Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 17.08.2016 kaikilta alueilta

 1. 7 points
  Täällä kesän herppiseuranta on pitkälti keskittynyt pihapiirin lukemattomia sammakoita ja rupikonnia väistellen. Niitä on jokapaikassa ja paljon. Harmaahaikarakin useamman viikon kävi ruokailemassa iltasin viereisestä joesta tai pellosta, ja kurjet käyneet koko kesän ruokailulla. Sisiliskoja näkyy, mut kyyt tuntuu taas maa nielleen. Muksujen kanssa mustikassa ollessa sisko huomas tän vuotisen kyyn poikasen joka katos kun maan nielemänä sammalten sekaan. Alettiin katsella ympärille ja huomattiin paikan vilisevän sisiliskoja. Pääasiassa poikasia, ja pisti silmään että suurimmalla osalla puuttui hännät. Ehkä kyynpoikasten aterioiksi päätyneet? Täytyy syksyn mittaan palata paikalle uudestaan itsekseen. Seuraavan kuvan sisilisko ilmestyi aamulla pressun alta kun menin jatkamaan halkojen hakkaamista. Kävin hakemassa kameran, aikani kuvailin ja aloin pilkkoa puita n. metrin-reilun päässä liskosta. Se ei luopunut hevillä hyvästä auringonpalvonta paikastaan, ilmeisesti totesi mut harmittomaks :)
 2. 6 points
  Toukkis lähti reppureissulle helmi-maaliskuun vaihteessa todennäköisesti Thaimaan Koh Mukilta.Eräs perhe oli kerännyt suuria kotilonkuoria ja pakannut ne tiheään verkkopussiin. Kotilonkuoret olivat matkanneet repussa pitkin Trangin saaristoa ja Suomeen käsimatkatavaroissa. Pari viikkoa myöhemmin perhe kotiutui Joensuuhun ja kotilonkuoria putsatessa suurimmasta hyppäsi ulos pienenpieni gekko, joka onneksi saatiin kiinni ja ämpäriin turvaan. Perheen äiti soitteli läpi lemmikkiliikkeistä lähtien, että mitä nyt tehdään ja minä sain viestiä lemmikkiliikkeestä, että osaanko auttaa. Neuvoin mitä pystyin tietämättä lajia ja lupasin viedä tarvikkeita lainaan. Pieni 4cm mittainen gekko tunnistettiin erheellisesti Hemidactylus suvun gekoksi, kaiken lisäksi pieneksi poikaseksi. Toukkiksen löytänyt perhe halusi pitää sen itsellään ja minä neuvoin parhaani mukaan hoidossa ja lupauduin ottamaan sen tarvittaessa tehohoitoon. Kului pari viikkoa ja Toukkis ei ollut alkanut syömään ja sen jalatkaan eivät enää pitäneet lasissa, joten Toukkiksen löytänyt perhe toi sen meille tehohoitoon ja pakkoruokintaan. Aluksi luulin, että sen varpaat olisivat vaurioituneet matkasta, mutta onneksi kyseessä olikin nahanluonti ja pito palasi jalkoihin sekä niiden ulkonäkökin normaaliksi. Ruokakin alkoi maistua ja pikku-Toukkis kasvaa ja vahvistua. Pikkuhiljaa uskalsin hengittää ja aloin uskoa Toukkiksen selviytymiseen. Koitti hetki jolloin katsoin pienen seikkailijan olevan niin hyvässä kunnossa, että se voisi palata kotiinsa, mutta yllätykseksemme Toukkiksen löytänyt perhe olikin sitä mieltä, että se voisi jäädä meille. Viimeisimpien tietojen mukaan Toukkis olisikin Gehyra mutilata, jolla ei ole suomenkielistä nimeä, mutta muilla kielillä: Stump-toed Gecko, Common Four-clawed Gecko, Stump-tailed Gecko, Tender-skinned house gecko, Sugar lizard, Pacific gecko, butiki, Mutilating Gecko. Joku aasialaisiin matelijoihin perehtynyt mies kommentoi siis instagramissa Toukkiksen kuvaa ja totesi kyseessä olevan itseasiassa Gehyra mutilata. G.mutilata ei ole kovin yleinen lemmikkinä, tuntien googletuksella en löytänyt yhtään hoito-ohjeita, keskustelua lemmikkinä olevista yksilöistä ja vain kaksi eläinkauppaa, jotka ovat joskus aikoinaan niitää myyneet. Olin yhteydessä toiseen lemmikkiliikkeeseen, josta sain erittäin karkeat hoito-ohjeet: "Sand soil mix for substrate. Live plants and plenty of hiding spots with leaned cork and slate. Heat lamp during day but off at night. Small crickets or fruit flies with calcium. Also seem to like Repashy or Pangea nectar diet. Spray with water once a day" Lisäksi lueskelin samansukuisten gekkojen hoito-ohjeita. Onneksi aijemmat hoito-ohjeet poikkesivat Gehyra mutilata -lajin hoito-ohjeista lähinnä tosiaan ruokinnan osalta ja nyt ollaan lisätty Toukkikselle Repashyn crested gecko diteiä, Pangean fruit-mixiä ja hedelmiä tarjolle banaanikärpästen lisäksi. Toukkis on kasvanut siitä 4cm mittaisesta tulitikkuliskosta jo 6,1cm mittaiseksi.
 3. 6 points
  Tuli väkerrettyä parta-agamalle uusi terraario. Tässä vielä kuningaspytonin terraario kun oli kuva kadonnut edellisestä viestistäni.
 4. 5 points
  Jeij, täälläki pääs vihdoin bongaa ekat kyyt. Saldoks tuli 6 koirasta. Lupailtiin +10 ja arskaa tälle päivälle, mut kummastakaa olt tietoakaa. +3c, pilvistä ja pirun kylmää tuulta ajoittain.
 5. 5 points
  Joo ei noi korkkikaarnat sano mitään kosteasta, ainakin itsellä ovat aina hyvinä pysyneet :) Skorpionipoikasilla on ikää nyt n. 16 päivää ja huomasin eilen että ovat nyt 2 instar kokoisia, eli ensimmäinen nahanluonti on suoritettu. Kohtahan niiden pitäisi jo liikkeelle emon selästä lähteä.
 6. 5 points
  Eikö myyjä ohjeistanut sua näihin asioihin? Kai sulla kuitenkin on hoito-ohjeet hallussa? Mattopytonit ovat yleisesti ottaen sellaisia tovereita, jotka eivät kauheasti arvosta käsittelyä ja saattavat purra enemmän tai vähemmän hanakasti. Toiset rauhoittuvat elämänkokemuksen myötä hieman, toiset eivät. Jos haluat räplättävän käärmeen, niin älä hanki käärmettä. :) Eläimiä täytyy kunnioittaa, ja jos ne eivät selkeästikään arvosta kontaktia, niin se on vain sitten niin että niiden annetaan viihtyä lähinnä omissa oloissaan. Eli, kysymykseesi "kuinka usein sitä voi pitää kädessä"; niin mieluiten mahdollisimman vähän. Tokihan jossain vaiheessa voi olla pakollista tehdä käärmeen kanssa joitain sellaisia hoitotoimenpiteitä, että sitä on pakko käsitellä. On hyvä harjoitella käsittelyä käärmekoukun kanssa, joka on käärmeen vinkkelistä huomattavasti vähemmän uhkaava asia kuin asumukseen tulevat kurottelevat kädet. Eivätkä omat handut joudu tulilinjalle. :)
 7. 5 points
  Ihanan aktiiviset uudet lapsoset muutti meille eilen Morkilta ♡
 8. 5 points
  Viime sunnuntaina näin ekaa kertaa eläissäin vastikää syntyneitä kyynpenikoita. Sillo niit ei viittä enempää näkyny, mut eile päästii 12 poikasee. Sunnuntaina näky myös pari-kolme naarasta, eilen ei laisinkaan. Paistattelua. Sissareita ei juurikaa mestoilla näkyny. Yks penska sai paistattelukaverin. Näiköhä säästi henkesä. Kaksin ain kaunihimp.
 9. 5 points
 10. 4 points
  Tänään kotiutui pikkuruinen Eupalaestrus campestratus -vauva :). On paljon pienempi kuin mitä osasin odottaa, ja valmiiksi laitettu vauvaario oli ihan liian iso, mutta onneksi löytyi myös sopivan kokoinen purkki. Sain mukaan minikokoisia sirkkoja, mutta en alkanut niiden kanssa vielä pelata, vaan tyyppi sai jauhomadon pätkän, saas nähdä maistuuko. Loppuosa madosta meni siiroille herkkupalaksi. Kuvista tuli epätarkkaa mössöä, mutta laitetaan nyt yksi kuitenkin. Alunperin oli tarkoitus hankkia Grammostola pulchra, mutta koska ei oo vielä löytynyt sellaista, niin tuli tämä ipana hämiskuumetta helpottamaan. G. pulchrakin tulee kunhan sopiva löytyy.
 11. 4 points
  Poikasia on bongailtu ahkerasti pk-seudullakin. Elokuun lopulla löysin ensimmäiset kyynpoikaset ja eräänä päivänä poikasten luota myös ilmeisesti synnyttäneen naaraan, kun sen nahka roikkui loppupäässä. Itselleni ihan uusi näky oli poikanen vielä kalvopussin sisällä. Poikanen oli kuollut, sillä oli silmät siniset ja vatsa osittain auki. Nuo vaaleat kellertävät poikaset ovat aivan huikean kauniita! Kuvatulvaa vähän tähän, kuvia olisi vielä paljon lisääkin, mutta laitetaan nyt muutama vain esille.
 12. 4 points
  Eilen saatiin terraarioiden lasit ja saatiin ne jopa paikoilleenkin ja käärmeet pääsivät muuttamaan Nyt on tilaa remuta, viljakäärme muutti 60x45x60cm terraariosta ja kuningaspyton 80x45x35cm terraariosta. Kummankin uuden terraarion pohjapinta-ala on sama mutta viljakäärmeellä on muutama sentti enempi korkeutta. Viljakäärmeen terraarion sisäkorkeus on 50,5cm ja pytonin 47cm. Lasit tilattiin samaisesta Järvenpääläisestä Jura lasista kuin parta-agama terraarionkin lasit. Lasit ovat 6mm paksuisia ja yläkisko on syvä E kisko ja alakisko matala E kisko jossa on kovamuoviset listat lasin alla niin liukuvat nätisti. Vetimetkin otettiin samasta liikkeestä. Näille hintaa tuli 174,00€. Liukukiskot on kiinnitetty terraarioon pienillä nauloilla, ja yläkiskoon laitettu vielä varmistukseksi akvaariosilikonia. Kaikissa terraarioissa on samanlaiset Komodon liukulasilukot joka helpottaa lukkojen käyttöä kun toimivat samalla avaimella. Terraarioiden takaseinässä olevat johtoaukot tukittiin reikäpellillä jota sain ilmaiseksi. Alin terraario on kiinnitetty ylempiin kahdella naulauslevyllä niin pysyvät paikoillaan. Koko torni tulee vielä kulmaraudalla kiinni seinään kunhan saan aikaiseksi. Viljakäärme terraariossa on 100w Arcadian spotti ja kuningaspytonin terraariossa 150w Reptiles planetin keraaminen lämmitin. Pohjamateriaalina on lannoittamatonta turvetta kunnon kerros sekoitettuna Exo Terran kookosrouheeseen (?) ja lisänä pinnalla Exo terran kuivattuja lehtiä ja Exo Terran Forest Mossia (sammalta). Ylimmän terraarion asukas uudessa terraariossaan. Kuningaspyton terraario. Kuningaspyton uudessa terraariossaan. Lasit + kiskot + vetimet (Jura lasi) 174€ Lannoittamaton turve Green Care 50l (Hong Kong) 4,99€ Arcadia basking solar spot 100w (Reptilemaniacs) 6,50€ Reptiles Planet terra ceramic 150w (Reptilemaniacs) 13,65€ 2x Komodo liukulasilukko (Vipeltäjät) 2x 9,90€ = 19,80€
 13. 4 points
  Ekat omat tessapoikaset. Ihan just syntyneitä A. tesselatoja. Niin söpöä! :3
 14. 4 points
  Viime sunnuntaina syntyi 6 ruusuboavauvaa. Pikkukaverit vaikuttavat oikein reippailta ja asenne on kohdallaan. Lokaliteetti on San Matias ja vanhemmat ovat erisukuisia, äiti on Sannin Helo ja isä minun Horri.
 15. 4 points
  Joko tänne ei laitettu tai sitten itseltäni meni ohi mutta yhdistyksen jäsenhinta tiputettu vuodelle 2017 ja se on nyt 15€. Liityin yhdistykseen, liity sinäkin. Hinta ei ole paha ja kun liittyy niin voi auttaa ja vaikuttaa yhdistyksessä jotta harrastuksellamme olisi parempi tulevaisuus.
 16. 4 points
  Kuulumisia: Toukkis alkaa näyttää jo oikealta liskolta. Pituutta on kertynyt huimat 6,5cm ehkä jopa pari milliä enemmän. Banaanikärpäset on alkaneet käydä turhan pieneksi sapuskaksi ja nyt aletaan vaihtaa ötökät sirkoiksi ja lisäksi on saanut isoja kärpäsiä. Pikkuhiljaa tässä on suunnitteilla Toukkiksen terraario, johon se tuosta boksistaan muuttaa kunhan kokoa tulee lisää.
 17. 4 points
  Huijasin, sopivasti aprillipäivänä! :D Näköjään nämäkin munii jo kymmentä munaa kerrallaan. Aluksi varmasti 2-4 kpl oli realistisesti arvioitu, mutta harjoitus tekee mestarin! Mihinkä nuo kaikki sinne kotilon sisälle mahtuu? Luulin tietäväni mitä terraarioissani tapahtuu, mutta selvästikään en. Tämä kasa + muutama lisää löytyi pohjamateriaalin vaihdon yhteydessä.
 18. 4 points
  Showlinkpets -messut Jyväskylän Paviljongissa meni ja oli kivaa! Ihmiset jaksaa vuodesta toiseen ihmetellä ja kauhistella näitä lemmikkivalintoja, jotka on meille ihan normaaleja. :D Tosi yleinen kysymys on aina, että mitä minä teen lemmikkieni kanssa? Suurella osalla ihmisistä onkin hieman erilainen käsitys lemmikkieläimien "tehtävästä", kun minulla ja varmasti monilla tällä sivustolla vierailevilla. Kuvassa esittelyssä "hyi yäk", joka sai osakseen paljon ihmetystä messuasiakkailta.
 19. 4 points
  Tuli vietettyä päivä kotona ja seurattua kolmea eri kopuloivaa paria, jotka kuuluivatkin tälle keväälle suunniteltuihin lisäännyttämisiin. Vielä ootan alla olevilta levantinen kyiltä vastaavaa todistusaineistoa tai muuta vankkaa näyttöä:) Kuva on otettu muovin läpi, joten..
 20. 4 points
  Vaihdoin tänään C. splendiduksille uudet pohjamatskut. Siinä kesti hetki, kun piti ensin noukkia talteen reilut 400 poikasta . Pakko sanoa, että olin vähän hämmästynyt niiden määrästä...
 21. 4 points
  1.0 Pamphobeteus vespertinus subadult
 22. 4 points
  Tänään iltapäivällä P. ultramarinus ukko vieraili isomman mamman luona ja hoiti hommat. Tosin tässä sai itse olla kärppänä atulat kourassa, koska tämä naaras on puolet edellistä isompi ja ahne kuin p*rkele. Piti hiukan avittaa ja kammeta akkaa ylös jotta ukko pääsee alle Kuvat taattua 8 vuotta vanhaa nokialaista joten lajin väritys ei pääse tässä arvoonsa, kannattaa tsekata googlesta millaisesta jalokivestä on kyse.
 23. 4 points
  Palasimme käyttäjänimimerkki Sannin kanssa Kalifornian maisemiin parin vuoden tauon jälkeen ja tällä kertaa vietimme aikaa myös naapuriosavaltiossa, Arizonassa. Matkan teemana oli herppailu ja kiitettävästi eläimiä tuli bongattuakin. Koska varsinkin liskoja tuli nähtyä erittäin runsaasti, jaan raportin osiin. Ensimmäisenä käärmeet, Sanni laittaa lisää kuvia kunhan ehtii. Kalifornian kuningaskäärmeitä tuli bongattua 2 kappaletta, komea aikuinen ja kaunis poikanen: Lampropeltis zonataakin tuli nähtyä pari yksilöä, tässä kauniimpi: Hypsiglena torquata: Crotalus oreganus -vauva, kalistimessa on vasta yksi kalistin:
 24. 4 points
  Part III: sammakkoeläimet Pari päivää oli satanut kun saavuimme herppauspaikoille ja sehän tarkoitti sitä, että sammakkoeläimiä näkyi kivasti. Ensatina Slender Salamander Tätä kaveria en tunnista, mutta kova meno tyypillä päällä. Bufo punctatus
 25. 4 points
  Osa II: selkärangattomat. Jos joku tunnistaa lajeja, niin siitä vaan Skorpparivauvoja: Ja vikana huonolaatuinen kuva pahamaineisesta mustasta leskestä:
 26. 4 points
  Käärme löytyi. Oli muuttolaatikon sisällä pohjapahvin alla. Ja tällä kertaa pääsi paranneltuun versioon karkkilootasta parilla lukitusmekanismilla.. Kaveri oli oikein hyvässä kunnossa, hirveän kiukkuinen vaan. Saa kyllä purra niin paljon kun haluaa, kerran vielä löytyi hyvissä voimissa. Tämä houdini taitanee jäädä kotiin asumaan loppuelämäkseen :)
 27. 3 points
  Ruusuvauvojen lisäksi on käärmeperheeni kasvanut kesän aikana uudella yksilöllä. Saanen esitellä Silver. CB16 1.0 Boa constrictor imperator ja localiteetti Tarahumara. Tarahumara boat on pohjois Meksikon kääpiöboia ja oletettavaa onkin, että Silver kasvaa vaan noin metrin mittaiseksi. Silver on lumonnut mut ihan täysin niin kauneudellaan kun rauhallisella luonteellaan. Oon niin rakastunut tähän tyyppiin.
 28. 3 points
 29. 3 points
  Sieltä se putkahti ulos.
 30. 3 points
  Jee! Professorin paketti saapui tänään. :3 Aika mielenkiintoista oli kyllä se, että tilattiin yhteensä 6 kpl Spirostreptidae sp 8:eja ja pyysin 3 koirasta ja 3 naarasta, niin kaikki näytti naarailta, ellen sit ihan kieroon kattonu. (Pitää myöhemmin toki tutkia noiden sukupuolijakaumaa uudelleen.) Eikä Martin sanonu mitään, ettei olis mahollista saaha molempia sukupuolia. No mutta, on nuo niin ihania, ettei haittaa, kunhan niitä on. Sain sentään macrakoiraan! \o/ Kauan odotettu macrakoiras: Viherraitamatoja:
 31. 3 points
  ^ Yllä oleva naaras lurautti tänään munat säkin pohjalle, nyt vaan pussi kiinni ja vahtimaan.
 32. 3 points
  Toukkis on löytänyt itselleen uuden lempipaikan terraariosta. Tuolla taustan ja sivuseinän kulmassa on neliön muotoinen kolo, jossa on siis laatta syvemmällä kuin viereiset. Sinne mahtuu pieni toukka mukavasti. Lisäksi nyt alkaa vahvasti näyttää siltä että Toukkis olisi poika! Ja katsokaa nyt tuota pulleaa mahaa! Viimeviikolla Toukkis sai vihdoin myös asiaan kuuluvan Thai Buddhan :)
 33. 3 points
 34. 3 points
  Ropsasin tänään muutaman kuvan ja kaks osoittautui riittävän pieniksi foorumia varten. Ekassa edellisissäkin poseeranut levantine muori, jolla kevään kopulointien jälkeen mukavasti orastavaa pömppömasua:)! Salama vaan sotki värit vituralleen. Tokassa taasen viime vuoden Hammin tuomistoa, jotka venyy ja venyy, sekä komistuu kun aikuisväritys alkaa näkymään läpi.
 35. 3 points
  Se on kyllä nätti kuin mikä :)
 36. 3 points
 37. 3 points
  Täällä alkaa olemaan kevättä käärmeidenkin rinnassa. Helo ja Horri on nyt pari kertaa yhdistetty ja toivottavasti kaikki menee niinkuin pitää ja alkusyksystä saadan pikkuruusuja. Tämä on kyllä itsellekin kovin jännää. Kokoeroa on pariskunnalla huikea. Helo painoi brumaation jälkeen noin 400g kun taas Horri 150g. Toivottavasti hän tykkää isoista tytöistä.
 38. 3 points
  Pirkanmaan kyybongaukset on korkattu! Joko Jyväskylästä on löytynyt elämää?
 39. 3 points
  Muutama viesti ylempänä kyseltiin skorpionipoikasten kuulumisia ja kuvia. Melkein kaikki poikaset selvisivät, yhden löysin kuolleena terraariosta ja kaksi poikasta olen saanut siirrettyä omiin bokseihinsa, loput neljä tai viisi hengaavat edelleen emonsa kanssa samassa luolassa. Siirtelen niitä sitä mukaa kun liikkeellä näen, en ole viitsinyt alkaa tuhoamaan noiden tunnelia kun on niin pitkä ettei sortuisi päälle. Myyntiin nämä kaikki varmaan tulevat, yhden pitämistä vielä harkitsen. Tässä poikaset 16pv ikäisinä Pari päivää vanhoja kuvia, kolikot näyttämässä kokoluokkaa.
 40. 3 points
 41. 3 points
 42. 3 points
  A. monilicornis C. splendidus
 43. 3 points
  Kuoppakyyn penikat vaan kasvaa ja orastavat jo jonninverran yksilölisiäkin väri/kuviointi taipumuksia. Tässä väliin kämppään muutti myös Macrovipera l. obtusa pari.
 44. 3 points
  Mulle tuli vielä pari Spirostreptidae sp 8:a, keskenkasvuisia ja naarailta näyttivät kumpikin. Nimet on vissiin Tuska ja Kapina, en tosin tiedä vielä, kumpi on kumpi.
 45. 3 points
  Noniin... tässä omat versiot noin samasta setistä. Kalifornian kuningaskäärmä (aikuinen) Ja miniversio. Ja vuoristoversio Mountain King Ja siitä se "rumempi". Kaverilla siis aika varmasti nahanluonti tulossa ja se löytyikin toisen luodun nahan vierestä. Crotalus oreganus Ja viimeisenä käärmeenä härkäkäärme Pituophis catenifer deserticola
 46. 3 points
  Kaikki yhes koos, joo vähä lorahti seepparia kurkuille.. Löysin halvalla pienen pöntön joka paranti elinolosuhteita 70% :D Röd ja Punkku on selkeesti kasvaneet radiohiljaisuutensa aikana. Uudet kaverit on Raini ja Bowwi koska rainbow :P
 47. 3 points
  Joo aikuiset eivät nahkaansa enää luo, eli periaatteessa mitään haittaa ei pitäisi olla. Itse en tosiaan ole näitä pitkään harrastanut joten fiksummat vastatkoon Mulla oli entisessä asunnossa lämpölamppu mutta en nähnyt siitä mitään hyötyä olevan, yksi piilokin oli lämpölampun alla (45cm korkea terra) mutta ei tuo siellä ikinä ollut kun valot olivat päällä. Nykyään terraariossa on vain led valo kasveja varten eikä mitään lämmitystä. Jotkut pitävät näille lämpöjä toiset taas eivät. Meillä ei ikinä täällä asunnossa huoneenlämpö laske liian alas joten en ole nähnyt lämmitystarvetta. Joo, mulla kävi nyt niin hassusti että mun skorppioni olikin aikuinen naaras koska se synnytti pari päivää sitten
 48. 3 points
  Nyt onneksi liitteet toimivat taas, että jatkossa ei tarvitse kärsiä linkitysongelmista :)
 49. 3 points
  Joo, vain läheiset sukulaiset voi risteytyä. Olishan se kyllä hauskaa jos noi vois lisääntyä keskenään. (Vaikkakin kovin epäkäytännöllistä.) Täällä banaani on pienten lempparia.
 50. 3 points
×