Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 28.03.2017 kaikilta alueilta

 1. 6 likes
  Cheynei-vauvan värin kehittymistä: Puolisen vuotta sitten Nyt. Jatkoa seuraa. :)
 2. 6 likes
  Eye lick: Ptenopus kochi. Chondrodactylus angulifer. One monster of a cool lizard. Next morning:Spotting Roptropus. And there it is. R. boultoni. A Ptenopus burrow: Something found. Trachylepis occidentalis. Meroles suborbitalis. That was the end of Gobabeb. On the way back to Joburg we spent the night in a very cool moon unit. And on our way out, a Trachylepis sparsa. THIS IS SPARSA! (sorry). On our way to some protected area, we saw a bunch of ground squirrels around a burrow. The whole setup just screamed Naja, but unfortunately we didn’t see one. Me with a rock hyrax. One of us in the photo found a cool, fat mammal. You decide which one. Sister species, anyone? Seriously and sans Wikipedia. Agama anchitae. Another one for the reality of herping –book. A cemetery with pre-dug graves = pitfall traps. Typhlops schinzi. Possibly the longest one recorded. A note may follow. Aspidelaps lubricus. A megacool species one just doesn’t find. Trachylepis variegatus. Sporkion Later on in the day we had our last stopover and of course went road-cruising and flipping. Pachydactylus rugosus. A lovely species living up to its scientific name. Pachydactylus purcelli and a photo I’m very happy with. The specimen is twitchy and around 25mm svl. After a 10+h drive on the day, we reached Joburg. We then decided to take a four hour drive to a posh house in Rooiberg, north of Joburg. We got there just at prime road cruising time. Chamaeleo dilepis.
 3. 5 likes
  Jeij, täälläki pääs vihdoin bongaa ekat kyyt. Saldoks tuli 6 koirasta. Lupailtiin +10 ja arskaa tälle päivälle, mut kummastakaa olt tietoakaa. +3c, pilvistä ja pirun kylmää tuulta ajoittain.
 4. 5 likes
  Tuli väkerrettyä parta-agamalle uusi terraario. Tässä vielä kuningaspytonin terraario kun oli kuva kadonnut edellisestä viestistäni.
 5. 4 likes
  Reissu tehty ja herppejä bongattu. Rapsaa tulossa kun saan kamat kasaan ja kuvat kondikseen. Teaserina kovin harvinainen laji. In situ eteläisessä Namibiassa. Lajitunnistuksesta ei pisteitä, mutta alalajin järkeilystä saa yhden marsupisteen.
 6. 3 likes
  Täällä alkaa olemaan kevättä käärmeidenkin rinnassa. Helo ja Horri on nyt pari kertaa yhdistetty ja toivottavasti kaikki menee niinkuin pitää ja alkusyksystä saadan pikkuruusuja. Tämä on kyllä itsellekin kovin jännää. Kokoeroa on pariskunnalla huikea. Helo painoi brumaation jälkeen noin 400g kun taas Horri 150g. Toivottavasti hän tykkää isoista tytöistä.
 7. 3 likes
  Näistä pitäis tulla isona raitapyllyjä. Ihan kiva saada näitäkin lisää, ennestään viisi tyttöä. Ovat siis e. javanicoja.
 8. 3 likes
 9. 3 likes
 10. 3 likes
  Täällä aikuistutaan vihdoin:
 11. 3 likes
  Olemme käyttäneet maakilpikonnilla ja yleensäkin matelijoilla ja sammakkoeläimillä terraarioissa sekoitusta, sekoitussuhde lajista riippuen, jossa on hiekkaa (yleensä 0-8 asennushiekkaa) ja kasvimaamultaa. Myös suokilpikonnien maa-alueet ovat tätä pohjaa, tällöin veteen ei kulkeudu tuota pölisevää ja tarttuvaa turvetta. Yleensä kasvimaamullat tai mullat yleensä sisältävät myös puhuttuja maatuneita turvelaatuja pölyämättömänä, mutta myös hyödyllisenä ainesosana hieta ja savi sekä komposti. Mullassa on myös kalkkikiveä tai esimerkiksi biotiittia, joista en ole kokenut ainakaan haittaa olevan, päinvastoin. Tällaista sekoitusta on siis käytetty jo yli 10 vuotta. Omaan terraarioon sekoitussuhde löytyy kokeilemalla, oikea veden sitomiskyky ja maaperän llmavuus kun ovat ne asiat jotka täytyy opetella omaan koti-ilmastoon sopiviksi. Tähän pohjaan on sekoitettu tai sen päälle laitettu paikallisesti lehtikompostia, lehtiä ja yleensä pintamaata sekä enemmän hiekkaa joihinkin kohtiin kuivempien kohtien saamiseksi jne. Tällä sekoitukselle saadaan niin kilpikonnille kuin liskoille rakennettua myös muotoja terraarion pinnanmuodostukseen. Tällaisella kumpuja muodostavalla pohjalla kilpikonnat kaivavat ja pystyvät kaivamaan saven ansiosta koloja pohjaan. Eräs lista myös Luomu- kasvualustoista: http://www.evira.fi/...et_20120403.pdf Olen käyttänyt myös sellaisia pussitettuja multalaatuja terraarioiden pohjassa, joita ei tässä listassa ole enkä ole havainnut jollain yksilöllä yli kymmenenkään vuoden käytön jälkeen ongelmia, lannoitusta kun usein paljon pelätään. Tällä pohjalla, huom. mikäli ravinto pidetään sopivana ja oikeanlaisena, ulosteiden suhteen en ole havainnut hajuhaittoja. Olen aikoinaan turpeen käytöstä luopunut (yli 10 vuotta sitten) juurikin sen pölyävyyden takia mutta myös sen takia että jos puhutaan luonnonmukaisuutta jäljittelevästä terraariosta, onko turvemaassa eläminen sitä? Timo Paasikunnas
 12. 2 likes
  Vaikka tehtäis tilaus tänään, ni silti ne lähetettäis varmaan vasta ens ma. Minä en oo vielä ees päättäny mitä haluan. Kauheen vaikee valita vaan paria lajia. Joka päivä on eri visio mitä tilaan.
 13. 2 likes
  A. polleni on synonyymi A. hovalle. Ne tuhikset, mitä BugzUK:lla myydään A. pollenin nimellä, on hyvin luultavasti Spirostreptidae sp 6. Joka tapauksessa ne ei ole Aphistogoniuluksia. Muistelisin lukeneeni saksalaiselta foorumilta, että nuo Spirostreptidae sp. 6:t vois olla Sechelleptus-sukuun kuuluvia, mutta tästä en oo varma. Mietin kanssa, hankkisko niitä, mutta en oo oikein osannut päättää vielä, kun tila alkaa loppua kesken ja muutakin tekis mieli :P. Spirostreptidae sp 8:t on yksiä mun suosikeista, ne on suuria, kauniita ja suht aktiivisiakin, joskus innostuvat kiipeilemään. Tykkäävät paljon tuoreruuasta. Muuten ihan samalla tavalla hoitelen kuin muitakin tuhiksia eikä ongelmia oo ollut, paitsi yhden täysin pieleen mennyt moltti. Yritän kans saada koiraan naaraiden kaveriksi, mutta saas nähdä onnistuuko...
 14. 2 likes
  Eilen kävin tutussa kyy paikassa. Isot kaverit oli jo liikkuneet hieman kauemmas ja olivat jo kohtuu liikkuvia. Uutena oli pienet noin 25cm pituiset hieman lyijykynää vahvemmat kaverit. Minkä ikäisiä nuo juniorit ovat? Viimevuotisia? Minkäkokoisia kyyt ovat syntyessään? Ja mamma... Yhdistin kuvat ja tekstin. -Mirgrith
 15. 2 likes
  Aw, mini- A. gigas <3
 16. 2 likes
  Lisäsin vähän sapuskaa splendiduksille...eipä noi kyllä kovin pitkään riitä
 17. 2 likes
  S. walkeri A. cf. brandtii
 18. 2 likes
  ^Tattist! Tuo oli toka kyy, joka tuli vastaa. Ja hitto mis asennossa ja paikassa! Kyykausi starttas erittäi hyvi, vaikkaki "myöhään". :) Tänää käin taas piipahtaas mestoilla, vaik miltee iltaan meniki, ni siel oltii köllöttelees. Seuraava kuva ei oo muute ylhäältä päi kuvattu! Tästäki kuvasta ois saanu astetta nätimmän, jos ois tajunnu kuvastilantees ottaa pari askelta oikeelle ja sommitella kyyn vastakkaiselle puolelle. Mut sen siit saa, ku lääryy luuris kyitä kuvates! ;)
 19. 2 likes
  Huijasin, sopivasti aprillipäivänä! :D Näköjään nämäkin munii jo kymmentä munaa kerrallaan. Aluksi varmasti 2-4 kpl oli realistisesti arvioitu, mutta harjoitus tekee mestarin! Mihinkä nuo kaikki sinne kotilon sisälle mahtuu? Luulin tietäväni mitä terraarioissani tapahtuu, mutta selvästikään en. Tämä kasa + muutama lisää löytyi pohjamateriaalin vaihdon yhteydessä.
 20. 2 likes
 21. 2 likes
  Kevät tulee pohjolaan. Kaksi naarasboaa (snow ja leopard, kuvissa tuhti snow) voivat jo silminnähden melko paksusti; uskon vasta sitten kun näen, mutta näillä näkymin on syytä elätellä jo toiveita kesän poikueiden suhteen. :) Erittäin mielenkiintoisia yhdistelmiä molemmat, katsotaan mitä tapahtuu. Musta boa kuvassa on anery IMG -naaras, joka soisi senkin jossain vaiheessa lisääntyvän kunhan ikää ja kokoa tulee lisää. Kuningaskäärme on palannut porukkaan kellarin matkaltaan (talvilevoltaan), savut raksuttavat entiseen malliin, ja valkohuuli on edelleen sievä.
 22. 2 likes
  Talviasuntona nyt vähän pienempi boxi. 30x24x24 kokoinen. Pysyy lämmöt paremmin. Pistetään kesäks sitten suurempi kesämökki.. Niitä kuivattuja jauhiksia nyt sitten pistin ruuaksi..
 23. 2 likes
  Kyky kokoonpano. Muutama C.splendidus muuttunut mullaksi ;(
 24. 2 likes
  Näitä tyyppejä löytyi nelisenkymmentä.
 25. 2 likes
 26. 2 likes
  Joo ne on olleet lasten suosikkeja :) Niille on keksitty nimet ja mm. tehty laulu :)
 27. 2 likes
  Katselin yöllä, kun tessakoiras niin innoissaan kosiskeli naarasta kaarnan päällä. Se halaili naarasta, hytkytteli itseään, nosti siipensä pystyyn ja esitteli takamustaan. Ja miten reagoi naaras? Juoksi pois ja kaivautui multaan :D.
 28. 2 likes
  Terho ja Urho Meinas olla vähän vaikeuksia kädellä kuvaamisessa, kun pojat lähti juoksemaan pitkin ja poikin paitaa ja housuja pitkin :D
 29. 2 likes
  Kuningaspyton tarvitsee terraarioon vähintään kaksi piiloa, toinen lämpimään päähän ja toinen viileään. Yksi ainoa piilo ajaa sen tilanteeseen, jossa valittavana on joko suoja tai lämpö.
 30. 1 like
  Mulle tulee 6kpl narceus gordanuksia Jospa siihen porukkaan sattus molempia sukupuolia.
 31. 1 like
  Jep No mut ainakaan ei pääse loppumaan kesken, kun on tilaus jo tehty. Saas nähdä, millanen sää on sitten seuraavalla viikolla, että pitääkö vielä pidempään odotella, jos taas vaikka tulee talvi takas... Mut onpahan ainakin enemmän aikaa vaihtaa pohjamatskut yhteen isohkoon kirjahyllyn päällä olevaan terraan. Se oli ihan riittävän hankalaa saada sinne, niin en varmaan viitsi nostaa sitä sieltä siivouksen ajaksi pois. Ja pohjan seasta pitää noukkia poikaset talteen ja silleen... Huoh. Jaa niin, mulle on tulossa: 3x Dendrostreptus macracanthus 2x Spirostreptidae sp. 8 2x "Mozambique caramel millipede" 1x "Cameroon fat black" (ja siiroja)
 32. 1 like
  Meillä oli pääsiäisen aikaan töissä noidat lennollansa ja minulla omassa pienryhmässä tutkailun alla luuppi purikissa; isojasirkkoja, sirkan poikasia,jauhiksia ja argentiinan torakoita (niiden kotiboxi myös mukana). Pari uskalikkoa piti myös kädessä torakoita (dubioita) ja se oli jännä kokemus muksuille . Siinä tuli kerrottua niin ruokaötöistä ja katseltua ötököiden jatkokäsittelyä videolta, siis sitä kun gekot syövät niitä.
 33. 1 like
 34. 1 like
  Pienimmät 1v. 500e ja vähän isommat 3v. 400e. vain parina. Ovat terveitä ja syövät 1ltk vuonankaalia päivittäin. Kauppakirjassa hoito-ohjeet. Lämpölamppu ja terraario ehdoton. Eli pari poika&tyttö... Voittoja en kääri, haluan että kaikilla matelija harrastajilla olisi myös mahdollisuus. Myyn ilomielin uuteen kotiin. Säästän uuteen haudontalaitteeseen... Kasvattajan todistus tulee mukaan ja kauppakirja hoito-ohjeineen! Syntyneet vankeudessa suomessa. Vanhemmilla Cites todistus tarvittaessa.
 35. 1 like
  ^Mä oon paha ja laiska enkä jaksa pakastaa/paistaa lehtiä, ja tykkään kun niiden mukana tulee pikkusia kotimaisia tuhiksia, siiroja, etanoita yms. kivaa :P C. spinigerus -nuorukainen
 36. 1 like
  Molemmat ihan mahdollisia :)
 37. 1 like
  Sammakkoeläin lajisto kasvaa. Eilen tuli tavan tai viitasammakko havis. Tässä talon ympärillä on paljon vettäpitävää ojastoa (joissa myös kutee sammakkoeläimiä), ja oon ottanut tavaksi koettaa poistaa haralla jo aikaisin keväästä siellä lilluvaa viimesyksyistä lehteä ja levää. Kelit toki määrittää ton vuotuisen aikaisuuden, mut eilen tosiaan yhdestä ojasta pullahti sammakko pinnan alle kun hara kävi vierestä. Veikkaan viitasammakkoa koska niitä epeleitä piisaa täällä aivan tolkuttomasti. Kutua ei ole näkynyt, jos tosin sitä etsinytkään lämpimämmiltä alueilta.
 38. 1 like
  Hetki sitten valmistunut partiksen terra
 39. 1 like
 40. 1 like
  Kirjoittelen tälle palstalle nyt ensimmäišen kerran. Pari kesää olen nyt seuraillut ja kuvannut kyiden heräämistä ... Hienoja eläimiä. Ja lisää kuvia löytyy.. https://plaitinen.kuvat.fi/kuvat/Luontokuvia+2017/
 41. 1 like
  Toispäivän kuvasaastetta. 10 koirasta tuli bongattua. Luntaki oli yön aikana pukannu, sulivat kyl nopsaa poies.
 42. 1 like
  Tikruvanhuskin jaksoi vielä herätä melkein puolivuotisilta talviuniltaa. <3 Pirteältä vielä vaikutti ja kesäkurpitsa alkoi maistua heti.
 43. 1 like
  ^Haaa, loistava uni Ilmeisesti olet uneksinut Haplopelma lividumista ja siitä löytyy muutama värivariaatio, tietty P. metallica voisi olla myös. Niin ja kyllä kelpaisi, slingit saat pitää, teet niillä tiliä
 44. 1 like
  Näin unta, että mulle oli tullut korkkikaarnan mukana salamatkustajana iso tarantula (o_O). Se oli suureks osaks sininen, keltaistakin siinä oli. Se oli asettautunut kattolampun varjostimen päälle, tehnyt sinne seitin, ja seitissä oli paljon minikokoisia poikasia. Olin ihan varma, että se on OW-laji ja myrkky sieltä pahimmasta päästä, enkä uskaltanut mennä sitä pyydystämään. Toisaalta myös veikkasin, että se ois ehkä Xenesthis sp. blue ja koitin etsiä siitä tietoa, mutten löytänyt googlella mitään. Laitoin lopulta tänne foorumille "APUA!!!"-viestin, että josko joku kokenut harrastaja tulis pyydystämään sen ja veisi mukanaan. @Giant_hedgehog sitten kävikin sen nappaamassa talteen jonkun muun tyypin kanssa, jostain syystä tosin slingit ei kelvanneet, vaan ne jäi edelleen mulle. Ei mitään hajua, mistä toi laji tuli mieleen, oli pakko nyt googlettaa, miltä se oikeesti näyttää...no ei näytä unihämikseltä (ja on näköjään myös NW) :D
 45. 1 like
  Oho, muna! :3 Munija: Archachatina marginata var. suturalis
 46. 1 like
  Ähm. The Pet Factorylla ois nyt Pomatias eleganseja, mutta siellä oli muistaakseni postikulut jotain 30e luokkaa, niin tuntuis vähän hullulta tilata vaan muutama pieni kotilo. Toisaalta oon jo pitkään halunnut lisäystä laumaan. Harmi, ettei noita oo muualla ollut myynnissä... Yks uus laji olis kiikarissa, toivottavasti vaan ei ehdi loppua ennen kuin uskaltaa tilata.
 47. 1 like
  Huh tota mustaa mötikkää! Tuli sellanen primitiivinen reaktio, et tekis mieli koskee sitä:) Osaan aina hetkittäin asettuu matelijoita tuntemattoman ihmisten mieliin;)
 48. 1 like
  Pieni lättytorakan poikanen suuressa maailmassa
 49. 1 like
  Urho. Tosta kuvasta pitäis tulla mulle tatska ehkäpä maaliskuussa.
 50. 1 like
  Nyt on sitte vauva-iguaani kotona. Aivan superihana! Kesyttämisessä riittää töitä, mutta se on mielenkiintoinen haaste. Toistaiseksi ei oo vielä yksikään agressiivinen tms. arka uusi tulokas jäänyt kesyttämättömäksi.