Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 22.09.2017 kaikilta alueilta

 1. 2 points
  Voih! Se on niin söpö!
 2. 2 points
  Mittasin tässä yks päivä suurimman Spirostreptidae sp. 8 -naaraan, tyypillä on pituutta n. 24 cm. On kyllä niin kaunis elukka <3 Toivottavasti kaikki kasvaa yhtä isoiksi :).
 3. 2 points
  Spirostreptidae sp. 8:t taas pitkän tauon jälkeen aktiivisina ja todella nälkäisinä... D. macracanthus -koiras
 4. 1 point
  Hirmu se tykkää murhata avuttomia pikku jauhiksia...
 5. 1 point
  Juuh, hyödynnettiin. Ihailen positiivisuuttasi. Eikä siis ollut mitään vinoilua!
 6. 1 point
  Tuli kuitenkin kärmes hyötykäytettyä eikä turhaan menettänyt henkeään..
 7. 1 point
  Mitä tahansa voi tapahtua, kun useampi elukka elää samassa tilassa.
 8. 1 point
  ^Tai sit se syö molttaavan tuhiksen?
 9. 1 point
  Pitkästä aikaa tutkin poikaspoksia ja löysin sieltä viidennen toukan, vaikka poikasia piti tosiaan olla 4. Intopiukeena tutkin uutta tulokasta ja mietin, että nyt on bugzukn paketissa ollut joku muna joka kuoriutunut täällä! Sit katoin vähän tarkemmin uutta toukkaa ja se taiskin olla vaan jauhomato. Edelleen silti mysteeri, miten jauhomato on tuonne joutunut. Siellä se vaan tyytyväisenä hengas tuhisten kanssa. Pöh! Saa jäädä sinne, toivottavasti se syödään.
 10. 1 point
  Ite otin ekat käärmeeni n.tarhaikäisenä, salaa. Olin siitäkin huolimatta motivoitunut, vaikka teema ei aina kestäkään auringonvaloa;) Pystyin pitämään homman kasassa siihen saakka kunnes revähti, mutta sain puhuttuu jutun parhain päin ja harraste sen kuin laajeni. Ite en torppais ketään teiniä taikka nuorempaakaan suoriltaan oveltani pois, vaan pyytäisin ihan kohteliaasti vanhemmatkin paikalle, eli pyytäisin käymään vielä uudemman kerran. Ei huvita läimiä ketään näpeille, varsinkaan asiasta orastavasti kiinnostunutta nuorisoa. Siinä voi mennä motivaatio tulevaisuuttakin ajatellen.
 11. 1 point
  Luin tätä ketjua näin 10 vuotta myöhemmin, enkä edes kaikkia sivuja, mutta otti päähän ja pisti silmään, että monet ehdottelee herppiharrastajille pupuja, koiria ja jyrsijöitä kun hellyyttä kaipaavat. Luulen etten ole ainoa käärmeen tai liskon omistaja osin juurikin siksi että olen allerginen kaikelle karvaiselle. Mun mielestä vähän törkeetä mennä sanomaan et hanki joku muu eläin. On sillä aina kuitenkin syynsä miksi on juuri käärmen tai liskon tai vaikka sammakon hankkinu. Enkä tosiaan hankkinut käärmettä allergian takia. Luulen että oon ollu matelijoista pienestä asti enemmän kiinnostunu osin allergisuuden takia, mutta mitä enemmän on matelijoista oppinu sitä enemmän ne vie mennessään. En usko että terraarion ulkona kannattaa antaa käärmeen olla, just noitten olosuhteitten vuoksi. En myöskään usko että käärmeet voivat kiintyä millään lailla omistajiinsa. Enkä usko että käärmeet tarvitsevat hellyyttä. Uskon kuitenkin että ne voi tottua käsittelyyn ja että sellainen käärme joka terrassakin tykkää makoilla lämpömaton päällä voi tykätä makoilla pieniä hetkiä 34-36 asteisen ihmisen sylissä. Suurin osa matelija lajeista kun ei ole mitään seurallisia ja menestyy parhaiten sellaisessa terraariossa, missä olot on kun niitten luonnossa olis, niin olen sitä mieltä että joka tapauksessa matelijan pitäminen lemmikkinä on aina ihmislähtöistä ja osin itsekästä. Jos ei olisi, ne olisi jätetty sinne luontoon, eikä rakennettu mini ekosysteemejä kotiimme että saadaab katsella niitä. Tässähän voi tietysti alkaa miettiä mikä on pienempi paha ja onko vielä pahempi jos sen käärmeen kaiken kukkuraks ottaa syliin. Tarkoitus ei ole demonisoida koko harrastusta vaan lähinnä muistuttaa että ollaan samassa veneessä lähtökohtaisesti. Tärkeintä on että eläin voi hyvin ja yritämme tulkita sen oloa parhaamme mukaan. Liskoista en oo niin varma, mutta käärmeen humanisointi on mun mielestä vaikuttaa tulkitsemiseen negatiivisesti.
 12. 1 point
  Lämmityksen joo tarviivat, sellaseen 25 - 28 asteeseen tähtään. Mulla on noi nyt 21-litraisessa terrassa ja se on niille ihan reilunkokoinen, ovat aika pieniä. Hedelmät on tuntuneet maistuvan parhaiten, mutta myös bataattia, porkkanaa ja kalanruokaa ovat syöneet ja muutakin ainakin maistelleet. Kalkkia oon tarjonnut sekä jauheena että seepparina, ainakin jauhetta ovat syöneet, seepiasta en oo varma.
 13. 1 point
  Pitkänsitkiää. Täräytin tässä sunnuntaina vapaapäiväni iloksi Harrin Mustalle kylään. Käytös oli justheti ihan erimoista kun aikasempina vuosina. Siispä, pitkällisen, noin neljän peräkkäisen syksyn/talven vaihtelevanmittaisten vierailujen lopputuloksena Harri vihdoin rohkaistui! :D Lukkoja on tähän mennessä ollu useita. Ikävästi kaikenlaiset velvoitteet on haitannu väijymistä. Nyt sitten kevättä kohti kieli keskellä korvaa. Saas nähä...!
 14. 1 point
  Se piti vielä lisätä että poikue näytti olevan (jos nahkamäärä ylipäätänsä natsaa yhteen) alta neliömetrin kokoisella alueella ja lämmittelivät ryhmissä. Naaras hortoili muutamien metrien säteellä ja oli synnyttäneen näköinen, vekiksi menneen peräpään kroppansa ja nahkansa kanssa ja eteneminen vaikutti saalistushakuiselta. Veikkaan että synnytys tapahtuma oli tuolloin max parin vrkn takainen. Lähimaastosta löytyi myös muita yksilöitä (ei tosin synnytykseen viittaavia), sekä rantis. Paikka on wanhastaan legendaarinen käärmemesta jo nimensäkin perusteella, mutta nyt selkeästi hiipumaan päin. Syyksi lasken viereen rakennettua kesämökki sekä ympärivuostis talokantaa. Paikalla oli myös selkeitä sienestyksen jälkiä, joten kohtaamiset on ilmeisiä. Sienestinhän tuolla samalla itekin, mutta hyvissä merkeissä;)
 15. 1 point
  Voi! Noi on tosi söpöjä. Sulla on tosi paljon kotiloita. Mäkin haluaisin lisää kotiloita. Iski kotilokuume (:
 16. 1 point
  ^Jännä miten eri aikoihin näitä pulpahtelee. Täällä ekat haviksen tän vuoden poikasista oli elokuun lopulta. Kävin vkl kyymestoilla toteamassa viikkoa aiemmi lähetetyn kuvan ja tiedon pitävän paikkaansa - kyiden talvehtimispaikan takana ollut metsä oli hakattu ja siinä meni samalla koiraiden talvehtimiskolosto. Onneks ehjänä säily naaraiden ja poikasten suosima kolo, jonka lähistöltä löyty kolme aikuista koirastaki lekottelemasta kahen lyylin ja kolmen poikasen lisäks. Itkujen jälkee tuli tuumattua, et toisaalta tulevaa on mielenkiintosta seurata; parhaimmat basking spotit tulee vaihtumaan ja uusia kolostoja kenties löytymään. Osa sakista saattaa tippua tulevana talvena, jolleivat löydä optimaalisia koloja. Aika näyttää.
 17. 1 point
  Kävin eilen varmistamassa yhden talvehtimispaikan ja samalta montulta löytyi tuore kyypoikue kera tod.näk äipän ja yhden neliömetrin sisään mahtuneet neljä luotua ekaa poikasnahkaa. Yks kuva osoittautui tarpeeks pieneksi ja siitä hahmottuu hyvin tämän ensimmäisen nahan selkeä maitomainen yleisväritys. Kuvioinnit ja tummat alueet puuttuu vielä täysin: .
 18. 1 point
  Tuun todella rumasti laittamaan vielä viestiä saman tien perään, että niinhän se matonen löytyikin yhteensä noin 14 tunnin pakomatkan jälkeen. :') Ennen töihin lähtöä ehdin kääntää koko kämpän ylösalaisin ja ympäri noin kaksi kertaa, kaikki irtaimisto ja kodinkoneet tutkittu... ... kunnes sitten tuttu häntä pilkisti roskiksesta. Siellä on varmaan ollut monia jänniä hajuja, joiden perässä on sinne kiivennyt dyykkaamaan. Tästä lähtien tiedän, mistä etsin ensimmäisenä ja tarkasti, ettei vahingossakaan tule vietyä toista roskakatokseen. Luonnollisesti sillä oletuksella että tällaista vahinkoa ei pääse toista kertaa käymään. Odotelkoon nyt terraarioon idioottivarmaa kantta pienemmässä väliaikaisterraariossa.
 19. 1 point
  Yksi kuva vielä samasta ruokailusta...
 20. 1 point
  Eilen saatiin terraarioiden lasit ja saatiin ne jopa paikoilleenkin ja käärmeet pääsivät muuttamaan Nyt on tilaa remuta, viljakäärme muutti 60x45x60cm terraariosta ja kuningaspyton 80x45x35cm terraariosta. Kummankin uuden terraarion pohjapinta-ala on sama mutta viljakäärmeellä on muutama sentti enempi korkeutta. Viljakäärmeen terraarion sisäkorkeus on 50,5cm ja pytonin 47cm. Lasit tilattiin samaisesta Järvenpääläisestä Jura lasista kuin parta-agama terraarionkin lasit. Lasit ovat 6mm paksuisia ja yläkisko on syvä E kisko ja alakisko matala E kisko jossa on kovamuoviset listat lasin alla niin liukuvat nätisti. Vetimetkin otettiin samasta liikkeestä. Näille hintaa tuli 174,00€. Liukukiskot on kiinnitetty terraarioon pienillä nauloilla, ja yläkiskoon laitettu vielä varmistukseksi akvaariosilikonia. Kaikissa terraarioissa on samanlaiset Komodon liukulasilukot joka helpottaa lukkojen käyttöä kun toimivat samalla avaimella. Terraarioiden takaseinässä olevat johtoaukot tukittiin reikäpellillä jota sain ilmaiseksi. Alin terraario on kiinnitetty ylempiin kahdella naulauslevyllä niin pysyvät paikoillaan. Koko torni tulee vielä kulmaraudalla kiinni seinään kunhan saan aikaiseksi. Viljakäärme terraariossa on 100w Arcadian spotti ja kuningaspytonin terraariossa 150w Reptiles planetin keraaminen lämmitin. Pohjamateriaalina on lannoittamatonta turvetta kunnon kerros sekoitettuna Exo Terran kookosrouheeseen (?) ja lisänä pinnalla Exo terran kuivattuja lehtiä ja Exo Terran Forest Mossia (sammalta). Ylimmän terraarion asukas uudessa terraariossaan. Kuningaspyton terraario. Kuningaspyton uudessa terraariossaan. Lasit + kiskot + vetimet (Jura lasi) 174€ Lannoittamaton turve Green Care 50l (Hong Kong) 4,99€ Arcadia basking solar spot 100w (Reptilemaniacs) 6,50€ Reptiles Planet terra ceramic 150w (Reptilemaniacs) 13,65€ 2x Komodo liukulasilukko (Vipeltäjät) 2x 9,90€ = 19,80€
 21. 1 point
  No ohhoh. Photobucket on näköjään sanonut sopimuksensa irti ja monet näistä aiemmista kuvista ovat nyt tavoittamattomissa. En tiiä jaksasko tehdä asialle jotain vai aloittaisko vaikka uuden ketjun. Noh! Kaksi poikueellista kuningasboia on tosiaan saateltu taloon kesän aikana. Väreistä löytyy hypo, hypo leopard, leopard, snow, paradox snow, snow motley, albino, anery, anery motley, normi motley, ja yksi ihan vallan normaali värimuotokin! :D Päivittelen kattavampia kuvia paremmalla ajalla, ja kunhan tuo tuorein snow-poikue saa takkiaan vaihdettua. Näitä tulee myyntiinkin ja olen myös myyntipöydässä käärmeideni kanssa edustamassa Hyvinkään matelijamessuilla 7.10. Saa tulla juttelemaan! Alla kuitenkin muutama kuva kesäkuussa syntyneestä leopard -poikueesta, johon syntyi kaksi hypo leopard -koirasta (punaiset), yksi leopard -naaras ja kaksi hypo het. leopard -koirasta.
 22. 1 point
  Paulmanin ledit lähti vaihtoon, ei löytynyt noista RGB sävyistä tarpeeksi luonnollista valoa, valkoinenkin oli liian sinertävä ja keltainen liian keltainen. Tilalle tuli Airam lämmin valkoinen led nauhat 1m pituisina. Koska näissä ledeissä ei ole kirkkauden säätöä laitoin pyton terraan ledi nauhan eteen tekokasvia joka hämärtää valoa. Led nauha on liimapinnalla kiinni ostamassani johtokourussa joka on ruuvattu kattoon kiinni. Led nauha on pinnoitettu IP44. Terraariot on nyt siis paikoillaan ja melkein jo sisustettukkin, loput sisusteet esim. suurin osa ylimmän viljakäärme terraarion sisustuksista muuttaa samalla käärmeen kanssa vanhasta terraariosta. Liukulasit käyn tilaamassa ensiviikolla eli vielä menee viikko tai kaksi että käärmeet pääsevät muuttamaan. Ainakin taustasta on mahdolliset lakkahöyryt sitten hyvin tuulettuneet. Uudet terraariot kiinnitetään alimpaan terraarioon takaa vielä toisiinsa kiinni reikälevyillä ja kulmaraudalla vielä seinään kiinni, on sen verran korkea rakennelma niin ei vahingossakaan pääse kaatumaan. Alimman terraarion pohjaan asennettiin vielä kolme metallijalkaa lisää terraarion pohjan keskelle, nyt jalkoja on 11 eli paino varmasti jakautuu hyvin. Kuningaspyton terraarioon tulee vielä keraaminen lämmitin tuohon lampunkantaan, hehkulamppu siinä testin vuoksi kiinni. Airam LED-valonauha 1m (Motonet) 16,90€ Airam LED-valonauha 1m (Hongkong) 16,99€
 23. 1 point
  Hippa, A. fulica var. jadatzi
 24. 1 point
  Mulle muutti uusia limaystäviä viime viikolla. Limicolaria sp. Nigeriasta, näitä on neljä. Cornu aspersum, eli sagriinikotilo. Näitä myytiin ruokaeläimiksi 8 kpl paketeissa, niin otin sellasen... Yksi lähti eri kotiin, eli mulle jäi 7 ötöä, tosin huomasin vasta kuvia katsoessani, että yksi puuttuu, luulin noukkineeni kaikki kuvaan. Olin jo ehtinyt unohtaa, miten sottaisia nämä on :'D. No, ainakin huomaa et ruoka maistuu, kun kakkaa on joka paikassa...
 25. 1 point
  Skorpioni terraario sai tänään hieman luonnollisempaa ilmettä uuden puun, sammaleen ja kuivien lehtien muodossa. Viljakäärme Elaphe kurkki kookoksesta :) Uuden isomman kuningaspyton terraarion sisustukset alkaa olemaan koossa, tänään haettiin pohjamateriaalit, lehdet ja sammaleet, lämmitys on hoidettu, ilmanvaihtoritilät ostettu, vieläkun pääsisi terraariota rakentamaan.
 26. 1 point
  Toukokuussa kuoriutuneita poikasia! Näistä on myynti-ilmoituskin tuolla torilla, eli käykääs ostelee-ee.
 27. 1 point
 28. 1 point
  Hienoa jos käärmeiden kasvattaminen kiinnostaa. Harrastuksena se on todella antoisa. Mutta kasvattamisesta haaveilevan kannattaa ottaa muutamia seikkoja huomioon: 1. Kuten sanottua, kasvattajan tulisi olla kasvattamansa lajin asiantuntija. Kukaan ei tietenkään voi tietää aina kaikkea, mutta vähän enemmän kuin pelkät perusasiat tulisi olla hallussa. Kasvattajan tulee ensinnäkin osata hoitaa omat eläimensä niin, että ne suostuvat lisääntymään. Sitten pitää osata hautoa munat ja hoitaa poikaset. Lisäksi pitää osata opastaa poikasten ostajia käärmeen hoidossa ja auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Ja niiltä lajeilta, joilta sukupuolen voi poikasena määrittää, olisi se myös hyvä osata tehdä. Kiva olisi myydä uros sille, joka urosta haluaa jne... 2. Kasvattaminen on kallista. Ensin pitää ostaa jalostuseläimet ja niille terraariot tarvikkeineen, karanteeniboksit sun muut. Pitää ruokkia ja hoitaa niitä. Sitten pitää rakennella hautomo (ellei laji ole eläviä synnyttävä). Tuleville poikasille pitää hommata asumukset ja tykötarpeet - ruoasta puhumattakaan. Esimerkiksi minulla menee pelkästään viljakäärmeenpoikasten ruokintaan rahaa sellaiset 200€ / kk. Siihen vielä aikuisten ja muiden keskenkasvuisten ruoat (käärmeitä on talossa about 25). Voi vaan kuvitella rahanmenoa! Eli opiskelijan tai työttömän budjetilla ainakaan ei ihan helposti kasvattajaksi aleta. 3. Tila. Käärmeet terroinen, hautomo ja poikaslaatikot vievät tilaa kämpästä. Tuhannen pinkkiä sekä aikuisten ruoat vie tilaa pakastimesta. Meillä esim. käärmeillä on oma huone (jaettuna isännän kalastustarvikkeiden kanssa) ja oma pakastin. Silti tilaa tarvitaan huikeasti lisää ja omakotitalosta haaveilen päivittäin. ;) 4. MIKSI haluat kasvattaa - eli mikä on tavoitteesi kasvattajana? Suomessa matelijoita menee kaupaksi varsin vähän. Haluatko vain teettää poikasia ja myydä niitä toivoen, että ne menevät kaupaksi ja saat edes hieman takaisin niitä rahoja, joita olet joutunut poikasten ruokintaan laittamaan? Vai onko sinulla jokin jalostuksellinen tavoite? Haluatko kasvattaa jotain harvinaista lajia ja edesauttaa sen säilymistä harrastuksen parissa, tai halutako kehittää jotain värimuotoa? 5. Genetiikka. Kasvattajan tulee tuntea myös kasvattamansa lajin väri- ja kuviomuunnosten genetiikkaa sikäli kun ko. lajin parissa useampia morpheja on. Jos vain sokeasti yhdistää "tällaisen ja tuollaisen" eläimen tuntematta genetiikan lainalaisuuksia, saattaapi olla aika pahasti hukassa poikasten kanssa, kun pitäisi tunnistaa värimuodot ja osata luokitella poikaset oikeilla nimillä. Luotettava kasvattaja tietää mitä myy, ja "ammattitaidotonta" huseeraajaa aletaan äkkiä karsastaa... Eikä tämä tarkoita sitä että kaikki pitää tietää eikä mitään saisi kysyä. Tämä tarkoittaa sitä, että vakavissaan kasvatuksesta kiinnostunut ihminen aktiivisesti ottaa selvää ja opiskelee ja tekee sitten täydentäviä kysymyksiä tarpeen mukaan. Tuossa nyt muutama kohta pureskeltavaksi. Eikä tämä ole tarkoitettu suoraan vain viestiketjun aloittajalle vaan noin yleisestikin kaikille kasvatuksesta kiinnostuneille, oli laji mikä hyvänsä. :)
×