Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Kaikki toiminta

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Tärkeää tietoa!

  Toi on aika vesimäistä öljyä että jos mitenkään mahdollista niin suoraan suuhun. Tietenkään s ei aina onnistu niin kai sen siihen nenän päähän voi laittaa ku näähän nuolee siitä sen sitte. Näin Raulio opasti. Jotenkin pitäs saada se koko tippa sinne suuhun huijattua. Lulu ainakin avaa suunsa vihoissaan mulle ja "sähisee" kun laitan nyt silmätippoja niin oon saanu sillälailla helposti annosteltua. Ja kyllä Kauko. Pitää siis hankkia tuo vitamiini ja antaa silti vaikka ei olisi simätulehdusta. Se estää ne silmätulehdukset.
 3. Yesterday
 4. https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjGgLTAsYXYAhWCBZoKHVEeAW0QFghQMAY&url=http%3A%2F%2Fwww.herpetomania.fi%2Fartikkelit%2Fkryptosporidioosi-salakavala-tappaja%2F&usg=AOvVaw1LX7Z8tpRSlME3uduRPMBM https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjGgLTAsYXYAhWCBZoKHVEeAW0QFggtMAE&url=http%3A%2F%2Fhoito-ohjeet.blogspot.com%2Fp%2Fleopardigekko.html&usg=AOvVaw3BkQCuS7enreLMX28c8hYS Noista voi vähän lueskella ohjeita. Parin viikon syömättömyys ei ole vielä aika eikä mikään, nyt juurikin alkamassa talvilepo kausi, mutta jos gekkosi itsesi mielestä voi huonosti niin käy tarkistuttamassa se matelijoihin perehtyneellä eläinlääkärillä =)
 5. Tärkeää tietoa!

  Tiputetaanko suoraan siihen "kuononpäälle" eli lähelle huulia?
 6. Leoskilla ei kynsiä + muutama kysymys

  niin ja kannattaa tarkistaa kaikki jalat onko niissäkin, jos ei irtoa ihan lähipäivinä niin gekko kannattaa laittaa vaikka jäderasiaan, jossa pohjalla on kostutettua talouspyyhettä ja pitää tovi ja sitten irrotella vanhat nahat pois.
 7. Leoskilla ei kynsiä + muutama kysymys

  tuossa näkyvässä kuvassa on vanhaa nahkaa varpaissa, 3-4 varpaassa. Onko sulla wetboxi jossa esim. kostutettu turve? Omilla, 4 leoskilla ei näy yhdelläkään kuin mini kynnet (erottuvat lähinnä vähän kuvissa ja tuntuvat kun kiipeilevät. Yhdelläkään ei ole tuollaista kynttä,enkä ole muidenkaan kuvissa nähnyt. sinäänsä outo ilmestys siis. Jos gekkosi on laiha,niin voit tarjota vaikka parin päivän välein ruokaa tai pitää kupissa tarjolla koko aika jauhomatoja. Vahakointoukilla ainkin saa hyvin painon nousemaan . Kalkki kannattaa pitää koko aika tarjolla ja ruoka eläimet pyörittää vaikka kerran viikkoon nutrobal vitamiini seoksessa. UV-valoa näille ei suositella. Lämmön lähteeksi ennemmin lämpömatto,jolloin lämpö tulee altapäin ja masussakin ravinto sulaa hyvin. Lämpölamppuakin kuitenkin jotkut käyttävät,kunhan on sitten lämpöä varaavia laattoja tai kiviä alla. Itsellä tytöt käyvät aina samassa paikassa kakilla ja siinä on hyvä pitää vaikka servettiä tai paperia,helppo siivota kakat pois. Kaikkea hyvää yhteiselle taipaleelle ,toivottavasti saat taas vanhan gekkosi hyvään kuosiin!
 8. Viimeisin viikko
 9. Konna horrokseen

  Heipähei kaikki. Minulla on ollut jo kauan ongelmana että meidän 12 vuotias nelivarvaskilpikonna poitsu ei malta käydä nukkumaan. On käytetty ell, konna on terve, mutta jostain syystä en saa sitä horrostamaan. Haluaisiko joku neuvoa nyt tyhmää miten tuon poitsun saisi horrostamaan?
 10. Millanen käärme ois hyvä?

  Itse ehdottaisin viljakäärmettä, koska ei vie liikaa tilaa eikä ole liian kallis.
 11. M: Terraario, Hki

  Myydään siisti liukuovellinen matelijaterraario (100 x 50 x 50 cm) metallijaloilla. Sisältää lämpölampun ja desert reptile -lampun sekä kosteus/lämpömittarin. Lisäksi mukaan pari faunaboksia. Hinta 150 €. Noudettavissa Länsi-Helsingistä. Kuvia saa tarvittaessa.
 12. Viljakäärmen poikasen Löytäminen

  Mietin ostavani itsellei viljakäärmeen, mutta en ole varma milloin olisi poikasia myytävänä Espoon alueella. Jos jollain on tieto milloin ja mistä voisi saada poikasen niin olisi kiva jos saisin vastauksen
 13. konnan kuljetus yöjunalla

  Aika kova hinta vain siksi että tulee paikallisjärvestä. Ei ole edes kovin tuoretta
 14. Tärkeää tietoa!

  Enempää tästä asista en tiedä kun mitä Raulio on sanonut. Kuulemma Leopardigekot ja paksuhännät ( yhtään paksuhäntää ei ole saman vaivan takia tullut vielä vastaanotolle mutta koska nämä ovat niin läheisiä lajeja keskenään epäilee Raulio että paksuhännillä on sama ongelma) eivät saa ruokaeläimistä tarvittavaa märää A-vitamiinia. Jotain imeytymis ongelmaa epäili. Itse tätä mileessä pyöritellessä mietin olisiko ongelma nimen omaan vankeudessa olevilla gekoilla. En ole kuullut että luonnossa mikään gekko kärsisii vitamiinien puutteesta. Tai sitten kun niillä on siellä laajempi ruokavalio ja on joku teho hyönteinen joka tehoaa tätän ongelmaan. Tai sitten ongemla on joku siitos peräinen.... En tosiaan tiedä...
 15. Minkä hintainen lavender on nykyään suomessa? Rakastan violetin kaikkia sävyjä, enkä tiennyt värimuodon olemassa olostakaan kun ensikäärmettäni hankin. Oon ihan hurahtanu käärmeisiin ja haluaisin olla mukana kasvatusharrastuksessa enemmänkin.
 16. Mikä värimuoto ? II

  Hei mä aloin miettimään että voiko mun poikaset olla muutakin kun amelaa kun ne oli mun mielestä tosi eri värisiä keskenään, vai onko se vaan normaalia yksilöllisyyttä? Kuvassa on siis saman poikueen yksilöt, joiden vanhempien suvussa ei ole mitään yhtä lokaliteettia, naaras oli amela ja uros normaali.
 17. Millanen käärme ois hyvä?

  Kannattaa tonkia foorumia. Tää on edelleenkin hyvä tiedon hakukanava, jo olemassa olevien kirjoiteltujen kokemusten suhteen. Voi hyvinkin olla että kuukkelikin tänne tietä usein johdattaa;)
 18. Toiveita ja kehitysideoita

  Villi veikkaus että kyse voi olla vapaaehtoisten ylläpitäjien määrästä? Jos tuota jengiä ei ole, ei myöskään foorumi pyöri tavalla joka maireuttaisi mielikuvia.
 19. Tärkeää tietoa!

  Mietin vain tuota A-vitamiinin tuottamiseen liittyvä ongelmaa, eli eikö tätä voi kiertää gut loadaamalla A-vitamiinia niihin ruokaeläimiin??? Mun tietääkseni tätä on tutkittu ja todettu, että A-vitamiinin määrä ruokaeläimissä lisääntyy lineaarisesti sen mukaan, mitä sitä A-vitamiinia on lisätty ruokaan. Kalsiumin määrä ruokaeläimissä ei kuitenkaan aina kasvanut lineaarisesti. [Finke, Mark. (2003). Gut loading to enhance the nutrient content of insects as food for reptiles: A mathematical approach. Zoo Biology. 22. 147-162. 10.1002/zoo.10082.]
 20. M: Hämppyjä ja terraarioita!!, Turku

  Pieni korjaus eli M. balfouri uros siis Briteistä Spidershopista hankittu!!!
 21. Leoskilla ei kynsiä + muutama kysymys

  olisko jääny nahkaa niihin varpaisiin nahanluonnin yhteydessä (ei oo varmaa tietoa)
 22. M: Hämppyjä ja terraarioita!!, Turku

  Ammatin takia ajan sekä tilanpuutteen vuoksi laittaisin muutamia hämppyjä + exoterroja myyntiin.. 1x Avicularia sp. Peru Purple (Pinktoe) Adult Female, Tilattu Saksasta slinginä 06/ 2011 +exoterra 30x30x45 , 40e 1x Heteroscodra maculata Adult female, tilattu slinginä briteistä 05/2011 +exoterra 30x30x30 , 40e 2x Monocentropus balfouri Female, Tilattu saksasta 05/2013 + exoterra 20x20x30 ja 30x30x45 , 40e /kpl 1x Monocentropus balfouri Male, saksasta 05/2013+exoterra 20x20x30 , 30e M. balfourit soveltuvat tarvittaessa parituspuuhiin Exoterrat mukaan tarvittaessa tai myyn erikseen jollei mukaan halua.. lisäksi erikseen exoterrat 1x 30x30x30 , 25e ja 1x 30x30x45 , 30e Kyselemällä lisää infoa tai kuvia.. Hämpyt Turun seudulla ja kulkevat tarvittaessa pääkaupunki seudulle viikoittain. saa tinkiä jos on köyhä :) ei ole myynnissä rahan takia..
 23. Aikaisemmin
 24. M: Corallus hortulanus-poikasia

  Myydään Amazonin puuboan (Corallus hortulanus) syyskuussa syntyneitä keltaisia poikasia omasta kasvatuksesta. Syövät ja luovat ongelmitta. Kasvattajatodistus mukaan. Kankaanpää (Satakunta). H: 130-200€ Yhteydenotot sähköpostitse: p.regalis(a)dnainternet.net
 25. Gekko ei ole syönyt kuukauteen

  Juu mäki epäilisin kesäpaastoa (ei oo varmaa tietoa ku saan leoskin vasta jouluna mutta oon lukenu siitä niin paljon että luulisin näin.)
 26. Tärkeää tietoa!

  kun oon saamas jouluna leoskin nii mietin että pitäiskö sit valmiiks ostaa sille niit tippoi?
 27. Tärkeää tietoa!

  eli siis pitääkö niitä tippoja antaa vaikka ei olis sitä silmätulehdusta ollu?
 28. V: Xenopus laevis

  Kaikki kuivalla maaperällä elövät lajit kiinnostavat . On mahdollista myös myydä tyttö
 1. Näytä lisää tapahtumia
×