Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 29.05.2017 kaikilta alueilta

 1. 6 likes
  Toukkis lähti reppureissulle helmi-maaliskuun vaihteessa todennäköisesti Thaimaan Koh Mukilta.Eräs perhe oli kerännyt suuria kotilonkuoria ja pakannut ne tiheään verkkopussiin. Kotilonkuoret olivat matkanneet repussa pitkin Trangin saaristoa ja Suomeen käsimatkatavaroissa. Pari viikkoa myöhemmin perhe kotiutui Joensuuhun ja kotilonkuoria putsatessa suurimmasta hyppäsi ulos pienenpieni gekko, joka onneksi saatiin kiinni ja ämpäriin turvaan. Perheen äiti soitteli läpi lemmikkiliikkeistä lähtien, että mitä nyt tehdään ja minä sain viestiä lemmikkiliikkeestä, että osaanko auttaa. Neuvoin mitä pystyin tietämättä lajia ja lupasin viedä tarvikkeita lainaan. Pieni 4cm mittainen gekko tunnistettiin erheellisesti Hemidactylus suvun gekoksi, kaiken lisäksi pieneksi poikaseksi. Toukkiksen löytänyt perhe halusi pitää sen itsellään ja minä neuvoin parhaani mukaan hoidossa ja lupauduin ottamaan sen tarvittaessa tehohoitoon. Kului pari viikkoa ja Toukkis ei ollut alkanut syömään ja sen jalatkaan eivät enää pitäneet lasissa, joten Toukkiksen löytänyt perhe toi sen meille tehohoitoon ja pakkoruokintaan. Aluksi luulin, että sen varpaat olisivat vaurioituneet matkasta, mutta onneksi kyseessä olikin nahanluonti ja pito palasi jalkoihin sekä niiden ulkonäkökin normaaliksi. Ruokakin alkoi maistua ja pikku-Toukkis kasvaa ja vahvistua. Pikkuhiljaa uskalsin hengittää ja aloin uskoa Toukkiksen selviytymiseen. Koitti hetki jolloin katsoin pienen seikkailijan olevan niin hyvässä kunnossa, että se voisi palata kotiinsa, mutta yllätykseksemme Toukkiksen löytänyt perhe olikin sitä mieltä, että se voisi jäädä meille. Viimeisimpien tietojen mukaan Toukkis olisikin Gehyra mutilata, jolla ei ole suomenkielistä nimeä, mutta muilla kielillä: Stump-toed Gecko, Common Four-clawed Gecko, Stump-tailed Gecko, Tender-skinned house gecko, Sugar lizard, Pacific gecko, butiki, Mutilating Gecko. Joku aasialaisiin matelijoihin perehtynyt mies kommentoi siis instagramissa Toukkiksen kuvaa ja totesi kyseessä olevan itseasiassa Gehyra mutilata. G.mutilata ei ole kovin yleinen lemmikkinä, tuntien googletuksella en löytänyt yhtään hoito-ohjeita, keskustelua lemmikkinä olevista yksilöistä ja vain kaksi eläinkauppaa, jotka ovat joskus aikoinaan niitää myyneet. Olin yhteydessä toiseen lemmikkiliikkeeseen, josta sain erittäin karkeat hoito-ohjeet: "Sand soil mix for substrate. Live plants and plenty of hiding spots with leaned cork and slate. Heat lamp during day but off at night. Small crickets or fruit flies with calcium. Also seem to like Repashy or Pangea nectar diet. Spray with water once a day" Lisäksi lueskelin samansukuisten gekkojen hoito-ohjeita. Onneksi aijemmat hoito-ohjeet poikkesivat Gehyra mutilata -lajin hoito-ohjeista lähinnä tosiaan ruokinnan osalta ja nyt ollaan lisätty Toukkikselle Repashyn crested gecko diteiä, Pangean fruit-mixiä ja hedelmiä tarjolle banaanikärpästen lisäksi. Toukkis on kasvanut siitä 4cm mittaisesta tulitikkuliskosta jo 6,1cm mittaiseksi.
 2. 4 likes
  Huijasin, sopivasti aprillipäivänä! :D Näköjään nämäkin munii jo kymmentä munaa kerrallaan. Aluksi varmasti 2-4 kpl oli realistisesti arvioitu, mutta harjoitus tekee mestarin! Mihinkä nuo kaikki sinne kotilon sisälle mahtuu? Luulin tietäväni mitä terraarioissani tapahtuu, mutta selvästikään en. Tämä kasa + muutama lisää löytyi pohjamateriaalin vaihdon yhteydessä.
 3. 4 likes
  1.0 Pamphobeteus vespertinus subadult
 4. 4 likes
  Kale 1.0 Vipera berus CBB15 Tämmöin herra saapu tänää ilahduttaa miu eloa ja oloa.
 5. 3 likes
  Toukkis on löytänyt itselleen uuden lempipaikan terraariosta. Tuolla taustan ja sivuseinän kulmassa on neliön muotoinen kolo, jossa on siis laatta syvemmällä kuin viereiset. Sinne mahtuu pieni toukka mukavasti. Lisäksi nyt alkaa vahvasti näyttää siltä että Toukkis olisi poika! Ja katsokaa nyt tuota pulleaa mahaa! Viimeviikolla Toukkis sai vihdoin myös asiaan kuuluvan Thai Buddhan :)
 6. 3 likes
  Ropsasin tänään muutaman kuvan ja kaks osoittautui riittävän pieniksi foorumia varten. Ekassa edellisissäkin poseeranut levantine muori, jolla kevään kopulointien jälkeen mukavasti orastavaa pömppömasua:)! Salama vaan sotki värit vituralleen. Tokassa taasen viime vuoden Hammin tuomistoa, jotka venyy ja venyy, sekä komistuu kun aikuisväritys alkaa näkymään läpi.
 7. 3 likes
  Koiralenksulla oli muitakin kulkijoita. Kaunis ja toimiva tuo väritys. Ei kovinkaan hyvin erotu taustasta
 8. 3 likes
  Jee! Ensimmäiset leukistiset Archachatina marginata var. suturalis poikaset on kuoriutuneet. Kuvassa siis päivän-parin ikäinen suturalis (isompi) ja n. viikon ikäinen Achatina fulica white jade. Hieman jos löytyy vauvoilla kokoeroa. :3
 9. 3 likes
  Millistä pari kuvaa :). Eka on vielä tulopäivältä. Kauan jaksaa yrittää kiivetä seinää ylös, vaikkei jalat pidäkään :P .
 10. 3 likes
  Yksi lehtokotilo, jonka lapsi löysi syksyllä ylko-oven edestä. Ja halusi sen "pelastaa" kun ulkona oli niin kylmä :rolleyes:
 11. 2 likes
 12. 2 likes
 13. 2 likes
  No nyt ne naapurit löysi toisensa :D Terrojen väliin on olemassa näköeste, mikäli Kinkku alkaa jahdata Toukkaa tai Toukkis stressaa Kinkun takia. Älkää välittäkö sotkusta taustalla, jäi työkalujen ja muiden takaisin laittaminen huomiselle :D
 14. 2 likes
  Nyt se päivä koitti, että Toukkis pääsi muuttamaan oikeaan terraan! Siitä on tullut iso ja pulska gekko, joka näyttää jo ihan aikuiselta, eikä enää poikaselta, joten otin operaatioksi laittaa sille terran valmiiksi. Samalla siivosin Kinkun terran naapurista ja varastin siltä pari ohuempaa oksaa Toukkiksen puolelle ja pari oksaa tuli viljakäärme Knutin terrasta, kun sille oli aikakin vaihtaa paksumpia tilalle. Vielä pitää joku päivä vaihtaa foggeriin putket ja samalla haaroittaa siitä sumut tulemaan myös Toukkiksen puolelle :)
 15. 2 likes
  Joko tänne ei laitettu tai sitten itseltäni meni ohi mutta yhdistyksen jäsenhinta tiputettu vuodelle 2017 ja se on nyt 15€. Liityin yhdistykseen, liity sinäkin. Hinta ei ole paha ja kun liittyy niin voi auttaa ja vaikuttaa yhdistyksessä jotta harrastuksellamme olisi parempi tulevaisuus.
 16. 2 likes
  Reipas ote! Tuost minä tykkään:) Mut tuol energialla vois ponnistaa mukaan foorumin ylläpitoonkin. Jos lähet, niin tuun minäkin...mut ite nään et foorumin parhaat päivät on tässä. Ei oo hirveemmin tappeluita tai solvailuita, jos nyt tosin kenen kanssa rupatellakaan. Omalla tavallaan hyvä sauma muodostaa paremmin toimivaa keskustelukulttuuria. Mikäli suosiota foorumille vielä jossain vaiheessa tulisi, niin toki siinä kulkee myös sitten ne negatiiviset lieveilmiötkin..mutta niiden kanssa ponnisteluunkin voi teettää itelleen monenlaista kokemuspohjaa? Musta foorumilla on menty aikoinaan yliherkillä kaiken asiassa pysymisen ja topikkia orjallisesti ojennetun keskustelun suitsimisessa, jos kohta vavistu liikaa ns.someraivonkin suhteen. Elämässä läikähtelee ja parhaas tapauksessa siitä voi oppia moni muukin kuin vain itse. Siinä tällaisten yhteisöareenojen suola. Herrrppi.netti opettaa..stna!
 17. 2 likes
  Oho, muna! :3 Munija: Archachatina marginata var. suturalis
 18. 2 likes
  No vihdoinkin ja niin eespäin :D Lisäosana verhot! Ja uutta pukkaa samoin tein, alakerta on jo koottu ja odottelee ilmastointeja ja listoja. Sitten pääsee taas lakkailemaan ja odottelemaan. Sen jälkeen päästäänkin sitten lontille ostetun kaapin kimppuun :D Sen kanssa on pulmana tausta joten ideoita otetaan sen osata vastaan :)
 19. 2 likes
  Turun reissulta tarttu mukaa pari tän vuoden berus-poikasta (hupsista) Asta Eino Ruokahalu on näillä veitikoilla suunnaton. Pikkuneiti tuntuu olevan vähä ujompi tapaus, otti pari päivää kauemmi kotiutuakseeki, mut pikkupoitsu oo melkeepä mistää moksiskaa. Heta senku möllöttää ja kiukuttelee. Kale taas taitaa luulla, et kaikki mikä liikkuu on ruokaa. Pytikkapuolella sit muuta ihmeellistä olekaa tapahtunu, ku kuningaspytonin paaston päättymine.
 20. 2 likes
 21. 2 likes
  Tänään kasvoi ötökkälauma kolmen Centrobolus splendiduksen verran :) . Näyttäisivät olevan naaras ja kaksi koirasta. Pikkuiset punamadot: Isompi koiras. Pikkukoiras. Naaras. Ja kämppä.
 22. 2 likes
  Tällä hetkellä löytyy: -6 akaattia -4 white jadea -2 rodatzia -5 sagriinimaximaa -12 viinistä -2 Pleurodonte isabellaa -4 mustahuulta -2 valkohuulta -3 lehtokotiloa -2 pensaskotiloa Eli yhteensä 42. On niitä vähän kertynyt, oops... :ph34r:
 23. 2 likes
  Alkoi tuntua, että teen jotain väärin, kun minusta akaatit on erittäin helppoja lemmikkejä :P . Päivittäiseen hoitoon mulla ei paljon aikaa mene, äkkiäkös sitä ruuat vaihtaa ja terran sumuttaa. Parista aiemmasta vastauksesta saa sen käsityksen, kuin terran sumuttaminen olisi jotenkin vaativa tehtävä, ei minusta, ei siihen montaa sekuntia mene. Riippuuhan se tietysti siitäkin, miten terrassa pysyy kosteus... Omissani pysyy hyvin, joten päivittäinen kosteuden lisääminen ei ole mikään iso projekti. Ruokia en aina vaihda päivittäin, jos ei ole tarvetta. Seiniä en pese päivittäin, koska mielestäni siihenkään ei ole tarvetta. Harvemminkin pestynä seinät saa ihan hyvin puhtaaksi, kun kastelee ne reilusti sumutinpullolla ja pesee tiskiharjalla, toistaa tämän kerran-kaksi ja viimeistelee talouspaperilla. Lisääntyminen on sitten tietysti oma juttunsa. Itse useimmiten huomaan muninnan, jolloin tiedän mistä kohtaa terraa kaivella, eikä jatkuvaa pohjan tutkimista tarvita. Terran suursiivoukseen menee sitten tietysti enemmän aikaa, mutta eipä sitäkään tarvitse jatkuvasti tehdä. Mutta ei, kotiloni eivät silti elä pilaantuneilla ruuilla saastan keskellä, vaikka siltä kuulostaisikin :D . Mulla kyllä menee kissoihin enemmän aikaa kuin kotiloihin, hassua miten koiraakin pidetään helpompana kuin kotiloita. Vaikka kissat ei tarvitsekaan kasvisruokaa ja sumutusta, tarvitsee ne silti ruokaa useamman kerran päivässä, hiekkalaatikoiden putsausta, ulkoiluttamista... Kyllä akaattikotilot minusta on helpompia :) .
 24. 2 likes
  Nyt on kyllä pakko sanoa, vaikka joku herneen nokkaan vetäisikin, että mitä ihmettä käärme tekee melkein päivittäin räplättävänä tai kaulalla roikkumassa monta tuntia kerrallaan?? Matelija ei ole mikään syli- eikä seuraeläin. Sen paikka on terraariossa, jonne sille on luotu asianmukaiset olosuhteet ja turvallinen ympäristö. Käärme on yksineläjä, jolla ei ole tarvetta seuralle, eikä kosketukselle. Jos paijattavaa haluaa, ostakoon vaikka marsun.
 25. 1 like
  Toi lämpölampun suoja näyttää tosi kätevältä. Jos oisin tiennyt, että noita saa ostaa niin olis jäänyt kokematta monta itkuista tuntia kanaverkon ja rautalangan kanssa, kun väänsin ekan liskon lämpölamppuun useammankin eri virityksen suojaksi ...Loppujen lopuksi ostin korkeamman terran ja exoterran varjostimen, kun koko taloyhtiöön tuli silloin palotarkastus huoneistoihin
 26. 1 like
  ^ No niin, isompi naaraista ollut reilun 3 vkoa kaivautuneena ja tukkinut pesän suuaukon. Äsken raotin pinseteillä pesäaukon suuta ja siellähän se akka munasäkin päällä vartioi tuimana, jeeees!
 27. 1 like
  Terraarion rakentaminen alkaa joskus tässä kesän aikana ja sitä odotellessa hommasin jo muutamia tarvikkeita. Ilmanvaihtoritilät ovat samat kuin alemmassa parta-agamaterraariossa paitsi että takaseinän ritilä on hieman korkeampi, 8cm, 6cm sijasta. Oli sen verran hankala parta-agaman terraariossa ruuvata paikoilleen. Taakse tulee siis 50cm x 8cm ja sivuille 40cm x 8cm ilmanvaihtoritilät. Lämmittelypaikan hoitaa keraaminen lämpölamppu joka ei tuota ollenkaan valoa, vain lämmön. Siihen tilasin Seran ceramic holder lampunkannan (max. 300W) ja Seran protector cage lampunsuojaritilän. Lämmittelypaikalle ajattelin luoda kaksi suojaisaa piiloa, maahan lampun alle jonkun luolan ja maasta irti lähemmäs lamppua korkkikaarnaputken jotta käärmeellä on valinnan varaa. Jos tämä systeemi saadaan toimimaan (melkein kaikki suosittelee kuningaspytonille lämpömattoa, joka omallakin nykyisessä lasiterraariossa on) niin se saa jäädä lämmönlähteeksi, jos ei niin lämmittelypaikka luodaan matolla tai kaapelilla. Kuluja: Sera reptil ceramic holder (Pet´s Friend) 22,50€ Sera reptil protector cage (Pet´s Friend) 20,50€ Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x50cm (Bauhaus) 4,90€ 2x Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x40cm (Bauhaus) 2x 4,90€ = 9,80€
 28. 1 like
  Mielenkiintoista kuulla näistä kokemuksistasi. Mutuni ja osin kokemuksenikin perusteella hevos/kyy kuvio vaatii varmasti vielä topikin aloituksenkin ohjeistuksen kumoamista muutamista kohdista, mutta suunta on silti koko ajan parempaan päin.
 29. 1 like
  Olis taas Myrttiä! Kuoriutumisajankohdan näkee edellisestä viestistä ja painoa tänään löytyy 787g, eli iso tyttö jo! :3
 30. 1 like
  karvajalka.. Meillä ei nyt ihan noin karvaisia kahdeksanjalkaisia ole, mutta aika kirjo erimoisia hämppyjä talosta ja sen ympärystöstä löytyy. Harmi vaan että kissat on niistä erittäin kiinnostuneita.
 31. 1 like
 32. 1 like
  En ole koskaan laittanut elukoita vastarakennettuun terraan. Saa olla aina vähintään kk ennenkuin laitan jotta kasvit on sopeutuneet ja ilmasto tasaantunut. Ei tämä kuitenkaan ensimmäinen terra ole :D Mutta hyvä tietää että on jotain tuollaisia varoituskaasuja, en ole kuullutkaan :) Varmaan myös huomasit viestin olevan 8 kk vanha joten kyllä ne mussunaamat on terroissaan olleet jo hyvän aikaa
 33. 1 like
  On se kiva dumpata vesiastiaan pohjamatskua ja jauhomadon jämät ja viimeistellä kakkaamalla, hmph.
 34. 1 like
  Itse asiassa havupuuta ei pitäis käyttää, koska pihka voi olla haitallista näille.
 35. 1 like
  0.0.1 Grammostola pulchra Aw <3. E. campestratus -vaava heitti henkensä tällä viikolla :/ Tiiä sitten mikä meni pieleen, eipä se ehtinyt olla täällä kuin parisen viikkoa.
 36. 1 like
  Jotain uutta taas näkyis kasvavan...
 37. 1 like
  Hmmh, mysteeripoikanen taas :P Oletettavasti se olis joko Spirobolus walkeri tai Cameroon grey/cream stripe...paitsi jos C. spinigerukset kykenee lisääntyy selvästi keskenkasvuisina, toivottavasti ei sentään. Ärsyttää vaan, kun mun oli tarkotus vaihtaa pohjamatskut tohon terraan, mutta eipä sitten vieläkään onnistu, äääääääh.
 38. 1 like
  Toukkis tuli taas moikkaamaan meitä iltatuimaan. Taisi olla sitä mieltä, että voitaisiin jättää sen ja sen takamuksen kuvaaminen tältä iltaa ja painella nukkumaan, että gekot saisi aloittaa yölliset riehunnat. Olen nyt koittanut pohtia ja tiirailla, että kumpaahan sukupuolta Toukkis edustaa, mutta netistä ei löydy kunnollista tai edes välttävää kuvaa Gehyra mutilata koiraan kloaakin alueesta. Pari päivää sitten toveri harjasgekko Kinkku siirtyi keittiöstä terransa ja lipastonsa kanssa olohuoneeseen ja viereen tällättiin jo Toukkiksen tulevaa terraariota, jota kohta pitäisi alkaa sisustella :)
 39. 1 like
  Täällä on yksi koiranomistaja joka intoilee kyistä..
 40. 1 like
  :) No joo, mut jos niistä ongelmista sitten sitä kautta käsiteltynäkin pääsee eroon? ;) Mut niin, missä on olemassa se ongelmaton some, se pilvilinnojen pilvilinna? Onko niitä? (ei sillä että rientäisin oitis sitä pilaamaan, kunhan uteliaisuuttani...)
 41. 1 like
  Olen melko tuore kilpparin omistaja. Edi on ollut mulla lokakuun alusta asti. Se on jonkin verran vapaana, mutta viettää aikaa myös terrassa. Haluaisin sille jotain virikettä. Terrassa on tällä hetkellä kaarisilta, pari oksaa, kalkkikivi ja isompi kivi, jonka päällä se myös syö. Mitä muuta terraan voisi laittaa? Se voi olla myös jotain pureskeltavaa. Lisäksi mieltäni painaa kaksi asiaa. Edi on kova puriskelemaan mm. mattojani. Mistäköhän se johtuu ja millä sen saisi loppumaan? Olen myös huomannut, että välillä se syö puhdasta hiekkaa. Siinä vaiheessa olen koputtanut terran lasiin, minkä jälkeen se on lopettanut sen. Voisiko sillä olla tylsää? Toisaalta tämä herraseni on kova syömään, mutta siitä huolimatta olen ruokkinut sen vain kerran päivässä; annan sille kourallisen verran ruokaa. Olen miettinyt, voisiko sillä hiekkaa syödessään olla vielä nälkä tms... Toivon tähän jotain ratkaisua, koska tiedän, ettei tuo normaalia ole. Ruoan päälle ripottelen päivittäin kalkkia ja kerran viikossa Nutrobalia. Onko se ok? Mitä mieltä olette kylvetyksestä? Edin entinen omistaja kylvetti sitä viikon parin välein, minä taas kylvetän parin viikon välein. Onko kylvetys kuitenkaan välttämätöntä? Vesiastiaa Edillä ei terrassa ole. Pitäisikö sellainen laittaa? Kiitos kaikille, jotka viitsivät vastata!
 42. 1 like
  Kuulostaa pahasti kalsiumin ja D-vitamiinin/UVB-valon puutteesta johtuvalta lihasten ja luuston surkastumiselta Jos arvaukseni osuu oikeaan, niin hyvä uutinen on, että oikeilla olosuhteilla tilannetta on mahdollisuus parantaa, mutta se voi olla vuosien työ. Ennen kuin edes kysyn millaisissa olosuhteissa konna elää, niin kerron millaiset niiden tulisi olla. Maakilpikonna tarvitsee tehokkaan UVB-valaistuksen yhdistettynä oikeaan lämpötilaan sekä kalsiumlisää ruokaansa. Nelivarpaille lämmittelypaikan lämpötilan tulee olla 35-40 C. UVB-valon tulee olla kohdistettuna samaan paikkaan. Lämmön ja UVB-säteilyn avulla konnan elimistö tuottaa D-vitamiinia, joka on edellytys kalsiumin imeytymiselle. Jos UVB-valon lähteenä on loisteputket, niin niiden tulee olla UVB 10% tai 12 % merkinnöiltään. Ja erittäin tärkeää on huomioida, että loisteputkien UVB:n tuoton teho laskee jo 6 - 12 kk kuluessa niin paljon, että putket täytyy vaihtaa uusiin! Tässä pätee vanha sanonta halvalla ei saa hyvää, eli mitä halvemman putken hankkii, sitä useammin sitä saa vaihtaa. Paketeissa lukee lampun käyttöikä ja sitä todellakin kannattaa noudattaa. Kierrekantaisia UVB-valoja ei yleisesti suositella, koska niissä on paljon toimintaonglemia ja käyttöikä on vielä putkiakin lyhyempi. Mutta hätätapauksessa ne mennee lisävalona. Tehokkain vaihtoehto UVB-valaistukseen on monimetallivalaistus, joka on arvokas kertasijoitus, muuta pitkässä juoksussa ei tule sen kalliimmaksi, kuin muutkaan systeemit ja tehoa on tosiaan reilusti enemmän. Monimetallit tuottavat sekä lämpöä että UVB:tä, eli erillistä lämpölamppua ei enää tarvita. Toki yleisvalo täytyy olla muutenkin lisää. Suosittelen soittoa asiantuntevalle eläinlääkärille. Täällä lista asiantuntevista eläinlääkäreistä ympäri Suomen: Jos omalta paikkakunnalta ei löydy osaajaa, niin silloin kannattaa soittaa Vantaalle Johanna Rauliolle, joka neuvoo kyllä puhelimitse ja opastaa tarvittaessa myös muita eläinlääkäreitä. Voisin kuvitella, että tällaisessa tilanteessa konnalle suositeltaisiin jotain vitamiinilääkitystä. Konnan liikuntakyvyn kannalta on tietenkin myös tärkeää, että konna saa kulkea maapohjalla, eli ei laminaattilattialla, vaan terraariossa, jossa on pohjalla reilusti hiekkaa ja muuta maa-ainesta. Oikeanlainen pohjamateriaali yhdistettynä oikeanlaiseen valaistukseen takaa myös oikean mikroilmaston, jonka olennainen osa on kosteus. Terraariossa tulee olla kosteampia, kuivempia, viileämpiä ja kuumempia kohtia, joista konna sitten itse voi valita kulloinkin itselleen parhaan paikan oleskella. Sanon tämänkin nyt, koska en ole konnien anatomian asiantuntija ja voihan olla, että konnasi tila johtuukin jostain sisäelin vaivasta, jotka yleensä taas johtuu vääristä olosuhteista kokonaisuudessaan. Jos jaksoit lukea tämän ajatuksella ja haluat lisää tietoa, niin sitä löytyy tältä foorumilta pajonkin. Eikun vaan aikaisempia keskusteluita selaamaan Minultakin saa kysellä, tässä, YV:llä tai sähköpostilla, autan kyllä aina, jos osaan. Niin... millaisissa olosuhteissa konna nyt elää?
 43. 1 like
  Pöpö Pöllö Hullu kotilonainen
 44. 1 like
  Paljon nyt on eri paikoissa kyselty taas niitä poikasia ja eläinkauppoja läheltä. En ymmärrä miten olisi muka vaikeampaa hankkia konna kasvattajalta, jos kerran poikasen haluaa? Ja miksei vaivauduta hakemaan vähän kauempaa, aina pitäisi olla samassa kaupungissa kuin itse on.. Ei koirienkaan kasvattajia haeta 10km säteellä, koiria haetaan kauempaakin. Ei hinnan tai matkan pituuden pitäisi olla se ensisijainen kriteeri elävän olennon hankinnassa. Parhaimmillaan konna asuu kanssasi elämäsi loppuun asti, niin ei kai muutama kilometri sinne tänne voi olla ylitsepääsemätöntä..
 45. 1 like
  mikäköhän ois vialla :/ Mulla on kesäkuussa syntynyt viinimäkikotilo, joka oli koko talven tosi pirtee ni en laittanu horrokseen. Nyt on ruvennu horrostelemaan terrassaan, vaikka muut on pirteitä. Välillä herää vaihtaa paikkaa ja taas horrokseen. Painoi kuukausi sitten 9 g ja nyt 6 g...on siis laihtunut :/ On syöny kuukauden aikana kerran. Mua vähän nyt kyl pelottaa. Osaisitteko te auttaa ? :(
 46. 1 like
  Meillä on kolme isoa tiikerikotiloa ja poikasia. 7albinotikrua(vielä poikasia), 2akaattia ja niiden ylläripoikasia *huokaus* ja 3 limicolaria glutenosaa. Poikasia lähtee muualle jahka ilmat taas sallivat... Notta koko luku heiluu siellä 70 hujakoilla.
 47. 1 like
  Mulla on tällä hetkellä 22 akaattikotiloa :)
 48. 1 like
  Niin, se on valitettavaa ettei näiden sairauksista ole juuri tietoa ja kuolemat usein jäävät mysteeriksi. Tarkennuksena tuohon Neon tilanteeseen, kirjoitin ettei ole laihtunut hirveämmin, mutta onhan se laihtunut, ei liikaa kuitenkaan. Viime vuoden puolella se nimittäin sai painoa lisää ihan älyttömästi (lähemmäs 100g), vaikka pituutta ei enää kasvanutkaan. Nyt se lisäpaino on pikkuhiljaa kulunut pois. Mietinkin, että ehkä sillä ei vaan ole ollut tarvetta liikkua ja syödä, kun sillä on ollut niin paljon "vararavintoa"? Laiska läskipossu <3. Nyt sitten kun varastot on kulutettu, se on tullut taas aktiivisemmaksi. Ken tietää. Sain tänään aikaiseksi kuvata akaatteja pitkästä aikaa. Tuoreet mitatkin otin vähän aikaa sitten. Alli 4v, 15,5cm ja 325g. Neo 4v, 17cm ja 386g. Hilla 4v, 12cm ja 158g. Hillalla on kyllä erittäin kaunis kuori, huoh... Filo n.1,5-2v, 10cm ja 89g. Whisper 9kk, 10cm ja 81g. Helmin poikanen. Koko kööri.
 49. 1 like
  Hohhoi kirjoitti: Jaa koska luonnossa kuolee eläimiä, se oikeuttaa ihmisen kohtelemaan kaltoin vankeudessa elävää? Samaa logiikkaa käyttäenhän jokainen mieshän voisi pätkiä vaimoaan turpaan ihan vain sen vuoksi, kun jossain päin maailmaa ihan varmasti joku muukin tekee niin.
 50. 1 like
  No onko se sitten niin kauhean väärin jos ostaa vain yhden naaras leogekon uroksen kaveriksi??? Kun tilaa ei todellakaan kolmelle ole... Onko kenelläkään muulla vain yhtä naarasta uroksen kanssa? Miten on mennyt???