Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 27.02.2017 kaikilta alueilta

 1. 4 likes
  Tuli vietettyä päivä kotona ja seurattua kolmea eri kopuloivaa paria, jotka kuuluivatkin tälle keväälle suunniteltuihin lisäännyttämisiin. Vielä ootan alla olevilta levantinen kyiltä vastaavaa todistusaineistoa tai muuta vankkaa näyttöä:) Kuva on otettu muovin läpi, joten..
 2. 4 likes
  Vaihdoin tänään C. splendiduksille uudet pohjamatskut. Siinä kesti hetki, kun piti ensin noukkia talteen reilut 400 poikasta . Pakko sanoa, että olin vähän hämmästynyt niiden määrästä...
 3. 3 likes
  Showlinkpets -messut Jyväskylän Paviljongissa meni ja oli kivaa! Ihmiset jaksaa vuodesta toiseen ihmetellä ja kauhistella näitä lemmikkivalintoja, jotka on meille ihan normaaleja. :D Tosi yleinen kysymys on aina, että mitä minä teen lemmikkieni kanssa? Suurella osalla ihmisistä onkin hieman erilainen käsitys lemmikkieläimien "tehtävästä", kun minulla ja varmasti monilla tällä sivustolla vierailevilla. Kuvassa esittelyssä "hyi yäk", joka sai osakseen paljon ihmetystä messuasiakkailta.
 4. 3 likes
  Menkäähän maastoon. Kyitä ainakin Hgissä, Turussa, Naantalissa, Kouvolassa, jne. Kannattaa seurata sääennustuksia ja verrata sitä säähistorioineen paikkakuntiin joista jo maan sisästä madellaan;)
 5. 3 likes
  Pirkanmaan kyybongaukset on korkattu! Joko Jyväskylästä on löytynyt elämää?
 6. 3 likes
  Tuppaa meneen hankalaks nykyinen kuvien kokorajoite. En haldaa pienentelyä, joten suurin osa klimaxi kuvista jää valitettavasti muuhun käyttöön.. EDIT: Isona kun jämäksi jääviä kattoo, niin epäselviäkin...
 7. 3 likes
  Muutama viesti ylempänä kyseltiin skorpionipoikasten kuulumisia ja kuvia. Melkein kaikki poikaset selvisivät, yhden löysin kuolleena terraariosta ja kaksi poikasta olen saanut siirrettyä omiin bokseihinsa, loput neljä tai viisi hengaavat edelleen emonsa kanssa samassa luolassa. Siirtelen niitä sitä mukaa kun liikkeellä näen, en ole viitsinyt alkaa tuhoamaan noiden tunnelia kun on niin pitkä ettei sortuisi päälle. Myyntiin nämä kaikki varmaan tulevat, yhden pitämistä vielä harkitsen. Tässä poikaset 16pv ikäisinä Pari päivää vanhoja kuvia, kolikot näyttämässä kokoluokkaa.
 8. 3 likes
  1.0 Pamphobeteus vespertinus subadult
 9. 2 likes
  Täällä alkaa olemaan kevättä käärmeidenkin rinnassa. Helo ja Horri on nyt pari kertaa yhdistetty ja toivottavasti kaikki menee niinkuin pitää ja alkusyksystä saadan pikkuruusuja. Tämä on kyllä itsellekin kovin jännää. Kokoeroa on pariskunnalla huikea. Helo painoi brumaation jälkeen noin 400g kun taas Horri 150g. Toivottavasti hän tykkää isoista tytöistä.
 10. 2 likes
  Täällä myös yhdistettiin viikonloppuna ekaa kertaa ruusupariskuntaa. Tarkoituksena saada Baja-alueen locality ruusuja. Eli L. t. saslowi ja localiteetti San Matias. Jännityksellä odotetaan kuin käy.
 11. 2 likes
  Omiin korviini ei ole kuulunut ketään aktiivista kasvattajaa. Aiemmin on kotimaassa lisääntynyt tietääkseni vain L.t.trivirgata muutama vuosi sitten. Mutta toki suunnitelmia aina on, mm. Sannilla ja itselläni on käsittääkseni työn alla ruusuvauvat? ;) Täällä on kevät koittanut talvilepojen jälkeen ja pariskunnat jo yhdistetty. Toiveissa olisi saada siis loppukesästä meksikonruusuboaa (L.t.trivirgata) sekä aavikkoruusuboaa (L.t.gracia) pikkuruisina käärmesvauvoina, mikäli kaikki vain menisi nappiin!
 12. 2 likes
  Täälläkin kuulemma kyitä bongattu tänään. Ja perkele, luennolla joutuu persettä levittää. 8-)
 13. 2 likes
  Hittolaene, empäs huomannu tuota vuoden vaihtumista:) Naantalissakin kelit on ottanu hieman takapakkia, muttei sentäns ainakaan vielä lumisateen muodossa. Pilvisyys on pätkityttäny aurinkoa tän iltapäivää ja vieny iteltäni parhaan terän maastoon hakeutumiseks. Veikkaan et palttiarallaa sama kööri siellä on kuitenkin loikoillut ainakin jossain vaiheessa tänään, kuten viikko sitten.
 14. 2 likes
  Viikonloppuna oltiin pienten kans mettässä kevään merkkejä etsimässä ja löytyihän niitä; muurahaispesässä täys hulina päällä ja kaksi sisiliskoa lämmiteli läheisellä kivellä :) !
 15. 2 likes
  Kamala rakentelu kuume olisi joten piirtelin jo terraarion suunnitelman, luultavasti ensikuussa tilaillaan jo vanerit ja päästään alottelemaan. Sisusteita jo äsken tilailin Terraariota tulee siis asuttamaan naaras kuningaspyton joka on vielä keskenkasvuinen, nykyinen 80cm leveä terraario on käymässä ahtaaksi. Koska kuningaspyton tuppaa olemaan hieman ujompi laji niin terraariosta tehdään todella suojaisa. Kalliotaustat teen itse samalla tyylillä kuin ylemmän parta-agaman terraarion mutta harmaan sävyillä, taustaan tehdään leveitä kielekkeitä kiipeilyyn/loikoiluun joten sisältä terraario ei tule tuota 150cm olemaan, tausta vie pohjan pituudesta varmaan kymmenenkin senttiä pois. Kattoon kiinnitetään useita tekokasveja tuomaan suojaa ja valaistus tulee olemaan himmeä. Pohjalle laitetaan useita piiloja. Tässäkin terraariossa haen eläimelle mahdollisimman luonnonmukaisia oloja, lajin kotiseutua mahdollisimman paljon mukaillen. Terraario rakennetaan samasta 15mm vesivanerista kuin parta-agaman terraariokin. Piirroksessa otettu huomioon vanerin paksuus. Tilattavat palat 2kpl 150cm x 50cm (katto ja pohja) 2kpl 50cm x 50cm (päädyt) 1kpl 147cm x 50cm (takaseinä) 1kpl 147cm x 10cm (alempi etulevy johon liukulista kiinnitetään) 1kpl 147cm x 5-10cm (ylempi etulevy johon liukulista kiinnitetään)
 16. 2 likes
  Nuoleminen on "haistelua", tosin jos vieras ihminen on tarjonnut kättä niin eivät nuoleskele tai kiipeile. Meilläkin paksukainen on lopetellut talvilepoa ja selkeästi virkeämpi iltaisin. Ruoka ei ole vielä maittanut. Yksi leoskin meni tuossa pari 2-3vk sitten talvilevolle ja eipä ole sen jälkeen näkynyt Olen kuitenkin kurkkinut,että kaikki on ok :D ). Kaksi nuorempaa, 7 kk ikäiset tytöt vaan syö ja rallaa.
 17. 2 likes
  Mulla on verenhimoisia tuhiksia. Terrassa mönki etana ja S. walkeri -naaras törmäsi siihen, koitti sitten syödä sen. Etana pakeni tuhiksen jalkojen välistä ja kiipesi sen päälle. Paikalle sattui D. macracanthus -koiras, joka myös alkoi maistella etanaa. Etana kiihdytti vauhtia ja kiipesi terran seinälle turvaan. Macra-parka sai vaan limaa etummaisiin jalkoihinsa välipalan sijaan. Jossain kohtaa kun on eläviä ruokahyönteisiä, pitää kokeilla tarjota tuhiksillekin, valmiiksi tapettuna.
 18. 2 likes
  ^ Kiitoksia :) Pitäisi pikkuhiljaa alkaa myymään noita skorpionipoikasia ja otin juuri myyntikuvatkin niistä. Mokomat ovat asustelleet emonsa kanssa todella syvällä luolassa joten en ole viitsinyt alkaa luolaa sorkkimaan/purkamaan ja olen niitä nyt siirtänyt omiin bokseihinsa sitä mukaa kun olen niitä liikkeellä terraariossa nähnyt, eli todella harvoin. Tällähetkellä kaksi poikasta on omissa bokseissaan, toinen jo myyntivalmiina kun on muutaman kerran omassa lootassaan syönyt, toisen siirsin vasta eilen. Vielä näkyisi emon kanssa samassa luolassa ainakin neljä tai viisi poikasta olevan. Alla muutama kuva. Poikanen 1, syönyt kaksi kertaa omassa boksissa. Poikanen 2, siirretty eilen omaan boksiin, odotellaan että ainakin kerran tai kaksi syö. Loppuun vielä Pogo ja mahan lepuutus :D
 19. 1 like
  Hyvä työ, etenki "hyi yäk"! ;)
 20. 1 like
  Syötetäänkö heti boalle pientä rottaa poikasena vai hiiriä? Jostain luin että hiiret on paremman makuisia ja käärme voi ruveta nirsoilemaan rotista? Apuja tarvittais kun ekaa boaa hankkimassa joten kiitos jo etukäteen!
 21. 1 like
  Muistakaahan muuten päivittää näitä alkukevään havaintoja (varsinkin tuoreiden ja uusien paikkakuntien osalta) myös tuonne: https://www.facebook.com/kyidentalvehtimispaikkatutkimus/ Täällä näkyi tänään lisää sisiliskoja. Lampareet ja ojat ovat toistaiseksi tyhjillään sammakkoeläimistä. Hyttysentoukkia on tosin niidenkin edestä...
 22. 1 like
  Tuli tämmöne viikonloppuna vastaan. Liekö kannussinisiipi (Cupido argiades)? Mitä muihin sinisiipisiin vertailin, niin kannus oli miusta eniten samaa näköä omaava. Mitä tuumaatte?
 23. 1 like
  Joku papurikkohan siinä on laittelemassa kesäänsä pakettiin.
 24. 1 like
  Morjens !! Muutama uus kuva kun terraa laittelin.... Emäntäkin uskalsi tän ottaa kädelle ku on nii käsiteltävä ja rauhallinen!!!
 25. 1 like
  No mulla itselläni ei ainakaan ole taitoa ja kun haluan kokolasisen niin vielä vähemmän. Päivittäin koluan kyllä eri myyntipaikkoja läpi , käytettyjä siis mutta ei toistaiseksi ole natsannut. Toisaalta kun ostaa uutena niin on ainkin pahimmista pöpöistä tauti vapaa.
 26. 1 like
  Nätti! Ja käsikesyydestä ja/tai kesyistä käsistä aina plussaa:)
 27. 1 like
  C. spinigerus -lapset on hiukan ärsyttäviä, kun rupeevat joukolla etsimään pakoreittiä terrasta, kun lehtiä on niiden mielestä liian vähän jäljellä. Ja siis niillä on kyllä edelleen ohut lehtikerros olemassa, mutta silti. Tai sitten jäljellä olevat lehdet ei oo niiden mielestä riittävän maatuneita, emt. No, pitääpä sitten taas lisäillä... Olis muuten kiva nähdä kuvia muiden terroista, sikäli mikäli tältä foorumilta vielä löytyy ihmisiä...
 28. 1 like
  Kyky kokoonpano. Muutama C.splendidus muuttunut mullaksi ;(
 29. 1 like
  Tarviikos tuota otsikkoa jotenkin muuttaa kun laahaa vuoden verran jäljessä :)... Tämän päivän mettälöytöinä lähinnä kärpäset, murkut, hämähäkit ja yksi sisilisko.
 30. 1 like
  Täällä avattiin myös kevään sisilisko kausi:) Paikallisilla kyytonteilla selkeästi harvalukuinen.
 31. 1 like
  No onnea ja iloa sinne, vaikka noille äksyilijöille sitä edes kannattaa yrittää toivotella:) Lykkäähän kuvaa tulemaan?
 32. 1 like
  Gekko on minulla ollut nyt noin viisi kuukautta. Ihan ensimmäisellä viikolla jo söi tosi hyvin, ja yllätyksekseni viime käsittelyn jälkeen tyttö tuli ulos nukkumaan ja ruokakin maittoi. Lisko tuli minulle eläinkaupasta (josta antoivat vielä väärät ohjeet mukaan) joten itse sitä käsittelyyn olen totuttanut. Kättä yleensä nuuhkii ja joskus nuolee, tulee itse kädelle jos takaa hieman pukkii. Kädessä ollessaan on ihan paikoillaan ja taas nuolee, vähän ajan kuluttua haluaa takaisin terraan. Koskaan ei ole sihissyt tai hyökännyt kimppuun :)
 33. 1 like
 34. 1 like
  Pamphobeteus sp. south equador II
 35. 1 like
  0.1 Grammostola grossa
 36. 1 like
  Paljon paremmin :) tumma alue näyttää kadonneen kokonaan ja lisko liikkuu vikkelämmin. Viettää paljon aikaa piilossa, raukka sai varmaan traumat kaikesta siitä koskettelusta kun ei siihen ole vielä tottunut.
 37. 1 like
 38. 1 like
  Sori jos tuuppaan hetkiseks sivuraitelle, mut en aiemmin huomannutkaan tämän topikin olemassaoloa, ja mielenkiinto heräs oitis kun hokasin DragonS:n valokuvan. Miten penikoiden kanssa kävi? Lisä kuvat olis kova bonus!
 39. 1 like
  Leukistinen Archachatina marginata var. suturalis
 40. 1 like
  Fobia Raivo-mato "Cameroon grey/cream stripe"-naaras C. spinigerus -ipanoita Toi hämis näytti syövän omenaa tuhisten kanssa o_O Ehkä ennemmin koitti juoda siitä, tai sitten täällä elää vegaanihämiksiä. A. cf. brandtii -pallero
 41. 1 like
 42. 1 like
  Tässä meidän nelivarpaan terra tällä hetkellä[emoji4]
 43. 1 like
  En minäkään niitä käytä mihinkään. Mutta nimet on keksitty kuvaamaan hiiren kehitysvaiheita. Tästä kuvasta tuo crawler esim. puuttuu kokonaan, mutta minä laittaisin sen tuohon viidenneksi, joka kirjoittajan mukaan on fuzzy. Newborn Pinky, Small Pinky, Large Pinky, Peach Fuzzy, Fuzzy, Hopper, Weanling, Adult http://www.allaboutcornsnakes.com/care_food.html
 44. 1 like
  ^ Sellainen sepän nahkaesiliina ja suojalasit voisivat olla hyvä hankinta nahkarukkasten lisäksi jos sondata yrittää? :D
 45. 1 like
  Kyseinen käärme näyttäisi olevan edelleen kaupan, hinta pudonnut ollen nyt 100e. Ei kukaan pääsis hakemaan pois? Ei näytä oikein asialliselta.... Espanjalais-akka Carmen oli poseeraus-tuulella tänään: Carmenilla on ikää nyt vähän päälle vuosi. Hieno neiti :) Aina tunkemassa kieli pitkällä ulos terrasta kun ovi aukeaa.
 46. 1 like
  On vaikea selostaa mitään ohjelistaa, jonka mukaan konna olisi hyvässä ja priimassa kunnossa lähtiessään viettämään horrosta. Tässä pitäisi nyt muistaa se, että luonnossakin konnat horrostavat, ilman että kukaan on tarkistelemassa niiden vointia ja kuntoa. Ne pärjäävät, koska niiden luontainen fysiologia on tarkoitettu siihen; kyseinen toiminto on sama kuin ravinnon tarve ja muut tärkeät perustarpeet millä tahansa elävällä eliöllä. Jotkut yksilöt menehtyvät horrosaikanaan, myöskin luonnossa. Joitain riskejä elämässä on, ja ne on vaan pakko koettaa sietää. Tähän onnistumiseen me toki pyrimme, emmekä muuta voi. Näiden seikkojen vuoksi voin vain todeta, että mikäli eläin on terveeksi luokiteltavissa, syönyt normaalisti, valmistelkaa ne horrokseen. Horros on niille parasta mitä voitte antaa, ja nämä vanhat, jo kuluneet selitykset "aina se on hyvin jaksellut, vaikka.." eivät enää sytytä ainakaan minua. Eläkää eläintenne kanssa rennosti ja nauttien :) Antakaa niille sitä, mitä ne tarvitsevat :) Näin myös saatte harrastuksestanne kaiken hyvän irti, ja eläimenne voi myöskin hyvin.
 47. 1 like
  Sitten kun kyllästytte näihin nykyisiin titteleihin, voisi seuraava vaihe olla ylläpidon myöntämä "arvonimi". Muutamilla foorumeilla on käytössä tuollainen systeemi ja siitä ei ole ollut pahaa sanottavaa kenelläkään. Kalamies.comissa on systeemi jossa muut käyttäjät voivat suositella toiselle käyttäjälle arvonimeä ja modet sitten päättävät saako käyttäjä sellaisen. Itselleen voi myös kysyä jos haluaa. Arvonimet ovat siis jokainen uniikkeja ja kuvaavat hauskalla tavalla nimimerkin takana olevaa persoonaa. Viestien määrällä ei ole mitään tekemistä noiden arvonimien kanssa. Nimimerkiltä kysytään, että sopiiko tälläinen arvonimi ja sen jälkeen se näkyy avataren alla. 11 vuotta on pitkä aika foorumille ja vähän kaikki on jo sanottu täällä. Olen ollut foorumillä lähes alusta asti, ensimmäinen nimimerkki oli Esa P ja kun unohdin tunnarit ja vaihdoin sähköpostia, jouduin rekisteröitymään uudelleen. Mun mielestä foorumi elää tällä hetkellä parasta aikaansa käyttäjädynamiikan suhteen ja moderoinnista ei ole mitään pahaa sanottavaa. Nyt tarvitaan aktiivisia käyttäjiä. Ei riitä, että aktiivijäsenet ovat aktiivisia, tarvitaan myös niitä uusia jäseniä iänikuisine kysymyksineen. Toivonkin, että kun joku taas rekisteröityy foorumille ja kysyy sen saman kysymyksen, että pitääkö leopardigekolla olla uv-valo, niin älkää pyytäkö käyttämään hakua vaan vaivautukaa sen verran, että haette linkin sinne missä sitä on jo kysytty tai odottakaa, että mode reagoi siirtämällä kysymyksen oikeaan paikkaan. Aika monella menee pupu pöksyyn kun heti ärähdetään, jos jotain kysytään. Semmost mulla tänään...
 48. 1 like
  Mikäs tämä aamu-aikaisen-ilahduttaja oli?
 49. 1 like
  Närri tutkii terraansa kesäuudistuksen jälkeen. Vielä olisi tarkoitus jostain taikoa vähän rehuja takaseinälle, köynnöskasvi kun tuskin kasvaa ihan niin nopeasti kuin haluaisin... ;)
 50. 1 like
  mikäli boa on ihan pikuinen vielä sitä voi ihan hyvin pitää muoviboxissa( ns. smart store-laatikko) 30 litraa niin pitkään että itse oppii sitä käsittelemään ja että on varmistunut että se syö ja luo nahkansa hyvin.