Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Kaikki toiminta

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Silmä pullottaa ulospäin

  Joo, tästä kuvakulmasta näyttää, että silmään olis jääny nahkoja tai sitten silmän ympärillä on silmän eritettä, jota ilmenee tulehduksien yhteydessä. Pitäis saaha kuva edestä tai ylhäältä, jotta näkisi paremmin kuin pahasti pullottaa ja miten suuri ero on verrattuna toiseen silmään.
 3. Silmä pullottaa ulospäin

  Miu silmää näyttäs, että on nahkaa jääny? En tie.
 4. Apua paksuhännän kanssa

  Nokun yritetty jo on muutamaankin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla pinkoi vaan pakoon ja seuraavalla heilutti hitaasti häntää ja tajusin että pakko "perääntyä", vaikka tilanne oli kyllä se, että rymistelin ja tiputtelin tavaroita, että sitä se varmaan enemmän säikähti. pelottaa kans että jos se hännän tiputtaa, kun tuolla lailla pelkää. Vielä kun ei syö, niin hännän tippuminen kuumottaa entistä enemmän, en minä uskalla pakkosyöttääkkään sitä. Toivotaan että tää yhteiselo lähtee tästä vielä sujumaan:D
 5. Jemenin kameliontti

  Onko ihan normaalia että perästä kurkkii kuiva kakka? Ollu ehkä jonku viikon liikaa pienemässä terrassa ja tänään siirretty isoon, mikä varmaan riittää loppu iän 130x60x60. Voin liittää kuvan huomenna kun se herää.
 6. Apua paksuhännän kanssa

  Vielä se piilottelee. Ja nyt kun hän on uusi talossa, niin ei ihan kaikkea olla saatu vielä kasaankaan ja muutoksia tulee vielä, että ei vissiin kauheasti aktiivisuutta odotettavissa. Kuulostipa tyhmältä:D
 7. Mikä on tämä hämähäkki?!

  Se on aitoristihämähäkki ( Araneus diadematus) :)
 8. Viljakäärmeen nahanluonti

  Tietyssä nahanluonnin vaiheessa silmät ovat harmaat, mutta itse nahanvaihtoa edeltää kirkas vaihe, jolloin silmät näyttävät normaaleilta.
 9. Viljakäärmeen nahanluonti

  Huomaako sen selvästi viljakäärmeen silmistä jos se on alkamassa luomaan nahkaansa? Kun minulle sanottiin että viljakäärmeeni on alkamssa luomaan nahkaansa mutta ei sen silmät ole harmaat.
 10. Apua paksuhännän kanssa

  Omat paksukaiset voin vaan "nätisti" nostaa käteen. Eivät siitä ihmeemmin säpsy tai käyttäydy levottomasti tai ahdistuneen oloisesti (eivätkä esim. pure). Eli jos sua huolettaa gekkosi hyvinvointi, niin kansi rauhallisin ottein auki ja gekko hellästi ktäeen ja tutkimaan Ja aikansa varmasti ottaa että syö. Meillä toisen herkkua on vahikse ja sirkat. Toinen taas popsii ennemmin jauhomatoja ja sirkkoja ja nekin itse pyydystäen. Vahistyypi sitten pinseteistä. Eli ruokailu käytös erojakin on.
 11. Mikä hämis tämä on, en ole ikinä nähnyt noin isoa! N. peukalonpään kokoinen mollukka!
 12. Mikä eläin sopisi terraariooni?

  Huomenta Tässä sitä on metsästelty käärmettä ja tutkittu liskoja jo tovi. Hitaasti hyvä tulee. Jo pelkkä tarvikkeiden hankinta kuluttaa autonrenkaita, kukkaroa ja vuorokauden tunteja ihan mukavasti. Joku kaunis päivä se oma liskomies tai maunomato varmasti tupsahtaa kotiimme aiheuttamaan irti revittyjä hiuksia, säikähdyksiä, hengen pidättämistä ja terraarion pällistelyä: mikähän sillä nyt on vai onko tuokin normaalia? :D Sitä odotellessa, vinkkejä saa antaa ja tiikeripyton ei ole se ensimmäinen oma laji, eikä gabonin kyy <3 Heitä ihastelen maksettua lippua vastaan tai kahvipaketilla lahjoen :)
 13. Viimeisin viikko
 14. Nyt olisi terraariot jo melko valmiit, taustat sain tänään viimeisen kerran lakattua Unica super uretaanialkydilakka puolihimmeällä, kuvassa alempi tausta vielä hieman märkä niin siksi kiiltää enempi. Tuosta 0,9l purkista jäi vielä hyvin yli, kummatkin terraariot siis kahteen kertaan lakattu. Kiinnitettiin myös kumpaankin terraarioon nuo lämpölamput/suojat. Huomenna saan tornin kotiin ja sitten olisi enää vain led valojen asennus, liukulasien tilaus ja terraarioiden sisustaminen jäljellä! :) Unica super 20 uretaanialkydilakka puolihimmeä 0,9l (K-Rauta) 27,95€
 15. *Marika*n kotilot

  Hippa, A. fulica var. jadatzi
 16. Myydään terraario 130x80x40, Helsinki

  Hei, Olisin hyvin kiinnostunut ostamaan terraarion! Voisin tulla hakemaan sen vasta 6.9. jälkeen, koska olen siihen asti ulkomailla. Voisitko varata terraarion minulle? Sopiiko hinnaksi 60€?
 17. Ihan ekana silmästä pitäisi saada hiekat pois. Huuhtele silmää varovasti keitetyllä (ja jäähdytetyllä) vedellä ja pidä huoli, ettei sinne enää pääse hiekkaa (ts. ota hiekat pois terrasta). Hankaako lisko silmää, onko silmä turvoksissa, vuotaako vettä? Miten sinne on mennyt hiekkaa, osaatko sanoa? Melkein tekisin sinuna niin, että soittaisin esim. Johanna Rauliolle ja kysyisin, voiko määrätä silmätippoja näkemättä liskoa. Toinen vaihtoehto on mennä lähimmälle eläinlääkärille ja pyytää konsultoimaan joko Rauliota tai Linnunmäen Gisle Sjöbergiä. Täältä voit vielä tutkailla, löytyiskö lääkäriä sittenkin lähempää:
 18. Tosiaan meillä ilmeisesti kääppärillä silmätulehdus kun hiekan jyviä on silmä täynnä ja täältä on se 3 tuntia lähimpään eläinlääkäärin missä pien eläimiä hoidetaan (mitä minä tiedän). Eli voiko tulehdusta hoitaa kotonta käsin?
 19. Silmä pullottaa ulospäin

  Huomasin tuossa kun siivosin käärmeen terroja että meidän nuorella kunkku tytöllä silmä on aivan julmetun ison näköinen,pullottaa ulospäin ja näyttää kuin olisi repäissyt siitä jotakin. Käärme ei itsessään näytä paljon välittävän vaan ihan tuttuun tapaan oli käsiteltävissä,jokseenkin hieman enemmän sähinää kuin yleensä. Ajattelin että olisikohan tyttö itsekseen raapaissut silmän johonkin? Vai voisiko kyseessä olla ihan pop-eye?Tosiaan toinen silmä pullottaa täysin mutta toinen vain ihan hieman. Tosiaan kosteudet on kunnossa,samoin lämmöt,syö ja luo nahkansa hyvin. Pistän kuvan tähän mitä sain otettua,tosi epäselvä mutta ainut jonka sain otettua(tämä yksilö ei meinaa sitten ikinä pysyä paikallaan).
 20. *Marikan* tarantulat

  Sieltä se putkahti ulos.
 21. Myydään nelivarvaskilpikonna (Testudo horsfieldii) urokset Trixie: synt. 20.6.2012. Painoa nyt n 340g. Hubba: synt. 1.6.2013. Painoa nyt n. 330g. Hubballa on synnynnäisesti hieman erilainen kilpi, tavallaan yksi ylimääräinen kilpipala. Sekä Hubba että Trixie ovat todennäköisimmiten uroksia. Tästä syystä tarvitsevat omat terraarionsa. Molemmat konnat ovat omia kasvatteja ja saavat mukaan alkuperätodistukset sekä painotiedot syntymästä asti. Konnat ovat molemmat horrostaneet talvisin pienestä pitäen. Kesällä ovat viettäneet aikaa ulkona ja kesäisin viettävät vaihtelevasti siestaa eivätkä ole kovin aktiivisia. Ovat olleet aina terveitä ja hyvinvoivia konnia. Myydään vain kilpikonnan hoitoon perehtyneisiin koteihin, joissa on valmiina konnaa ostaessa tarpeeksi iso terraario asianmukaisella varustuksella ja tarjotaan oikeanlainen ruokinta, turvallinen horrostus yms. Hintaa kilpikonnalla on 250€. Helsingissä, kuljetuksesta voidaan sopia bensakuluja vastaan tarvittaessa, mutta ensisijaisesti nouto. Mukana ei myydä tarvikkeita. Lisätietoa YV. Kyselyitä voi laittaa myös sähköpostitse [email protected]
 22. Apua paksuhännän kanssa

  ^Miltäs nyt näyttää gekkosen tilanne? Usein omilla leoskelilla on nahanluonnin jälkeen vaan möllöttämistä ja syövät sitten vasta useankin päivänkin päästä. Myös jos vaihdan heidän terran sisusteita tai muute siivoilen, ovat myös muutaman päivän piilosalla, vaikka tuttu mökki onkin..
 23. M: Python regius 1.0 phantom spider

  Myydään kuningaspyton uros, väriltään phantom spider, syntynyt 2015 Saksassa. Käärme wobblaa hieman, ei kuitenkaan haittaa esim. ruokailuja. Toimii normaalisti, syö ahneesti ja painoa on kertynyt 750 grammaa. Ostettu reptilemaniacsilta ja alkuperäistodistus löytyy. Käärme Limingassa, mahdollista ostaa mukaan myös terra, n. 90 x 40 x 40. Ruma kansiviritys, mutta käärme pysyy sisässä. Hintaa 100 €, terran kans 130 €. Yhteydenotot sähköpostiin [email protected]
 24. M: Pakastehiiriä helsinki

  pakastehiiriä omasta kasvatuksesta: pinkki 0,50e/kpl (0kpl) iso pinkki 3-4g 0,60e/kpl (116kpl) fuzzy 5-9g 0,70e/kpl (30kpl) hopper 10-12g 1,00e/kpl (7kpl) pieniä aikuisia 20-29g 1,50e/kpl (1kpl) aikuisia 30-39g 1,80e/kpl (4kpl) isot aikuiset 40-49g 2,00e/kpl (47kpl) isot aikuiset 50-59g 2,30e/kpl (14kpl) jumbot 61-75g 2,50e/kpl (7kpl) Nouto itä-hki. [email protected]
 25. Annetaan Blaberus Craniifer -lauma terraarioineen

  Eläimillä ei ole mitään sertifikaatteja.
 26. *Marikan* tarantulat

  Täällä moltataan taas.
 1. Näytä lisää tapahtumia
×