Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 19.07.2017 kaikilta alueilta

 1. 4 points
  Viime sunnuntaina syntyi 6 ruusuboavauvaa. Pikkukaverit vaikuttavat oikein reippailta ja asenne on kohdallaan. Lokaliteetti on San Matias ja vanhemmat ovat erisukuisia, äiti on Sannin Helo ja isä minun Horri.
 2. 3 points
  Jee! Professorin paketti saapui tänään. :3 Aika mielenkiintoista oli kyllä se, että tilattiin yhteensä 6 kpl Spirostreptidae sp 8:eja ja pyysin 3 koirasta ja 3 naarasta, niin kaikki näytti naarailta, ellen sit ihan kieroon kattonu. (Pitää myöhemmin toki tutkia noiden sukupuolijakaumaa uudelleen.) Eikä Martin sanonu mitään, ettei olis mahollista saaha molempia sukupuolia. No mutta, on nuo niin ihania, ettei haittaa, kunhan niitä on. Sain sentään macrakoiraan! \o/ Kauan odotettu macrakoiras: Viherraitamatoja:
 3. 3 points
  Ekat omat tessapoikaset. Ihan just syntyneitä A. tesselatoja. Niin söpöä! :3
 4. 3 points
  ^ Yllä oleva naaras lurautti tänään munat säkin pohjalle, nyt vaan pussi kiinni ja vahtimaan.
 5. 3 points
  Toinen Mozambique caramel lähti vastikään liikkeelle selvästi moltanneena, en ollutkaan nähnyt kumpaakaan sen jälkeen, kun kotiutuivat. Nätti ötökkä, mutta todella ujo, kaivautuu heti piiloon, kun avaan terran kannen. Nostin kaarnanpalaa ja alta löytyi Cameroon grey/cream stripe -pari, olivat juuri alkamassa lisääntymispuuhiin. Cameroon fat black on papanakone. A. gigas -lapsi näyttää jo aikuisen miniversiolta.
 6. 2 points
  Matopaketti saapui tänään. :3 Tässä isompien tuhisten, eli Spirostreptidae sp 8:en, johon muuttaa 4 kpl matoja. Viherraitamatoja, ensisilmäyksellä kaikki olivat naaraita: Mun macratyttöset sai viimein macrakoiraan seurakseen:
 7. 2 points
  Tilaus tehty taas BugzUKlle. Tällä kertaa tilasin: 4 kpl Spirostreptidae sp 8 ja 1 kpl D. macracanthus. Ja sitten jännittämään mitä sieltä tällä kertaa saapuu, vai saapuuko mitään.
 8. 2 points
  Tämä tykkää mansikoista yhtä paljon kuin minä. Tämä puolestaan päätti ottaa rennosti... Aloin jo miettiä, onko se kuollut, kun roikuskeli tossa niin pitkään liikkumatta.
 9. 2 points
  Käärme voi hyvin. Oksentaminen jäi siihen kertaan - ilmeisesti rotassa oli jotain vikana, mennyt pilalle tms. Syönyt on onnistuneesti jo monta kertaa. :)
 10. 2 points
 11. 2 points
  Itsekkin innostuin, mutta eipä löydykkään kuin kuudesta lajista. Eipä nyt sillä että teetättäminen älyttömiä maksaisi. Tuntu olevan sen sortin pulju tuo että puoliskolle siitä ei pidä vinkata, koska muutoin joutuu hankkimaan lisää lukkoja ja pari jääkaappia. Avaimenperille ja magneeteille... Näitä DragoniS:en postauksia katsellessa rupeaa kyllä askartelu kämmentä syyhyämään ja suunnitelmat mielessä vilistämään...
 12. 2 points
  Täällä on munia pitkästä aikaa hautomossa Vajaan kuukauden päästä pitäisi kuoriutua 10 poikasta
 13. 2 points
  Reptilemaniacsia kehutaan täälläkin. Tilaan kaikki tarvikkeet ja ruuat sieltä. Myös eläimiä olen ostanut heiltä. Ei niin mitään moitittavaa koko kaupassa. Erikoismainintana vielä, että olivat mieheni kanssa järkänneet mulle yllätys-synttärilahjan, mies oli maksanut etukäteen ja toivat kotiovelle asti yllätyksenä pari uutta perheenjäsentä! Siis todella mahtavaa palvelua.
 14. 2 points
 15. 1 point
  Hippa, A. fulica var. jadatzi
 16. 1 point
 17. 1 point
  Täällä moltataan taas.
 18. 1 point
  Nyt olisi kalliotaustatkin jo hyvällä mallilla, sain ilmaiseksi SPU eristelevyä ja jotain toista saman tyylistä, kummatkin finnfoamin kaltaisia niin mukava työstää eikä hajoa ja tartu jokapaikkaan niinkuin styroksi. Ensiksi laitoin leikatun takalevyn paikoilleen, tämä levy ei ole silikoonattu takaseinään jotta kalliotaustan uusiminen/vaihtaminen joskus ei olisi niin työlästä. Ainoastaan sivulevyt on silikoonattu seiniin kiinni Cascon akvaariosilikonilla. Takaseinän ilmanvaihtoaukon ja johtoreiän paikat sain tietää siten että tökin ulkoapäin grillitikkuja eristelevyistä läpi, ja siitä vain kaivoin puukolla niin kauan että sain aukot näkyviin. Muotoilut olen tehnyt puukolla ja kielekkeet kiinnittänyt akvaariosilikonilla ja hammas ja/tai grillitikuilla. Kun sain taustan muotoiltua niin kävin sen läpi P100 hiomapaperilla niin sain siihen siistimmän pinnan. Ilmanvaihtoritilät ja johtoaukko suojattu maalarinteipillä. Taustan pinnassa on kaksi kerrosta Kiillon tummanharmaata saumalaastia. Olen sekoittanut saumalaastiin muutaman teelusikkallisen mustaa Uulan pigmenttiä (tätä löytyi valmiiksi kotoa edellisistä projekteista) jotta saisin taustasta hieman tummemman. Näillä Amsterdam akryyliväreillä olen tämän projektin taustat tarkemmin väritellyt. Kotoa löytyi valmiiksi kaksi väriä, tuo harmaa uutena hankintana. Dry brush tekniikalla väritelty taustaa luonnollisemmaksi, eli pensseliin hieman väriä ja pyyhkii sitä esim. paperiin jolloin pensselissä ei ole paljoa väriä ja taustasta saa luonnollisemman. Useita kerroksia mustaa, harmaan eri sävyjä ja korostukseksi valkoista. Alimmaisen terraarion sain tänään muotoiltua, samalla tekniikalla kuin ylemmän. Alempi terraario päällystetty kertaalleen tummanharmaalla saumalaastilla johon lisättyä mustaa pigmenttiä. Kuvassa märkä joten vaalenee tuosta. Ylempi viljakäärmeen terraarion tausta on enää kaksi kerrosta lakkaa vaille valmis, alempaan kuningaspyton terraarion taustaan vielä kerros saumalaastia, tarkempi akryyliväri väritys ja lakat, voitonpuolella ollaan Kiilto saumalaasti 3kg tummanharmaa (K-Rauta) 12,25€ Amsterdam akryyliväri 120ml Neutral grey (Tempera) 5,90€
 19. 1 point
  Taas olisi albiino tiikerikotiloita myynnissä
 20. 1 point
  Tunnustaudun laiskaksi, en tee niille muuta kuin annan kuivahtaa varastossa, jos ovat kosteita. Siinä samalla suurin osa mukana tulevista öttiäisistä vaihtaa maisemaa (tai kuolee). Välillä oon myös heittänyt suoraan terraan, mitään haitallista ei ainakaan toistaiseks oo tullut mukana, toki jotain pientä ötöä voi tulla. Itse tosin ihan tykkäänkin siitä, että terroissa näkyy myös esim. pieniä kotimaisia tuhiksia, etanoita tms.
 21. 1 point
  Norway reverses 40-year-old ban on reptiles The Norwegian government has reversed a 40-year-old ban to allow 19 kinds of reptiles to be held as pets. Norway's Agriculture and Food Ministry which also handles laws concerning domestic animals published a list Thursday allowing nine species of snakes, seven kinds of lizards and three types of turtles as of Aug. 15. Amphibians are still not legal in Norway .According to Norwegian Web-based news site Nettavisen, the Norwegian Food Safety Authority estimates there are about 100,000 illegal reptiles and it was difficult to enforce such a ban. Iceland is the only other Nordic country banning these animals, Netavisen said. https://www.thestar.com/news/world/2017/05/11/norway-reverses-40-year-old-ban-on-reptiles-as-pets.html
 22. 1 point
  Sitte vaan uusia löllyköitä hankkimaan! :P
 23. 1 point
  AAAAAAA! Mie vasta luin tuosta toiselta sivulta, täältä löytyy lista sallituista elukoista sekä norjaksi että latinaksi. Hemmetti että tuntuu makeelta, oon just ettimässä asuntoa ja työpaikkaa Norjasta ja tuo matelijakielto on potuttanut aivan älyttömästi! Kissakuva mukailee tämän hetken fiiliksiä aika hyvin :D
 24. 1 point
  Tämän vuoden keväällä tilaamastani porukasta täällä ei vielä kuvia näköjään olekkaan. Pienempi D. macracanthus, naaras. Ja kasa vauvoja: Vauvakuvassa on 0.0.2 Centropolus sp ja 0.0.2 Anadenobolus monilicornis.
 25. 1 point
  Mulle muutti uusia limaystäviä viime viikolla. Limicolaria sp. Nigeriasta, näitä on neljä. Cornu aspersum, eli sagriinikotilo. Näitä myytiin ruokaeläimiksi 8 kpl paketeissa, niin otin sellasen... Yksi lähti eri kotiin, eli mulle jäi 7 ötöä, tosin huomasin vasta kuvia katsoessani, että yksi puuttuu, luulin noukkineeni kaikki kuvaan. Olin jo ehtinyt unohtaa, miten sottaisia nämä on :'D. No, ainakin huomaa et ruoka maistuu, kun kakkaa on joka paikassa...
 26. 1 point
  ^ Joo niitä ei montaa lajia ollut, tuuri kävi että juuri tämän tornin asukkaille oli jokaiselle omansa Toisaalta ovat yleisiä lajeja terraarioissa. Muutama päivä sitten vetäisin yhden kerroksen Tikkurilan otex akva tartuntapohjamaalia tornin pintaan 10cm patteritelalla. Purkki oli sama jonka ostin parta-agama terraarion tekoon, se riitti siis kaikkiin näihin tornin terraarioihin. Eilen vetäisin toisen kerroksen varsinaista maalia, sama purkki myöskin kuin aiemmin (Tikkurila Helmi 30 puolihimmeä kalustemaali). Tuon purkin kanssa kävi tuuri sillä se riitti juuri näihin terraarioihin. Hieman näkyy rumasti tuo terraariot jakava välilevy mutten jaksanut alkaa kittailemaan rakoja enkä kummemmin tasoittelemaan levyjen pintoja. Maalin kuivuttua kiinnitettiin ilmanvaihtoritilät, kukin neljällä ruuvilla terraarion sisäpuolelta niin terraarion ulkopuolella ei ole ylimääräisiä ruuveja. Kumpaankin terraarioon tulee Paulmanin RGB led valaistus. Netistä tilasin Paulmann yourled 1,5m aloituspakkauksen jossa on 1,5m led nauhaa, muuntaja ja kaukosäädin jolla saa säädettyä valon kirkkautta ja väriä yms. Löysin myös Kärkkäisen nettikaupasta 3x98cm yourled RGB valonauhaa niin saa toiseen terraarioon myös ledit samalla. OVH oli 69€ ja maksoin niistä 20€, kohtalaisen hyvä tarjous Bauhaussista ostin myös 4-lähtöisen jakorasian niin saan kummankin terraarion ledit samaan järjestelmään. Niin ja tämä mallihan on pinnoitettu ja IP44. Paulmann YourLED RGB aloituspakkaus 1,5m (Nettivalo) 32,99€ Paulmann YourLED RGB 3x98cm lednauha (Kärkkäinen) 20,00€ Paulmann YourLED junction-box (Bauhaus)
 27. 1 point
  Tuli pitkästä aikaa hankittua herppikirja. Töiden johdosta olen saanut käydä Intiassa viime aikoina, tähän mennessä herppibongaukset ovat rajoittuneet pariin sammakkoon riisipellolla, toivottavasti jossain vaiheessa on mahdollisuus päästä kunnolla kääntelemään kiviä.
 28. 1 point
  Palokunta saapui naisen pihaan viime hetkillä – ”Minulla on kuningasboa jumissa naamassani” http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005307751.html Lainauksia kommentit osiosta: "Eikö tuo boa ole yksi myrkyllisimmistä käärmeistä?", "Kyseessä on kuristajakäärme,ei myrkkykäärme.eikä taida olla edes myrkyllisten listoillakaan.", "Ei boat ole myrkyllisiä. Ne kuristaa, ei pure". "Ei, vaan kuristajakäärme! Älä anna halata! Pystyisi nielemään sinut kokonaisena hitaasti, mutta varmasti!", "Kyy onkin myrkkykäärmeenä vaarallisempi. Harvinaista, että käärme pääsi yllättämään henkilön, joka oli tottunut niitä käsittelemään. Ilmeisesti oli villiintynyt karkumatkallaan tai entinen omistaja oli kohdellut sitä huonosti. Boat ovat hyvin ruokittuina muuten aika rauhallista väkeä.". Ja helmenä lopussa: "Vastenmielistä pitää vaarallisia eläimiä (kuten kuristajakäärme) lemmikkeinä. Suomessa se oilisi varmaankin lain vastaista!"
 29. 1 point
  Ällö & white jade Elsa. Ällö on sen ~13cm ja reilut 2v (maaliskuussa kuoriutunut) Elsa on ~8-9cm ja 1v (heinäkuussa kuoriutunut)
 30. 1 point
  Eilen kiinnitettiin terraariot jakava välilevy jolle tehtiin 21mmx20mm vesivaneririma tuet jotka kiinnitettiin sekä sisä että ulkopuolelta ruuveilla. Rimojen päälle asennettiin välilevy kiinnittämällä se etulevyistä ja takaseinästä suoraan takaseinään kiinni. On kyllä jämäkkä. Hioin hiomakoneella kaikki levyt ulkopuolelta paitsi pohjan P40 ja P80 papereilla jolloin saatiin vesivanerin liukas pinta karheaksi niin että maali tarttuu paremmin. Vedin myös silikonit (lasitussilikoni Casco akvaariokäyttöön soveltuva) kaikkiin nurkkiin jotta suihkutettava vesi ja pohjamateriaalit pysyvät terraarion sisäpuolella. Muutama putkilo löytyi jo kotoa niin niitä ei tarvinnut ostaa. Takalevyyn tehtiin kumpaankin terraarioon johtoreiät vasempaan yläkulmaan. Ensiviikolla pääsenkin sitten jo maalaamaan terraarion ulkopuolen ja aloittelemaan kalliotaustojen tekoa.
 31. 1 point
  Pitääkin tsekata noi kyltit,tänx vinkistä ;)
 32. 1 point
  Tänään haettiin levyt ja saatiin runkokin jo kasattua :) Levyt ruuvattiin toisiinsa 40mm ruuveilla ja ruuveille tehtiin apureiät ja upotukset. Ilmanvaihtoaukot sahattiin pistosahalla. Vanerien liukas puoli laitettiin ulkopuolelle ja karhea sisäpuolelle. Huomenna jatketaan asentamalla terraariot jakava välilevy joka tuli 21mm vanerista muiden levyjen ollessa 15mm. Ostin myös toiseen terraan nuo samat Seran lampun kannan ja suojaritilän. Ja samat ilmanvaihtoritilät kuin aiemmin. Onlinereptileshop:ista Briteistä tilasin muutaman kasvin kun suomessa on suhteellisen nihkeä valikoima, ja kivannäköiset lajikyltit terraarioihin :) Kaksi kasveista oli erilaisia mitä tilasin mutta ihan kivat nuokin ovat. Harmi kun nämä kyltit ovat muovisia, mutta siistit ne on silti :) Vesivaneri 15mm ruskea/ruskea leikkauksineen 6,26m2 (Puutavaraliike T. Vainio Oy) 234,88€ Vesivaneri 21mm ruskea/ruskea leikkauksineen 1m2 (Puutavaraliike T. Vainio Oy) 46,12€ Sera reptil ceramic holder (Pet´s Friend) 22,50€ Sera reptil protector cage (Pet´s Friend) 20,50€ Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x50cm (Bauhaus) 4,90€ 2x Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x40cm (Bauhaus) 2x 4,90€ = 9,80€ Lucky reptile kilimandscharo bush (onlinereptileshop.co.uk) 7,50€ 2x Lucky reptile congo grass (onlinereptileshop.co.uk) 2x 8,77€ = 17,55€ Lucky reptile bornea grass red spikes (onlinerepileshop.co.uk) 7,50€ Prorep bearded dragon vivarium plaque silver (onlinereptileshop.co.uk) 2,67€ Prorep corn snake vivarium plaque silver (onlinereptileshop.co.uk) 2,67€ Prorep royal python vivarium plaque silver (onlinereptileshop.co.uk) 2,67€
 33. 1 point
  Aikaa taas vierähtänyt viime käynnistä täällä... Lisää kuvasaastetta tulossa myöhemmin! (Kuvassa Ällö)
 34. 1 point
  Tahtoo leopardigekon.. ja toisen siankärsäkäärmeen.. ja lisää Nuevo Leonin kuningaskäärmeitä..ja ja ja ja!
 35. 1 point
  Mukavan turpealta näyttää jo tämä toinenkin naaras, pesän laajennus hommatkin on aloitettu.
 36. 1 point
  Uudet jäsenedut ovat nyt voimassa. :)
 37. 1 point
  Hei, olen 12v poika ja olen todella kiinnostunut herpeistä. Kokemusta on leoskista, akaattikotilosta ja tuliliskoista. nyt minua kiinnostaisi jokin puoliakvaattinen lisko tai kilpikonnalaji. mietin ensin vihervesiagamaa muttei tilaa ollut tarpeeksi, enkä haluaisi kauhean kiipeilevää lajia. akvaariokin oli mielessä mutta se hiukan jäi kun en ole kovin kiinnostunut kaloista, paitsi niistä isommista :) joten toivoisin että tähän edes joku vastaisi!
 38. 1 point
  Skorpioni terraario sai tänään hieman luonnollisempaa ilmettä uuden puun, sammaleen ja kuivien lehtien muodossa. Viljakäärme Elaphe kurkki kookoksesta :) Uuden isomman kuningaspyton terraarion sisustukset alkaa olemaan koossa, tänään haettiin pohjamateriaalit, lehdet ja sammaleet, lämmitys on hoidettu, ilmanvaihtoritilät ostettu, vieläkun pääsisi terraariota rakentamaan.
 39. 1 point
 40. 1 point
  Laitoin jo Facebookin Herppiharrastajat-ryhmään juttua tästä, mutta yleisön pyynnöstä teen topicin asiasta myös tänne foorumin puolelle. Julkaisu sisältää kuvia käärmeen ruumiinavauksesta, joten suosittelen henkkähermoisimpia ja -mahaisimpia jättämään lukemisen tähän. Taustaa lyhyesti: kyseessä on kuningaspytonnaaras, jonka hengitystieinfektiota oli hoidettu parin kuukauden ajan lihaksensisäisillä antibiooteilla huonoin tuloksin. Eräänä yönä käärme alkoi yskimään holtittomasti, samalla itseään kouristuksenomaisesti nykien ja ulostaen. Lopetin käärmeen siihen paikkaan ja avasin mielenkiinnosta ruumiin samana iltapäivänä. Kuvista näkyy hyvin "kohtauksen" oletettu aiheuttaja. En ole mikään patologi, mutta ammattini puolesta tunnen ihmisen elimistön anatomiaa. Myös operointivälineistö oli alkeellista, ehkäpä ensi kerralla on kunnon skalpelli hommaa varten. - - - - - Aluksi tarkastelin ruumista ihan sellaisenaan. Huuli otti osumaa pinseteistä. Henkitorvi ja kaulalaskimo(?). Korjatkaa jos olen väärässä. Keuhkoa vasemmalla, oikealla sydänpussi. Sydän. Ensimmäisessä kuvassa näkyvät hennosti sepelvaltimot. Sydämen poikkileikkaus. Huono kuva, mutta kammiot ja väliseinä (septum) näkyvät jotenkuten. Leikatessani näin jopa pienet läpät! Keuhkon poisto. Keuhko poistettuna. Oikealla osa henkitorvea. Ihan selvyydeksi; tässä on kuvaa terveen käärmeen keuhkosta. Keuhkossa ei ole eritteitä ja se on kauniin punainen. Käärmeillä on vain yksi keuhko, jonka takia hengitystieinfektiot ovat yleisiä. Kuvan olen napannut Googlesta, mutta en uudemmalla haulla enää löytänyt lähdettä. Tältä lopetetun käärmeen keuhko näytti avattuna. Keuhkoon oli kertynyt runsaasti limaa, joka oli pakkautunut paksuksi klimpiksi henkitorven tyveen. On aihellista olettaa, että käärmeen yöllinen "kohtaus" johtui tästä; se ei ehkä saanut hengitettyä limaklimpin takia. Limaa oli huomattavan paljon. On sääli, ettei tämä näkynyt ulospäin. Jos olisin tiennyt tilanteen, olisin lopettanut käärmeen jo kauan sitten. Nyt se on kuitenkin paremmilla rottamailla, jossa ei joka päivä klo 16:00 tarvitse kamppailla antibioottipistosta ja nenähuuhtelua vastaan. Neuvoni siis kaikille käärmeenomistajille: hoitakaa hengitystieinfektiot antibioottikuurilla heti, kun oireita alkaa ilmetä! Muistakaa myös pyytää tarpeeksi pitkä kuuri (14+ vrk), sillä 7 tai 10 vuorokauden kuureista ei aina ole apua. Oireita tällä käärmeellä koko hoitojakson ajan olivat hengityksen rohiseminen/vinkuna, "yskiminen", suun limaisuus (sieraimesta/suupielestä voi tulla kuplia), aktiivisuuden lasku, ruokahaluttomuus sekä suun availu. Bonuksena vielä pää, josta alaleuan nahka on poistettu. Keskellä näkyvä reikä on nenäontelo, jota pitkin ilma pääsee sieraimista henkitorveen. Ruumiin alkaessa jo haisemaan, jäivät maha, munuaiset ja suolisto tutkimatta. Ruumiinavaus oli mielenkiintoinen ja opettava kokemus - aion tehdä saman uudestaan, mikäli minulta joskus muita matelijoita menehtyy. Tämän käärmeen pää odottelee pakkasessa, josko saisin joskus puhdistettua siitä kallon. Kuulisin mielelläni kommentteja ja myös teidän omia kokemuksianne (ja kuvia?), jos olette tehneet ruumiinavauksia omille eläimillenne. Ja mikäli joskus haluaisitte käärmeenne avattavan, mutta ette siihen itse pysty, olen valmis tarjoamaan apuani :)
 41. 1 point
  Tässä ketjussa sivulla 12 on pari minun viestiäni, jotka lukemalla ymmärtää miksei puolittaista suositella: http://keskustelu.herppi.net/topic/22375-maakilpikonnan-horrostuttaminen/?page=12 Kannattaa lukea. :)
 42. 1 point
  Vähän päivitystä täältäkin. Ruusuboatiimiäni saapui vahvistamaan Gila, Sannin käärmeen sisko. Ja Oniyurille: on näitä viimeisen vuoden aikana ollut muutamia myynnissä, Suomen ruusuboakeskittymä taitaa olla juuri kotinurkillasi ;)
 43. 1 point
  No nyt vihdoin! Ei menny ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta lopputulos on sitäkin parempi. Nyt on siis saapunut terran täytteeksi Lichanura trivirgata myriolepis. Localiteetti San Mateo. Viimevuoden poikanen ja siis uros. Nimeksi tuli Helo. :wub: Mä olen aivan myyty. Pituutta kaverilla on noin 40cm ja paksuutta joku pikkusormen verran.
 44. 1 point
  Minulla on parhaillaan sirkkakokeilu käynnissä, joku kuukausi sitten luin tämän keskustelun kokonaan läpi ja vähän innostuin. Teinpä sitten sellaisen testin että ostin lemmikkiliikkeestä muutaman (2-4kpl, en muista tarkalleen) naarassirkkoja, jotka selkeästi olivat pelehtineet ukkojen kanssa, liikkeessä olivat siis onnellisesti yhdessä ukkosirkkojen kanssa. Itse en kestä hetkäkään ukkeleiden siritystä niin niitä en halunnut ostella. Pistin akkelit sitten rasiaan jossa oli tämä turpeinen munintaloota ja juotavaa. Akkelit siihen sitten ahkerasti pistelivät pyllyään vuorokauden ajan jonka jälkeen päätyivät hämpyläisten syötäväksi :D Munintalootan laitoin jääkaapin yläpuoliseen kaappiin minne sen sitten unohdin aina välillä ja muistaessa sumuttelin silloin tällöin. Eli vähän sinnepäin alkoi tämä kokeiluni mun, mutta halusin kuitenkin katsoa mihin tässä päädytään. Meni pari viikkoa ja näytti siltä ettei mitään tapahdu. Yhtenä aamuna ennen töihin menoa ajattelin täysin feilanneeni ja heitänpä nyt sen rasian sitten mäkeen. Järkytys oli suuri, kun rasi oikein kuhisi pienen pieniä sirkkoja D: äkkiä siinä sitten setuppasin niille isomman lootan ja piiloja ja juotavaa ennen töihin lähtöä. Töistä tultua pistin niille ruokaa ja lisää kaikkea mitä vaan nyt sirkkaset tarvisivat, kävin ostamassa myös kalan- ja kissanruokaa sekä kaurahiutaleita. Nyt kokeilua on mennyt varmaan kuukausi tai vähän enempi, sirkat alkaa olemaan meediumin kokoisia ja ihan pirun vikkeliä että ihan pelottaa. Ostin mammuttimarkkinoilta niille hyvän ison laatikon missä ne saa elellä, tarvis vain ostaa verkkoa millä tukkia tekemäni iso tuuletusreikä katossa. Eli kun ne tuosta vielä kasvaa niin ei niitä kohta pidättele mikään. Tasaisesti tosiaan kasvat ja kaikki on kivasti, olen ajatellut että voisi pian pistää uudet pikkuiset tulille. Tulille pistämisestä päästään nyt lopupaljastukseen mikä minua innoitti tekemään tämän kokeilun: elikkäs siis sitten kun nuo tuosta vielä vähäsen kasvaa niin joutavat minun omalle pannulleni paistumaan. Kunhan se aika koittaa niin saa toki tulla maistelemaan! Omia hämähäkkejä on ihan liian vähän jotta tämä sirkkojen kasvatus olisi mitenkään fiksua pelkästään niitä varten. Mutta näillä näkymin sirkkakokeilu on ollut success! Suosittelen taktiikkaa! edit: pikkumokia ja tarkennuksia
 45. 1 point
 46. 1 point
  Voikukkia ei sisäterrassa ole kun kesäisin ollaan pertsilla mutta partsilootassa menestyvät suht hyvin. Voikukkahan kasvaa vaikka missä ja on todella sitkeä. Täytyy katsia alkaako keväällä olla liian rehevänä tuo partsiasunto kun olen sinne koko kesän innoissani niitä voikukan siemeniä kylvänyt. No ainakin löytyy sitten syötävää. Tavalline ruoho ei Sirua oikein kiinnosta joten siinä ei ole ongelmaa ettei Siru sitä söisi. Heti kun sekaan heittää rairuohoa tai ohran siemeniä alkaakin ruoho maistumaan. Tämä ruoho kyllä pitää hyvin pohjan paikoillaan tuossa terran ruokailu päädyssä. Ei siirry pohjat ruokalautaselle tai pahemmin vesialtaaseen. Paha tapa tolla konnalla on nykyään käydä vetäsemässä papanansa vesialtaaseen ja sitten jumppailla siinä niin että lopuksi sitä lillutaan kakkavedessä. Haju ei ole mikään mieluisa uskokaa pois. Vaikka kuinka kuivaa papana sieltä tulee niin vedessä se muttuu haisevaksi liemeksi. Onkohan tolla jotain vesikilpparin geenejä kun siinä altaassa pitää koko ajan olla lillumassa. Onneksi terrassa on korkeat reunat! Muuten olisi lattiat märkinä kun toi polskii ja loiskii tuolla.
 47. 1 point
  On tosi mukavan näköistä tuo kun ruohoa kasvaa kilpparin terrassa. Tekis mieli matkia mutta meillä taitais käydä niin, että kaikki kuivattu safka jäis syömättä kun herra on vähän ronkeli. :( Tainnu ottaa mallia musta. :D Muoks: Onko voikukat pysyneet hengissä terrassa?
 48. 1 point
  Pitää tännekkin jakaa kuulemani pirkka niksi. Pilko makeita hedelmiä (esim. omenaa) kulhoon, laita kelmu tiukasti päälle, pistele hammastikulla reikiä kelmuun ja odota. Banaanikärpäset menevät makean hajun perässä kelmun rei'istä sisään mutta eivät osaa ulos. itselläni nyt myös tällaisia ansoja kokeilussa ja parin tunnin saalis on aika hyvä. Tällaisen ansan voisi ihan terraarioonkin laittaa ilman että pitää pelätä herpin loukkaantuvan tai hukkuvan myrkkyyn.
 49. 1 point
  Hieno parvekeasunto! :) On siinä konnalla mukavaa vietellä kesäpäiviä rattosasti natustellen kaikkee mitä löytyy. :P Ja on aivan ihanan nätit Siru ja Lulu. ^_^
 50. 1 point
  Jättiläis- (Blaberus giganteus) tai argentiinalaisten torakoiden (Blaptica dubia) kasvatus [img size=300 px]http://www.tahdenlennon.com/images/Copy%20of%20blaberus.JPG Torakat ovat ravintoarvoltaan parasta mahdollista ruokaa ja äärimmäisen helppoja hoitaa ja kasvattaa. Monet eivät niitä vain syystä tai toisesta kattonsa alle halua… 1) Hanki iso muovilaatikko (vähintään 50x30 cm) tai vauvojen kylpyamme farmin asumukseksi. Jättiläistorakat kasvavat jopa 7 cm pituiseksi, joten tilaa tarvitaan suhteellisen paljon. Laita laatikon pohjalle muutaman sentin kerros turvetta tai kutterinpurua ja munakennoa, pahvirullia, -rasioita, rutattua sanomalehteä tai kertakäyttömukeja piilopaikoiksi. Laatikossa ei välttämättä tarvita kantta, sillä torakat eivät pysty kiipeämään liukasta pystysuoraa seinämää pitkin, mutta luonnollisesti kansi tuo kuitenkin varmuutta esim. laatikon kaatumisen varalta. 2) Ruoki torakoita päivittäin tuoreruualla kuivumisen estämiseksi. Ruoaksi kelpaavat leipä, koiran tai kissan raksut, vihannekset, kasviperäiset keittiöjätteet yms., eikä sen tarvitse olla aivan tuoretta. Ruokinta onkin oikeastaan ainoa hoitotoimenpide, lukuun ottamatta vuosittain tapahtuvaa pohjamateriaalin vaihtoa. Pohja ei vaadi sumutusta. 3) Torakoiden lisääntymiseenkään ei vaadita mitään erikoistoimenpiteitä, vaan sitä tapahtuu, jos tilaa, ravintoa ja piilopaikkoja vain riittää. Torakoiden lisääntymistahti ei tosin ole päätä huimaava, mutta sitä voi koettaa kiihdyttää nostamalla lämpötilan noin 30 asteeseen. Muuten reilu 20 astettakin riittää hyvin. © Juulia Virtanen
×