Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 17.08.2016 kaikilta alueilta

 1. 7 points
  Täällä kesän herppiseuranta on pitkälti keskittynyt pihapiirin lukemattomia sammakoita ja rupikonnia väistellen. Niitä on jokapaikassa ja paljon. Harmaahaikarakin useamman viikon kävi ruokailemassa iltasin viereisestä joesta tai pellosta, ja kurjet käyneet koko kesän ruokailulla. Sisiliskoja näkyy, mut kyyt tuntuu taas maa nielleen. Muksujen kanssa mustikassa ollessa sisko huomas tän vuotisen kyyn poikasen joka katos kun maan nielemänä sammalten sekaan. Alettiin katsella ympärille ja huomattiin paikan vilisevän sisiliskoja. Pääasiassa poikasia, ja pisti silmään että suurimmalla osalla puuttui hännät. Ehkä kyynpoikasten aterioiksi päätyneet? Täytyy syksyn mittaan palata paikalle uudestaan itsekseen. Seuraavan kuvan sisilisko ilmestyi aamulla pressun alta kun menin jatkamaan halkojen hakkaamista. Kävin hakemassa kameran, aikani kuvailin ja aloin pilkkoa puita n. metrin-reilun päässä liskosta. Se ei luopunut hevillä hyvästä auringonpalvonta paikastaan, ilmeisesti totesi mut harmittomaks :)
 2. 6 points
  Toukkis lähti reppureissulle helmi-maaliskuun vaihteessa todennäköisesti Thaimaan Koh Mukilta.Eräs perhe oli kerännyt suuria kotilonkuoria ja pakannut ne tiheään verkkopussiin. Kotilonkuoret olivat matkanneet repussa pitkin Trangin saaristoa ja Suomeen käsimatkatavaroissa. Pari viikkoa myöhemmin perhe kotiutui Joensuuhun ja kotilonkuoria putsatessa suurimmasta hyppäsi ulos pienenpieni gekko, joka onneksi saatiin kiinni ja ämpäriin turvaan. Perheen äiti soitteli läpi lemmikkiliikkeistä lähtien, että mitä nyt tehdään ja minä sain viestiä lemmikkiliikkeestä, että osaanko auttaa. Neuvoin mitä pystyin tietämättä lajia ja lupasin viedä tarvikkeita lainaan. Pieni 4cm mittainen gekko tunnistettiin erheellisesti Hemidactylus suvun gekoksi, kaiken lisäksi pieneksi poikaseksi. Toukkiksen löytänyt perhe halusi pitää sen itsellään ja minä neuvoin parhaani mukaan hoidossa ja lupauduin ottamaan sen tarvittaessa tehohoitoon. Kului pari viikkoa ja Toukkis ei ollut alkanut syömään ja sen jalatkaan eivät enää pitäneet lasissa, joten Toukkiksen löytänyt perhe toi sen meille tehohoitoon ja pakkoruokintaan. Aluksi luulin, että sen varpaat olisivat vaurioituneet matkasta, mutta onneksi kyseessä olikin nahanluonti ja pito palasi jalkoihin sekä niiden ulkonäkökin normaaliksi. Ruokakin alkoi maistua ja pikku-Toukkis kasvaa ja vahvistua. Pikkuhiljaa uskalsin hengittää ja aloin uskoa Toukkiksen selviytymiseen. Koitti hetki jolloin katsoin pienen seikkailijan olevan niin hyvässä kunnossa, että se voisi palata kotiinsa, mutta yllätykseksemme Toukkiksen löytänyt perhe olikin sitä mieltä, että se voisi jäädä meille. Viimeisimpien tietojen mukaan Toukkis olisikin Gehyra mutilata, jolla ei ole suomenkielistä nimeä, mutta muilla kielillä: Stump-toed Gecko, Common Four-clawed Gecko, Stump-tailed Gecko, Tender-skinned house gecko, Sugar lizard, Pacific gecko, butiki, Mutilating Gecko. Joku aasialaisiin matelijoihin perehtynyt mies kommentoi siis instagramissa Toukkiksen kuvaa ja totesi kyseessä olevan itseasiassa Gehyra mutilata. G.mutilata ei ole kovin yleinen lemmikkinä, tuntien googletuksella en löytänyt yhtään hoito-ohjeita, keskustelua lemmikkinä olevista yksilöistä ja vain kaksi eläinkauppaa, jotka ovat joskus aikoinaan niitää myyneet. Olin yhteydessä toiseen lemmikkiliikkeeseen, josta sain erittäin karkeat hoito-ohjeet: "Sand soil mix for substrate. Live plants and plenty of hiding spots with leaned cork and slate. Heat lamp during day but off at night. Small crickets or fruit flies with calcium. Also seem to like Repashy or Pangea nectar diet. Spray with water once a day" Lisäksi lueskelin samansukuisten gekkojen hoito-ohjeita. Onneksi aijemmat hoito-ohjeet poikkesivat Gehyra mutilata -lajin hoito-ohjeista lähinnä tosiaan ruokinnan osalta ja nyt ollaan lisätty Toukkikselle Repashyn crested gecko diteiä, Pangean fruit-mixiä ja hedelmiä tarjolle banaanikärpästen lisäksi. Toukkis on kasvanut siitä 4cm mittaisesta tulitikkuliskosta jo 6,1cm mittaiseksi.
 3. 6 points
  Tuli väkerrettyä parta-agamalle uusi terraario. Tässä vielä kuningaspytonin terraario kun oli kuva kadonnut edellisestä viestistäni.
 4. 5 points
  Jeij, täälläki pääs vihdoin bongaa ekat kyyt. Saldoks tuli 6 koirasta. Lupailtiin +10 ja arskaa tälle päivälle, mut kummastakaa olt tietoakaa. +3c, pilvistä ja pirun kylmää tuulta ajoittain.
 5. 5 points
  Joo ei noi korkkikaarnat sano mitään kosteasta, ainakin itsellä ovat aina hyvinä pysyneet :) Skorpionipoikasilla on ikää nyt n. 16 päivää ja huomasin eilen että ovat nyt 2 instar kokoisia, eli ensimmäinen nahanluonti on suoritettu. Kohtahan niiden pitäisi jo liikkeelle emon selästä lähteä.
 6. 5 points
  Eikö myyjä ohjeistanut sua näihin asioihin? Kai sulla kuitenkin on hoito-ohjeet hallussa? Mattopytonit ovat yleisesti ottaen sellaisia tovereita, jotka eivät kauheasti arvosta käsittelyä ja saattavat purra enemmän tai vähemmän hanakasti. Toiset rauhoittuvat elämänkokemuksen myötä hieman, toiset eivät. Jos haluat räplättävän käärmeen, niin älä hanki käärmettä. :) Eläimiä täytyy kunnioittaa, ja jos ne eivät selkeästikään arvosta kontaktia, niin se on vain sitten niin että niiden annetaan viihtyä lähinnä omissa oloissaan. Eli, kysymykseesi "kuinka usein sitä voi pitää kädessä"; niin mieluiten mahdollisimman vähän. Tokihan jossain vaiheessa voi olla pakollista tehdä käärmeen kanssa joitain sellaisia hoitotoimenpiteitä, että sitä on pakko käsitellä. On hyvä harjoitella käsittelyä käärmekoukun kanssa, joka on käärmeen vinkkelistä huomattavasti vähemmän uhkaava asia kuin asumukseen tulevat kurottelevat kädet. Eivätkä omat handut joudu tulilinjalle. :)
 7. 5 points
  Ihanan aktiiviset uudet lapsoset muutti meille eilen Morkilta ♡
 8. 5 points
  Viime sunnuntaina näin ekaa kertaa eläissäin vastikää syntyneitä kyynpenikoita. Sillo niit ei viittä enempää näkyny, mut eile päästii 12 poikasee. Sunnuntaina näky myös pari-kolme naarasta, eilen ei laisinkaan. Paistattelua. Sissareita ei juurikaa mestoilla näkyny. Yks penska sai paistattelukaverin. Näiköhä säästi henkesä. Kaksin ain kaunihimp.
 9. 5 points
 10. 4 points
  Tänään kotiutui pikkuruinen Eupalaestrus campestratus -vauva :). On paljon pienempi kuin mitä osasin odottaa, ja valmiiksi laitettu vauvaario oli ihan liian iso, mutta onneksi löytyi myös sopivan kokoinen purkki. Sain mukaan minikokoisia sirkkoja, mutta en alkanut niiden kanssa vielä pelata, vaan tyyppi sai jauhomadon pätkän, saas nähdä maistuuko. Loppuosa madosta meni siiroille herkkupalaksi. Kuvista tuli epätarkkaa mössöä, mutta laitetaan nyt yksi kuitenkin. Alunperin oli tarkoitus hankkia Grammostola pulchra, mutta koska ei oo vielä löytynyt sellaista, niin tuli tämä ipana hämiskuumetta helpottamaan. G. pulchrakin tulee kunhan sopiva löytyy.
 11. 4 points
  Poikasia on bongailtu ahkerasti pk-seudullakin. Elokuun lopulla löysin ensimmäiset kyynpoikaset ja eräänä päivänä poikasten luota myös ilmeisesti synnyttäneen naaraan, kun sen nahka roikkui loppupäässä. Itselleni ihan uusi näky oli poikanen vielä kalvopussin sisällä. Poikanen oli kuollut, sillä oli silmät siniset ja vatsa osittain auki. Nuo vaaleat kellertävät poikaset ovat aivan huikean kauniita! Kuvatulvaa vähän tähän, kuvia olisi vielä paljon lisääkin, mutta laitetaan nyt muutama vain esille.
 12. 4 points
  Ekat omat tessapoikaset. Ihan just syntyneitä A. tesselatoja. Niin söpöä! :3
 13. 4 points
  Viime sunnuntaina syntyi 6 ruusuboavauvaa. Pikkukaverit vaikuttavat oikein reippailta ja asenne on kohdallaan. Lokaliteetti on San Matias ja vanhemmat ovat erisukuisia, äiti on Sannin Helo ja isä minun Horri.
 14. 4 points
  Joko tänne ei laitettu tai sitten itseltäni meni ohi mutta yhdistyksen jäsenhinta tiputettu vuodelle 2017 ja se on nyt 15€. Liityin yhdistykseen, liity sinäkin. Hinta ei ole paha ja kun liittyy niin voi auttaa ja vaikuttaa yhdistyksessä jotta harrastuksellamme olisi parempi tulevaisuus.
 15. 4 points
  Kuulumisia: Toukkis alkaa näyttää jo oikealta liskolta. Pituutta on kertynyt huimat 6,5cm ehkä jopa pari milliä enemmän. Banaanikärpäset on alkaneet käydä turhan pieneksi sapuskaksi ja nyt aletaan vaihtaa ötökät sirkoiksi ja lisäksi on saanut isoja kärpäsiä. Pikkuhiljaa tässä on suunnitteilla Toukkiksen terraario, johon se tuosta boksistaan muuttaa kunhan kokoa tulee lisää.
 16. 4 points
  Huijasin, sopivasti aprillipäivänä! :D Näköjään nämäkin munii jo kymmentä munaa kerrallaan. Aluksi varmasti 2-4 kpl oli realistisesti arvioitu, mutta harjoitus tekee mestarin! Mihinkä nuo kaikki sinne kotilon sisälle mahtuu? Luulin tietäväni mitä terraarioissani tapahtuu, mutta selvästikään en. Tämä kasa + muutama lisää löytyi pohjamateriaalin vaihdon yhteydessä.
 17. 4 points
  Showlinkpets -messut Jyväskylän Paviljongissa meni ja oli kivaa! Ihmiset jaksaa vuodesta toiseen ihmetellä ja kauhistella näitä lemmikkivalintoja, jotka on meille ihan normaaleja. :D Tosi yleinen kysymys on aina, että mitä minä teen lemmikkieni kanssa? Suurella osalla ihmisistä onkin hieman erilainen käsitys lemmikkieläimien "tehtävästä", kun minulla ja varmasti monilla tällä sivustolla vierailevilla. Kuvassa esittelyssä "hyi yäk", joka sai osakseen paljon ihmetystä messuasiakkailta.
 18. 4 points
  Tuli vietettyä päivä kotona ja seurattua kolmea eri kopuloivaa paria, jotka kuuluivatkin tälle keväälle suunniteltuihin lisäännyttämisiin. Vielä ootan alla olevilta levantinen kyiltä vastaavaa todistusaineistoa tai muuta vankkaa näyttöä:) Kuva on otettu muovin läpi, joten..
 19. 4 points
  Vaihdoin tänään C. splendiduksille uudet pohjamatskut. Siinä kesti hetki, kun piti ensin noukkia talteen reilut 400 poikasta . Pakko sanoa, että olin vähän hämmästynyt niiden määrästä...
 20. 4 points
  1.0 Pamphobeteus vespertinus subadult
 21. 4 points
  Tänään iltapäivällä P. ultramarinus ukko vieraili isomman mamman luona ja hoiti hommat. Tosin tässä sai itse olla kärppänä atulat kourassa, koska tämä naaras on puolet edellistä isompi ja ahne kuin p*rkele. Piti hiukan avittaa ja kammeta akkaa ylös jotta ukko pääsee alle Kuvat taattua 8 vuotta vanhaa nokialaista joten lajin väritys ei pääse tässä arvoonsa, kannattaa tsekata googlesta millaisesta jalokivestä on kyse.
 22. 4 points
  Palasimme käyttäjänimimerkki Sannin kanssa Kalifornian maisemiin parin vuoden tauon jälkeen ja tällä kertaa vietimme aikaa myös naapuriosavaltiossa, Arizonassa. Matkan teemana oli herppailu ja kiitettävästi eläimiä tuli bongattuakin. Koska varsinkin liskoja tuli nähtyä erittäin runsaasti, jaan raportin osiin. Ensimmäisenä käärmeet, Sanni laittaa lisää kuvia kunhan ehtii. Kalifornian kuningaskäärmeitä tuli bongattua 2 kappaletta, komea aikuinen ja kaunis poikanen: Lampropeltis zonataakin tuli nähtyä pari yksilöä, tässä kauniimpi: Hypsiglena torquata: Crotalus oreganus -vauva, kalistimessa on vasta yksi kalistin:
 23. 4 points
  Part III: sammakkoeläimet Pari päivää oli satanut kun saavuimme herppauspaikoille ja sehän tarkoitti sitä, että sammakkoeläimiä näkyi kivasti. Ensatina Slender Salamander Tätä kaveria en tunnista, mutta kova meno tyypillä päällä. Bufo punctatus
 24. 4 points
  Osa II: selkärangattomat. Jos joku tunnistaa lajeja, niin siitä vaan Skorpparivauvoja: Ja vikana huonolaatuinen kuva pahamaineisesta mustasta leskestä:
 25. 4 points
  Käärme löytyi. Oli muuttolaatikon sisällä pohjapahvin alla. Ja tällä kertaa pääsi paranneltuun versioon karkkilootasta parilla lukitusmekanismilla.. Kaveri oli oikein hyvässä kunnossa, hirveän kiukkuinen vaan. Saa kyllä purra niin paljon kun haluaa, kerran vielä löytyi hyvissä voimissa. Tämä houdini taitanee jäädä kotiin asumaan loppuelämäkseen :)
 26. 3 points
  Menkäähän maastoon. Kyitä ainakin Hgissä, Turussa, Naantalissa, Kouvolassa, jne. Kannattaa seurata sääennustuksia ja verrata sitä säähistorioineen paikkakuntiin joista jo maan sisästä madellaan;)
 27. 3 points
  Eilen saatiin terraarioiden lasit ja saatiin ne jopa paikoilleenkin ja käärmeet pääsivät muuttamaan Nyt on tilaa remuta, viljakäärme muutti 60x45x60cm terraariosta ja kuningaspyton 80x45x35cm terraariosta. Kummankin uuden terraarion pohjapinta-ala on sama mutta viljakäärmeellä on muutama sentti enempi korkeutta. Viljakäärmeen terraarion sisäkorkeus on 50,5cm ja pytonin 47cm. Lasit tilattiin samaisesta Järvenpääläisestä Jura lasista kuin parta-agama terraarionkin lasit. Lasit ovat 6mm paksuisia ja yläkisko on syvä E kisko ja alakisko matala E kisko jossa on kovamuoviset listat lasin alla niin liukuvat nätisti. Vetimetkin otettiin samasta liikkeestä. Näille hintaa tuli 174,00€. Liukukiskot on kiinnitetty terraarioon pienillä nauloilla, ja yläkiskoon laitettu vielä varmistukseksi akvaariosilikonia. Kaikissa terraarioissa on samanlaiset Komodon liukulasilukot joka helpottaa lukkojen käyttöä kun toimivat samalla avaimella. Terraarioiden takaseinässä olevat johtoaukot tukittiin reikäpellillä jota sain ilmaiseksi. Alin terraario on kiinnitetty ylempiin kahdella naulauslevyllä niin pysyvät paikoillaan. Koko torni tulee vielä kulmaraudalla kiinni seinään kunhan saan aikaiseksi. Viljakäärme terraariossa on 100w Arcadian spotti ja kuningaspytonin terraariossa 150w Reptiles planetin keraaminen lämmitin. Pohjamateriaalina on lannoittamatonta turvetta kunnon kerros sekoitettuna Exo Terran kookosrouheeseen (?) ja lisänä pinnalla Exo terran kuivattuja lehtiä ja Exo Terran Forest Mossia (sammalta). Ylimmän terraarion asukas uudessa terraariossaan. Kuningaspyton terraario. Kuningaspyton uudessa terraariossaan. Lasit + kiskot + vetimet (Jura lasi) 174€ Lannoittamaton turve Green Care 50l (Hong Kong) 4,99€ Arcadia basking solar spot 100w (Reptilemaniacs) 6,50€ Reptiles Planet terra ceramic 150w (Reptilemaniacs) 13,65€ 2x Komodo liukulasilukko (Vipeltäjät) 2x 9,90€ = 19,80€
 28. 3 points
  Jee! Professorin paketti saapui tänään. :3 Aika mielenkiintoista oli kyllä se, että tilattiin yhteensä 6 kpl Spirostreptidae sp 8:eja ja pyysin 3 koirasta ja 3 naarasta, niin kaikki näytti naarailta, ellen sit ihan kieroon kattonu. (Pitää myöhemmin toki tutkia noiden sukupuolijakaumaa uudelleen.) Eikä Martin sanonu mitään, ettei olis mahollista saaha molempia sukupuolia. No mutta, on nuo niin ihania, ettei haittaa, kunhan niitä on. Sain sentään macrakoiraan! \o/ Kauan odotettu macrakoiras: Viherraitamatoja:
 29. 3 points
  Toinen Mozambique caramel lähti vastikään liikkeelle selvästi moltanneena, en ollutkaan nähnyt kumpaakaan sen jälkeen, kun kotiutuivat. Nätti ötökkä, mutta todella ujo, kaivautuu heti piiloon, kun avaan terran kannen. Nostin kaarnanpalaa ja alta löytyi Cameroon grey/cream stripe -pari, olivat juuri alkamassa lisääntymispuuhiin. Cameroon fat black on papanakone. A. gigas -lapsi näyttää jo aikuisen miniversiolta.
 30. 3 points
  Reptilemaniacsia kehutaan täälläkin. Tilaan kaikki tarvikkeet ja ruuat sieltä. Myös eläimiä olen ostanut heiltä. Ei niin mitään moitittavaa koko kaupassa. Erikoismainintana vielä, että olivat mieheni kanssa järkänneet mulle yllätys-synttärilahjan, mies oli maksanut etukäteen ja toivat kotiovelle asti yllätyksenä pari uutta perheenjäsentä! Siis todella mahtavaa palvelua.
 31. 3 points
  Mukavan turpealta näyttää jo tämä toinenkin naaras, pesän laajennus hommatkin on aloitettu.
 32. 3 points
  ^ No niin, isompi naaraista ollut reilun 3 vkoa kaivautuneena ja tukkinut pesän suuaukon. Äsken raotin pinseteillä pesäaukon suuta ja siellähän se akka munasäkin päällä vartioi tuimana, jeeees!
 33. 3 points
 34. 3 points
  Se on kyllä nätti kuin mikä :)
 35. 3 points
 36. 3 points
  Pirkanmaan kyybongaukset on korkattu! Joko Jyväskylästä on löytynyt elämää?
 37. 3 points
  Tuppaa meneen hankalaks nykyinen kuvien kokorajoite. En haldaa pienentelyä, joten suurin osa klimaxi kuvista jää valitettavasti muuhun käyttöön.. EDIT: Isona kun jämäksi jääviä kattoo, niin epäselviäkin...
 38. 3 points
  Muutama viesti ylempänä kyseltiin skorpionipoikasten kuulumisia ja kuvia. Melkein kaikki poikaset selvisivät, yhden löysin kuolleena terraariosta ja kaksi poikasta olen saanut siirrettyä omiin bokseihinsa, loput neljä tai viisi hengaavat edelleen emonsa kanssa samassa luolassa. Siirtelen niitä sitä mukaa kun liikkeellä näen, en ole viitsinyt alkaa tuhoamaan noiden tunnelia kun on niin pitkä ettei sortuisi päälle. Myyntiin nämä kaikki varmaan tulevat, yhden pitämistä vielä harkitsen. Tässä poikaset 16pv ikäisinä Pari päivää vanhoja kuvia, kolikot näyttämässä kokoluokkaa.
 39. 3 points
  Pari ipanaa taas. Peto
 40. 3 points
  0.1 Cyriopagopus (Haplopelma) lividum (cobalt blue) "Green femur" *Tha Yang, Thailand*
 41. 3 points
  Kuoppakyyn penikat vaan kasvaa ja orastavat jo jonninverran yksilölisiäkin väri/kuviointi taipumuksia. Tässä väliin kämppään muutti myös Macrovipera l. obtusa pari.
 42. 3 points
  Moikka tyypit! Koitin löytää mahdollisimman hyvän ketjun seuraavalle viestille, toivottavasti siinä onnistuin. 10-vuotiaana sain kreikkispoitsun synttärilahjaksi. Nyt 14,5-vuotias konna. Kuitenkin vasta tänä syksynä olen havahtunut sen hoitoon, kun ystäväpiiriin kuuluu yksi Herppien aktiiviharrastaja. Hänellä kuitenkin omina lemmikkeinä liskoja ja käärmeitä. Herraa on hoidettu aina enemmän tai vähemmän väärin. Koskaan ei ole horrostanut perheemme tietämättömyydestä johtuen. Rauliolla olemme aina käyneet parin vuoden välein ja nopean tarkastuksen jälkeen tilanne on aina ollut varsin hyvä. Pienenä kilpi oli hänen mielestään liian joustava, lisäsimme enemmän nutrobalia. Kilpi kuitenkin on nyt hyvin muotoutunut ja kova hänen mukaansa. Mielestäni siinä taitaa olla jonkin verran pyramidikasvua, mutta tätä hän ei ole meille koskaan sanonut. Lyhykäisyydessään Herra eleli ehkä 7 ensimmäistä vuotta terrassa, vaihdettiin aina isompaan ja isompaan. Sisustus on aina ollut väärä, mattoa tai sanomalehteä pohjalla. Tämän jälkeen lattiakonnana. Lämpölamppu on löytynyt aina oli hän sitten terrassa tai lattialla. UV-valaisin myös suurimman osan ajasta. Kerran taisi vuosi vierähtää ilman. UV-valoa ei kuitenkaan vaihdettu ellei palanut loppuun, eli aika onnettomasti ehkä sitä saanut ainakin viimeisien vuosien ajan. Viime elokuussa harrastajaystäväni linkkasi minulle myös etusivulla olevan jutun maakonnien ruokailusta. Sillä hetkellä loppui tomattien ja muiden "herkkujen" saanti. Jo 10 minuuttia tuon jutun lukemisen jälkeen ryntäsin ulos korin kanssa keräämään voikukkaa, nokkosta, hormaa, poimulehteä ja kaikkea muuta minkä vain suinkin jutusta muistin ja tunnistin. Kuivurilla kuivasin ja kauniisti säilöin sanomalehtipusseihin. Seuraavalla viikolla ostin jo Faunattaresta nutrobalia (oli ollut ehkä vuoden ilman sitä) ja heinä-yrtti pellettejä. Tästä asti konna saanut yrttejä, kuivaamiani kasveja ja pellettejä sekaisin + nurtobalia. Ennen tätä siis kesällä söi pääasiassa voikukkaa, apilaa ja kaupasta ostettuja salaatteja sekä tomaattia, kurkkua, mandariinia ja muuta kakkaa.. Sitten yksi kaunis ilta päädyin tänne. Luin keskustelua olosuhteista, hoidosta ja ruoasta tunteja ja tunteja. Syyllisyys ja pisto sydämmessä kasvoivat kasvamistaan. Päätin toimia heti ja parhaani mukaan. Ostin Herralle uuden UV-putken ja vailaisimen, uuden lämpölampun. Suunnittelin ja piirsin hänelle suunnitelman terraariosta 230x110x48. Terran palat on nyt tilattu ja tulevat joko huomenna tai ylihuomenna. Ulkoa kävin ystävän kanssa kaivamassa vanhan lehtipuun juurakon ja toisen puupalan (pesin vedellä ja harjalla + kiehuvalla vedellä), vielä toissapäivänä kiehuvalla vedellä irrottelin isoja kiviä takapihamme jäisestä maasta terraan. Sisusteita on hommattu ja pohjamateriaaleja suunniteltu. Muovilattiatkin bauhausista ostettu, silikoonataan sitten puiseen terraan, jotta kestää pohjamateriaalin kosteuden ja sumutuksen. Tähän kaikkeen aikaa on kulunut reilun kuukauden verran. Tänään luin keskusteluja paastosta ja horroksesta. Niistä olenkin ollut niin autuaan tietämätön että sydämmeen sattuu. Horrokseen en tuota uskalla laittaa, koska ruoan saanti/lämmöt ja muut olleet niin holtittomia tähän saakka. Ensi talveksi aion valmistella sen huolella, järjestää oikeat olosuhteet ja paastot ja ruoat. Kesällä Herra kuitenkin ollut pääasiassa ulkona päivällä takapihalla. Öitä ei ole siellä viettänyt. Ensi kesäksi rakennetaan sitten sinne oikea kesätarha, missä pääsee viettämään arvoistansa konnan elämää. Nyt kuitenkin kysymys kuuluu: miten toimin tämän talven niin, että se olisi Herralle kaikista paras? Terra valmistuu sisuksineen ehkä noin iikon päästä, jolloin pääsee lattialta pois. Mutta miten valot/ruoat niin että se olisi hänelle mahdollisimman ok? Tiedän, että joku saattaisi olla sitä mieltä että paastolle vaan ja kaappiin, mutta tähän en kykene, kun vasta nyt tähän tilanteeseen on havahduttu näin myöhään. Huono omatunto on valtava. Ensi vuonna hoidan kuitenkin asiat parhaimmalla mahdollisella tavalla. Haluaisin nyt kuitenkin toimia mahdollisimman viisaasti, joten miten talven aikainen ruokinta/valot jne. olisi teidän truekonnatyyppien mielestä viisainta?
 43. 3 points
  Yleensä liskon bongaa joko pusikossa tai kiven päällä. Mutta välillä bongaus voi tapahtua vaikka ravintolan ikkunasta. Tässä kasa liskokuvia joita en edes yritä tunnistaa saati laittaa sen parempaan järjestykseen.
 44. 3 points
  Kaliforniassa bongattu muutamat tarantulat. Ja muutama muu Kalifornian selkärangaton En tiedä mikä tämä on mutta ehkä ällöin otus ikinä. Sitten Arizonan tarantula, iso scorpioni ja juoksujalkainen (joka oli varmaan 15cm pitkä).
 45. 3 points
  Noniin... tässä omat versiot noin samasta setistä. Kalifornian kuningaskäärmä (aikuinen) Ja miniversio. Ja vuoristoversio Mountain King Ja siitä se "rumempi". Kaverilla siis aika varmasti nahanluonti tulossa ja se löytyikin toisen luodun nahan vierestä. Crotalus oreganus Ja viimeisenä käärmeenä härkäkäärme Pituophis catenifer deserticola
 46. 3 points
  Fobia Raivo-mato "Cameroon grey/cream stripe"-naaras C. spinigerus -ipanoita Toi hämis näytti syövän omenaa tuhisten kanssa o_O Ehkä ennemmin koitti juoda siitä, tai sitten täällä elää vegaanihämiksiä. A. cf. brandtii -pallero
 47. 3 points
  Joo aikuiset eivät nahkaansa enää luo, eli periaatteessa mitään haittaa ei pitäisi olla. Itse en tosiaan ole näitä pitkään harrastanut joten fiksummat vastatkoon Mulla oli entisessä asunnossa lämpölamppu mutta en nähnyt siitä mitään hyötyä olevan, yksi piilokin oli lämpölampun alla (45cm korkea terra) mutta ei tuo siellä ikinä ollut kun valot olivat päällä. Nykyään terraariossa on vain led valo kasveja varten eikä mitään lämmitystä. Jotkut pitävät näille lämpöjä toiset taas eivät. Meillä ei ikinä täällä asunnossa huoneenlämpö laske liian alas joten en ole nähnyt lämmitystarvetta. Joo, mulla kävi nyt niin hassusti että mun skorppioni olikin aikuinen naaras koska se synnytti pari päivää sitten
 48. 3 points
  Alkuu vahvistusta sille että kyy kynenee hoitamaan villikanin poikasenkin, jos nyt sattuisi asustelemaan samoilla huudeilla. Annoin nimittäin kokeeks kaks vastasyntynyttä kanin poikasta kahdelle eri muorille ja veto oli kova! Tosin noi nyt söis vaikka mun vanhat lenkkaritkin jos vaan tohitisin tarjota.. Perään tulee saldoa eilisestä siperian kuoppakyyn synnytyksen juonteista. Operaatio oli pisin jota olen päässyt maakyillä seuraamaan ja vikan kanssa sitäkin pidempi. Pihalle pyrki aluksi vimmaisesti räpistelevä natiainen joka veltostui ennen kokonaan äitistään irtipääsyä. Tarkkailin mukeloa joitain minuutteja ja kun hengitystäkään ei alkanut näkymään aloin elvytystoimenpiteet. millin ruiskulla happea auki olleeseen suuhun, ja tämän toistoja n.3-5min välein. Kun poikanen otti toisen "ilmastoinnin aikana ekan henkäyksensä, annoin perään hapet ja painelin varovaisesti keuhkot ja hengitystielimet, jotta mahdollinen lima tulisi ulos antaen tilaa hengittämiselle. Sen perään heti uusi hapetus ja tätä jatkoin vajaat puoli tuntia jonka jälkeen laitoin poikasen lämpimämpään n. +25. Tässä vaiheessa penikka otti välillä jo omatoimisestikin happea, mutta liikkumaan ei kuitenkaan kyennyt. Penska hengitti vain suu avoinna, joten asetin sen kylkiasentoon jotta suun avaamiseksi ei olisi tarvinnut ponnistella ylimääräisiä. Kelasin että jamppa oli jopa poikkeuksellisen kova kontrastinenkin ja olisi jäänyt itelleni kasvamaan, mutta nyt aamusta kuvia ottaessani hokasin että hällä on vesipää, saipahan silti hetkisen maistaa elämää...mutta taas kuitenkin mielenkiintoinen kokemus kyisestä maailmasta:)
 49. 3 points
 50. 3 points
×