Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Kaikki toiminta

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Cryptelytrops albolabris

  On, mutta ruoka uppoaa vain kovan härnäämisen jälkeen.
 3. Viimeisin viikko
 4. Myytävänä viime kesänä syntyneitä ruusuboan poikasia. Poikaset ovat omasta kasvatuksesta, erisukuisista vanhemmista ja lokaliteetiltaan San Matias. Kasvattajatodistus tulee luonnollisesti mukaan. Poikaset talvehtivat viime vuoden lopulla, syövät pakastetta ja ovat luoneet nahkansa kaksi kertaa. Hinta: 150€ Nouto Espoosta tai Helsingistä Yhteydenotot: [email protected]
 5. M: Exoterra ja duna, Tampere

  Myydään kuvassa näkyvät terrat. Exoterra 30€, halutessaan saa mukaan kuvassa näkyvät sisusteet. Duna 5€. Terrat sijaitsevat Kalkunvuoressa, josta mieluiten nouto. Yhteydenotot tekstarilla numeroon: 045 8808123 -Miia
 6. M: Parta-agama pojat

  Myyntiin totaalisen ajan puutteen vuoksi kaksi parta agama poikaa. Kuoriutuneet -15 ja -16. Toinen pojista ei oo kovin käsikesy,toisen saa taas vaikka solmuun vääntää. Mukaan saa ostaa pelkän terraarion. Molemmat asustaa siis omissa terroissa. Tekniikka ei ole kaupan! Syö,luo nahkansa ja paskoo normisti. Laitan kuvia kun saan otettua. Liskot asustaa etelä-pohjanmaalla.
 7. Liskon muuttostressi

  Kyseinen liskolaji ei ole itselle tuttu ,mutta koitan auttaa.. Oletko ostanut mistä? Että jos kasvattajalta niin hän ainakin osaisia neuvoa? Miten on edellisessä paikassa syönyt jne.. ? Jos tämänkin lajin kohdalla "vanhat merkit paikkansa pitää" niin yleensä tuo stressi helpottaa viikon kahden sisään. Voi olla että lisko on syönyt/juonut sinun huomaamattasi.. Sirkat tosin noukkisin pois häiritsemästä liskoa, jos ne on mahdollista kerätä. Seurailisin aika-ajoin liskon vointia ja voit kokeilla myös antaa ruokaa pinseteillä ja vahakoin toukat on sellaista sapuskaa että nirsoimmalekin kelpaa.. Mutta alkuun nyt vaan kannattaa antaa liskon tottua uuteen paikkaan. Jos on pulska yksilö niin ei muutamassa viikossa nälkään kuole.. Haulla varmaan löytyy tietoa muiden liskojen muuttostressistä ja syömättömyydestäkin..
 8. O: Viljakäärmeen poikanen

  Käärme löytynyt
 9. M: Exo Terra terraario 45x45x60cm

  150 euron pakettiin saa lisäksi mukaan kuvassa näkyvän ExoTerra-luolan (ruskea) sekä vaa'an (2,2 kg saakka) ja terraariossa kiinni olevan Exoterra-kosteusmittarin. Lisäksi mahdollista ostaa kuvassa näkyvä iso ExoTerra-wetbox (harmaa) 20 eurolla sekä kuvassa reunoilla näkyvät isot tekokasvit á 5 eur.
 10. M: Exo Terra terraario 45x45x60cm

  Hei:)! Kyllä terraario oheistuotteineen on edelleen myynnissä.
 11. O: Hämyjä

  Viiden vuoden tauon jälkeen on alkanut tuntumaan siltä, että olisi aika aloittaa taas hämy hommat uudestaan :) Tais nuita ennen lopetusta yht aikaa olla likemmäs 50kipaletta pitkin asuntoa. Aktiiviset foorumit myös kiinnostaa, kun en enää tiedä missä ne alan harrastajat höpäjää. Ostan siis pääasiassa puuhämyjä, Poecilotherioita, Avicularioita etc.. Tarjota passaa myös maahämyjä. Slingistä adulttiin, mielellään ostan usean kerralla. Yhteydenotot yv:nä numeron kera niin sovitaan tarkemmin kuvioista. -Toni
 12. O: leopardigekko naaras

  Meidän uros tarvitsee vielä toisen naaraan kaveriksi eli siis etsinnässä leopardigekkonaaras. Mukana saa tulla myös terraario, jos terran leveys vähintään 100cm. (Voi siis tulla myös ilman terraa) Lähinnä tarjoan kotia eli en hirveitä summia pysty maksamaan opiskelijabudjetin takia.
 13. Onko edelleen myytävänä? Olisin kiinnostunut jos hinta osuu kohdilleen. :) Pääsen hakemaan vaikka heti, kun kiire olisi saada uusi terraario.
 14. *Marikan* tarantulat

  Joku tuli pitkästä aikaa tervehtimään. On ollut normaalia piilottelevampi ja myös paastoaa, jokohan kohtapuoliin olis moltin aika... Aiemmat moltit tuli nopeassa tahdissa eikä tuo edes paastonnut ennen niitä, nyt onkin sitten edellisestä moltista jo puoli vuotta aikaa. Veljen ötökkä- ja hämiskammoinen vaimo totesi Hirmusta, että se on yllättävän sulonen Onhan se <3
 15. Liskon muuttostressi

  Hei! Meille tuli 4pv sitten uros Emerald swift ja sillä ilmeisesti stressiä muutosta. Vaihtanut väriä vihreästä ruskeaksi, ei ollenkaan aktiivinen (on kokoajan styroksista tehdyllä "kalliolla" joka takaseinää vasten) ja hyvin harvoin vaihtaa paikkaa kun emme ole kotona ei siis liiku ollenkaan kun olemme paikalla. Ensimmäisenä aamuna söi pieniä jauhomatoja n. 10kpl, mutta sen jälkeen ei ole syönyt matoja eikä kenttäsirkkoja jota tarjosimme. Sirkat myös karkasivat ruokakupista vaikka sen piti olla sirkanpitävä ja vaeltavat nyt vapaana terraariossa eikä lisko välitä niistä ollenkaan. Emme myöskään tiedä onko käynyt juomassa (juoma ja ruoka terran pohjalla ja lisko lähinnä seinällä lähellä lamppua). Eli kysymyksenä; onko syytä alkaa huolestua liskon käytöksestä vai onko vaan normaalia muuton tuomaa stressiä?
 16. M: Exo Terra terraario 45x45x60cm

  Vielä myynnissä?
 17. Sirkkoja myynnissä?

  Heissan! Olisiko Kokkolan lähettyvillä orkidea- tai rukoilijasirkkoja myynnissä?
 18. Riippuu siitä että missä tämä konna nukkuu? Jos olisi horroksessa esim. jääkaapissa konna pärjäisi hyvin vain harvoilla tarkastus käynneillä. Tämäkin riippuisi siitä missä konna horrostaisi. Jos jääkaapissa olisi hyvä että välillä ovea availtaisiin jotta happi kulkisi mutta esim kellarissa tai muussa "hapellisessa" paikassa ei tarvitsisi usein käydä kurkkimassa. Tekstistä ymmärsin kuitenkin että konna ei ole horroksessa vaan nukkuu jossain mistä pääsee välillä syömään. Eli niin sanotussa puolittaisessa. Yleensä kuitenkin silloin ei pitäisi herätä myöskään välillä syömään... Eli ei ainakaan tarvitsisi ruokaa käydä antamassa. Toisaalta jos konna tosiaan on tälläisessä aestivaatiossa jota yleensä harrasetaan kesällä on ainakin lämpöjen hyvä olla päällä. Jos lämpölamput ovat ajastimella ei niitäkään tarvitsisi käydä säätelemässä. Jos avaisit vähän missä konna nyt nukkuu ja millä aseistuksella niin voisin antaa arvion kuinka usein konnaa pitäisi käydä tarkistamassa.
 19. Hei! Onko tämä paketti vielä myynnissä?
 20. Aikaisemmin
 21. O: Heterodon nasicus/siankärsäkäärme

  Hei! Tässä alustavasti kyselen josko jollain ois tiedossa tulevaa poikuetta tai poikasia? Kodinvaihtajaakin saa tarjota! Oon ihastellut näitä täällä foorumilla ja lueskellut infoa lähinnä googlen välityksellä (jos joku osaa linkata jotain kattavampaa tietopläjäystä sisältävää sivua tms kyseisen lajin hoidosta ja omistamisesta niin otan vastaan mielelläni!) ja kokemusta löytyy muistakin käärmeistä, kotoa löytyy valmiiksi kodinvaihtajina tulleet kuningasboa ja viljakäärme (+ monta karvasta elukkaa). Tämä siis vasta alustava kysely, jonka innostuin kirjoittamaan nyt kun sain haltuuni tuollaisen hyväkuntoisen käytetyn akvaarion (kuvassa) joka mielestäni soveltuisi hyvin terraarioksi poikaselle! harkinnassa on muitakin herppejä (esim. leopardigekko, kuningas - tai veripyton) mutta hognose kuitenkin "must have - listalla" ykkösenä, joten kyselen nyt ekana näitten perään :) Kotini sijaitsee Joensuussa (tai oikeastaan tarkemmin Kontiolahden puolella) ja yhteyttä minuun voi ottaa yksityisviestillä, sähköpostilla ([email protected]) tai vaikka whatsappin kautta numerosta 0405230161. - Piia
 22. A: extatosoma tiaratum

  Lahjoitetaan helmikuun alussa kuoriutuneita kummitussirkan poikasia. Nouto Turusta
 23. Ostetaan Hyla Cinerea

  Heippa Etsinnässä Lehtisammaķko tai kaksi-aikuisen kokoista ja hyvin syövää luonnollisesti etsin. Tyttären lemmikistä tuli sammakkoenkeli ja suru on suuri.
 24. Nyt kysyy tumpelo, jolla ei juurikaan ole kokemusta vaihtolämpöisistä eläimistä. Oman konnan hankkiminen on vasta haaveena, mutta nyt kysyn vanhempieni kunnasta. Maakilpikonna se on, mutta lajia en tiedä. Jos sillä on väliä, voin yrittää selvittää. Ongelma on nyt se, että maanantaina isä, ja eilen äiti (80+ molemmat) on kuskattu ambulanssilla sairaalaan influenssan ja keuhkokuumeen takia. Siellä ovat toistaiseksi, kotona konna yksin. Konnasta ovat tietysti huolissaan. Miten se on, jos konna on nukkunut 17.12 lähtien, nukkuu edelleen, kuinka usein se tarvitsee huoltoa / tarkistusta? Nukkumaanmenon jälkeen konna on kahdesti herännyt maistelemaan salaattia, ja jatkanut uniaan. Minun ja konnan välillä on 170km, siskon ja konnan välillä 85km. Päivittäinen käynti ei onnistu. Mutta onko parempi siskon kuskata konna heille, vai antaa sen nukkua tutussa paikassa, harvemmalla tarkkailulla? Kuinka harvalla?
 25. Kotiloni muni. Pari asiaa askarruttaa

  Mulla kans päivä taikka pari muninnan jälkeen kotilo ei liiku, eikä syö. Siitä se sitten hiljalleen virkistyy (: Eli se nyt ei ainakaan ole hirmu vaarallista. Tuosta limajäljestä en osaa sanoa, onko kyseessä lima vai olisiko kotilo ulostanut valkeaa? Tämän väristä ulostettahan tulee, kun on syönyt esimerkiksi tosi paljon seepparia. Jos kyseessä lima, niin sitten en kyllä osaa sanoa, mikä kotilollasi voisi olla :I
 26. Akaattikotilosi nimet

  White jadet on Barbossa ja Davy Jones. Normi aksut taas Teague ja William :)
 1. Näytä lisää tapahtumia
×