Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Ife

Jäsen
 • Viestit

  40
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

0 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Ife

 • Taso
  tutustumisvaiheessa
 1. Eteläistä Afrikkaa osa 5.

  Kiitos kuvien ja raportin jakamisesta, hyvin mielenkiintoista. :)
 2. Molemmat ovat ainakin hengissä, arempi vain välillä "kuivemman" näköinen. Hiukan huolestuttaa mutta ainakin molemmat saavat syödäkseen. Luultavasti vain rohkeampi yksilö ehtii syödä enemmän. Olen nyt laittanut terraan muutamia ylimääräisiä ruokaeläimiä jotta kummallekin riittää. Tekisi mieli hankkia kolmaskin yksilö, mutta ei kai sitä viitsi...
 3. Tuo sisustus mua epäilyttäisi, mutta miten sitten selittyy sen yhden selviäminen? Luulisi että jos veteen tai suoraan sammakoiden iholle on sisusteista liuennut jotain, olisi se vaikuttanut kaikkiin jotenkin. Alistamisen mahdollisuutta mietin siksi, että tuo yksi tosiaan selvisi ja muut kuolivat. Tai sitten oli joku tauti joka tappoi heikommat yksilöt, vaikka ensimmäiset kaksi sammakkoa olivat täsmälleen saman kokoiset. Nimenomaan, siis olivat keskenkasvuisia. Enkä huomannut mitään parittelukäyttäytymiseen viittaavaakaan.
 4. Hankin tuossa kesällä pari näitä sammakoita. Asuivat altaassa jossa oli maa-alue (litteistä kivistä rakennettu) ja muovikasveja reunoilla. Vettä n. 10cm. Vaikuttivat terveiltä, hyvin voivilta ja hyvin söivät matoja, pieniä sirkkoja, perhosia ym. Ei kovin montaa viikkoa ehtinyt mennä niin toista ei enää näkynyt, löytyi kuolleena altaasta. Pesin toki tässä vaiheessa altaan kuumalla vedellä ja saippualla (huolellisesti huuhdellen). Sain sitten toisen tilalle, hieman pienemmän yksilön, eri poikueesta. Tämäkin yksilö vaikutti ihan terveeltä, söi hyvin jne. ja ehti hieman kasvaakin. Mutta sekin kuoli yht'äkkiä, eikä tosiaan ehtinyt kauaa olla minulla. Jäljelle jäänyt sammakko karkasi altaasta (miten siinä onnistui, en tiedä? Liekö jaksanut kantta itse nostaa jotenkin.) joulukuussa enkä sitä löytänyt. Onko kellään arvioita, mikä noille kahdelle yllättäen kuolleelle olisi voinut tulla? Huoneeseen pääsee kyllä välillä tupakansavua alakerrasta ja jyrsijöiden kuivikkeet pölisevät, olisiko se voinut jotain aiheuttaa? Ainut mitä sitten ihmettelen on, että se yksi selviytyi kuitenkin. Olisiko se voinut vain alistaa toiset hengiltä? Se oli saman kokoinen kuin ensimmäinen mutta vähän suurempi kuin toinen kuolleista sammakoista. Ja sammakot olivat lähtöisin eläinkaupasta, ensimmäiset kaksi Ruotsista ja toisen tilalle saatu joltain suomalaiselta harrastajalta. Olisiko niillä kahdella sittenkin ollut joku sairaus? Nimittäin eläinkaupassa on edelleen tämän yhden tilalle saadun, suomalaiselta harrastajalta tulleen sammakon sisaruksia eikä moisia kuolemia ole siellä kuulemma tapahtunut. Onko Ruotsista tulleissa eläimissä useinkin ilmennyt ongelmia? Sen unohdin lisätä, että ensin tulleilla sammakoilla oli lievästi uunissa kärähtänyt korkkilautta osana maa-aluetta. Ei siis pahasti palanut, mutta vähän kärähtänyt. Sen heitin tosin pois ensimmäisen sammakon kuoltua.
 5. Tein taas haun youtubessa, sanalla sisilisko. Löytyi sieltä taas yks sellainenkin mitä ei haluaisi nähdäkään. Tietysti tuo on vain yksi video, tapauksia on varmasti monia kymmeniä. Mutta jos aina muutamalle edes saisi oikeaa tietoa välitettyä. Tämä tapaus ei ainakaan vaikuta pahimmalta mahdolliselta, vain tietämättömältä. Silti liskon kärsimys surettaa ja suututtaa. Lähetin videon tekijälle viestiä, en tiedä sitten reagoiko mitenkään. Videolla ensin nähtävästi leikitään itsekseen, sitten löydetään sisilisko kiveltä, otetaan kiinni ja mukaan leikkiin (5:44). Videon lopussa sisilisko on jo sydärin partaalla. https://www.youtube.com/watch?v=JjCmh4UVv0M
 6. Hiekkaskinkki (Scincus scincus)

  Kysymyksestäni on jo kuukausia aikaa, eikä vieläkään mitään?
 7. Kaikenkokoista on kokeiltu. Odotan tässä erään pellon sulamista niin saisi pienehköjä, hyvin vilkkaita (saalistusvietin herättelemiseksi hyviä) hämähäkkejä niille niin paljon kerralla että varmasti molemat saisi osuutensa. Ruokaeläimet ovat saaneet vapaasti liikuskella terrassa. Piiloja on tarkoitus vielä lisäillä. Lämpötilatkin on kohdallaan olleet.
 8. Elävää tietenkin, en edes kuvittele että söisivät jotain kuivattua? Sirkkoja ja jauhiksia, muutaman hämähäkinkin olen niille jo päässyt antamaan. Sirkat on maistuneet parhaiten (rauhallisempi yksilö nappaa sirkan heti, ei edes huomaa mua siinä vaiheessa kun sirkka liikkuu vähänkään siinä lähellä, arempi taas, no, tosiaan en ole nähnyt edes huomioivan ruokaa ja näyttää kyllä vähän kuivalta jo.)
 9. Hiekkaskinkki (Scincus scincus)

  Oletan, että viittaat hiekkaskinkillä Scincus scincus-lajiin. Valitettavasti kasvattajia ei ole ja myynnissä olevat yksilöt ovat luonnosta pyydettyjä. Tietääkseni vielä kukaan Euroopassa ei ole saanut kyseistä liskoa lisääntymään. Onkohan lajin tilanne yhtään muuttunut tässä vuosien varrella? Kun Faunattarissa on näitä näkynyt ja väitetty tulleen Saksasta, kasvattajalta (Kyllä, olen kuullut minkälaisia "kasvattajia" sitä voi olla... täytyy silti kysyä)
 10. Liskot ovat tuossa nyt vähän aikaa olleet, naarailta molemmat näyttävät. Toinen arempi ja hyvin usein piilossa, varsinkin aluksi oli pitkiäkin aikoja ettei nähnyt. Nyt on ollut pari päivää niin, että ovat molemmat olleet esillä. Mutta aremmalle en ole nähnyt ruoa maistuneen. On se varmasti jotain syönyt, kauanko noin pienet voivat paastota? Eli pitäisikö huolestua, jos yli viikko tai pari menee näin? Tai kuukausi? Ja mitä näin pienille voi tehdä, jos ei sitten vain mikään maistu?
 11. Pääsi käymään näin, kun ulkona säilytettyä kaarnankappaletta kuumensin uunissa (ötököiden jne. poistamiseksi). Kaarna ei kovasti palanut mutta on päältä vähän hiiltynyt ja haisee palaneelta. Voiko tätä enää käyttää millään eläimellä terrassa (sammakkoeläimet, liskot, selkärangattomat)?
 12. Tuli tuosta mieleen, eräässä kaupassa tämmöinen oli mutta myyjä ei saanut sitä toimimaan. Mietinkin että onko noissa useinkin vikoja...
 13. Ehm, en sitä tarkoittanut, ettenkö tietäisi miltä lamput/valaisimet näyttävät... Terrana toimisi akvaario, 130x46x56, mietin tosin jo hankkivani liukuoviterran, toisaalta vilahtaisivat niistä ovista "hyvällä" tuurilla ulos ja vaikuttavat eläimiltä joita ei kiinni saa (tämänkin ketjun kommenteissa...) Saattaa muuten olla, että toinen tai molemmat ovat naaraita.
 14. Ok, toivotaan siis että ovat pariskunta. Kävin faunattaressa ja löysin sieltä "exoterra intense basking spot" 75w jossa ei mitään uvb:tä merkitty, joten sitä ei kai siinä ole, ja "exoterra repti glo 10.0 desert terrarium lamp" 13w ja 26w. Onko siis olemassa joku lämpölamppu uvb:lla ja 75w:llä? Tilaamallahan ehkä sais just mitä tarvitsee, mut sitten mun pitäis tietää täsmälleen mitä on olemassa ja mitä minä tarvitsen... että osaisin tilata oikein. Help? Kuvia voin kyllä laittaa, kunhan aikaa on :)
×