kuusi. Pikkuinen ei vaan syö kunnolla. Omistajan luona oli syönyt neljä kertaa ja luonut nahan ongelmitta. Yksilön väri on hyvä, liikkuu aktiivisesti ja ei vaikuta yhtään varautuneelta käsiteltäessä. Kuonon väri on normaali, suomuissa ei ole haavaumia ja hengitys ei pihise. Koko masun olen tunnustellut eikä kovettumia tunnu. Masu on kauttaaltaan pehmeä, eikä vauveli arista mistään.On ulostanut. Luonani on syönyt vain kaksi kertaa. ruokin häntä 1vk vanhoilla hiirillä. On yritetty seuraavaa: -Ensimmäinen asumus 30L smartboxi, jossa piilopaikka lämpöisellä puolella ja viileällä puolella. Vesiastia ja keinokasvi on. Pohjalla.talouspaperia. -Lämmöt n.35 astetta lämpimällä puolella, kosteudet 50-70%.(kaikkien käärmeiden lämpö/valosykli 12h, klo 09.00-21.00. -Lämpölamppu vaihdettu lämpömattoon kun lueskelin että pytikat aristelevat joskus kirkkaita valoja. -Asumus siirretty hämärään ja suojaisaan nurkkaan. -Ostettu exoterra 30x30x30 jossa kalliotausta ja kunnolla kasveja ja edellämainitut piilot. -Tarjottu ruokaa hämärän tullen. -Heilutettu ruokaa kaverin edessä (pelkää enemmän ruokaa tällöin) -Vuodatettu verta ruokaeläimestä. -Tarjottu pientä pinkkiä. -Yksilön on annettu rauhassa tutustua uuteen ympäristöön ennen ruokkimista (3vrk) Vähän alkaa huolettaa kun ulkoisesti vaikuttaa täysin normaalilta, samoin käytokseltään mutta ei kai näin pieni kaveri paastoa vielä? Kertokaa toki jos hyviä neuvoja on. Olen omistanut kaksi hyvällä ruokahalulla varustettua viljistä jo 4v ja tämä on eka pyton jonka omistan. Huoli on kova..
×