Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Foorumin tähdet


Suosittu sisältö

Showing most liked content since 13.11.2017 kaikilta alueilta

 1. 2 points
  Hiwmu sai dubianymfin ekaa kertaa:
 2. 2 points
  No niin, muutto on tehty. Junan lemmikkihytti ei ole kovin iso. Onneksi minulla oli pienimmät lemmikit :-P Laitoin lämmitys täysille ja konnatytöt ottivat yläsängyn. Ne rauhoittuivat, kun laitoin valot pois päältä. Kun olimme ulkona ja autossa, työt olivat Styrox boksissa. Se oli ihan hyvä alussa, mutta loppumatkalla ne eivät ole jaksaneet enää ja yrittivät päästä ulos boksista. Koska oli pakasta odotin yön yli, että täytän akvaariot (lasi oli ihan kylmä). Eli tytöt olivat laatikoissa ilman vettä n. 35 tuntia. Ne eivät ole kovasti tykkääneet siitä mutta terveys kesti sitä hyvin. Nyt ne ovat pääseet takasin kotiin, huolimatta, että se on 1000 km päästä :-P Sain tänään paikallisporonlihanmyymälästä silakoita (kun ruokakaupasta ei saa kokonaisia). Ihan lähijärvestä kalastettu, ja hinta on 28€/kg!
 3. 1 point
  Kävin tänään Rauliolla Lulun silmätulehduksen takia ja kuulin sellaisen tiedon että Leopardigekoilla ja todennäköisesti paksuhännillä on sellainen vajaavuus etteivät osaa tuottaa ruokaeläimistä A-vitamiini tarpeeksi. Nutrobal siis ei auta vaikka kuinka pölyttäisi ruokia. Kuulemma tätä ongemlaa ilmenee vain Leopardigekoilla ja todennäköisesti paksuhännillä koska muita tälläisiä tapauksia ei ole tullut vastaan. Määräykseksi tuli siis antaa A-vitamiini tippaa kerran viikossa nutroblain lisäksi. Tätähttp://www.biomed.fi/tuotteet/vitamiinit-hiven-ja-kivennaisaineet/a-vitamiinitipat/ Rauliolla itsellään on tätä myytävänä mutta löytyy luontaistuote kaupoista tai netistä myös. Annostuksesta puhui että yksi tippa <40 grammasille ja kaksi >60 grammasille. Kerran viikossa. Suun kautta. A-vitamiinin puutos siis johtaa usein näihin silmä vaivoihin joka hoitamattomana johtavat sokeutumiseen.
 4. 1 point
 5. 1 point
  Enempää tästä asista en tiedä kun mitä Raulio on sanonut. Kuulemma Leopardigekot ja paksuhännät ( yhtään paksuhäntää ei ole saman vaivan takia tullut vielä vastaanotolle mutta koska nämä ovat niin läheisiä lajeja keskenään epäilee Raulio että paksuhännillä on sama ongelma) eivät saa ruokaeläimistä tarvittavaa märää A-vitamiinia. Jotain imeytymis ongelmaa epäili. Itse tätä mileessä pyöritellessä mietin olisiko ongelma nimen omaan vankeudessa olevilla gekoilla. En ole kuullut että luonnossa mikään gekko kärsisii vitamiinien puutteesta. Tai sitten kun niillä on siellä laajempi ruokavalio ja on joku teho hyönteinen joka tehoaa tätän ongelmaan. Tai sitten ongemla on joku siitos peräinen.... En tosiaan tiedä...
 6. 1 point
  Noniin nyt sain tabletin tekemään kanssani yhteistyötä ja nyt voin vihdoinkin aloittaa. Elikkä tässä on kuvia minun akaattikotilostani joka on tällä hetkellä 7,5kk ja omistaa nimen Nemo. Pituutta tällä kaverilla on 11,5cm kuorestaan.
 7. 1 point
  Pistän toki! Mulla on yksi kuva kasvattajalta pötköistä, ootan kovasti että saan matoset kotiin. Onkin ihan uusi laji tähän talouteen. Näin offtopikkinä, tulee myös ametistipyton samalta reissulta. ^^
 8. 1 point
  Oman paastoajan ruokahalu heräsi, kun pusersin ötökältä (vaihtelevasti jauhomadon alieni, jauhomato tai sirkka) ns. "suolet ulos", ikävää ötökän kannalta mutta maaliskk.-elokuulle jatkunut paasto ja laihtuminen sai huolestumaan kunnolla. Gekko aloitti nuoleskelemalla mähnää ja siitä sitten nappasi ötökänkin välillä. Nyt jo syödään kunnolla, välillä 30 jauhomatoakin kerralla. Tosin oman gekon paino oli laihimillaan 70g (super giant). Nyt lähemmäs 80g .
 9. 1 point
  Nostetaas aihetta ylöspäin. Mulle on tulossa nyt joulukuun hammista ruusuboa-pariskunta. Eri sukua, mutta samaa lokaliteettia eli Bay of los angeles:a. Ovat tämän vuoden poikasia, mutta tarkoitus olisi sitten hamassa tulevaisuudessa näitä parittaa. Olen väsäillyt karanteenitiloja tässä hetken aikaa, toivon mukaan kaikki on kunnossa heillä kun tulevat.
 10. 1 point
 11. 1 point
  Oletkos kokeillut nutriplusgeeliä antaa ruokahalun palauttamiseksi. Aikoinaan ruokin laihaa skinkkiä nutrigeeli/jauhettu sirkka/mato-coctaililla, eli näitä sekasin vähän sekaan nestettä ja ruiskulla sitten annoin suuhun, alkuun varovasti suoraan suuhun ja sitten myöhemmin jo alkoi itse hamuta ja söikin jo kupistaan samaa. Lopulta ruokahalukin taas palautui.. Täällä jossakin oli jonkinmoinen ohjekin tähän ruokintaa.. En ehdi nyt vaan "googlettaan"..
 12. 1 point
  Vauvauutisia odotellessa käytiin ottamassa Lillin kanssa fotosessiot partsilla:
 13. 0 points
  Kiitos vastauksista! Oli multa tuo kalkki/vitamiiniketju mennyt näköjään ihan ohi. Gekko sai mulle tullessaan lihotusruokana vahakoisia ja niiden toukkia (parin viikon aikana, ei pääasiallisena ruokana), oli ihan kamalan luikku, hännässä ei juuri mitään ollut ja vartaloltaan oli laiha ja ryppyinen. Nyt tosiaan ollut mulla hiukan vajaa 2kk ja tätä nykyä näyttää saaneen lihaa luiden päälle, häntäänkin tullut hyvin paksuutta ja syötän nyt lähinnä sirkkoja ja jauhomatoja. Ehkä voisin soitella jollekin tietävälle tohtorille että mitenkä nyt pitäis tuon kanssa toimia... Mielestäni kävelee ihan normaalisti. Häntä kyllä minusta näyttää vähän hassulta, voisi olla että on edellisessä kodissa katkennut ja siksi ressukka oli niin laiha..? Ja sellaisen jutun olen huomannut, että kun pinseteillä syötän gekkoa (ei oikein syö muuten), niin herra nappaa monesti ihan ohi tai pinsetteihin kiinni muttei tahdo osua ruokaan. Yleensä vasta muutaman huti/pinsettihyökkäyksen jälkeen saa kiinni ruuasta. :unsure:
×